Výstava Petry Hamplové a Petra Hampla v Galerii U Prstenu

Podpořte naši výstavu obrazů, kreseb a skleněných objektů v Galerii U Prstenu. Vybrané peníze použijeme na pronájem galerie a tisk katalogu. Za svůj příspěvek získáte skvělé odměny.

Author: Petr Hampl

  • Petra Hamplová, drak, sklo, kov

  • Petr Hampl, Gogo 2017, 155x110cm, olej na plátně

  • Petra Hamplová, prostorová lineární variace

  • Petr Hampl, Gogo lemon, 65x90cm, olej na plátně

  • Autorská kresba, tuš a akryl na plátně, 145x125cm

  • Autorská kresba, tuš a akryl na plátně, 145x125cm

  • Petr Hampl, kresba tuší na ručním papíře A3

  • Petr Hampl, kresba tuší na ručním papíře A3

  • Kresba asfaltem na měděném plechu, 200x50cm

  • Náhrdelník šišky, sklo, chirurgická ocel

  • Náušnice šišky, sklo, stříbro Ag 925

  • Bílé náušnice s tečkami, sklo, stříbro Ag 925

  • Bílé náušnice, sklo, stříbro Ag 925

  • Černé náušnice, sklo, stříbro Ag 925

  • Šperky z ateliéru Skryté světy Petry Hamplové

  • Skleněný šperk, Mořská pěna, sklo, chirurg. ocel

  • Závěsný objekt I, 52x52cm, sklo.

  • Závěsný objekt II, 52x52cm, sklo.

  • Závěsný objekt III, 52x52cm, sklo.

EUR 546
pledged of EUR 1,979

27%

27% completed

14 contributors pledged

Art

Česko

All or nothing. Project finished on May 3, 2018 at 17:53.

Show all rewards

Fotografie odměn jsou na konci tohoto textu :)

Jak to začalo

První společnou výstavu jsme měli před třemi lety v kavárně U Stromečku na Zbraslavi, kde jste mohli porvé spatřit miniaturní světy skleněné fantazie. Petra v nich scénograficky kombinovala skleněné figurky s přírodninami. Nazvali jsme jí Skryté světy. Podle výstavy jsme nazvali i web a poté i sklářský ateliér na Zbraslavi, ve kterém nyní vznikají skleněné šperky a objekty Petry Hamplové.

skryte svety drak

V roce 2016 jsme udělali společnou výstavu Lineární variace v galerii Kus kovu v Praze. Kombinovali jsme sklo, kov a lineární kresby asfaltem na měděném plechu. Na podzim téhož roku to byla mírně retrospektivní, dušičková výstava INNER v Galerii Zbraslav.

V loňském roce jsme pokračovali společnou výstavou INNER FLOW v galerii Dolmen a letos budeme vystavovat opět společně.

Co je náš cíl?

Chystáme výstavu obrazů a kreseb na plátně Petra Hampla a skleněných objektů a prostorových skleněných kreseb Petry Hamplové v Galerii U Prstenu, Jilská 14, Praha 1. Výstava bude probíhat od 2. května do poloviny června. Z vybrané částky chceme zaplatit nájem galerie a tisk katalogu.

Detaily

Obrazy hojnosti a kresby melancholie

V přízemí galerie budou obrazy, ve kterých se zabývám povrchem věcí, barvou, leskem a lehkostí konzumního světa. Barevné, fotorealistické obrazy jsou inspirované hravým dětským světem. Je to barevný svět umělohmotných radostí.

gogo smile

V suterénu budou vystaveny lineární štětcové kresby. Vstupuje se do podzemí, jako by se vcházelo hlouběji pod povrch, kde utichá křik ulice a prostor dostává tichá prázdnota. Tahy štětce černou tuší jsou znaky, které vpisuji do plátna, aby mohly být znovu čteny jako text.

inner glow

Výstava je plná protikladů, které vyvažuje autorka skleněných objektů a šperků, sklářka Petra Hamplová. Vytváří křehké skleněné objekty, které obě roviny propojují. U sklářského kahanu vytváří skleněné kresby v prostoru a v závěsných objektech.

linearni variace

A něco navíc!

Na vernisáži vystoupí Nina Horáková, zpěvačka, herečka a od roku 2015 členka Městských divadel pražských!

Kdo jsme?

Petra Hamplová

Autorka skleněných objektů a šperků Petra Hamplová se věnuje práci se sklem už od svých studií na sklářské škole v Železném Brodě. V roce 2015 poprvé představila značku Skryté světy.

Její nadšení pro materiál, cit pro detail a chuť experimentovat ji přivedlo k vytváření netradičních scénografických kompozic, ve kterých kombinuje skleněné figurky s přírodními materiály. Vznikají tak miniaturní světy skleněné fantasie, které se vymykají zaběhlým představám.

Petra Hamplová také tvoří autorské skleněné šperky. Při navrhování a vytváření šperků jí baví objevovat nové možnosti v tvarosloví vinutých perlí a sdílí své nadšení pro originalitu a jedinečnost.

Technologie sklářské výroby vychází z tradiční železnobrodské figurkářské tradice. Skleněné tyče se taví u sklářského kahanu a tvarují do požadovaných tvarů. Na výrobu perlí i figurek je používána kompoziční a lampová sklovina z české sklárny Ornela Desná. Práce se sklem je trpělivým procesem, který učí respektovat materiál i oheň.

V současné době vytváří Petra Hamplová prostorové skleněné kresby. Ladné a křehké skleněné křivky kombinuje s pevným a pravidelně řezaným kovem. Okouzluje jí krása skla, průzračnost křišťálu, lesk a čistota barev. V kombinaci s kovem vzniká zajímavé napětí mezi lehkostí skla a elegantními, ale tvrdými křivkami kovových linií.

Foto z atelieru

Petr Hampl

Petr Hampl se věnuje malbě, technikám nástěnné malby a jejich restaurování. Po střední uměleckoprůmyslové škole studoval restaurování nástěnných maleb v Litomyšli a poté Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v ateliéru malby u p. prof. Pavla Nešlehy.

Věnuje se převážně fotorealistické malbě, seznámil se s ikonopisem, vyučuje techniku fresky, sgrafita a mozaiky. Své obrazy vystavoval na samostatných i skupinových výstavách v Praze, Lounech, Olomouci, ale i Štrasburku, nebo v Londýně. Na realistické malbě ho zajímá povrch předmětů. Jejich materiálové vlastnosti, lesk, barva a krása.

V poslední době vytváří kresby asfaltem na měděném plechu. Zajímá ho samotný proces nezobrazivé lineární kresby, její průběh v čase a příběhy, které jsou do linií vepsány. V čárách vnímá také jejich rytmizování i melodičnost, která je vyjádřená sílou tahu. Vytváří lineární nepředmětné kompozice, které mají organický, biomorfní charakter.

foto z atelieru petr hampl

Co získáte za příspěvek?

  • Katalog k výstavě s podpisy autorů

  • Komentovaná prohlídka a sklenka sektu

  • Autorské skleněné šperky z ateliéru Skryté světy

  • Autorské závěsné objekty Petry Hamplové

  • Originální ruční kresby tuší na ručním papíře Petra Hampla

  • Kurz fresky, nebo sgrafita

  • Kresba tuší a akrylem na plátně, 145x125cm od Petra Hampla

Bílé náušnice, sklo, stříbro #1 Bílé náušnice s tečkami, sklo, stříbro #2 Černé náušnice, sklo, stříbro #3 Náušnice šišky, sklo, stříbro #4Kresba tuší na ručním papíře A3 #5 Skleněný šperk, Mořská pěna, sklo, chir. ocel #6 Náhrdelník šišky, sklo, chirurgická ocel #7 Závěsný objekt I, 52x52cm, sklo #10Závěsný objekt II, 52x52cm, sklo #11 Závěsný objekt III, 52x52cm, sklo #12 Kresba tuší a akrylem na plátně, 145x125cm #13 Kresba tuší a akrylem na plátně, 145x125cm #13

News

May 8, 2018 Děkujeme Vám!

Naše akce na Hithitu skončila. Protože jsme nevybrali cílovou částku, peníze se k Vám vrací. Každá hra má svá pravidla a pravidla Hithitu zní: Všechno, nebo nic. Vážíme si Vaší podpory a věřte, že jste nám udělali velikou radost. Nemrzí nás, že jsme nedosáhli na cílovou částku, ale těší nás, že…

More

Apr 23, 2018 Pozvánka va výstavu INNER GLOW

Srdečně Vás zveme na zahájení výstavy INNER GLOW. Vystavují: Petr Hampl (obrazy, kresby) a Petra Hamplová (skleněné objekty). Vernisáž se koná ve středu 2. května v 19 hodin v Galerii U Prstenu, Jilská 14, Praha 1. Výstavu zahájí Veronika Marešová, kurátorka GASK. Hudební doprovod: Nina Horáková,…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Katalog k výstavě s podpisy autorů

    Katalog k výstavě INNER GLOW Petry Hamplové a Petra Hampla v Galerii U Prstenu s podpisy autorů.

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně na výstavě. Chcete katalog poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 0
    Komentovaná prohlídka a sklenka sektu

    Sklenka sektu na komentované prohlídce výstavy INNER GLOW Petry Hamplové a Petra Hampla v Galerii U Prstenu a podepsaný katalog.

    Když Vám něco zkříží plány a nepřijdete, domluvíme s Vámi náhradní termín komentované prohlídky. Chcete katalog poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • sold 1
    Bílé náušnice, sklo, stříbro #1

    Autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy. Bílé náušnice s černými tečkami, sklo, stříbro Ag 925.

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • sold 0
    Černé náušnice, sklo, stříbro #3

    Autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy. Černé náušnice s bílými tečkami a reliéfním metalickým efektem, sklo, stříbro Ag 925.

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.39
    (CZK 490)
  • sold 0
    Bílé náušnice s tečkami, sklo, stříbro #2

    Autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy. Bílé náušnice s černými tečkami a reliéfním metalickým efektem, sklo, stříbro Ag 925.

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.39
    (CZK 490)
  • sold 3
    Poukaz na autorský šperk #14

    Nevybrali jste si z nabídky náušnic? Nevadí, nyní si můžete zakoupit poukaz na autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy dle vašeho výběru v hodnotě 500 Kč.

    Můžete vybírat v e-shopu skrytesvety.com, nebo se raději stavte osobně v ateliéru na Zbraslavi. Plno šperků v e-shopu totiž nenajdete!
    skrytesvety.com

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi, nebo nám pošlete e-mail a my Vám ji zašleme poštou.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 1
    Náušnice šišky, sklo, stříbro #4

    Autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy. Náušnice ve tvaru červených šišek, sklo, stříbro Ag 925.
    Velikost komponentu: 2cm,
    velikost šišky: cca 1,5cm.

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • remaining 1 from 1
    Kresba tuší na ručním papíře A3 #5

    Originální stětcová kresba tuší na ručním papíře  formátu A3 od Petra Hampla.
    hamplpetr.cz

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru v Nuslích. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • remaining 1 from 1
    Kresba tuší na ručním papíře A3 #14

    Originální stětcová kresba tuší na ručním papíře  formátu A3 od Petra Hampla.
    hamplpetr.cz

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru v Nuslích. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • sold 0
    Skleněný šperk, Mořská pěna, sklo, chir. ocel #6

    Autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy. Náhrdelník je složený z šesti křišťálových vinutých perlí a řetízku z chirurgické oceli.

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.
     

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 33.64
    (CZK 850)
  • sold 0
    Náhrdelník šišky, sklo, chirurgická ocel #7

    Autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy. Náhrdelník je složený ze tří červených šišek a řetízku z chirurgické oceli.
    Velikost šišky: cca 1,5cm.

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi. Chcete odměnu poslat poštou v rámci ČR? Navyšte prosím cenu o 80,- Kč a pošlete nám adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 37.60
    (CZK 950)
  • sold 7
    Poukaz na autorský šperk #8

    Poukaz na autorský skleněný šperk z ateliéru Skryté světy dle vašeho výběru v hodnotě 1 000 Kč.
    Můžete vybírat v e-shopu skrytesvety.com, nebo se raději stavte osobně v ateliéru na Zbraslavi. Plno šperků v e-shopu totiž nenajdete!
    skrytesvety.com

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru na Zbraslavi, nebo nám pošlete e-mail a my Vám ji zašleme elektronicky.

    Reward delivery: not specified

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 8 from 10
    Kurz fresky, nebo sgrafita #9

    Poukaz na celodenní kurz fresky, nebo sgrafita v ateliéru Petra Hampla za  2 000 Kč.

    Další informace o kurzu zde:
    http://hamplpetr.cz/produkt/kurz-sgrafita/

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru nv Nuslích, nebo nám pošlete e-mail a my Vám ji zašleme elektronicky.
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 1 from 1
    Závěsný objekt I, 52x52cm, sklo #10

    Závěsný objekt I, 52x52cm, tl. 4,5cm. Objekt je tvořený z červených tažených skleněných linií, lepených na podkladovém skle v dřevěném rámu.
    Objekt je připravený k zavěšení na zeď.

    Odměnu si můžete vyzvednout pouze osobně v ateliéru na Zbraslavi. Závěsný objekt je křehký a proto ho poštou neposíláme.
    Nemůžete přijet?  Objekt Vám dovezeme po Praze a středočeském kraji zdarma. Do ostatních krajů po dohodě.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 455.18
    (CZK 11,500)
  • remaining 1 from 1
    Závěsný objekt II, 52x52cm, sklo #11

    Závěsný objekt II, 52x52cm, tl. 4,5cm. Objekt je tvořený z tmavě fialových tažených skleněných linií, lepených na podkladovém skle v dřevěném rámu.
    Objekt je připravený k zavěšení na zeď.

    Odměnu si můžete vyzvednout pouze osobně v ateliéru na Zbraslavi. Závěsný objekt je křehký a proto ho poštou neposíláme.
    Nemůžete přijet?  Objekt Vám dovezeme po Praze a středočeském kraji zdarma. Do ostatních krajů po dohodě.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 455.18
    (CZK 11,500)
  • remaining 1 from 1
    Závěsný objekt III, 52x52cm, sklo #12

    Závěsný objekt III, 52x52cm, tl. 4,5cm. Objekt je tvořený z černých a červených tažených skleněných linií, lepených na podkladovém skle v dřevěném rámu.
    Objekt je připravený k zavěšení na zeď.

    Odměnu si můžete vyzvednout pouze osobně v ateliéru na Zbraslavi. Závěsný objekt je křehký a proto ho poštou neposíláme.
    Nemůžete přijet?  Objekt Vám dovezeme po Praze a středočeském kraji zdarma. Do ostatních krajů po dohodě.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 455.18
    (CZK 11,500)
  • remaining 1 from 1
    Kresba tuší a akrylem na plátně, 145x125cm #13

    Originální lineární kresba tuší a akrylem na plátně formátu 145 x 125 cm od Petra Hampla.
    Obraz je možné napnout na spodní napínací rám, nebo adjustovat dle přání zákazníka.
    hamplpetr.cz

    Odměnu si můžete vyzvednout osobně v ateliéru v Nuslích. Nemůžete přijet?  Kresbu na plátně Vám dovezeme po Praze a středočeském kraji zdarma. Do ostatních krajů po dohodě.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 593.71
    (CZK 15,000)