Komunitní centrum pro svět autismu potřebuje Vaší pomoc

KC KOPEC v Praze v podzemí kulturní památky Domu u Slavických vytváří prostor pro setkávání a tvorbu lidí na spektru autismu, protože víme, že tak podporujeme jejich soběstačnost. Zvláště nyní je pro klienty důležité zůstat ve vzájemném kontaktu.

DÍKY!

27.6.2020

Vážení příznivci,

Vám všem moc děkujeme za celý tým Adventoru, klienty a celou komunitu za Vaší pomoc. Dění v komunitním centru se i Vaší zásluhou vrátilo do svých kolejí a my se pouštíme do další práce. Sice nás čeká prázdninový provoz, kdy bude jako každý rok otevřeno jen jednou týdně (ve čtvrtek), ale podle zájmu budeme samozřejmě organizovat i další akce včetně lezení na skále, výletů a podobně.

Od září také přibudou nové aktivity - pod vedením zkušené lektorky přibude kurz taneční a pohybové terapie, která vlastně zajímavě doplní muzikoterapii a kurz herecké improvizace převlečený za dramaterapii, už se těšíme na ty synergie ;-). Výtvarný kurz, který byl dosud pořádán příležitostně, dostane pravidelnou podobu a novou šikovnou lektorku.

Nedávno jsme jak víte otevřeli klubové kino KINOSKOP, kde promítáme dokumentární filmy a besedujeme s jejich tvůrci či aktéry, je svými projekcemi se sníženým jasem a hlukem přizpůsobeny i divákům z řad lidí na spektru autismu a obecně těm citlivějším - první "autism friendly" kino v Česku. O premiéře kina se můžete dočíst zde, program sledujte v kalendáriu na našich stránkách www.adventor.org - budeme samozřejmě promítat i o prázdninách.

V projektu to nebylo zmíněno, ale Adventor je také jedním ze spoluzakladatelů evropské asociace organizací vedených autistickými lidmi EUCAP - Evropská rada autistických osob. Sídlo a sekretariát EUCAPu je právě v našem komunitním centru a proto jsme před nedávnem odtud organizovali a hostovali první mezinárodní autistický webinář následovaný valnou hromadou a navázali jsem touto cestou i nové kontakty s dalšími podobnými organizacemi napříč celou evropou. I na tom vlastně máte zásluhu ;-).

Na každý pád /a hlavně na každý vzestup ;-)/ všem MOC děkujeme, je opravdu super vědět, že i dalším lidem záleží na tom, co děláme. Právě v těchto dnech k Vám putují naše odměny za projevenou přízeň. Někteří z Vás už odměnu mají a ostatním se brzy ozveme - odměňujeme opravdu rádi, protože je koho a za co!

A pokud jste nás chtěli ještě podpořit, ale nestihli jste to, nic není ztraceno (a po pravdě řečeno - jsme stále vděční za každou korunu) - můžete tak učinit kdykoli na našem sbírkovém účtu 200 400 500 / 0100. Pokud budete potřebovat potvrzení o daru nebo darovací smlouvu, dejte prosím vědět.

Moc díky a klidně se někdy ozvěte ;-),

Vděčný tým Adventor a komunita lidí na spektru autismu

Za cílovou páskou nové obzory

12.6.2020

Zbývají už jen desítky hodin do chvíle, kdy se ukáže, zda budeme moci využít všechny ty úžasné dary, kterými jste nás poctili (a rozdat odměny, na což se popravdě taky těšíme). Do završení projektu zbývá 44 hodin a z cílové částky 90 000 Kč už máme skvělých 80 440 Kč - skoro jsme tam.

My každopádně věříme v úspěch a pokračujeme v aktivitách. Premiéra kina vyšla skvěle a už chystáme další lahůdky, protože KINOSKOP pojede i přes léto. Kromě toho chystáme různé nové aktivity jako je rodičovská skupina, taneční terapie, kreativní kurzy v nové podobě a další.

Především ale náš čas teď zaplňuje jiná aktivita: EUCAP čili Evropská rada organizací vedených lidmi na spektru autismu. Úplně správně se jmenuje European Council of Autistic People a jsme hrdí na to, že máme důvěru asociace, protože hlavní sídlo je v prostorách našeho komunitního centra a zajišťujeme služby sekretariátu. EUCAP jsme spoluzaložili v říjnu 2019 v Amsterdamu po několikaletých přípravách a momentálně má čtrnáct členských organizací z deseti zemí Evropy. Hlavním cílem EUCAPu je nechat zaznít hlas lidí na spektru autismu přímo, protože různé zastřešující organizace hájí spíše zájmy rodičů a odborníků, které jsou často poněkud odlišné od zájmů komunity lidí na spektru autismu.

Snad to tak mělo být, že zároveň s posledními okamžiky před vyhodnocením projektu na Hithitu budou v sobotu probíhat webináře některých členů, k jejichž sledování se může kdokoli zaregistrovat. V neděli pak bude EUCAP pokračovat valnou hromadou.

Jak vidíte, nepřestáváme. Všem moc děkujeme za tu skvělou podporu, teď ještě ten malý kousek, který zbývá. Potom Vy budete mít hotovo ;-) a nás čekají další obzory za cílovou páskou.

Díky a držte nám palce!

Už jen pár dní ...

7.6.2020

Nejprve: moc děkujeme všem příznivcům a každému, kdo přispěl nebo projevil zájem!

Projekt se rychle chýlí ke konci - zbývá už jen 6 dní, avšak stále nám chybí 30% cílové částky, kterou musíme shromáždit, abychom všechny dary obdrželi. Proto prosíme - zvažte, s kým byste projekt mohli sdílet, aby nám pomohl z té patálie, v níž jsme uvízli vzhledem k epidemii.

Naše centrum už se zase vrací do plného provozu, mezi prvními aktivitami bylo otevření klubového kina dokumentálního filmu. Je to zároveň první kino v Česku, které splňuje všemi projekcemi označení "autism-friendly", protože projekce mají snížený jas a hlasitost na pro nás normální úroveň ;-), ale nebojte - uslyšíte a uvidíte vše.

KINOSKOP

Úplně první projekcí byl dokumentární film Viliama Poltikoviče Zrcadlení tmy, který se točí nejen kolem pobytů ve tmě, ale především Jaroslava Duška. Samotný film byl výborný a následující beseda s Viliamem Poltikovičem a Jaroslavem Duškem byla také skvělá. Ukázalo se, že nejsou třeba žádné předpoklady na to, abyste si film užili; Viliam je prostě zajímavý a kreativní autor a Jaroslav - ať už ho máte rádi nebo ne - je inteligentní člověk se spoustou zkušeností. Za ochotu a vstřícnost tímto děkujeme oběma pánům i společnosti Maitrea.

Projekce

Vzhledem k tomu, že šlo zároveň o premiéru kina, připravili jsme malé občerstvení a společně s návštěvníky poté naše nové kino oslavili. Přitom jsme se shodli, že tenhle film určitě v našem komorním KONOSKOPU není naposledy. Budete-li sledovat stránky Adventoru, nepřijdete o nic. Zároveň zakoupením odměny Roční vstupné do klubového kina můžete získat při sledování našich filmů podmínky, jaké se nedají koupit - vlastní stůl a obsluha občerstvení na deset projekcí!

Zároveň se blíží další díl divadelní talkshow o autismu s Michalem Roškaňukem a Jaroslavem Duškem Přicházíme v míru, opět v Divadle Kampa a opět se zajímavými hosty - pokud to klapne, uvítáme kromě protagonistů našeho loňského filmu o autismu "Fenomén autismus - v práci" také zajímavý soubor, jehož členové se věnují uměleckému oboru, jaký byste těžko uhodli. Vzhledem k tomu, že došlo k uvolnění podmínek pro kuturní akce, přibylo ještě několik volných míst, tak se přijďte podívat - můžete se přidat k těm, kdo už si zakoupili Roční volnou vstupenku pro dva na tato představení!

Také zítra přidáme ještě několik odměn - obrazy a keramika jsou už vyprodané, ale chystáme další.

Takže prosíme - pozvěte kohokoli dalšího, aby se seznámil s naším projektem na HitHitu a pomohl nám pokračovat v našich aktivitách.  My uděláme pro zachování komunitního centra maximum, potřebujeme k tomu jen Vaší pomoc!

Jsme za polovinou!

23.5.2020

Už jsme minuli polovinu stanovené doby a čeká nás ještě 21 dní do konce, ale hlavně už jsme za polovinou cílové částky! Všem, kdo nás podpořili, moc děkujeme a tím máme na mysli i ty, kteří náš projekt poslali dál.

Zejména chceme moc poděkovat těm členům a klientům komunitního centra i dospělým lidem na autistickém spektru, kteří také přispěli. Z téhle strany jsme to vůbec neplánovali, ale každopádně nás to dojalo a je to pro nás ten nejlepší důkaz, že to, co děláme, dává smysl. DĚKUJEME!

Někteří z Vás už si zakoupili i odměnu, kterou jsme nazvali "Zážitkové lezení se zkušenými lezci". To nás vážně těší, protože tím nám zároveň dáváte najevo, že jste odvážní ;-) - totiž chceme řici, že máme Vaši důvěru. My sami máme lezení rádi a i mnohé naše komunitní výlety se kolem toho točí. Jak to na takovém lezení s klienty vypadá můžete vidět na České televizi v lednovém dílu pořadu Klíč, protože ten byl o Adventoru a jeho aktivitách.

Pokud Vás nicméně zajímá, jak to u nás s lezením funguje prakticky, napsali jsme pro Vás článek - pro vizuální členáře jsou tam i fotky z různých lezeckých událostí.

Jako speciální bonus přikládáme pár fotek i sem:

Po stranách je vidět naše specialita: paralelní lezení. Během něho lezce doprovází instruktor přímo na stěně nebo skalce a na místě mu radí, jak postupovat a je mu metodickou i psychickou oporou. Na prostřední fotografii je Artur, který jistí jiného lezce. Pochopitelně v tom není sám :-), pozorní dívači spatří kousek asistenta, který zajišťuje bezpečnost obou - a vlastně i svojí ;-).

Ještě jednou všem děkujeme za podporu a prosíme: pokud Vás mezitím napadl někdo, koho jste s naším projektem ještě neseznámili, ale mohl by ho zajímat - prosím přepošlete. Ač se snažíme neztrácet dobrou mysl, situace na nás značně doléhá a úspěch tohoto projektu je pro nás zásadní.

Děkujeme!

Děkujeme!

5.5.2020

Všem moc děkujeme - jste úžasní! Asi tušíte, že každé - tím myslíme KAŽDÉ - vyjádření podpory si obrovsky ceníme. Finanční prostředky jsou pro nás samozřejmě životně důležité, ale neméně důležitá je pro nás zpráva, že lidem záleží na tom, co děláme. Za několik dní jste dali dohromady třetinu minimální potřebné částky, DÍKY!

Zatím je mezi odměnami nejúspěšnější Keramický výrobek, proto Vám chceme přiblížit, o co se vlastně jedná. Náš keramický kurz je nejen kreativní, ale bývá tam i docela legrace a platí to vždy, když se rozhodneme vyrábět tzv "kopečky" neboli "hroudy" - jak říká Lucka. Fakticky keramický kopec je symbolem našeho komunitního centra, protože tak se centrum jmenuje (KOmunitní, Poradenské a Edukační Centrum) a protože je to autistické centrum, nevadí že je vlastně v podzemí ;-).

Houbičky

Každý, kdo se zapojí, vyrábí kopečky čistě podle svých zájmů, dovedností a nálad, takže kromě tradičních kopců s domečkem vznikají na kopečcích podivuhodná díla jako hrad s útočícím drakem, kostel se šibenicí, psychedelické houbičky, hřbitovy, setkání mimozemšťanů, pouště anebo prostě - jak je na každém kopci v přírodě běžné - rybníky ;-). Je u toho vždycky neuvěřitelná sranda, kterou ostatně můžete zažít taky, protože účast na keramickém kurzu je i jednou z odměn.

Každý pes jiná ... hrouda

Jedno je tedy jisté: každý jeden kopec je celovesmírný unikát, který nemá nikdo jiný - ani emzáci ;-)

Moc děkujeme všem, kdo nám už přispěli! Záměrně se chceme vyhnout klišé jako "spolu to dáme", "bez vás to nedáme" nebo dokonce morbidní "spolu až do konce", ale vy přece víte, že to, co opravdu nutně potřebujeme, je vaše přízeň. Spolu až do Kopce!

3 730 €
vybrané z 3 562 €

104%

104% splnené

99 ľudí prispelo

Komunita, Antivir

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 14.6.2020 v 10:51.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 20
    Přidat se k nám - to JE dobrý pocit ;-)

    Každá - i sebemenší - podpora nám pomůže a Vy se tak stáváte členem naší party, která do toho dává srdce.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    1,58 €
    (40 Kč)
  • predané 13
    Káva se sušenkou v KC KOPEC

    Poznejte naše podzemní centrum osobně - seznamte se s naším týmem. Ukážeme vám, kde tvoříme a kde se setkáváme, uvidíte všechny naše prostory a především budete moci ocenit naší výbornou čerstvě mletou kávu.Těšíme se na Vás, jakmile to situace dovolí!

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    2,37 €
    (60 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Originální keramika z naší dílny II

    Naši klienti neustále tvoří - s podporou umělecké keramičky Olgy Krejčové vznikají podivuhodní tvorové, speciální nádoby a magické krajiny včetně tzv. Kopečků - symbolů našeho komunitního centra KOPEC, mezi nimiž nenajdete dva stejné. Něco takového nutně potřebujete :-)!
    Keramiku si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • zostáva 25 z 30
    CD "Hormonie" autistického písničkáře Radka Čiháka

    Mezi ty, které podporujeme, patří i písničkář Radek Čihák. Tomu jsme nedívno vydali mírně provokativní CD jeho tvorby pod názvem Hormonie. Spolupracovala řada skvělých lidí jako Pavel Attel, Michal Němeček, Michal David, Jiří Čečetka, Míra Matoušek, Luboš Mastilák, Tomáš Volek a další. Ukázky můžete prozkoumat na tomto odkazu.

    Na přání může být CD signované Radkem Čihákem. CD si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám ho zašleme.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 18 z 30
    Kniha Pondělíčkování

    Autorky Petra Bobalová a Františka Fromm, které si říkají LEF PEA, napsaly a namalovaly magickou knížku Pondělíčkování a Adventor pomohl knížku vydat. Když jsme dílo křtili s Jaroslavem Duškem, líbila se mu kniha natolik, že se rozhodl jim věnovat jeden z večerů v Divadle Kampa.

    Knihu si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Muzikoterapie na vlastní kůži

    Nemusíte umět na nic hrát, nemusíte dokonce mít nic k vyléčení ;-), ale zaručujeme Vám, že účast na expresivní muzikoterapii pod vedením Mgr. Anny Neuwirthové, PhD bude pro Vás zážitkem. Možná se o sobě i něco nového dozvíte ...

    Muzikoterapie probíhá jednou za 14 dní ve čtvrtek a trvá 90 minut. Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Vyrobím si vlastní keramiku

    Lektoři našich tvůrčích kurzů neříkají lidem, co mají vytvořit, ale pomáhají jim s jejich nápady. Zažijte na vlastní kůži ten pocit, kdy poddajná hlína přejímá tvary dle Vašich idejí - nebo se o to aspoň snaží ;-). Zahrnuje dvě návštěvy u umělecké keramičky Olgy Krejčové (modelování a glazování), po finálním výpalu si odnesete to, co nikdo jiný nemá ;-)

    Keramická dílna probíhá jednou za 14 dní zpravidla ve čtvrtek a trvá 2-3 hodiny (budete divit, jak rychle to uteče). Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 15 z 20
    Kombo "Umění autismu" - komplet dárků

    Jestli jste si u keramiky, CD a knihy řekli "tohle chci", můžete to mít všechno najednou objednáním kompletu " Umění autismu" obdržíte unikátní keramický výrobek, rebelské i snivé CD Radka Čiháka Hormonie a knihu plnou magických ilustrací a hlubokých textů Pondělíčkování od autorek LEF PEA.

    Sadu si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    43,54 €
    (1 100 Kč)
  • predané 3
    Roční volná vstupenka do divadla pro dva

    Jedna z trvale oblíbených a už tradičních akcí Adventoru je divadelní talk-show Přicházíme v míru v pražském Divadle Kampa. Besedami o autismu se zajímavými hosty z Česka i z ciziny - autistickými nebo jnak s autismem spjatými - provází Michal Roškaňuk a Jaroslav Dušek.

    Uvidíte opravdové živé autisty ;-) a múžete se jich sami ptát. Získáte dvě volné vstupenky na celý rok, tedy na čtyři představení Přicházíme v míru za výhodnou cenu, navíc s možností dřívějšího vstupu do sálu - můžete si pohodlně vybrat místo a sledovat přípravy představení.

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • predané 3
    Zážitkové lezení se zkušenými lezci

    Adventor též provozuje lezecký oddíl HK Adventor, kde však nejde o  výkon, ale zábavu, self-test a společně strávený čas. Pokud máte obavu z výšek - nevadí; berte to jako možnost si to osahat a možná se o sobě dozvíte něco nového. Nikdo však nikoho do ničeho nenutí - lektoři jsou tam od toho, aby to bylo bezpečné, zábavné a zajímavé.

    Naučíte se základy bezpečného lezení a jištění a vyzkoušíte si základní disciplíny - tolik, kolik budete chtít. Máme lezení rádi a baví nás toukazovat druhým. Vše potřebné poskytneme. Lezení probíhá 1x za 14 dní (a zabere až 3 hodiny - podle Vás), ale pro Vás zorganizujeme speciální příležitost.

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Obraz od autistického malíře II

    Sdružujeme i výtvarně nadané lidi na spektru autismu, pořádáme výstavy a aukce jejich obrazů. V našem portfoliu je aktuálně osm umělců, jsou zastoupeny nejrůznější výtvarné techniky a umělecké směry.

    Získáte právo vybrat si z vyhrazených děl to, které Vám udělá největší radost. Pokud dosud nemáte doma žádný originální obraz, může být tohle skvělý začátek, anebo obohatíte svou sbírku umění o zajímavé dílo.

    Obraz si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám ho zašleme na základě výběru, ale rozhodně doporučujeme vybírat osobně.
     

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • predané 0
    Roční vstupné do klubového kina pro dva s občerstvením

    KC Kopec právě otevírá klubové kino dokumentárního filmu, které bude uvádět vybrané perly z českých i světových filmových festivalů s případnou účastí tvůrců filmu nebo těch, koho se téma týká.

    V útulném prostředí malokapacitního kina bude připraven stůl pro dva včetně bezplatného občerstvení z nabídky komunitního klubu. Tato odměna Vám zaručuje deset projekcí a dle Vašeho výběru. 

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • predané 4
    Velká rána

    Jestli "dobrý pocit", který je první odměnou, je prstýnkem pro radost, tato odměna není nic menšího než královská koruna. Jestli "dobrý pocit" je lusknutí a Vy chcete udělat pořádnou ránu, tak jste tady dobře.

    Zakoupením každé odměny Velká rána posunete náš projekt o hodně dopředu - stanete se opravdovým členem týmu.

    Samozřejmě si můžete k tomu přát kteroukoli jinou odměnu, navíc máte právo strávit zajímavý večer: Michal Roškaňuk, charismatický ředitel organizace Vás osobně pozve na pohoštění ve vynikající korejské restauraci v Praze. Tohle si přece nemůžete nechat ujít :-).

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Originální keramika z naší dílny

    Naši klienti neustále tvoří - s podporou umělecké keramičky Olgy Krejčové vznikají podivuhodní tvorové, speciální nádoby a magické krajiny včetně tzv. Kopečků - symbolů našeho komunitního centra KOPEC, mezi nimiž nenajdete dva stejné. Něco takového nutně potřebujete :-)!
    Keramiku si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • Vypredané!!
    Obraz od autistického malíře

    Sdružujeme i výtvarně nadané lidi na spektru autismu, pořádáme výstavy a aukce jejich obrazů. V našem portfoliu je aktuálně osm umělců, jsou zastoupeny nejrůznější výtvarné techniky a umělecké směry.

    Získáte právo vybrat si z vyhrazených děl to, které Vám udělá největší radost. Pokud dosud nemáte doma žádný originální obraz, může být tohle skvělý začátek, anebo obohatíte svou sbírku umění o zajímavé dílo.

    Obraz si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám ho zašleme na základě výběru, ale rozhodně doporučujeme vybírat osobně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)