Přítomnost pro 21. století

Vážení čtenáři, Přítomnost si můžete číst zcela zdarma na webu www.pritomnost.cz. Náš web je ovšem zastaralý a potřebuje přebudovat. Pomozte nám zafinancovat jeho opravu a grafické vylepšení, aby se vám časopis lépe četl!

Author: Přítomnost

The author haven't filled any FAQ yet. If you have any doubts, do not hesitate to ask! You don't have to publish your question, it will only be sent to the authors' e-mail and they will get back to you with the answer.

EUR 3,966
pledged of EUR 3,958

100%

100% completed

73 contributors pledged

Media, Literature

All or nothing. Project finished on Dec 7, 2018 at 14:44.

Choose reward for your contribution

  • sold 3
    Pohlednice s osobním věnováním od redakce Přítomnosti

    U této odměny je libovolná výše příspěvku ( 150 Kč či je možno částku i navýšit ). Pokud uvedete i svou adresu, velice rádi Vám pošleme osobní  poděkování od redakce Přítomnosti.

    Reward delivery: not specified

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • remaining 55 from 100
    Tištěný speciál Přítomnosti

    Tištěné speciální vydání Přítomnosti u příležitosti 100 let od vzniku Československa. Přečtěte si to nejlepší od Peroutky, Jesenské nebo od autorů novodobé Přítomnosti (redakční výběr).

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 3 from 5
    Kniha "Rozprava o dobrovolném otroctví" od Étienna de La Boétie

    Od našeho spřáteleného nakladatelství Rybka Publishers! Proč vlastně lidé souhlasí se svým vlastním zotročením? Proč na ně přistupují? Proč dobrovolně, ba ochotně slouží? Proč poslouchají a podporují zlou vládu, která ve společnosti vždy tvoří pouze mizivou menšinu? Proč si sami vytváří své vlastní tyrany? Proč si volí své neštěstí? 

    Reward delivery: not specified

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 1 from 5
    Kniha "Impérium" Ryszard Kapuściński

    Od našeho spřáteleného nakladatelství Absynt! V Impériu zůstává Ryszard Kapuscinski věrný svému životnímu tématu – politické a duchovní dekolonizaci světa. Líčí totiž rozpad poslední největší koloniální říše dvacátého století, kterou byl někdejší Sovětský svaz. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • remaining 2 from 5
    Kniha Františka Kautmana "O českou národní identitu"

    Od našeho spřáteleného nakladatelství Pulchra! Rozsáhlá práce Františka Kautmana provede čtenáře naší téměř stoletou historií. Analyzuje vliv společenských i politických zvratů a proměn na svébytnost českého národa a snaží se nalézat možná východiska pro jeho začlenění do soudobého světa. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • remaining 11 from 15
    Oběd s nakladatelem M. J. Stránským v Národní kavárně

    Zajímá vás historie časopisu Přítomnost nebo zákulisí exilové vlády Edvarda Beneše? Pojďte si o všem popovídat s naším vydavatelem Martinem Janem Stránským, jehož rodina stála nejen u vzniku Přítomnosti, ale i u zrodu První republiky a poté právě v exilové vládě. Vynikající jídlo v Národní kavárně zajištěno! 

    Reward delivery: not specified

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 5 from 10
    Vynikající výroční vína z biodynamického statku

    Brzy si připomeneme výročí založení první republiky, která je neodlučitelně spjata s Přítomností. Oslavte toto výročí se sklenkou vynikajícího výročního vína.

    2 láhve: Ryzlink rýnský, Rulandské modré
    Výrobce: Biodynamický statek z Kutné Hory
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 49.48
    (CZK 1,250)
  • remaining 3 from 3
    Vycházková hůl Gastrock Bambus Hell

    Bojujte jako praví gentlemani Masaryk a Čapek! Náš časopis vznikl díky finanční podpoře prvhího čsl. prezidenta, a tímto si jeho založení připomínáme. Děkujeme za odměnu Hůlkárně.cz! Elegantní světlá vycházková hůl s bambusovým designem a rukojetí Derby. Hůl je vyrobena v Německu značkou Gastrock, která má více než stoletou tradici ve výrobě vycházkových holí. Hole značky Gastrock jsou známy vysokou kvalitou a precizním provedením. Příslušenství (je součástí): gumová koncovka na holi.

    Reward delivery: not specified

    EUR 75.92
    (CZK 1,918)
  • Sold out!!
    Kniha Viktora Šlajchrta "Okamžiky umění: Díla, legendy, provoz"

    Od našeho spřáteleného nakladatelství Pulchra! Kniha Okamžiky umění esejisty a kritika Viktora Šlajchrta obsahuje více než sedmdesát textů o výtvarném umění. Autor je rozdělil do pěti kapitol, v nichž popisuje především českou výtvarnou scénu. Najdeme zde texty o českých klasicích, umění současném, galerijním životě, zajímá ho art brut, fotografie, architektura, design i erotika.
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • Sold out!!
    Kniha "Plánování nemyslitelného Československé válečné plány 1950 - 1990" Petr Luňák (ed.)

    Od našeho spřáteleného nakladatelství Dokořán! Tato publikace, kterou připravil přední znalec v oboru Petr Luňák, obsahuje 14 unikátních dokumentů z českých vojenských archívů. Jde vesměs o válečné plány Československé lidové armády a jejich shrnutí od roku 1950 do roku 1990. 
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • Sold out!!
    Kniha "Proč státy selhávají. Kořeny moci, prosperity a chudoby", Daron Acemoglu, James A. Robinson

    Od našeho spřáteleného nakladatelství Dokořán! Tato čtivě napsaná kniha odpovídá na otázku, kterou si odborníci kladou už po staletí: proč jsou některé státy bohaté a jiné chudé, proč je rozděluje bohatství a chudoba, zdraví a nemoci, hojnost jídla a hladovění? Může za to kultura, podnebí, geografické uspořádání? Nebo snad neznalost náležitých opatření a hospodářských strategií? 

    Reward delivery: not specified

    EUR 15.83
    (CZK 400)