Pečte s námi pohádkovou knihu Sofinka a kouzelná cukrárna 2

Novinářský inkubátor před dvěma roky vydal knihu nových českých pohádek o kouzelné cukrárně. Příběhy, které novinář Tomáš Nídr původně vymýšlel pro dceru, se líbily. A tak napsal tucet dalších kapitol, které jeho peruánská manželka Claudia ilustrovala.

Aleluja!!! Knížky Sofinka a kouzelná cukrárna 2 jsou konečně na světě

22.12.2022

Vážení přispěvatelé, dnes jsme knihy vyzvedli v tiskárně ještě teplé.

Některým sponzorům se je podařilo odvést osobně, jiným jsme je poslali přes Zásilkovnu. Bohužel je to pozdě na to, abyste je dostali už pod stromeček. Je nám moc líto, že se je nepovedlo dodat ještě před Vánocemi, jak jsme si to představovali. Omlouváme se za to.

Ti, kteří se ohlásili k osobnímu odběru, se u nás mohou zastavit ve Slaném (Navrátilova 1000). Prosím dejte vědět předem (tomasnidr@seznam.cz nebo 732963309), abychom knihy připravili k přebrání

Pokud byste si chtěli koupit  další výtisky „kouzelné cukrárny“ (ať už první nebo druhý díl) nebo víte o potenciálním zájemci, neváhejte nás kontaktovat pře e-mail, telefon nebo facebook.

Všem přispěvatelům moc a moc děkujeme. Přejeme krásné Vánoce a úspěšný rok 2023.

Tomáš, Claudia a Sofinka

Bude to natěsno. Snad

15.12.2022

Vážení přispěvatelé,

naše knížka už je v tiskárně, ale její dodání do Vašich rukou bude velice natěsno. My bychom ji měli mít k dispozici 20. prosince, kdy ji začneme rozesílat na adresy Vámi vybraných poboček Zásilkovny. Teoreticky by se to mělo ještě před Vánocemi stihnout, ale zaručit to bohužel neumíme. Omlouváme se za to. Důvodem zdržení je změna tiskárny, protože původně dojednaná nám výrazně (a opět) zvýšila cenu.

Přispěvatelé ze Slaného si budou po 20. prosinci moci svoji objednávku vyzvednout na adrese Navrátilova 1000, Slaný. Jakmile tam knížky budou, dáme vědět. Přispěvatelům v Lidicích a ve Zlonicích knihy dovezeme osobně v předvánočních dnech.

Děkujeme za pochopení a přejeme hezké svátky.

Tomáš, Claudia a Sofinka

Společně jsme to upekli na 104 procent!!!

26.11.2022

Vážení podporovatelé,

Povedlo se to i podruhé!!! Získali jsme díky Vaší pomoci dostatečné prostředky na to, abychom mohli vydat druhý díl pohádkové knihy Sofinka a kouzelná cukrárna. Děkujeme za Vaši podporu a doufáme, že se Vám i těm, kterým naše dílko darujete, bude líbit. Nyní pracujeme na tom, abychom publikaci co nejdříve vytiskli a dostali ji k Vám ještě před Vánocemi. Jsme zvědavi na Vaše komentáře. Pokud byste měli zájem o pořízení dalších výtisků nebo víte o někom, kdo by si „kouzelnou cukrárnu“ chtěl koupit, neváhejte nás kontaktovat na e-mailu tomasnidr@seznam.cz.

Přejeme sladké čtení a moc děkujeme.

Tomáš Nídr, Claudia Llauca Chávez a Sofinka Nídrová

Sofinka píše pro Deník N recenzi na naši knihu

21.11.2022

Zbývají už jen poslední hodiny do uzávěrky kampaně na vydání naší pohádkové knihy Sofinka a kouzelná cukrárna 2. Budeme velice vděčni, když nám pomůžete dotáhnout se na cílovou částku. Chybí už jen maličko. Děkujeme za podporu.

https://www.hithit.com/cs/project/10833/pecte-s-nami-pohadkovou-knihu-sofinka-a-kouzelna-cukrarna-2

V poslední fázi kampaně se nám podařilo prosadit příspěvek o našem dílku ve velkých českých novinách. V páteční kulturní příloze Deníku N a také na jeho webu vyšla recenze, kterou napsala a nakreslila naše Sofie. Je zde sice jistý konflikt zájmů, protože dcera představuje pro své rodiče hlavní zdroj inspirace při psaní a ilustrování, ale doufáme, že ho Sofince jako začínající autorce odpustíte.

Kouzelná cukrárna pro Dagmar Havlovou

14.11.2022

Všem příznivcům, jdeme do finále. Zbývá už jen 9 dní, aby se kampaň na vydání pohádkové knížky Sofinka a kouzelná cukrárna 2 uzavřela. Už nechybí tolik, abychom dosáhli vysněné mety, která nám umožní naše dílko vytisknout. Knížku jako dárek pod stromeček si můžete objednat na:

https://www.hithit.com/cs/project/10833/pecte-s-nami-pohadkovou-knihu-sofinka-a-kouzelna-cukrarna-2

Jako autoři mimo systém velkých nakladatelství, která dokážou prosadit publikaci na viditelná místa v regálech knihkupectví, se musíme snažit oslovit přímo potenciální čtenáře. A míříme na nejvyšší místa, jak ukazuje (pravda, nepříliš kvalitní) fotografie.

Když loni v září přijela do Limy Dagmar Havlová, aby nad  Tichým oceánem inaugurovala lavičku Václava Havla, na kterou významnou měrou přispěla asociace česko-peruánských krajanů ACEC, jeden výtisk „kouzelné cukrárny“ jsme jí darovali jako pozornost pro její vnučku Sofinku.

Bohužel, nevíme, jestli někdejší první dáma naše pohádky otevřela a své Sofince předala, ale kdyby náhodou knížka vnučku Dagmar Havlové zaujala, rádi jí pošleme druhý díl.

máme nové video na youtube

8.11.2022

Děkujeme velice všem dosavadním přispěvatelům na knihu Sofinka a kouzelná cukrárna 2 alespoň touto formou, protože jména anonymních dárců bohužel nebudeme znát do chvíle, než se vybere cílová částka. 

https://www.hithit.com/cs/project/10833/pecte-s-nami-pohadkovou-knihu-sofinka-a-kouzelna-cukrarna-2

Po tomto týdnu už jsme k ní zase o něco blíže, kousek za polovinou cesty. Takže už se těšíme, až pošleme do tisku i Otěstánka. Seznámit se s hrdinou první kapitoly z nové knihy můžete už nyní na našem kanále na youtube, kam jsme nahráli provizorní video s mým hlasem a ilustracemi, které udělala manželka Claudia.

Ať se vám i dětem líbí.

Za autorský tým Tomáš

Už máme obálku pro druhý díl naší pohádkové knížky

2.11.2022

Zdravíme příznivce z různých konců světa.

Kampaň na podporu druhého dílu naší pohádkové knížky Sofinka a kouzelná cukrárna se právě ocitla v polovině. Balancujeme na hraně mezi úspěchem a neúspěchem. Pokud jste přemýšleli o tom, že knihu podpoříte, prosíme, učinte tak nyní, ať strhneme příspěvkovou lavinu a můžeme poslat knihu do tisku. Už pracujeme na posledních detailech.

Takto by měla vypadat obálka druhého dílu.Dejte nám prosím vědět, jak se vám zamlouvá.
Za kolektiv autorů

Tomáš Nídr

Sofinka vypráví pohádku z cukrárny U Sofinky

25.10.2022

Zdravíme s další aktualizací našeho knižního projektu, který vznikl především kvůli tomu, že naše dcera miluje pohádky.

https://www.hithit.com/cs/project/10833/pecte-s-nami-pohadkovou-knihu-sofinka-a-kouzelna-cukrarna-2

Sofinka je nejen ráda poslouchá, čte nebo sleduje na obrazovce, ale také je s chutí vypráví. Ve spolupráci s autorkou podcastů Alenou Cicákovou, která ve svém pořadu Epimoni-ac zpovídá české krajany ve všech koutech světa, vás necháme poslechnout Kokoskový příběh. Sofinčina verze jedné z našich pohádek začíná na tomto linku v 2:21.

https://www.buzzsprout.com/1920399/10109761-06-pohadkovy-gulas-princezna-na-fazoli-a-zabi-princ?client_source=small_player&iframe=true&referrer=https://www.buzzsprout.com/1920399/10109761-06-pohadkovy-gulas-princezna-na-fazoli-a-zabi-princ.js?container_id=buzzsprout-player-10109761&player=small

Pokud vám naše příběhy připadají zajímavé, velice uvítáme vaši podporu.

Za autorský tým Tomáš

Pohádka z cukrárny U Sofinky pronikla na zpravodajský web

17.10.2022

Zdravíme všechny z Limy

Ve spolupráci se zpravodajským webem Ekonews zveřejňujeme Marcipánový příběh z naší připravované pohádkové knížky Sofinka a kouzelná cukrárna 2. Díky němu se děti dozvědí, proč  šaty nedělají člověka a jaká nebezpečí přináší bezhlavé nakupování oblečení. Přejeme příjemné počtení.  

https://www.ekonews.cz/problem-s-rychlou-modou-zmizi-pokud-bude-k-jidlu-aneb-ekologicke-pohadky-na-hithitu/

Zároveň velice děkujeme za podporu naší pohádkové knížky. Díky Vaší finanční podpoře a přeposílání informací o připravovaném vydání publikace „Sofinka a kouzelná cukrárna 2“, kterou jsme s manželkou a dcerou dali dohromady, zaznamenal náš projekt na hithit.cz nadějný start. Po týdnu od vyhlášení se vybralo 16460 Kč, což je 12 procent z cílové částky. Rádi bychom Vás poprosili, abyste dál šířili po svých známých informace o připravované knížce a přeposlali jim tento link, kde mohou přispět a knížku si pořídit.

https://www.hithit.com/cs/project/10833/pecte-s-nami-pohadkovou-knihu-sofinka-a-kouzelna-cukrarna-2

Moc děkujeme za Vaši důvěru. O dalších aktualitách kolem vývoje projektu Vás budeme průběžně informovat.

Za autorský tým

Tomáš Nídr

5 394 €
vybrané z 5 181 €

104%

104% splnené

93 ľudí prispelo

Jedlo, Literatúra

Peru

Všetko alebo nič. Projekt skončil 26.11.2022 v 06:32.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 10
    Pozdrav z Limy

    Rádi přispějete Tomášovi a Claudii na knížku, ale nepotřebujete odměnu? Za Váš příspěvěk, který můžete libovolně navýšit, posíláme tedy z Limy pozdrav a srdečné poděkování!

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,99 €
    (100 Kč)
  • predané 0
    Omalovánky

    Pokud děti raději malují, než čtou, máme pro ně řešení: omalovánky k jedné kapitole prvního dílu „kouzelné cukrárny“. Pošleme je na Váš e-mail.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    7,97 €
    (200 Kč)
  • predané 4
    Trojité omalovánky

    Pokud děti pastelky zbožňují, nabízíme omalovánky ze tří kapitol prvního dílu „kouzelné cukrárny“. Pošleme Vám je na Váš e-mail.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    11,96 €
    (300 Kč)
  • predané 13
    Kniha s osobním vyzvednutím ve Slaném

    Speciální nabídka pro lidi ze Slaného a jeho okolí. Knihu si mohou vyzvednout osobně u Tomášových rodičů ve Slaném.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,15 €
    (380 Kč)
  • predané 16
    Kniha s doručením do nejbližší Zásilkovny

    Zajímá Vás pokračování Sofinčiných dobrodružství? Rádi Vám knihu pošleme rovnou z tiskárny. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,94 €
    (450 Kč)
  • predané 4
    Dvě knížky s doručením do nejbližší Zásilkovny

    Připadá Vám pokračování Sofinky a kouzelné cukrárny jako skvělý dárek? Rádi Vám pošleme rovnou dvě knížky. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,89 €
    (800 Kč)
  • predané 13
    Kompletní „kouzelná cukrárna“

    Nestihli jste si pořídit první díl? Nevadí, pošleme Vám ho společně s pokračováním. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,89 €
    (800 Kč)
  • predané 3
    Tři knížky s doručením do nejbližší Zásilkovny

    Máte využití pro tři kousky knížky Sofinka a kouzelná cukrárna 2? Výborně, rádi Vám je pošleme. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    43,84 €
    (1 100 Kč)
  • predané 2
    Prohlídka Limy v doprovodu Tomáše Nídra

    Chystáte se do Peru? Tomáš Nídr Vás osobně provede po Limě a kromě pamětihodností Vás vezme i na autentické peruánské sladkosti a předá podepsanou knihu. Na podrobnostech se domluvíte po skončení projektu přímo s Tomášem.

    Doručenia odmeny: dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    49,82 €
    (1 250 Kč)
  • predané 5
    Osobní setkání s autory

    Posezení v pražské cukrárně s autory knihy poté, co se dostanou do Česka. Samozřejmě s knihou s osobním věnováním. Na podrobnostech se domluvíte po skončení projektu přímo s Tomášem. 

    Doručenia odmeny: dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    49,82 €
    (1 250 Kč)
  • predané 4
    Čtyři knížky s doručením do nejbližší Zásilkovny

    Hodí se Vám knížka Sofinka a kouzelná cukrárna 2 jako dárek pro příbuzné a známé? Nabízíme hned čtyři kousky. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    55,80 €
    (1 400 Kč)
  • zostáva 3 z 15
    Mecenáš knihy

    „Kouzelná cukrárna“ Vás zaujala natolik, že se chcete stát jejím mecenášem.

    Vaše jméno spolu se srdečným poděkováním bude uvedeno v knize na čestném místě a samozřejmě obdržíte také jeden výtisk druhého dílu na vámi uvedenou Zásilkovnu. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,78 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    Sponzor knihy

    Uvedeme logo Vaší firmy na čestném místě se srdečným poděkováním a pošleme Vám rovnou pět výtisků. 

    Do poznámky prosím uveďte, o které díly máte zájem.  Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    199,28 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Sponzor knihy

    Uvedeme logo Vaší firmy na čestném místě se srdečným poděkováním a pošleme Vám rovnou pět výtisků. 

    Do poznámky prosím uveďte, o které díly máte zájem.  Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    199,28 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Hlavní patron

    Fandíte našemu projektu natolik, že chcete být jeho hlavním patronem? Skvělé, moc děkujeme.  Poskytneme Vám čestné místo v knize na samostatné straně, kde vynikne logo Vaší firmy. K tomu obdržíte 10 výtisků knihy. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    398,57 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Hlavní patron

    Fandíte našemu projektu natolik, že chcete být jeho hlavním patronem? Skvělé, moc děkujeme.

    Poskytneme Vám čestné místo v knize na samostatné straně, kde vynikne logo Vaší firmy. K tomu obdržíte 10 výtisků knihy. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    398,57 €
    (10 000 Kč)