První kamenná Opravárna

Opravárna bude mít konečně vlastní prostory. Dílny, půjčovna nářadí, workshopy, coworking, servis, bazar, dětský koutek a kavárnička. Vše na jednom místě. Buďte u toho už od začátku a pomozte nám s vybavením prostoru nákupem zajímavých odměn.

Author: Opravárna

  • Prostoru pro realizaci nápadů je dost

  • Výhled z terasy a coworkingové kanceláře

  • Další prostor pro dílnu

  • Prostor pro veřejnou dílnu s půjčovnou nářadí

  • Velký sklad

  • Velký sklad

  • Velká budoucí servisní místnost

  • Coworkingová místnost už se rýsuje

  • Coworkingová místnost už se rýsuje

  • Terasa pro případnou kavárnu

  • Recepce

  • Běhací pás od Decathlonu

  • Sada nářadi, jde koupit s workshopem

  • Celkový pohled

  • Jedno z mnoha elektrokol od www.ebikepartners.cz

EUR 10,316
pledged of EUR 7,897

130%

130% completed

153 contributors pledged

Technology, Ecology

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Apr 22, 2021 at 17:12.

Show all rewards

Jak to začalo

Před 5 lety jsme začali vyvíjet web www.opravarna.cz, který jednoduše propojí zákazníka s nejbližším opravářem. Web je nyní v podstatě hotový a plně funkční. Máme za sebou téměř deset tisíc zprostředkovaných i vlastních oprav, desítky opravárenských a vzdělávacích akcí. Po celou dobu ale tajně sníme o místu, kde bychom se s vámi mohli setkávat kdykoliv (víme, že dnešní doba setkávání moc nepřeje, ale snad se to brzy změní). A teď jsme to místo konečně našli. 

Co je náš cíl?

To místo není za devatero horami ani devatero lesy. Je přímo v Praze, snadno dostupné a přitom na klidném a zeleném místě. V ulici Pod Sychrovem na rozmezí Vršovic a Michle, kousek od zastávky Bohdalec jsme si pronajali prostor, kam se vejdou všechny naše současné i plánované aktivity. Na 450m2 a velké terase chceme mít dílny, servis, coworkingové prostory, pořádat přednášky i otevřít minikavárnu. A vy můžete být u toho. Vybrané peníze použijeme na vybavení dílny a coworkingového prostoru, nákup nábytku, nářadí atd. Také na nájem a plat recepční/ho do doby, než se do něj naučíte chodit a sám se uživí, což je naším cílem. Náklady na otevření jsou okolo půl milionu korun. Vybíráme 200 000 Kč, zbytek financujeme ze svého. 

MILNÍK

Když se nám podaří vybrat 250 000 Kč, uděláme tady taky pro veřejnost malou kavárnu a pořídíme 3D tiskárny. Workshop 3D tisku je možné zakoupit nově i v odměnách. 

Detaily

Zatím jsou tam jen holé stěny. Ale prostor se přímo třese na to, až ho naplní stoly, ponky, regály, nářadí a čilý opravárenský ruch. A co konkrétně tu má být? To záleží i na vás a vašem zájmu. Naše představa je asi takováto:

  • možnost pronajmout si krátkodobě stůl, půjčit nářadí na opravování čehokoliv nebo si předplatit členství 
  • coworking: u kávy si tu budete moct v klidu vyřešit pracovní záležitosti
  • profesionální servis všeho co vás jen napadne, jednodušší opravy na počkání
  • opraváře odsud můžeme vyslat na servis větších výrobků i k vám domů
  • dětský koutek
  • pořádání pravidelných opravárenských workshopů
  • bazar a prodej námi opraveného elektra za super ceny i nového kvalitního elektra našich partnerů
  • osvětové a vzdělávací akce, afterparties (s ohledem na Covid)
  • kvalitní servisní zázemí pro naše techniky
  • možnost pronájmu plně vybavené konferenční místnosti nebo některé z dílen
  • nádoba Asekol na zbylý elektroodpad, protože co už se nedá opravit, má se zrecyklovat

... to pořád není všechno

Máme tu 100 metrovou terasu s výhledem na východ Prahy. A to s e musí využít. Pokud se podaří vybrat 300 000 Kč a více, otevřeme tu navíc kavárnu (až pandemie dovolí). Tedy lépe: OpraKavárnu ;) Za peníze koupíme kvalitní kávovar a na léto třeba i zmrzlinovač. Během otvírací doby si tu tak budete moct přijít na výbornou kávu, čaj, limonádu, víno i něco dobrého na zub. Když si u nás necháte něco opravit, nápoj bude na nás. Dle vašich přání a vybraných peněz tu může být i dětský koutek, samozřejmě s dětským nářadím na hraní. Budete tu moct z kavárny sledovat naše opraváře při práci nebo přiložit ruku k dílu. Koncept spojení opravny a kavárny vychází ze světoznámého Repair café, což jsou jednorázové velmi oblíbené opravárenské eventy. My bychom měli rádi otevřeno dle zájmu v pracovní dny a v případě konání akcí a workshopů i o víkendech.

Kdo jsme?

Opravárna (WWW.OPRAVARNA.CZ) je momentálně s více než 1800 zaregistrovanými opraváři a servisy největší opravárenská síť v ČR. Snadno propojí zákazníka s nejbližším servisem či opravářem za rozumnou cenu. Umí tak jako jediný v republice pomoct téměř se vším od zašití kalhot, nalezení hodinových manželů, renovace nábytku, až po odbornější úkony jako je výměna rozbitého displeje u mobilního telefonu či oprava ledničky. Web po jednoduchém zadání popisu zakázky a zaplacení drobné částky na údržbu webu rozešle zákazníkovu poptávku opravářům a servisům do mailu. Ti nabídnou cenu, zákazník si z nich po dobu jednoho měsíce platnosti poptávky může vybírat, kontaktovat je, rozšiřovat oblast hledání. Nakonec opraváře ohodnotí. Kromě toho máme širokou síť vlastních profesionálních techniků, kteří po celé ČR přijedou k vám domů opravit některé větší a těžší výrobky, například fitness stroje. U menších výrobků jako jsou mobily či notebooky vám náš dispečink objedná svoz k nám na servis. Děláme také záruční a pozáruční servis formou B2B například pro obchodní řetězce, pojišťovny, výrobce, prodejce nebo dovozce zejména elektronických výrobků.

Proč to děláme?

Protože jednoduše řečeno máme rádi přírodu. Může to znít jako kliše, ale my to myslíme vážně. Vadí nám, že většina výrobků od mobilních telefonů až po lednice či boty je často vyráběna tak, že se krátce po uplynutí záruční doby rozbijí. Současně nastavená ekonomika nás nutí koupit nový výrobek, přestože je možné tyto výrobky i opravit. Končí tak zbytečně v odpad

u a přitom republika i naše blízké okolí je plné šikovných lidí a firem, které by těmto výrobkům dokázali prodloužit život. Proto jsme vytvořili Opravárnu a také osvětový projekt Opravme Česko. Opravárenství totiž díky prodloužení životního cyklu výrobků snižuje emise CO2 a lokální emise při výrobě často nekvalitních výrobků, také snižuje potřebu místa na skládkách, šetří cenné nerostné suroviny a dává práci lidem v místě jejich bydliště. Podporuje tedy tzv. cirkulární ekonomiku.

Opravárna už dříve uspěsla na Hithitu s projektem Opravme Česko. Pomozte nám i nyní: https://www.hithit.com/cs/project/4295/opravme-cesko

Děkujeme

News

Apr 22, 2021 Moc děkujeme :)

Dobrý den všem, díky všem přispěvatelům jak z řad veřejnosti, tak z řad firem.  Z firem bych rád poděkoval především našemu dlouholetému partnerovi Asekol, která se stará o recyklaci výrobků a stavební firmě Geoindustrie. Díky vám všem se nám podařilo vybrat 261 250 Kč. Čili máme splněno a všechny…

More

Apr 18, 2021 Máme vybráno - přidáváme milník

Tak je to doma. Máme vybráno přes 239 000 Kč a tedy cílová částka pokořena. Děkuji všem přispěvatelům z řad veřejnosti za nákup praktických odměn, našemu dlouholetému partnerovi společnosti Asekol za zakoupení partnerské odměny i společnosti Geoindustrie za zakoupení patronské odměny. Odteď tedy…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 36
    Podpořím vás jen tak

    Chceš nám přispět jen tak? Budeme rádi. 

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 9
    Jednorázový vstup s půjčením nářadí

    Ať už budeš chtít v klidu pracovat v coworkingové místnosti nebo si půjčit nářadí a opravovat si, tahle odměna je pro tebe jak dělaná. Vyzkoušíš jak to u nás chodí a časově tě nebudeme omezovat. Budeme mít místa k sezení u stolu i barové stoly na stání pro zdravá záda.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 37
    Pozvánka na kafe nebo čaj

    Jakmile otevřeme, budeš se moct u nás zastavit na kafe, čaj nebo něco jiného k pití.

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 18
    Jednorázový vstup s půjčením nářadí a nápojem

    Ať už budeš chtít v klidu pracovat v coworkingové místnosti nebo si půjčit nářadí a opravovat si, tahle odměna je pro tebe jak dělaná. Vyzkoušíš jak to u nás chodí a časově tě nebudeme omezovat. Budeme mít místa k sezení u stolu i barové stoly na stání pro zdravá záda. K tomu dostaneš libovolný nápoj. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.87
    (CZK 250)
  • sold 6
    Měsíční členství

    Po jeden měsíc budeš moct chodit, půjčit si libovolné nářadí a opravovat si nebo pobývat v coworkingové místnosti s extra rychlým internetem. Sleva 50% oproti běžné ceně.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • sold 4
    Oprava s naším technikem

    Budeš si moct přinést libovolný výrobek na opravu a náš technik ti pomůže ho opravit, max.2 hodiny.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25.67
    (CZK 650)
  • sold 1
    Pronájem plně vybavené zasedací místnosti nebo dílny na 2 hodiny

    Plánuješ pracovní setkání, ať už online nebo offline? Případně by se ti hodila naše dílna? Na dvě hoďky si některou z našich místností můžeš pronajmout. V dílně je samozřejmostí nářadí, v coworkingu velkoplošná obrazovka, rychlý internet a uspořádání stolů dle potřeby. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 37.51
    (CZK 950)
  • remaining 10 from 25
    Workshop opravování elektro

    Chceš se naučit základy opravování jako je diagnostika, pájení apod.? A možná se k nám jednou přidat? Pojď na náš workshop vedený našimi nejzkušenějšími profesionálními techniky. Doba trvání 2 hodiny, drobné občerstvení v ceně.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 37.51
    (CZK 950)
  • sold 7
    Servis na doma

    Kdekoliv po republice vám pošleme domů našeho technika a ten vám opraví doma váš výrobek, pokud to půjde. V ceně diagnostika a servis do 2 hodin, náhradní díl a doprava není v ceně.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 44 from 50
    Vstup na slavnostní otevření

    Přijď na slavnostní otevření Pražské Opravárny. Pokud nás covid do otvíračky neopustí, přesuneme párty na příznivější dobu, určitě o ni nepřijdete. V ceně vstup, občerstvení a nápoje.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 47.38
    (CZK 1,200)
  • sold 0
    NOVĚ: Workshop 3D tisku

    Opravování a 3D tisk jdou dost dobře dohromady.y Proto chceme pořídit na pobočku 3D tiskárnu. Je na ní totiž možné vytisknout chybějící náhradní díly. Workshop i vás provede základy 3D tisku a vytisknutý výrobek si odnesete s sebou.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 49.36
    (CZK 1,250)
  • remaining 19 from 20
    Sada na opravy elektro

    Páječka s kompletním příslušenstvím a multimetrem, zabalené v praktickém pouzdře. Pokud s tím budeš chtít naučit, přikup si náš workshop nebo obojí dohromady.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • sold 1
    Půlroční členství

    Půl roku budeš moct chodit, půjčit si libovolné nářadí a opravovat si nebo pracovat v naší coworkingové místnosti s extra rychlým internetem. Sleva 50% oproti běžné ceně.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 98.72
    (CZK 2,500)
  • sold 5
    Workshop opravování elektro + nářadí

    Chceš se naučit základy opravování jako je diagnostika, pájení apod.? A možná se k nám jednou přidat? Pojď na náš workshop vedený našimi nejzkušenějšími profesionálními techniky. Doba trvání 2 hodiny, drobné občerstvení v ceně. K tomu si domů odneseš sadu nářadí na opravování, páječku a multimetr. S tím tě samozřejmě naši technici naučí.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.46
    (CZK 3,000)
  • sold 1
    Roční členství

    Po celý rok budeš moct chodit, půjčit si libovolné nářadí a opravovat si nebo pracovat v naší coworkingové místnosti s extra rychlým internetem. Sleva 50% oproti běžné ceně.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 157.95
    (CZK 4,000)
  • sold 2
    Workshop na míru

    Chcete pro skupinku max.10 lidí uspořádat workshop na míru? Třeba jako zajímavý firemní benefit nebo dárek? Přizpůsobíme vám datum i program a 2 hodiny se vám budeme všem věnovat. V ceně občerstvení.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 197.43
    (CZK 5,000)
  • remaining 5 from 5
    Sleva na elektrokolo + příslušenství a servis

    Vyberte si elekktrokolo jaké se vám líbí na eshopu našeho našeho partnera www.ebikepartners.cz. Dáme vám na něj slevu 5000 Kč, za 5000 Kč si budete moct vybrat také příslušenství a u nás v v kamenné Opravárně vám ještě uděláme garanční servis. Balíček v hodnotě 13 000 Kč máte za polovinu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 256.66
    (CZK 6,500)
  • sold 1
    Sponzor Pražské Opravárny

    Chceš zviditelnit sebe nebo svou firmu? Můžeš  projekt jednorázově (či pravidelně) podpořit. Na podmínkách propagace se domluvíme a jsme v tom dobří. Je lepší záměr předem diskutovat, nechceme peníze od nikoho, kdo je v přímém rozporu s našimi hodnotami, především v oblasti životního prostředí. Částku můžeš libovolně navýšit.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,974.33
    (CZK 50,000)
  • sold 1
    Patron Pražské Opravárny

    Chceš být opravdový Pražský Opravárník tělem i duší? A máš na to? Staň se patronem projektu. Je lepší záměr předem diskutovat, nechceme peníze od nikoho, kdo je v přímém rozporu s našimi hodnotami, především v oblasti životního prostředí. Částku můžeš libovolně navýšit.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 3,948.67
    (CZK 100,000)
  • Sold out!!
    Běhací pás T540C

    Odměna od našeho partnera Decathlonu. Pás byl rozbitý, naši technici ho opravili a dáváme na něj půl roku záruku. Původní cena 13999 Kč. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 276.41
    (CZK 7,000)