Přichází Poslední léto - Cesta, která mi změnila život

V nohách 800 km, ruce od hlíny, tváře od popela, vztahová krize, nová přátelství, deprese a někde v dáli tichý hlas svého srdce... Loňské putování mi změnilo život a napsala jsem o tom knížku, která může inspirovat i tebe. Vydáme ji společnými silami?

Tiskneme!

Feb 23, 2024

Vážení příznivci Posledního léta,

mám velmi dobré zprávy a ráda bych se o ně s vámi touto formou podělila. O co jde?

V uplynulých dnech jsem závazně potvrdila objednávku tisku knihy Poslední léto - Cesta, která mi změnila život. Co to znamená? Knížka se nejpozději do poloviny března konečně představí světu v celé své kráse. Hurá!

Do konce března bych tím pádem ráda rozeslala všechny knížky, hrnečky, poukazy a obrazy, které jste si v předprodeji zakoupili. S těmi z vás, kteří jste projevili zájem o zákulisní informace a putovní tipy, naplánujeme on-line setkání - napíšu vám k tomu mail. Dále se vrhnu na úpravu textu do formátu e-booku a začnu přemýšlet o překladu do angličtiny. No a v neposlední řadě spolu s vydáním knihy oficiálně odtajním i sponzory a nakladatelství - Vám za Vaši podporu ještě jednou děkuji. ❤️

Pokud vše proběhne hladce, je tohle poslední aktualita, kterou k projektu píši. Přeji vám všem příjemný start do letošní cestovatelské sezóny a ať během ní zažijete mnoho skvělých dobrodružství.

Ty moje ztřeštěné nápady a další projekty můžete případně sledovat na FacebookuInstagramu nebo sem tam mrknout na web s prací v batůžku.

Tak snad zase někdy… 

Na viděnou! 👋

Jak je na tom Poslední léto?

Dec 16, 2023

Zdravím všechny příznivce Posledního léta,

Vánoce se kvapem blíží a já s radostí odškrtávám další položky ze seznamu příprav na vydání knihy. Jak jsme na tom právě teď?

Jak jsem již psala v poslední aktualitě, knížka nebude pod stromečkem. To byl sice původní plán, nicméně nakonec se bude tisknout až po novém roce s odesláním do jara. Nečekaná (avšak velice vítaná) spolupráce s nakladatelstvím přípravy trochu oddálila, už teď Vám ale můžu s jistotou říct, že toto drobné opoždění bude kompenzováno kvalitnějším zpracováním celé knihy.

Ve středu 13. 12. jsem nakladatelství předala hotový rukopis včetně všech ilustrací. Jejich vyjádření se dozvím v lednu a případné připomínky tedy dořešíme po novém roce.

Dnes 16. 12. jsem odeslala všechny potřebné podklady panu grafikovi, jehož úkolem je nyní připravit tisková data pro obálku knihy. První návrh stihneme prý ještě do Vánoc a zbytek doladíme v novém roce.

V současné chvíli jsou tedy všechny úkoly z mé strany prozatím splněné a čekám na vyjádření. Zároveň komunikuji s tiskárnou, takže vše by mělo být připraveno na zdárné dokončení projektu - vydání knihy.

Přeji Vám příjemné adventní dny, veselé Vánoce a vše nej do nového roku.

Se srdečným pozdravem,

Lucie

Zprávy dobré a jiné

Nov 13, 2023

Vážení příznivci Posledního léta,

s radostí Vám oznamuji, že projekt dosáhl 100 % cílové částky. Podařilo se! Veliké Díky Vám všem, kteří jste knížku podpořili. 

Co to znamená? Knížka bude! Obrazy, hrnečky a všechny další odměny - všechno bude. Kromě této skvělé zprávy mám ale ještě jednu, možná dokonce lepší.

V minulém týdnu proběhla schůzka s šéfredaktorem nakladatelství, které projevilo o Poslední léto zájem. Teď už je jisté, že knížku nakonec nevydám úplně sama za sebe, jak bylo původně v plánu, ale vyjde právě ve spolupráci se zmíněným nakladatelstvím. Pořád tomu nemůžu uvěřit…

Přiznám se Vám, že před rokem pro mě byl celý předprodej Posledního léta na Hithitu zhruba stejně představitelný jako let na Mars. Když jsem začala procházet deníky z cesty a psát první písmenka na klávesnici, netušila jsem, co všechno se budu muset naučit, aby z toho nakonec byla knížka. Potřebovala jsem zjistit: jak lze knihu vůbec vydat, kdo všechno by se na ní měl podílet, co z toho dokážu zastat sama (a naučit se to), jak připravit data pro tisk, jaké existují typy knižních vazeb, jak zažádat o ISBN… to jen tak pro představu.

Na pouť jsem se vydala v červnu 2022, vrátila se v srpnu a v září 2022 jsem začala psát. Během uplynulých 12 měsíců vznikla nejen kniha, ale také celý web spracivbatuzku.cz, začala jsem pracovat na volné noze a úspěšně předala první zakázky. Po večerech jsem psala, upravovala, kreslila a věřila, že to bude mít smysl. Na začátku jsem nevěděla vůbec nic, teď vím trochu a ještě mnohem víc se chci dozvědět.

Když se předprodej Posledního léta přehoupl do druhé poloviny a vybraná částka nevypadala příliš nadějně, říkala jsem si, že klást si velké cíle je vlastně fajn. Když se nepodaří doletět na Mars, tak dáme na poprvé aspoň ten Měsíc, i to je dobré. Byla jsem smířená s tím, že to nevyjde, ale zároveň si odnesu kupu nových zkušeností, které budu moct využít třeba příště (jsem totiž tvrdohlavá a jen tak se nevzdávám).

Poté se ve velmi krátké době odehrála spousta zajímavých zvratů. Pro začátek se mi podařilo urovnat si v hlavě, že některé věci z minulosti nelze změnit, bude lepší se s nimi naučit žít. V zápětí přistála nabídka z nakladatelství a v neposlední řadě se vybrala cílová částka na Hithitu. Uplynulý týden byl zatím jednoznačně nejlepším týdnem mého života. Už teď je to splněný sen. Uvidíme, co bude dál.

Na závěr mám i jiné, než dobré zprávy. Nejsou vyloženě špatné, ale přijde mi fér Vám vše sdělit narovinu. Koneckonců jste si knížku předplatili a nyní pravděpodobně očekáváte, že k Vám brzy doputuje. Nebojte, Poslední léto bude, ale nestihnu to do Vánoc, jak bylo původně v plánu. Jak to?

Spolupráce s nakladatelstvím poskytuje mnoho výhod, ale také posune tisk až do dalšího roku. Budeme se snažit mít knížku připravenou co nejdříve, ale může se stát, že se přípravy protáhnou až do jara. Za případné „podstromečkové“ komplikace se velice omlouvám a tímto Vás žádám o trpělivost. Díky spolupráci s nakladatelstvím se však knížka dostane na úplně jinou, více profesionální úroveň, což doufám bude dostatečnou kompenzací. Děkuji za shovívavost.

Velké Díky patří také Sdružení pěstounských rodin, z.s., se kterým se podařilo v rámci předprodeje Posledního léta rozšířit spolupráci. Těším se na naše budoucí projekty.

 

Přeji Vám krásné dny. Jděte za svými sny a nevzdávejte se!

Se srdečným pozdravem,

Lucie

Sdílejme, čarujme, pomáhejme

Oct 31, 2023

Zdravím všechny příznivce Posledního léta, 

docela nám to tu žije - mrkněte, co je nového!

Ve fotogalerii projektu právě přibyly ukázky textu, některé z nich neznáte ani z Facebooku / Instagramu, a přibyla také recenze betačtenářky Líby. Co na ni říkáte? :)

Společně se Sdružením pěstounských rodin jsme rádi, že někteří z vás se rozhodli přispět také na projekty, které pomůžou dětem vyrůstajícím v náhradní péči. Veškerá tato podpora však přijde nazmar, pokud projekt nedosáhne cílové částky. Aktuálně jsme na 44 % a do konce zbývají ještě 2 týdny - to má velký potenciál! Času na zázraky zbývá víc než dost. Navíc všude kolem teď rejdí čarodějnice a kouzla jsou téměř hmatatelná. ;)

Prosíme Vás, zkuste popřemýšlet, zda by knížka nebo další odměny mohly ve Vašem okolí udělat radost někomu dalšímu (třeba pod stromečkem). Když navíc podpoří dobrou věc, udělá takový dárek radost dvojnásobnou.

Zvědavci můžou mrknout také na dokumentární video z okolí farmy, kde nás s dalšími dobrovolníky loni zastihly požáry. Siréna, evakuace, plameny… teď, rok a půl po ohních jsou tam stále viditelné ohořelé stromy. Video najdete na FB: https://www.facebook.com/whiterabbitlucie

Sdílejte, čarujte, pomáhejte…

Děkujeme ♥️

Chvilka prozření

Oct 17, 2023

Zdravím všechny příznivce knihy Poslední léto - Cesta, která mi změnila život.

Děkuji Vám za Vaši dosavadní podporu.

Kdo sledujete projekt i na Instagramu nebo Facebooku, jistě vám neuniklo, že jsem se v minulém týdnu v příspěvku „Chci se přiznat…“ k něčemu přiznala. Při opětovném procházení textu upraveného redaktorem jsem trochu prozřela, vrátila se více do svého středu a znovu si promyslela, čeho se pomocí tohoto projektu snažím dosáhnout.

Ano, chci svépomocí vydat svou první knihu, a ano, chci psát dál a postupně naplnit všechny své spisovatelské nápady (kterých v posledním roce dost přibylo). Tak se také stane. Postupně přijdou jak další seberozvojové knihy, pár cestovních deníků, knížky biografické (fascinující životní příběhy, které by neměly být opomenuty), tak i nějaké lehce fantasy příběhy.

Knížka, kterou jste se rozhodli podpořit, je ale jiná, než budou všechny, které přijdou po ní. V čem se liší? Hned v několika věcech, které se mi však v hlavě urovnaly až před pár dny:

  • Poslední léto je začátek tohohle všeho (mé tvorby, životní proměny, cesty za srdcem) a začátek může být jen jeden jediný. Nic podobného se nebude opakovat.
  • Nikdy nebude žádný dotisk knihy a je jedno, zda o ni v budoucnu zájem bude nebo ne. Na Poslední léto se sice budou odkazovat dalších mé sebehledací knížky, ale to už možná na skladě nic nezbude, pouze e-book. Tento příběh je pro mě natolik osobní, že jej chci v tištěné podobě sdílet pouze s těmi, kteří se rozhodli knížku (a mou tvorbu obecně) podpořit v začátku.
  • Posláním této knihy není jen přinést vám text. Tento účel samozřejmě splní také (stejně, jako všechny ostatní knihy), ale kromě toho v sobě skrývá ještě další zajímavý rozměr (který do e-booku nikdy nebude možné dostat). Budete tedy jedni z mála, kteří budou moct všechna tajemství knihy objevit. A pro mě to bude veliká čest. 

Jak vidíte, proměna, která začala loni v létě stále není dokončená. A nikdy nebude. Pořád nacházím nové myšlenky a pohledy, pořád se hledám. Takový je život. Neustálé zlepšování se, překonávání překážek, hledání odpovědí a vlastní cesty. Určitě to sami dobře znáte.

Děkuji Vám, že jste se stali součástí začátku. Uvidíme, čím nás Vesmír překvapí dál.

S pozdravem,

Lucie

EUR 2,451
pledged of EUR 2,400

102%

102% completed

49 contributors pledged

Literature, Education

All or nothing. Project finished on Nov 15, 2023 at 16:51.

Choose reward for your contribution

  • sold 4
    Jdu kolem a vysypávám kapsy

    Projekt mě zaujal. Chci podpořit, ale knížku nepotřebuji.

    Uvedenou částku lze zvýšit. ;)

    Reward delivery: not specified

    EUR 4.80
    (CZK 120)
  • sold 0
    Chci pohled z farmy

    Letos v prosinci se s Kubíkem znovu podíváme na farmu, kudy loni v létě prošly požáry. Taky tě zajímá, jak to tam vypadá rok a půl po ohních?

    Pomocí služby Pohlednice Online (Česká Pošta) ti pošlu pohled s fotkami z místa činu. (Fotky nebudou použity na sociálních sítích ani jinde, jen na této pohlednici.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 8.00
    (CZK 200)
  • sold 7
    Knihu ne, raději e-book

    Stromy radši vidím v lese a knihy čtu elektronicky. Mám zájem o e-book.
    Nevadí mi, že tam bude chybět speciální poutní kapitola, důležitý je příběh a ten tam bude celý včetně bonusů.

    Jakmile bude e-book připraven, přistanou ti do mailu informace o možnostech získání e-booku zdarma.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 12.00
    (CZK 300)
  • sold 1
    ENGLISH TRANSLATION

    Sooner or later the book will be translated to English (only e-book). Why? That’s simple. I have friends in foreign who don’t speak Czech, but they’d like to read the book. Do you have such friends too?

    You'll get an email with possibilities how to get free English e-book, when it is ready. Hope that will be soon enough, but you can make it sooner by supporting this project.

    Contribution amount can be increased. :)

    If we reach 70 000 CZK (~2 860 EUR), English e-book will be ready within 1 year.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 12.80
    (CZK 320)
  • sold 12
    Kniha, jak má být

    Knížka poputuje z tiskárny přímo k tobě. Přesněji řečeno na zvolenou pobočku Zásilkovny, kde si ji budeš moci vyzvednout a pořádně ji prozkoumat.

    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.20
    (CZK 380)
  • sold 1
    Knížku nechci, ale podpořím dobrou věc

    Stačí ti e-book a  rád/a jeho pořízením  podpoříš dobrou věc?

    Se Sdružením pěstounských rodin (SPR) spolupracuji od roku 2018 jako dobrovolnice na Dnech pěstounských rodin. S vaší pomocí bych ráda podpořila SPR ještě více, v dohledné době mají totiž velké plány.

    Pro práci s dětmi umístěnými do pěstounské péče by v SPR rádi vytvořili speciální terapeutické karty a pro osvětu veřejnosti je zase v plánu inspirativní komiks o tom, jak se stát pěstounem. No a na grafice pro tyto projekty s nimi budu spolupracovat já.

    Rozsah spolupráce dojednáme na základě dostupných financí. A s tím právě můžeš pomoct.

    E-book dostaneš za 200 Kč (až bude připraven, přistanou ti pokyny k jeho získání do mailu). Cokoli navíc bude příspěvek na mou práci pro SPR.

    Částku lze libovolně navýšit. :)

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 16.00
    (CZK 400)
  • sold 6
    Knížka s věnováním a překvapením

    Knížka se cestou z tiskárny zastaví u mě. Na první stránku jí přibude věnování a přidám i malé překvapení. Poté obratem poputuje k tobě.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky. Při koupi více kusů prosím jednoznačně odděl jednotlivá věnování.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.60
    (CZK 440)
  • remaining 16 from 20
    Hrneček na kávu a knihu s věnováním

    Chci  knížku s věnováním a k ní menší (250 ml)  ručně malovaný hrneček s originálním designem na motivy obálky knihy. Hrnečků je jen velmi omezené množství a každý z nich je jedinečný. Překvapení tam bude samozřejmě taky.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 22.40
    (CZK 560)
  • remaining 17 from 20
    Hrneček na čaj a knihu s věnováním

    Chci knížku s věnováním a k ní větší (350 ml) ručně malovaný hrneček s originálním designem na motivy obálky knihy. Hrnečků je jen velmi omezené množství a každý z nich je jedinečný. Překvapení tam bude samozřejmě taky.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.20
    (CZK 580)
  • sold 6
    Podpořím dobrou věc a odnesu si knihu

    Knížku bereš a jestli u toho můžeš ještě vykonat dobro, je tohle přesně tvoje cesta?

    Se Sdružením pěstounských rodin (SPR) spolupracuji od roku 2018 jako dobrovolnice na Dnech pěstounských rodin. S vaší pomocí bych ráda podpořila SPR ještě více, v dohledné době mají totiž velké plány.

    Pro práci s dětmi umístěnými do pěstounské péče by v SPR rádi vytvořili  speciální terapeutické karty a pro osvětu veřejnosti je zase v plánu  inspirativní komiks o tom, jak se stát pěstounem. No a  na grafice pro tyto projekty s nimi  budu spolupracovat já.

    Rozsah spolupráce dojednáme na základě dostupných financí. A  s tím právě můžeš pomoct.

    Knížku máš za 280 Kč (vč. dopravy) a zbytek je příspěvek na mou práci pro SPR.

    Částku lze libovolně navýšit. :)

    Věnování uveď v přesném znění do poznámky.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.19
    (CZK 680)
  • sold 1
    Sny jsou od toho, aby se plnily

    Knížka tě opravdu hodně zaujala a chceš ji pomoct na svět? Děkuji!

    Kromě knížky s věnováním a překvapením ti za tvou laskavost přidám i poukázku v hodnotě 400 Kč na mé zakázkové služby. To znamená, že u mě budeš mít slevu na grafický návrh nebo ilustrace anebo si za to můžeš naplánovat třeba jednu online lekci Excelu zdarma.

    Chceš vědět víc? Mrkni sem.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky. Při koupi více kusů prosím jednoznačně odděl jednotlivá věnování.
    Hodnota poukázek se při zakoupení více kusů nesčítá, dostaneš zvolený počet elektronických poukazů v hodnotě 400 Kč.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.59
    (CZK 790)
  • sold 2
    Knížka s věnováním a pokec

    Pošlu ti knížku s věnováním a překvapením a do půl roku od ukončení projektu ti do mailu přistane odkaz na společný videohovor, kde prozradím pár dalších zákulisních informací o knize, pouti, farmaření… a také mi budeš moct položit jakoukoli otázku týkající se tohoto příběhu.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.99
    (CZK 1,000)
  • sold 3
    Fanoušek umění

    Jsi nejen fanda literatury, ale také příznivec umění? Mrkni na tento odkaz a vyber si obraz přímo na svoji stěnu: Vybrat obraz

    Kreslení se mě drží už dlouho a ráda se o své umění podělím. Začalo to pastelkami, temperami a přes suché pastely jsem se dostala až k tabletu. Obrazy jsou digitální kresby tištěné na plátno ve výborné kvalitě. Ze zadní strany připojím poděkování a obraz pošlu na uvedenou adresu přes Českou poštu.

    V balíčku bude samozřejmě také kniha.

    Do poznámky prosím uveď číslo kresby, její název a vybrané rozměry obrazu.
    Obraz bude zaslán na uvedenou adresu přes Českou poštu.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.98
    (CZK 2,000)
  • remaining 3 from 5
    Osobní setkání - Semily

    Potkáme se kousek od Semil. Zajdeme si na krátkou procházku po okolí, všichni společně zasedneme na terasu a hodíme něco na gril. Pokecáme, vzájemně se lépe poznáme a užijeme si klidné chvíle u ohně.

    Jakmile bude připraven e-book, přistanou ti do mailu informace o možnostech jeho získání zdarma. V rámci osobního setkání budeš mít také možnost si zakoupit tištěnou knihu za zvýhodněnou cenu.

    Máš rád/a přírodu, cestování, dobrovolnictví, alternativní způsoby hospodaření a soběstačný život? Tak to si budeme rozumět :)

    Veškerý luxus včetně občerstvení je v ceně. Přímo na místě je možné i ubytování ve dvoulůžkových pokojích nebo ve vlastním stanu či hamace.

    Osobní setkání zahrnuje e-book a možnost zakoupení tištěné knihy na místě setkání. Pokud chceš mít knihu co nejdříve, zkus jiný balíček.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 119.98
    (CZK 3,000)
  • remaining 5 from 5
    Osobní setkání - Valašské Meziříčí

    Potkáme se na chalupě kousek od Valašského Meziříčí. Zajdeme si na krátkou procházku po okolí, všichni společně zasedneme pod altán a hodíme něco na gril. Pokecáme, vzájemně se lépe poznáme a užijeme si klidné chvíle u ohně.

    Jakmile bude připraven e-book, přistanou ti do mailu informace o možnostech jeho získání zdarma. V rámci osobního setkání budeš mít také možnost si zakoupit tištěnou knihu za zvýhodněnou cenu.

    Máš rád/a přírodu, cestování, dobrovolnictví, alternativní způsoby hospodaření a soběstačný život? Tak to si budeme rozumět :)

    Veškerý luxus včetně občerstvení je v ceně. Přímo na místě je možné přespat ve vlastním stanu nebo po dohodě i v domě, ale žádný super hotel nečekej.

    Osobní setkání zahrnuje e-book a možnost zakoupení tištěné knihy na místě setkání. Pokud chceš mít knihu co nejdříve, zkus jiný balíček.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 119.98
    (CZK 3,000)
  • remaining 3 from 5
    Rozjedeš to ve velkém stylu?

    Kniha s věnováním a překvapením zamíří kam si řekneš. Budeš mít přístup také na společné  online setkaní (do půl roku od ukončení projektu ti pošlu odkaz). Tvá osobní značka nebo logo a název tvé firmy budou trvale uvedeny na webu spracivbatuzku.cz na stránce této knihy v sekci Sponzoři.

    Mělo to být překvapení, ale když na tom trváš, prozradím to: Po úspěšném ukončení projektu tě pozvu na kafe a koláček, abych ti mohla osobně poděkovat. Nebo máš radši čaj a sušenky?

    Pokecáme o životě, cestování, přírodě, můžeme zabřednout i do hlubších témat nebo se nechat jen tak kolébat na vlnách našich snů.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a year after the Hithit project end

    EUR 199.96
    (CZK 5,000)
  • remaining 2 from 3
    Ambasador knihy

    Tvá velkorysost nezná mezí!

    Až 10 kusů knihy s věnováním a překvapením ti předám osobně a k tomu přidám i dárek. K dispozici budeš mít také přístup na online setkaní až pro 10 lidí (do půl roku od ukončení projektu ti pošlu odkaz).
    Tvá osobní značka nebo logo a název tvé firmy budou trvale uvedeny na webu spracivbatuzku.cz na stránce této knihy v sekci Sponzoři se speciálním poděkováním.

    Jako váženému podporovateli knihy ti v rámci tohoto balíčku nabízím exkluzivní autorské čtení na tebou zvoleném místě v rámci České nebo Slovenské republiky. Nebo bys radši cestovatelskou přednášku? I to se dá zařídit!

    Do poznámky prosím uveď požadovaný počet knih, zda máš zájem o autorské čtení či přednášku a případně další doplňkové informace. Po úspěšném dokončení projektu spolu vše doladíme. :)

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 399.92
    (CZK 10,000)