Prvá kefkáreň v Európe

Cieľom tohto projektu je oživiť priemyselnú výrobu kefiek-kartáčkov na Slovensku. Odkúpením unikátnych strojov a ich renováciou chceme podporiť lokálnu výrobu a využívať tak všetky materiály zo Slovenska a najbližších krajín.

Author: ecoheart

Výrobňa na spadnutie

Mar 12, 2018

Ahojte kamaráti,

ospravedlňujeme sa za zdržanie celého projektu. Boli sme mierne naivní a mysleli sme si, že dokážeme spustiť celú výrobu pred zimou 2017. Pomaly prichádza jar 2018 a my sme stále v procese. Veľmi nás to mrzí a môžete nám veriť, snažíme sa zo všetkých síl. Chceme začat vyrábať, chceme vám dodať darčeky a chceme pomáhať tejto planéte.

Ako to teda s nami vyzerá? Čo sa nám zatiaľ podarilo?
 

1. Začnime zatĺkacím strojom. Tento krásavec bude vŕtať diery do telies, následne zatĺkať vlákna. Podarilo sa nám vymeniť komplet súčiastky, prispôsobiť ho na naše produkty. Momentálne čaká na programovanie, respektíve nastavovanie procesov.

Pôvodne vyzeral takto:

Zatĺkací stroj

Teraz takto:

2. Číslo dva je brúsička vlákien, ktorá slúži na to, aby boli na konce vlákien jemné a nepoškodili ďasná, či zubnú sklovinu. Tento stroj má ešte jednu funkciu a tou je vypalovanie loga. Dokázali sme mu vymeniť všetky komponenty za nové a spustiť ho do prevádzky. K dokonalosti mu chýba už len výhrevná hlavica na vypalovanie loga.

Takto vyzeral pôdovodne:

Teraz vyzerá takto:

3. Našli sme výrobcu drevených telies a dohodli sme podmienky. Budeme vyrábať z lokálnych drevín zo 100% FSC certifikátom. Náš partner sa nachádza neďaleko Bratislavy a tak sa vyhneme zbytočnej preprave, čiže menej bordelu vo vzduchu a tak. Veď viete o čom hovoríme. 

Tu sú nejaké vzorky z jaseňa a buku :)

4. Našli sme priestor na výrobu. Momentálne nás čaká väčšia rekonštrukcia a následne schválenie priestorov. Zatiaľ to nevyzerá extra super, veď sa pozrite:
(Ten Range sme chceli v cene prenájmu, no nedali nám ho.)

5. Kúpili sme parafínovací bubon, v ktorom budeme olejovať telesá kefiek. Momentálne čaká na repasovanie. Dáme ho do poriadku tak, aby prešiel revíznou správou a pod. Zatiaľ je v takomto stave:

Dúfam, že sme na nič nezabudli. Ak áno, doplníme to v ďalšej aktualizácií.

Ešte raz sa ospravedlňujeme za nedodržanie termínov a nezverejňovanie noviniek. Sme len ľudia a sme na to len dvaja. Prosím, dajte nám ešte pár týždňov a určite budeme všetci spokojní.

Pozdravuje celý tím (dvaja) ecoheart :)

EUR 8,658
pledged of EUR 7,500

115%

115% completed

373 contributors pledged

Technology, Design

Slovensko

All or nothing. Project finished on May 26, 2017 at 18:23.

Choose reward for your contribution

  • sold 88
    #niejemitojedno

    Zaradenie sa do súťaže o ročnú zásobu zubných kefiek z dubového dreva a o účasť na našom release evente, na ktorom slávnostne predstavíme zrenovované priestory a stroje výrobne! 

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 5
  • sold 64
    Wall of fame

    Chceme, aby všetci ľudia, ktorí nám pomôžu boli navždy spätí s výrobňou, preto mená všetkých ktorí prispejú na náš sen aspoň touto čiastkou, vyryjeme  na stenu slávy v priestoroch kefkárne. Mená na stene uvidí každý návštevník tohto transparentného priestoru ako večnú vďaku za pomoc.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 10
  • sold 72
    Nice smile donor

    Zubná kefka z dubového dreva. (čierna alebo biela farba vlákna podľa výberu

    * Po vypredaní prvých 300ks, rozšírime výrobu o kefky z orechovej dreviny.  

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 15
  • sold 47
    Custom toothbrush

    Zubná kefka z dubového dreva s tvojim menom v sklenenom obale. Ako meno môžeš napísať aj meno frajerky alebo kohokoľvek, ak by si touto unikátnou kefkou chcel niekoho potešiť. 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 20
  • sold 77
    Couple pack

    Čierna a biela kefka pre všetkých, ktorí sa nám snažia pomôcť vo dvojici. Ak sa rozhodnete, vaše mená napíšeme na wall of fame spolu so srdiečkom. Tak, ako sme kedysi písali naše iniciály na rôzne miesta.

    *Po vypredaní 150ks sa objaví nová kefka ako odmena, no z orechovej dreviny! 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 25
  • sold 12
    Family pack

    Balenie pre rodinky alebo partiu kamošov (6ks kefiek). K tomuto baleniu získaš meno svojej rodiny alebo meno crew na wall of fame. Pokojne tam môžeš zanechať aj nejaké heslo alebo tajný kód ako odkaz reprezentujúci vaše jedinečné priateľstvo. 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 60
  • remaining 92 from 99
    Release party

    Poriadna a veľkolepá release party priestorov kefkárne, v ktorých oslávime prvú transparentnú výrobňu zubných kefiek v Európe.  Samozrejme, tvoje meno poputuje na wall of fame a na party ti odovzdáme kefky priamo do tvojich rúk. 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 100
  • remaining 94 from 100
    Business starter pack

    Staň sa našim obchodným partnerom. Za túto sumu ti dodáme 60ks kefiek (farby podľa tvojho výberu). K tomu pribalíme aj promo materiály, unikátny stojan na kefky a pozvánku na release party, na ktorej oslávime naše budúce obdchodné partnerstvo. Meno tvojej spoločnosti automaticky poputuje na wall of fame. 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 350
  • remaining 1 from 1
    The collector

    Exkluzívne prvá vyrobená kefka na našom stroji aj s certifikátom originality. Samozrejme, ťa vrúcne privítame na release party, kde ti odovzdáme ročnú zásobu kefiek z dubového dreva (12ks). Tvoje meno, odkaz alebo citát bude umiestnený na wall of fame v prvých riadkoch.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 1,000
  • remaining 10 from 10
    Custom series

    Exkluzívna séria 50ks kefiek z akejkoľvek dreviny, na ktorej sa dohodneme. Na každú kefku môžeme umiestniť názov a logo tvojej spoločnosti/ crew. Uvidíme sa na release party a k tomu ti pribalíme aj našu kefku z dubového dreva. Tvoj citát, odkaz pre niekoho alebo inšpiratívnu myšlienku , ktorou sa riadiš umiestnime na wall of fame na hrdé miesto!

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 1,500
  • remaining 1 from 1
    Hero room

    Pomenujeme po tebe celú výrobnú miestnosť, do ktorej umiestnime stroj na výrobu jednozväzkových kefiek ( ten kúpime práve vďaka týmto peniazom), na stenu umietnime tvoje logo (meno spoločnosti alebo ako sa dohodneme) a citát, darujeme ti 999 ks kefiek pre celú spoločnosť.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 9,999