Olympijské divadlo pomáhá lidem - pomozte i vy divadlu HILT

Ještě nedávno jsme byli jediným českým divadlem 2 x oceněným na Světové divadelní olympiádě. Světovou popularitu černého divadla jsme využili již k několika charitativním sbírkám. Nyní namísto hraní dobrovolnicky šijeme roušky a sami potřebujeme pomoc.

Author: Theodor Hoidekr

Pomalu už si připravujeme nové divadlo, jak to jde?

Apr 5, 2020

Pod rukama nám vzniká radost, prostředí, ve kterém, doufáme brzy, bude pohodlně Vám všem! Dneska jsme se sešli já Theo, Martin a tanečnice Adélka... a udělali kus práce. 

Jen základní pokrytí kobercem nás stálo 25 000.- bez práce - tu si totiž zvládneme sami!!!

A nezapomeňte, v sobotu už jedeme LIVE!

https://www.hilt-theatre.cz/live-11-4-2020/

Představení našeho divadla LIVE!?

Apr 3, 2020

Černé divadlo vysílané LIVE? Je to vůbec možné?

Všichni tanečníci a herci si mezi sebou denně píšeme, jak nám chybí divadlo. Dříve se kolikrát stalo, že člověk měl náročný pracovní den a když ho čekalo několikáté představení v týdnu, ani se nám do divadla nechtělo jít. Teď bychom dali cokoliv, abychom si po více, než měsíční pauze, mohli zahrát :-) !

11.4.2020 v 18:00 jsme se rozhodli uspořádat představení živě z nového divadla Lobby. Nechceme se sdružovat v plném počtu, předvedeme zkrácenou verzi v podání dvou tanečníků a dvou herců. Kdo nezná černé divadlo - herci u nás jsou tzv. "černoherci"... tedy jsou celí v černém sametovém obleku, na hlavě mají černou sametovou kuklu až po ramena - která má jen malý síťovaný průzor na oči. Tanečníci bežně tančí v maskách přes celý obličej - nyní si vezmou i roušku. LIVE představení tedy proběhne naprosto bezpečně v současném stavu - jen nás předem lituji - černoherci jsou zvyklí běžně pod kuklou téměř bez dechu...ale my tanečníci s rouškama ještě pod maskou, to bude zajímavé :-D !

Vše již řešíme technicky. Pokud by se živý přenos nepodařilo zajistit, ve stejnou dobu vypustíme premiéru záznamu z našich představení - speciální sestřih, který bude k vidění pouze tento den v 18:00 a poté bude smazán.

LIVE představení proběhne na této webové stránce: https://www.hilt-theatre.cz/live-11-4-2020/

Jak pracujeme, co přesně nosí černoherci a jak zvládáme práci ve tmě - 2 minutová reportáž PRAHA TV ke shlédnutí zde.

Den s fotografem Pavlem Vojtou

Apr 2, 2020

Vyrobit roušku, aby byla kvalitní, to obnáší mnoho. Obdivuji lidi, kteří je šijí úplně sami. Naše heslo je kvalita, ne kvantita. Nejprve se musí udělat střihy - dvojitý základ roušky a pruhy látky na zavazovací tkalouny. Pak materiál putuje k žehlícímu stolu, kde se obojí srovnává do tvaru k sešití základu. Následuje další žehlení záhybů roušky, až pak se přišívá zavazovací tkaloun. Poté se odstřihávají přečnívající nitě. 

Na pomoc se střihem nám přišel z blízkého sousedství Pavel Vojta. Jeho vášeň pro fotografii neutichla a kdykoliv odložil nůžky, fotil.

PETRA NĚMEČKOVÁ - běžně to rozhodně není tichá žena ve stínu :-) 

KAŽDODENNÍ DOPOLEDNÍ SRAZ  v "mrtvém centru Prahy"

POHLED ZEVNITŘ NAŠEHO DIVADLA - tajemný obrys Theodora Hoidekra

Než se sejdeme v divadle u šití, předchází roznáška roušek

Apr 1, 2020

Denně naše výroba putuje do světa :-) !

Pro neonatoligii - Motol

Pro Ústav hematologie a krevní transfuze (ÚHKT)

Pro Stomatochirurgii Karlovo náměstí

EUR 156
pledged of EUR 2,398

6%

6% completed

7 contributors pledged

Theater, Antivir

Česko

All or nothing. Project finished on May 1, 2020 at 09:01.

Choose reward for your contribution

  • sold 3
    Děkujeme za podporu, každá částka nám pomůže

    Tento dar považujeme jako krásné gesto od Vás. Vážíme si Vaší podpory a ze srdce děkujeme za podporu budoucího provozu našeho divadla.

    Reward delivery: not specified

    EUR 4.00
    (CZK 100)
  • sold 0
    Jakékoliv Vaše dotazy řediteli zodpovězeny LIVE!

    Jak Theodor Hoidekr "z ničeho" přišel k divadlu? Jaká byla spolupráce s jednotlivými hvězdami v pozici spolutanečníka i choreografa v TV pořadech? Jaké má zkušenosti s cestováním černého divadla po světě (v létě 2019 byl i v Číně a vrátil se zdráv)? Obdržíte email, jak zaslat svůj dotaz - poté odkaz na Youtube video, kde bude Theodor odpovídat live na kameru na Vaše dotazy.

    Reward delivery: not specified

    EUR 11.99
    (CZK 300)
  • sold 4
    Voucher pro 2 osoby na naše představení

    Karanténa pomine a my se vrátíme na jeviště. Velice rádi Vás u nás přivítáme. Možné budoucí termíny obdržíte emailem (budem hrát opět 2-3 x týdně). Voucher je vhodný i jako dárek. Platnost voucheru do konce roku 2020.

    Adresa divadla: HILT (Lobby), Karolíny Světlé 31, Praha 1

    Reward delivery: not specified

    EUR 23.98
    (CZK 600)
  • sold 0
    Představení černého divadla v komorním prostředí jen pro Vás, až 20 osob

    Vezměte své přátele, rodinu, zaměstnance a přijďte k nám do černého divadla! Samozřejmě si počkáme na konec karantény. Počet osob je na Vás, maximum je 20 lidí - budeme hrát pouze a jedině pro Vás! Termín dohodou do konce roku 2020. Vhodné i jako dárek formou voucheru nebo jako překvapení!

    Adresa divadla: HILT (Lobby), Karolíny Světlé 31, Praha 1

    Reward delivery: not specified

    EUR 199.80
    (CZK 5,000)