Skutečně české hodinky PROVOKE Watch

Odolné zakázkové hodinky vyrobené v České republice. Nechte si vyrobit hodinky přesně podle Vašich představ. Velké věci se rodí z malých začátků. Rozjeďme společně projekt který navazuje na českou hodinářskou tradici.

Author: Jiří Šejna

  • Zadní strana hodinek.

  • Detail korunky.

  • Titanové dýnko hodinek.

  • Korunka a výrobní výkres.

  • I korunka je vyrobená z titanu.

  • Detail karbonového pouzdra.

  • Úžasná kresba karbonu.

  • Všechny dily jsou vyráběné v české republice.

  • Kožená podložka.

EUR 16,372
pledged of EUR 9,934

164%

164% completed

31 days until the end

22 contributors pledged

Technology, Design

Pelhřimov, Kraj Vysočina, Česko

Pledge

All or nothing. This project will only be funded if it reaches at least its goal by May 31, 2024 by 06:08 CET.

Show all rewards

Vyrobeno v České republice, karbon, titan, safír a  Švýcarský strojek. To jsou hodinky PROVOKE Watch. První české hodinky s technologií HYDRO. 

                              

Mé jméno je Jiří Šejna a jsem nadšenec do hodinek. Rozhodl jsem se začít vyrábět hodinky, které jsou cenově dostupné a skutečně vyrobené v České republice. Značka PROVOKE není náhoda, jelikož mé hodinky mají trochu provokovat. Chci ukázat, že i za rozumné peníze jdou vyrobit skvělé hodinky ze špičkových materiálů. Nepovažuji se za žádnou manufakturu, microbrand, nebo startup, jak je teď moderní. Jsem jen nadšenec, který usiluje o splnění svého snu - vyrábět hodinky, které bych si sám bez váhání koupil.

 Přednosti hodinek PROVOKE

Hodinky jsou vyrobené ze tří materiálů. Na pouzdro jsem použil špičkový karbon vyrobený v Holandsku. Ten vyniká maximální pevností, je lehký a odolný. Sklo je safírové s vnitřní antireflexní vrstvou. Safír je velmi tvrdý a odolný proti poškrábání. Vnitřní modrá antireflexní vrstva minimalizuje odlesky, zvyšuje čitelnost hodinek a díky umístění na vnitřní straně skla je chráněna před poškozením. Všechny ostatní díly jsou vyrobené z titanu grade 5. Ten vyniká svou vysokou pevností a minimální hmotností. Z titanu jsou vyrobeny i ručičky a ciferník. Titanové díly jsou opatřeny černou povrchovou úpravou DLC – Diamond Like Carbon – což je úprava jakéhokoli kovového materiálu nanesením tenké vrstvy filmu na bázi uhlíku, který se svou tvrdostí blíží diamantu. Na ciferníku a ručičkách je použitý luminescenční pigment SUPERLUMINOVA. Tohle vše, ve spojení se spolehlivým švýcarským strojkem, vytváří špičkové odolné hodinky. Díky použitým materiálům mají velmi nízkou hmotnost, a to 44,5 g (varianta bez olejové náplně).

                              

 Technologie HYDRO

Hodinky jsou naplněny speciálním olejem, který nejenže zaručuje dokonalou čitelnost z jakéhokoli úhlu, ale také hodinkám propůjčuje dechberoucí vzhled, který upoutá pozornost na první pohled. Tato inovativní technologie, s níž se můžete setkat u vysoce kvalitních potápěčských hodinek, značně zvyšuje voděodolnost. Hodinky PROVOKE jsou první české hodinky, které tuto technologii používají. Můžete si vybrat mezi modelem s olejem, který vyzdvihne všechny výše uvedené vlastnosti, nebo klasickým provedením bez oleje. Každý model PROVOKE je výrazem vynikajícího designu a technické dokonalosti.

                        

 Jak hodinky vznikají

PROVOKE jsou hodinky skutečně vyráběné v České Republice. Jediné, co do mé dílny přichází zvenčí je strojek -  Ronda 705 ve verzi Swiss made spolu se sklem a těsněním. Veškeré ostatní díly jsou z mé dílny na Vysočině nebo od kolegy z Moravy. Na Moravě jsou vyráběna pouzdra hodinek na špičkovém pětiosém CNC obráběcím centru a přesné soustružené díly na CNC soustruhu.  Vyrábíme i takové díly, jako je korunka se závitem M 0,9 x 0,225. V galerii si můžete prohlédnout, jak malý nástroj se na to používá. V mé dílně vyrábím ciferníky, ručičky a hodinky následně finálně montuji. Made in Czech Republic pro mě není jen prázdné slovo, ale je to důležitá součást mé filozofie.

                             

 Výroba hodinek na zakázku

Celý koncept mých hodinek je navržen tak, aby bylo možné na přání zákazníka upravit téměř vše a poskytnout tak skutečně zakázkové hodinky. Máte na výběr z několika možností: od kompletního designu ciferníku, který může být i bez datumového okénka, přes výběr barvy luminescence, až po design lunety a korunky. Korunku dokonce můžeme gravírovat, a to jak z boku, tak po obvodu. Technologie výroby ručiček nám umožňuje vyrobit ručičky přesně podle Vašich představ. U ručiček je možné nejenom navrhnout tvar, ale i barvu a barvu luminescence. Samozřejmostí je pak gravírování dýnka. Když si u mě objednáte zakázkové hodinky, společně probereme Vaši představu, vytvoříme první návrh a diskutujeme o možnostech a případných úpravách. Mým cílem je nabídnout Vám opravdový zážitek z návrhu vlastních hodinek, jehož výsledkem budou hodinky, které jsou zcela jedinečné a na míru Vašim přáním.

 Technické specifikace hodinek

Průměr bez korunky: 42 mm
Tloušťka: 11 mm
Rozteč stěžejek (lug-to-lug): 48 mm / vrtané nožičky pro snadnou výměnu řemínku
Šířka řemínku: 22 mm
Dodávaný řemínek: černý NATO strap
Hmotnost: 44,5 g
Strojek: quartz Ronda 705 Swiss made
Materiál pouzdra: karbon
Sklo: safír s vnitřním antireflexem
Materiál ostatních dílů: titan GR 5
Vodotěsnost: 100 m / 10 bar

                               

 Proč Hithit

Vždy jsem snil o tom, vytvářet něco unikátního. A teď je ten správný čas, aby se sen stal skutečností - chci začít vyrábět vlastní hodinky. Pro dosažení mého cíle je potřeba se tomuto projektu věnovat na plný úvazek a musím opustit můj předchozí projekt. Nicméně, stojím před výzvou, která vyžaduje nejen odhodlání, ale i počáteční kapitál. Kvalitní hodinky vyžadují kvalitní součástky - od strojků, přes skla až po materiál. Získáním větší částky mohu nakoupit tyto díly ve větším množství, což mi umožní snížit cenu za kus. To je zcela klíčové, jelikož výrobní náklady součástek výrazně klesnou s objednávkou větší série, hlavně kvůli fixním nákladům spojeným s programováním a seřízením stroje.

Tímto krokem mohu nejenom zrealizovat svůj sen, ale také přinést na trh unikátní hodinky, které nabídnou něco více než jen ukazování času. Hodinky s příběhem, které můžete nosit s hrdostí. Věřím, že společně můžeme tento sen oživit. 

 Proč jsem přesvědčen o úspěchu

Během výroby prvních kusů se povedlo odladit výrobu každého dílu, jeho následné zpracování a povrchové úpravy. Vyladil jsem proces montáže a vyrobil potřebné přípravky, které montáž usnadňují. Za tímto úspěchem stojí také mé dlouholeté zkušenosti s vývojem a uvedením nových projektů na trh. Tato bohatá historie je pevným základem, na kterém stojí mé současné i budoucí úspěchy.

 Co se může pokazit

Nepředpokládám, že by došlo k něčemu fatálnímu, ale může dojít ke zdržení s dodáním materiálu, strojků nebo skel. To jsou věci, které se u rozjezdu projektů prostě občas přihodí. Jsou nepříjemné, ale mají řešení. Právě pro tyto případy mám nastavenou delší dobu dodání mých hodinek. Tímto způsobem chci předejít jakýmkoliv nedorozuměním a zajistit, že budu moci dodržet své sliby. Raději nabídnu realistické termíny s přihlédnutím k potenciálním zdržením, než abych riskoval nesplnění slíbených termínů. U mě je fér jednání vždy na prvním místě.

 Co bude po Hithit

Kampaň na Hithit je pro mě prvním krokem na dlouhé cestě. Postupně chci rozšířit nabídku modelů, začít vyrábět pouzdra z dalších materiálů jako je titan a nerez. Časem bych rád hodinky osadil i mechanickým strojkem. Také mám v plánu vybudovat novou dílnu, kde bych rád nabídnul zákazníkovi nevšední zážitek, a to že si hodinky smontuje sám. A to vše stále v duchu značky hodinek. Stále trochu provokovat a ukázat, že kvalitní hodinky na zakázku nemusí stát statísíce. 

 Časový plán projektu

  • Při dosažení cílové částky během kampaně spustím výrobu drobných soustružených dílů. Díky tomu si vytvořím časovou rezervu a dostatečný prostor na stroji pro výrobu dalších složitých a časově náročných dílů.
  • V prvních dnech po ukončení kampaně objednám karbon na pouzdra, taktéž díly jako strojky a skla.
  • Kontaktuji všechny podporovatele kampaně a začnu řešit komunikaci ohledně hodinek na zakázku. Se všemi budu v kontaktu během celé výroby.
  • V druhém týdnu začne výroba soustružených dílů, především lunety a dýnka hodinek.
  • Třetí týden začne výroba karbonových pouzder, polotovarů na ciferníky a ručičky.
  • Ve čtvrtém týdnu mě čeká výroba ciferníků a ručiček.
  • Pátý týden je vyhrazený na povrchové úpravy. 
  • Šestý a sedmý týden budu postupně kompletovat a odesílat hodinky.

A zde jsem já :-)

Jsem otec, manžel, konstruktér, technolog, markeťák, prodejce, obráběč, montér, skladník, pracovník infolinky péče o zákazníky a taky dělám v pátek i uklízečku. Tohle všechno odnáší projekt vlastních hodinek. 

Děkuji za podporu!

                           

News

Apr 19, 2024 Za dva a půl dne se povedlo vybrat cílovou částku. Pokračujeme dál.

Je to tady. Na výrobu českých hodinek se povedlo vybrat cílovou částku za pouhé dva a půl dne. Je to pro mě velká motivace a jako poděkování všem podporovatelům nabídnu na výběr ze dvou variant ciferníku.  Volba ciferníku bude možná i u limitované edice z hybridního karbonu. Právě teď je možnost…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 2
    Kožená podložka na hodinky

    Nechci nabízet odměny jako děkovný e-mail, atd. Pro všechny, co mě chtějí podpořit menší částkou, mám skvělý doplněk pro každého fanouška do hodinek. Jde o luxusní koženou podložku na montáž hodinek nebo jen na výměnu řemínků. Podložka je ve formátu A4, má na sobě umístěná malá okénka na drobné věci a v pravém horním rohu je magnetická lišta na stěžejky, které drží řemínek. Každý, kdo si někdy měnil řemínek na hodinkách ví, jak snadno se malá stěžejka umí ztratit :-). Podložka je ručně vyráběna v malé brašnářské dílně na Vysočině. 

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 59.61
    (CZK 1,500)
  • remaining 1 from 2
    Hodinky PROVOKE Watch varianta bez olejové náplně

    Hodinky PROVOKE bez olejové náplně. V ceně je na výběr barva ručiček (titanové nebo titanové s černým DLC povlakem). K hodinkám bude speciální mince se stejným sériovým číslem jako mají hodinky. Tato mince bude pouze k hodinkám objednaným zde na Hithit. Doručení odměny Českou poštou nebo Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 592.09
    (CZK 14,900)
  • remaining 1 from 9
    Hodinky PROVOKE Watch varianta s olejovou náplní

    Hodinky Provoke s olejovou náplní . V ceně je na výběr barva ručiček (titanové nebo titanové s černým DLC povlakem). K hodinkám bude speciální mince se stejným sériovým číslem jako mají hodinky. Tato mince bude pouze k hodinkám objednaným zde na Hithit. Doručení odměny Českou poštou nebo Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 671.57
    (CZK 16,900)
  • remaining 1 from 1
    Zakázkové hodinky PROVOKE Watch varianta bez olejové náplně

    Tato varianta je pro ty, co chtějí vlastnit originální hodinky přesně podle sebe. V ceně je návrh a výroba vlastního designu ciferníku, lunety, gravírování dýnka a korunky. Také je možné vybrat barvu ručiček a luminescence. Po skončení kampaně se s Vámi spojím a provedu Vás celým procesem návrhu spolu s výrobou hodinek na přání. K hodinkám bude speciální mince se stejným sériovým číslem jako mají hodinky. Tato mince bude pouze k hodinkám objednaným zde na Hithit.
    Doručení odměny Českou poštou nebo Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 790.78
    (CZK 19,900)
  • remaining 1 from 7
    Zakázkové hodinky PROVOKE Watch varianta s olejovou náplní

    Tato varianta je pro ty, co chtějí vlastnit originální hodinky přesně podle sebe. V ceně je návrh a výroba vlastního designu ciferníku, lunety, gravírování dýnka a korunky. Také je možné vybrat barvu ručiček a luminescence. Po skončení kampaně se s Vámi spojím a provedu Vás celým procesem návrhu spolu s výrobou hodinek na přání. K hodinkám bude speciální mince se stejným sériovým číslem jako mají hodinky. Tato mince bude pouze k hodinkám objednaným zde na Hithit.
    Doručení odměny Českou poštou nebo Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 870.26
    (CZK 21,900)
  • Sold out!!
    Limitovaná edice pěti kusů z hybridního karbonu s bronzem

    Speciálně pro tuto kampaň vyrobím pouze pět kusů jedinečných hodinek z exkluzivního materiálu. Na pouzdro je použitý unikátní karbon s mikro bronzovými vlákny. Na konci textu najdete odkaz na video. Z patinovaného bronzu budou i ručičky, ciferník a luneta. K hodinkám bude certifikát a speciální krabička. Tyto hodinky budou kvůli použitým materiálům bez olejové náplně. Doručení odměny Českou poštou nebo Zásilkovnou. Je možné domluvit i osobní převzetí. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 1,013.31
    (CZK 25,500)