Obrázky na útěku

The Hope Project Arts dává zoufalým obyvatelům uprchlického tábora Moria v Řecku možnost na chvíli zapomenout na útrapy, bolesti a smutky. Vznikají tu silná umělecká díla. My Vám je chceme společně s jejich osudy představit a podpořit jejich "naději".

Autor: Gombík

ODESLÁNÍ ODMĚN

8.9.2019

Milé dárkyně a dárcové,

výstava OBRÁZKY NA ÚTĚKU prožila horké léto v Polžicích - Bezdružicích a v divadle v Jablonci. Další výstavy v Praze, v Olomouci a v Českých Budějovicích budou následovat.

Téměř všechny odměny, kromě reprodukcí na plátně (budou odeslány v příštím týdnu) a originálů obrazů (budou předány po poslední výstavě v prosinci), Vám byly odeslány. Pokud Vám přesto nic nepřijde do 20.9., pište prosím na adresu helenayxz@gmail.com nebo volejte na telefon 603 819 413.

U některých z Vás nebyla úplná adresa nebo dokonce chyběla úplně, takže pokud jste uvedli platný e-mail, budu Vás kontaktovat s dotazem na upřesnění.

Ještě jednou moc děkujeme, přispěli jste na dobrou věc.

H.Š.

Výstavy v Brně u paní ombudsmanky a v Parlamentu v Praze

3.7.2019

Milé dárkyně a dárcové, chvilku jsme se teď odmlčeli neboť proběhla intenzivní první etapa našich výstav ve Starém Městě, v Brně, v Praze a v této chvíli je v Bezdružicích. Bylo to hodně práce, ale cítíme velkou radost, že dobrá věc se (i díky vám) podařila.

Poslední vernisáž proběhla v Parlamentu před několika dny. Záštitu převzal pan Vít Rakušan, předseda STANu. Jsem hrdá na to, že to byl právě on, člověk, které mu se dá věřit. Děkuji také jeho spolupracovnici Kateřině Eliasové za vzornou péči❤️. Když se ohlédnu na ten víc než půlrok dozadu, mám hezký pocit z dobře vykonané práce, která dává smysl. Ale putování obrázků nekončí, pokračuje dál. Brzy vás seznámím s místy, kde ještě bude možné do konce roku obrázky shlédnout.

Konečně se dostáváme i ke zpracování Vašich odměn, které Vám postupně budeme odesílat. Kromě odměny ve formě obrazů, ty Vám můžeme zaslat až putovní výstava doputuje do cíle. Pokud do poloviny září nepřijde Vaše slíbená odměna, neváhejte prosím napsat na mail: helenayxz@gmail.com a my se postaráme o nápravu. Přejeme Vám všem krásné letní dny!

Uprchlíci jsou přece lidé jako my a pomoct jim v těžké situaci je naše povinnost. Děkuji všem, kteří pomáhají tuto myšlenku šířit.❤️

Helena Š.

VERNISÁŽ

20.5.2019

Milé dárkyně, milí dárcové,

již příští týden v pátek bude v Jezuitském sklepě ve Starém Městě první vernisáž naší putovní výstavy. Svou účast na následné debatě již potvrdila skvělá novinářka Petra Procházková a další zajímavé osobnosti, které mají k tématu co říct. Srdečně Vás zveme a prosíme, abyste v případě zájmu potvrdili Vaši účast na mail helenayxz@gmail.com nebo na tel. čísle 603 819 413. Bude na Vás čekat příjemné prostředí s dechberoucími obrazy a jímavými příběhy spolu s přátelským posezením u neformální debaty s lehkým občerstvením a sklenkou dobrého vína.

Zároveň vám sdělujeme příjemnou novinu, že už máme vyrobeny první odměny pro Vás, a to placky s motivy obrázků z Morie. 

Moc se na Vás těšíme!

za celý tým

Helena

PRVNÍ VÝSTAVY!

10.4.2019

Chvilku jsme se po ukončení projektu OBRÁZKY NA ÚTĚKU odmlčeli, ale znamená to jediné: probíhá další fáze našeho projektu, domlouvání výstav, příprava obrazů a informačních panelů. Vše úspěšně pokračuje, tak oznamuji předběžný harmonogram již potvrzených výstav:
31.5. Staré Město Jezuitský sklep
5.6. Brno - sídlo Veřejné ochránkyně práv
24.6. Praha - Poslanecká sněmovna - Atrium
2.7. Cafe Kryštof Harant Dolní Polžice Bezdružice
Další termíny budou postupně následovat. Většina vernisáží bude provázena besedou s významnými osobnostmi, jejichž jména se včas dozvíte. Těšíme se na setkání s vámi!

Obrázky na cestě

31.3.2019

Milí přátelé, Obrázky na útěku z art centra v Morii jsou už díky dárcům zakoupeny a díky dobrým andělům Hanka Pospisilova, Jana Hrušková, Janina Hrušková odborně zabaleny a na cestě k vám. Děkujeme vám všem a očekávejte brzy další informace o chystaných výstavách!

PODĚKOVÁNÍ

23.3.2019

Drazí přátelé,

včera úspěšně skončil náš projekt Obrázky na útěku a já celou dobu přemýšlím, jak vám všem poděkovat. Za to, že jste dali kousek naděje lidem, kteří neměli v životě moc štěstí. Dali jste všichni naději i nám, kteří teď budeme výstavu realizovat. Naději, že naše společnost ještě není tak docela zkažená, že pojmy jako solidarita, soucit a lidskost nezmizela. Hanka Pospíšilová, Jana Hrušková a Milan Votýpka v příštím týdnu nakoupí a přivezou obrázky a tím začne jejich pouť po republice. Na výstavě budete mít možnost se seznámit nejen s obrázky, ale i s příběhy těchto lidí. První vernisáž bude už 31.5. a v aktualitách vás o ní budeme informovat. Po skončení výstav obdržíte své odměny. Ti, kteří si zakoupili v příspěvcích reprodukce, o něco dříve. Těším se, že se s některými z vás setkáme na výstavě a ještě jednou děkuji. Máte srdce na správném místě. Za celý Gombík a spol. Helena

Hanka

23.2.2019

Hanka Pospisilova - moje kamarádka, esence dobra, lékařka, která nezištně opakovaně jezdí do uprchlických táborů, aby pomohla lidem, kteří jsou na pokraji sil. Poslouchá jejich smutné příběhy a neustále přemýšlí, jak (nejen)jim pomoci. I proto jsem vytvořila náš projekt na hithitu, také jsem hledala způsob, jak těm lidem pomoci. Částka, kterou jsem stanovila, je ta nejmenší, za kterou lze nakoupit pár obrazů a uspořádat jim výstavu. Jsem šťastná, že jsme tu hraniční částku vybrali. Ale ještě zbývá celých 22 dní. Místo malé výstavy ještě může být výstava velká a prostředky pro lidi trpící v podmínkách, které si ani nedokážeme představit, tím pádem větší. Je stále čas na to přispět, každá stovka se počítá. Jedeme dál, věřím, že dosáhneme 100 000!. Pojďte do toho s námi, ten dobrý pocit stojí za to.❤️

Hanka Pospíšilová: ...dívám se na ten obrázek a pláču.......bytosti, které mají hlavu oddělenou od těla....proč? ....tělo je v uprchlickém táboře, ale hlava je někde jinde, s někým jiným?.....poprava hlavy, napojení se na nic...krev...."nerozumím tomu, já vlastně nerozumím proč v tomto těle žiju, přišel jsem sem jako člověk, teď mě nazvali uprchlíkem.......nejsem si jistý...jsem člověk? jsem jako ty? najednou nejsem jako ty"......je to tak strašně smutný, DEPRESE, BEZNADĚJ.....kemp Moria........nevím jestli těm lidem je vůbec ještě pomoci, můžeme je nakrmit, můžeme je obléci, ale kdo uzdraví jejich duše? Pokud se chcete zapojit do projektu, který alespoň pár lidem umožní "vymalovat" svou bolest, podpořte hithit Helenky Šuranské Obrázky NA ÚTĚKU zde https://www.hithit.com/cs/project/5772/obrazky-na-uteku…
Čím více peněz shromáždíme, tím více obrázků nakoupíme, tím více lidem pomůžeme. Děkuju, že nejste lhostejní k ostatním lidem.

Jedeme dál!

20.2.2019

Milí dárcové, právě nastal ten magický okamžik, kdy jsme dosáhli částky 75 000. A zbývá nám ještě 29 dnů! Jedeme dál, pro lidi v kempu Moria je cenná každá koruna. Velké díky vám všem, kteří víte, že lidskost je úžasná vlastnost, která se z naší společnosti bohužel začíná vytrácet. Máte srdce na správném místě. Pan Michal Frankl, který překonal jako první cílovou částku, získává mimořádnou prémii. Děkujeme!

Odměny navýšeny!

18.2.2019

Milí přátelé, jak jsme slíbili, navýšili jsme některé odměny našeho projektu Obrázky na útěku. Putovní výstava bude díky vašim laskavým peněžním darům určitě zrealizována a její velikost a výše naší pomoci lidem v nouzi záleží na částce, kterou se podaří vybrat. Děkuji všem lidem s dobrým srdcem!

Navýšení odměn

16.2.2019

Drazí přátelé, moc nás těší příznivý ohlas, se kterým se náš projekt setkal. Protože jsme neodhadli počet odměn, požádali jsme Hithit o jejich navýšení. Budeme Vás informovat. Moc děkujeme za Vaši přízeň.

Z Afriky do Morie

17.1.2019

Autentický zápis lékařky Hanky, jak jej zachytila na místě:

...je mi 20...když jsem byl dítě, žil jsem s mámou, tátou, sestrama a bratrem...chodil jsem do školy...jednou vtrhli do naší školy radikálové, polili ji benzínem a zapálili...stříleli do dětí i učitelů...utíkal jsem...mnoho měsíců jsem utíkal...mámu, tátu ani sourozence jsem už nikdy neviděl, ...jedl jsem co jsem našel...strašně jsem se bál, pořád se bojim, nikdy neusnu bez prášku na spaní...taky jsem spal v kleci...v houfu lidí jsem se dostal na člun, byla tma, ...strašně jsem se bál...z vody mě vytahli moc hodni lidé, bydlel jsem u nich 9 měsíců...teď pomáhám ostatním uprchlíkům a také chodím malovat do The Hope Project...jednou bych chtěl být malířem nebo studovat, ale hlavně bych chtěl žít na svobodě...

3 985 €
vybrané z 2 969 €

134%

134% splnené

114 ľudí prispelo

Umenie

Staré Město, Zlínský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 22.3.2019 v 17:03.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 38
    Dobrý pocit

    Dobrý pocit je někdy úplně nejvíc!

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 83 z 100
    Reklamní placka, dárcovský certifikát

    - reklamní placka
    - dárcovský certifikát



    Design reklamní placky bude zveřejněn
    v Aktualitách.
    Poštovné zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • zostáva 18 z 30
    Reprodukce obrazu A3, reklamní placka, dárcovský certifikát

    - reprodukce obrazu - formát A3 -  tisk na plátno
    - reklamní placka
    - dárcovský certifikát

    Design reklamní placky a reprodukce obrazů budou zveřejněny v Aktualitách.
    Poštovné zahrnuto.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    49,48 €
    (1 250 Kč)
  • zostáva 24 z 30
    Ručně malované poděkování - originál, reklamní placka, dárcovský certifikát

    - ručně malované poděkování - originál
    - reklamní placka
    - dárcovský certifikát


    Design reklamní placky a originály obrázků budou zveřejněny v Aktualitách.
    Poštovné zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    Originál obrazu, VIP pozvánka na vernisáž, reklamní placka, dárcovský certifikát

    - originál  uměleckého díla  včetně zarámování 
    - VIP pozvánka na vernisáž výstavy 
    - reklamní placka  
    - dárcovský certifikát  

    Design reklamní placky a originály obrazů budou zveřejněny v Aktualitách 
    Poštovné zahrnuto. 
    Vernisáž výstavy proběhne v Uherském Hradišti - v prostorách kina Hvězda, termín bude upřesněn v Aktualitách.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Originál obrazu, VIP pozvánka na vernisáž, uvedení mezi sponzory, dárcovský certifikát

    - originál  uměleckého díla  včetně zarámování
    - VIP pozvánka na vernisáž výstavy 
    - uvedení mezi sponzory výstavy
    - dárcovský certifikát


    Originály obrazů budou zveřejněny
    v Aktualitách.
    ​Poštovné zahrnuto.
    ​Vernisáž výstavy proběhne v Uherském Hradišti - v prostorách kina Hvězda, termín bude upřesněn v Aktualitách.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    296,85 €
    (7 500 Kč)
  • Vypredané!!
    Reprodukce obrazu A4, reklamní placka, dárcovský certifikát

    - reprodukce obrazu - formát A4,
    - adjustace v paspartě
    - reklamní placka 
    - dárcovský certifikát

    Design reklamní placky a reprodukce obrazů budou zveřejněny v Aktualitách.
    Poštovné zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • Vypredané!!
    Originál obrazu, reklamní placka, dárcovský certifikát

    - originál  uměleckého díla včetně zarámování
    - reklamní placka
    - dárcovský certifikát


    Design reklamní placky a originály obrazů budou zveřejněny v Aktualitách.
    Poštovné zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Originál obrazu, reklamní placka, dárcovský certifikát

    - originál  uměleckého díla včetně zarámování 
    - reklamní placka 
    - dárcovský certifikát 


    Design reklamní placky a originály obrazů budou zveřejněny v Aktualitách. 
    Poštovné zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Originál obrazu, VIP pozvánka na vernisáž, reklamní placka, dárcovský certifikát

    - originál  uměleckého díla  včetně zarámování
    - VIP pozvánka na vernisáž výstavy
    - reklamní placka 
    - dárcovský certifikát 

    Design reklamní placky a originály obrazů budou zveřejněny v Aktualitách
    Poštovné zahrnuto.
    Vernisáž výstavy proběhne v Uherském Hradišti - v prostorách kina Hvězda, termín bude upřesněn v Aktualitách.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Originál obrazu, VIP pozvánka na vernisáž, uvedení mezi sponzory, poděkování - originál

    - originál  uměleckého díla včetně zarámování
    - VIP pozvánka na vernisáž výstavy
    - uvedení mezi sponzory výstavy
    - ručně malované poděkování - originál

    Originály obrazů budou zveřejněny v Aktualitách.
    Poštovné zahrnuto.
    Vernisáž výstavy proběhne v Uherském Hradišti - v prostorách kina Hvězda, termín bude upřesněn v Aktualitách.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)