Knížka „Nesnažit se být dobrý“ už brzo. Buďte u toho.

Ve své nové knížce „Nesnažit se být dobrý“ vyprávím o svých zkušenostech objevování vnitřní svobody a nastavování vztahů. Hithit je pro mě možnost, jak knížku prodávat ještě před jejím vytisknutím a zajistit tak cash flow. Kupte si ji.

  • Filip Rychlebský doma

  • Filip Rychlebský pracuje

  • Filip Rychlebský s manželkou

  • Filip Rychlebský se synem

EUR 1,681
pledged of EUR 1,113

151%

151% completed

85 contributors pledged

Community, Literature

All or nothing. Project finished on Apr 11, 2024 at 08:24.

Show all rewards

Vyrostl jsem v tradiční katolické rodině, hodnoty jsem přejal od svých rodičů. Neúspěch v kariéře a vzrůstající osobní nejistota mě v mém dospělém věku přivedly do krize křesťanské víry, ztrátě důvěry v Boha, pocitu samoty, znechucení ze sebe i z okolí.

Po několika letech zmítání jsem v Nesměři u řeky Oslavy dostal možnost prožít chvíle, které mě vehnaly do náruče Otce. Bylo to nádherné! Můj vzdor se rozpustil jako sníh v létě, cítil jsem ohromnou úlevu, zakusil jsem přijetí.

Když jsem pak četl příběh o marnotratném synu, který jsem od dětství znal nazpaměť, vnímal jsem jej jako zcela novou informaci. Týkal se mě osobně. Viděl jsem v něm nové souvislosti, každá věta pro mě obsahovala ohromné sdělení. Naplňovalo mě to nadšením, celé noci jsem nemohl spát, pořád jsem myslel na tátu a jeho dva syny. Začal jsem si shromažďovat rozsáhlé poznámky a když se můj život o čtyři roky později zastavil úrazem nohy, pustil jsem se do psaní knížky.

Myslím si, že každý v sobě nosíme dva bratry. Vzorňáka a rebela. Ti dva se nemohou vystát, navzájem se ohrožují. Každý z nich přináší do rodiny svou nenahraditelnou hodnotu: jeden vytrvalost, druhý nezávislost. Zároveň s tím však každý představuje velké riziko: jeden nesvobodu, druhý lhostejnost.

Vidím ohromnou výzvu v tom opustit svou představu řešení. Přestat svůj život plnit eliminací toho druhého. Uvidět a přijmout svůj stín, pochopit, že je součástí mé cesty. Uvěřit, že zlo, které produkuji, není pro tátu žádný problém. Nahlížet do srdce Boha. Nesnažit se být dobrý.

Knížka je detailním a trochu netradičním vysvětlením biblického podobenství o marnotratném synu. Provázím ji odkazy na jiná místa v Bibli, osobními zkušenostmi, svědectvími. Obsahuje momentálně to nejlepší, o co se dokážu podělit.

Kampaň na hithit mi umožňuje knížku prodávat ještě před její výrobou a zajišťuje mi tak peníze, potřebné na grafické práce, papír a tisk. Prosím vás, mé přátele a známé a také všechny, kteří jste prostě čtete tuto stránku, abyste si knížku už nyní koupili. Pošlu vám ji přes Zásilkovnu krátce po jejím vydání, někdy v průběhu května 2024. Děkuji za ochotu a důvěru, jste pro mě důležití.

Knihu vydává nakladatelství PIŠLIK,  brožovaná vazba, rozměr 12,5 x 18cm, počet stran 186, autor obálky a sazba: Filip Raif

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    KLID

    Posílám Ti stovku a dej mi pokoj. Žádnou odměnu nečekám.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 3.97
    (CZK 100)
  • sold 5
    KNÍŽKA V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

    Posílám Ti dvě stovky a chci za to aspoň tu Tvoji knížku v elektronické podobě. Pošli mi to mailem, přečtu si to v počítači, nebo v mobilu. Formát knížky bude pdf.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 20
    KNÍŽKA V PAPÍROVÉ PODOBĚ

    Posílám Ti tři stovky, pošli mi za ně svoji knížku. Do Z-boxu, poštovné je v ceně. Nechám Ti tady svoji adresu, abys mi to mohl poslat. Chci si přečíst, co jsi napsal.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.92
    (CZK 300)
  • sold 67
    KNÍŽKA V PAPÍROVÉ PODOBĚ S VĚNOVÁNÍM

    Hele, posílám Ti čtyři stovky, držím Ti palce. Pošli mi za to tu svoji knížku (poštovné je v ceně), napiš mi hezký věnování, dej si záležet. Nechám Ti tady svoji adresu, abys mi to mohl poslat, jo?

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.90
    (CZK 400)
  • sold 4
    BESEDA S AUTOREM

    Téma "Nesnažit se být dobrý" rezonuje s mou zkušeností. Bavilo by mě to více prodiskutovat, detailněji rozvést, vysvětlit, co se tím přesně míní. Možná mám na Tebe i nějaké otázky. Myslím, že by to mohlo zajímat i lidi v mém okolí. Chci Tě pozvat k nám na autorské čtení, rozešlu pozvánky. Prosím, neočekávej velkou akci, ani honorář Ti nemůžu nabídnout, jenom vstupné dobrovolné, možná nějaká prodaná knížka. Posílám Ti tisícovku, chci za ni dvě knížky s věnováním a Tvoji přítomnost na besedě, kterou po dohodě s Tebou uspořádám. Napíšu Ti na filiprychlebsky@seznam.cz

    Reward delivery: Zásilkovna, in a year after the Hithit project end

    EUR 39.74
    (CZK 1,000)