Přichází Poslední léto - Cesta, která mi změnila život

V nohách 800 km, ruce od hlíny, tváře od popela, vztahová krize, nová přátelství, deprese a někde v dáli tichý hlas svého srdce... Loňské putování mi změnilo život a napsala jsem o tom knížku, která může inspirovat i tebe. Vydáme ji společnými silami?

  • Portugalsko - Nebezpečí pominulo

  • Španělsko - Rezavý zvon, průjem a psi

  • Ze zápisků z cesty vznikla kniha

  • Španělsko - Oslava života

  • Můj příběh teď může inspirovat i vás

  • Portugalsko - Soběstačný život na farmě

  • Spolu s knížkou jsou v balíčcích i další odměny

  • Španělsko - Hurá na nákupy!

  • Můžeš také podpořit dobrou věc

  • Vůbec poprvé nabízím i své digitální kresby

  • Už se těšíš na čtení? ;)

EUR 2,435
pledged of EUR 2,384

102%

102% completed

49 contributors pledged

Literature, Education

All or nothing. Project finished on Nov 15, 2023 at 16:51.

Show all rewards

Recenze od betačtenářky Líby:

„Kniha je kombinací cestovního deníku a popisu dětství, mládí, dospívání a úvahou o životě. 

Dobrodružství, která Lucka prožila na cestě do Santiaga de Compostela, a několik týdnů strávených na rodinné farmě v Portugalsku, jsou jejím prvním krokem ke změně prostředí, k seberozvíjení, zklidnění a utříbení myšlenek.

Pozorujeme, jak se z mladé nejisté ženy stává někdo, komu se zaostřila mysl, všechno je jednodušší, přehlednější a jasnější. Její sepětí s milým Kubíkem, který ji na několik dní navštíví, a její rozpolcení, že je najednou ve společnosti svého milovaného a na druhou stranu ji jeho přítomnost omezuje na svobodě... s takovými zápasy se během Lucčina toulání setkáme hned několikrát. To právě dělá knížku velice zajímavou. Podařilo se jí uvažovat i o intimních otázkách, co dělá dobře a co špatně. Během své cesty se naučila spoléhat sama na sebe, ale i požádat o pomoc a důvěřovat neznámým lidem.

Pobyt na portugalské farmě se mi jeví jako nejhezčí zážitek z celé cesty. Život v přírodě, umět si poradit s mnoha věcmi, žít sama, ale mít kolem sebe lidi, na které je spolehnutí.

Knížku opravdu stojí za to si přečíst.“

Intro

V létě 2022 jsem se po dokončení vysokoškolského studia vydala na cestu, pouť za nalezením smyslu svého života chcete-li. Z této pouti jsem si dovezla tři sny, které chci uskutečnit:

  • Tetování jako věčnou vzpomínku a připomenutí toho, co jsem na pouti našla
  • Fotoknihu, která uchová ty nejlepší okamžiky
  • Knihu - skutečný příběh zachycený na stránkách

Dva cíle jsou splněné, třetí je na řadě právě teď. Stanete se jeho součástí?

Pomocí projektu bych ráda vybrala finance na tisk knihy a práci redaktora. Ilustrace a všechno ostatní tvořím sama ve volných chvílích. Budu moc ráda, když kniha spatří světlo světa a právě teď jí k tomu můžete pomoci.

O čem kniha je?

Kdo jste četli Můj příběh na webu spracivbatuzku.cz, víte, že to nebylo úplně nejlehčí. Kvůli stěhování jsem neustále něco ztrácela (kamarády, jistoty) a vyrůstala hodně opuštěná. Prošla jsem si těžkými depresemi s pokusem o sebevraždu a stále se motala v bludných kruzích. Netrpělivě jsem vyhlížela cokoli, co by mi ukázalo, kudy vede má životní cesta. A ono stále nic.

Až loni v létě jsem konečně zvedla zadek ze židle a dala životu druhou šanci. Co mi ukázal? Nechal mě se ztratit, umírat vedrem, mrznout na kraji útesu, bát se o život a nakonec ještě narazit do zdi… Díky tomu mě ale také naučil to všechno překonat, přestat se bát, poznat zajímavé lidi, naučit se nové věci a něco důležitého pochopit. A o tom je Poslední léto - Cesta, která mi změnila život.

„Ze zápisků z cesty do Španělska a Portugalska v létě 2022 vznikla kniha. Je to příběh zachycující transformaci mladé bojácné holky v odvážnou ženu, která se rozhodla jít za svým srdcem. Tato právě titulovaná vysokoškolská studentka se rozhodla využít své poslední letní prázdniny bez závazků, aby zjistila, zda život může mít nějaký smysl. Vydala se tedy do neznáma hledat odpovědi.“

Více informací o knize včetně ukázek textu najdete na webu: Kniha Poslední léto - Cesta, která mi změnila život

Loni v létě jsem ušla 800 km po stezce známé jako Camino del Norte, zažila mnoho příjemných i nebezpečných situací částečně sama a částečně se svou druhou polovičkou, což hluboce ovlivnilo náš vztah. Poznala jsem, co znamená soběstačný život na malé rodinné farmě v Portugalském národním parku, kde jsem potkala několik zajímavých lidí a společně s nimi přežila rozsáhlé požáry, které se tudy přehnaly. Největší překvapení na mě ale čekalo až zpátky doma. Na dlouhé měsíce jsem upadla do těžkých depresí, ze kterých jsem se krok po kroku dostala především díky bezmezné podpoře nejbližších.

Knihu Poslední léto - Cesta, která mi změnila život jsem napsala především sama pro sebe, abych na svou pouť nikdy nezapomněla. Mohla by však inspirovat i vás na cestě za poznáním, a přesně proto je teď tady připravená se s vámi setkat.

V knížce najdete také komentář k vybavení, které jsem si s sebou nesla, a dva bonusové příběhy.

Je to má prvotina, nápadů je však mnoho, takže určitě není poslední.

O autorce

Jmenuji se Lucka. Kdo jsem a odkud pocházím si můžete přečíst na spracivbatuzku.cz, kde kromě dalších informací o knize Poslední léto - Cesta, která mi změnila život najdete také další projekty, články, výtvarnou tvorbu a ještě mnohem víc.

DŮLEŽITÉ ODKAZY

Kniha na webových stránkách - více informací, ukázky z knihy, videa

Můj příběh na webu. Najdete mě i na sociálních sítích: Facebook a Instagram

Milníky projektu

Když se podaří vybrat cílovou částku, budou všechny odměny rozeslány dle plánu. Tím to ale nekončí. Dříve či později bude mít kniha anglický překlad (pouze e-book). Nesnažím se být světová, pouze mám nějaké kamarády v zahraničí, kteří by si knížku také rádi přečetli. Víc za tím nehledejte.

Máte také kamarády, které by kniha mohla zaujmout, ale nemluví česky? Podpořte překlad pomocí vybrané odměny a zajistěte si tak pro ně anglický e-book zdarma. Překlad je plánován v každém případě, ale pokud se podaří vybrat 70 000 Kč, kontaktuji překladatele okamžitě a do 1 roku od ukončení projektu se můžeš těšit na e-book v anglickém jazyce.

Tak co, líbí? :)

Pokud vás knížka zaujala, vyberte si prosím některý z balíčků a přispějte tím na její tisk a vydání. Zakoupením knížky můžete také podpořit aktivity Sdružení pěstounských rodin a udělat tak dvojnásobnou radost sobě nebo někomu, koho máte rádi.

Dejte o projektu prosím vědět i kamarádům, ať tu cílovou částku vybereme co nejdříve. ;)

Mockrát děkuji za vaši podporu.

Doplňkové info

Všechny tištěné knihy včetně vybraných odměn (hrnečku/obrazu) se budu snažit rozeslat tak, aby u vás byly nejpozději do Vánoc. Může se ale stát, že se to nepodaří, proto je uvedena delší doba doručení.

Hrnečky (malé i velké) budou k dispozici v různých barvách. Jelikož jejich počet je omezen, nelze zaručit, že se k vám dostane právě ta barva, po které vaše srdce touží. Můžete to zkusit přidáním poznámky z odměně, ale prosím nezlobte se, pokud to nevyjde a dorazí k vám hrneček v jiné barvě. Malé hrnečky (250 ml): bílá, světle modrá, tmavě modrá, tyrkysová, červená; Velké hrnečky (350 ml): žlutá, zelená, černá.

Termín setkání (online i těch osobních) bude určitě o víkendu a přesné datum závisí na vzájemné domluvě všech zájemců.

Knihu Poslední léto - Cesta, která mi změnila život i e-book bude možné koupit po skončení projektu i mimo HitHit, ale bez dalších odměn a za vyšší cenu.

Všechny fotografie knihy a odměn v tomto projektu jsou pouze ilustrativní, výsledný produkt se může lehce odlišovat.

News

Feb 23, 2024 Tiskneme!

Vážení příznivci Posledního léta, mám velmi dobré zprávy a ráda bych se o ně s vámi touto formou podělila. O co jde? V uplynulých dnech jsem závazně potvrdila objednávku tisku knihy Poslední léto - Cesta, která mi změnila život. Co to znamená? Knížka se nejpozději do poloviny března konečně…

More

Dec 16, 2023 Jak je na tom Poslední léto?

Zdravím všechny příznivce Posledního léta, Vánoce se kvapem blíží a já s radostí odškrtávám další položky ze seznamu příprav na vydání knihy. Jak jsme na tom právě teď? Jak jsem již psala v poslední aktualitě, knížka nebude pod stromečkem. To byl sice původní plán, nicméně nakonec se bude…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 4
    Jdu kolem a vysypávám kapsy

    Projekt mě zaujal. Chci podpořit, ale knížku nepotřebuji.

    Uvedenou částku lze zvýšit. ;)

    Reward delivery: not specified

    EUR 4.77
    (CZK 120)
  • sold 0
    Chci pohled z farmy

    Letos v prosinci se s Kubíkem znovu podíváme na farmu, kudy loni v létě prošly požáry. Taky tě zajímá, jak to tam vypadá rok a půl po ohních?

    Pomocí služby Pohlednice Online (Česká Pošta) ti pošlu pohled s fotkami z místa činu. (Fotky nebudou použity na sociálních sítích ani jinde, jen na této pohlednici.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 7
    Knihu ne, raději e-book

    Stromy radši vidím v lese a knihy čtu elektronicky. Mám zájem o e-book.
    Nevadí mi, že tam bude chybět speciální poutní kapitola, důležitý je příběh a ten tam bude celý včetně bonusů.

    Jakmile bude e-book připraven, přistanou ti do mailu informace o možnostech získání e-booku zdarma.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.92
    (CZK 300)
  • sold 1
    ENGLISH TRANSLATION

    Sooner or later the book will be translated to English (only e-book). Why? That’s simple. I have friends in foreign who don’t speak Czech, but they’d like to read the book. Do you have such friends too?

    You'll get an email with possibilities how to get free English e-book, when it is ready. Hope that will be soon enough, but you can make it sooner by supporting this project.

    Contribution amount can be increased. :)

    If we reach 70 000 CZK (~2 860 EUR), English e-book will be ready within 1 year.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 12.72
    (CZK 320)
  • sold 12
    Kniha, jak má být

    Knížka poputuje z tiskárny přímo k tobě. Přesněji řečeno na zvolenou pobočku Zásilkovny, kde si ji budeš moci vyzvednout a pořádně ji prozkoumat.

    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.10
    (CZK 380)
  • sold 1
    Knížku nechci, ale podpořím dobrou věc

    Stačí ti e-book a  rád/a jeho pořízením  podpoříš dobrou věc?

    Se Sdružením pěstounských rodin (SPR) spolupracuji od roku 2018 jako dobrovolnice na Dnech pěstounských rodin. S vaší pomocí bych ráda podpořila SPR ještě více, v dohledné době mají totiž velké plány.

    Pro práci s dětmi umístěnými do pěstounské péče by v SPR rádi vytvořili speciální terapeutické karty a pro osvětu veřejnosti je zase v plánu inspirativní komiks o tom, jak se stát pěstounem. No a na grafice pro tyto projekty s nimi budu spolupracovat já.

    Rozsah spolupráce dojednáme na základě dostupných financí. A s tím právě můžeš pomoct.

    E-book dostaneš za 200 Kč (až bude připraven, přistanou ti pokyny k jeho získání do mailu). Cokoli navíc bude příspěvek na mou práci pro SPR.

    Částku lze libovolně navýšit. :)

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.90
    (CZK 400)
  • sold 6
    Knížka s věnováním a překvapením

    Knížka se cestou z tiskárny zastaví u mě. Na první stránku jí přibude věnování a přidám i malé překvapení. Poté obratem poputuje k tobě.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky. Při koupi více kusů prosím jednoznačně odděl jednotlivá věnování.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.48
    (CZK 440)
  • remaining 16 from 20
    Hrneček na kávu a knihu s věnováním

    Chci  knížku s věnováním a k ní menší (250 ml)  ručně malovaný hrneček s originálním designem na motivy obálky knihy. Hrnečků je jen velmi omezené množství a každý z nich je jedinečný. Překvapení tam bude samozřejmě taky.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 22.25
    (CZK 560)
  • remaining 17 from 20
    Hrneček na čaj a knihu s věnováním

    Chci knížku s věnováním a k ní větší (350 ml) ručně malovaný hrneček s originálním designem na motivy obálky knihy. Hrnečků je jen velmi omezené množství a každý z nich je jedinečný. Překvapení tam bude samozřejmě taky.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.05
    (CZK 580)
  • sold 6
    Podpořím dobrou věc a odnesu si knihu

    Knížku bereš a jestli u toho můžeš ještě vykonat dobro, je tohle přesně tvoje cesta?

    Se Sdružením pěstounských rodin (SPR) spolupracuji od roku 2018 jako dobrovolnice na Dnech pěstounských rodin. S vaší pomocí bych ráda podpořila SPR ještě více, v dohledné době mají totiž velké plány.

    Pro práci s dětmi umístěnými do pěstounské péče by v SPR rádi vytvořili  speciální terapeutické karty a pro osvětu veřejnosti je zase v plánu  inspirativní komiks o tom, jak se stát pěstounem. No a  na grafice pro tyto projekty s nimi  budu spolupracovat já.

    Rozsah spolupráce dojednáme na základě dostupných financí. A  s tím právě můžeš pomoct.

    Knížku máš za 280 Kč (vč. dopravy) a zbytek je příspěvek na mou práci pro SPR.

    Částku lze libovolně navýšit. :)

    Věnování uveď v přesném znění do poznámky.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.02
    (CZK 680)
  • sold 1
    Sny jsou od toho, aby se plnily

    Knížka tě opravdu hodně zaujala a chceš ji pomoct na svět? Děkuji!

    Kromě knížky s věnováním a překvapením ti za tvou laskavost přidám i poukázku v hodnotě 400 Kč na mé zakázkové služby. To znamená, že u mě budeš mít slevu na grafický návrh nebo ilustrace anebo si za to můžeš naplánovat třeba jednu online lekci Excelu zdarma.

    Chceš vědět víc? Mrkni sem.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky. Při koupi více kusů prosím jednoznačně odděl jednotlivá věnování.
    Hodnota poukázek se při zakoupení více kusů nesčítá, dostaneš zvolený počet elektronických poukazů v hodnotě 400 Kč.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.39
    (CZK 790)
  • sold 2
    Knížka s věnováním a pokec

    Pošlu ti knížku s věnováním a překvapením a do půl roku od ukončení projektu ti do mailu přistane odkaz na společný videohovor, kde prozradím pár dalších zákulisních informací o knize, pouti, farmaření… a také mi budeš moct položit jakoukoli otázku týkající se tohoto příběhu.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.74
    (CZK 1,000)
  • sold 3
    Fanoušek umění

    Jsi nejen fanda literatury, ale také příznivec umění? Mrkni na tento odkaz a vyber si obraz přímo na svoji stěnu: Vybrat obraz

    Kreslení se mě drží už dlouho a ráda se o své umění podělím. Začalo to pastelkami, temperami a přes suché pastely jsem se dostala až k tabletu. Obrazy jsou digitální kresby tištěné na plátno ve výborné kvalitě. Ze zadní strany připojím poděkování a obraz pošlu na uvedenou adresu přes Českou poštu.

    V balíčku bude samozřejmě také kniha.

    Do poznámky prosím uveď číslo kresby, její název a vybrané rozměry obrazu.
    Obraz bude zaslán na uvedenou adresu přes Českou poštu.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.48
    (CZK 2,000)
  • remaining 3 from 5
    Osobní setkání - Semily

    Potkáme se kousek od Semil. Zajdeme si na krátkou procházku po okolí, všichni společně zasedneme na terasu a hodíme něco na gril. Pokecáme, vzájemně se lépe poznáme a užijeme si klidné chvíle u ohně.

    Jakmile bude připraven e-book, přistanou ti do mailu informace o možnostech jeho získání zdarma. V rámci osobního setkání budeš mít také možnost si zakoupit tištěnou knihu za zvýhodněnou cenu.

    Máš rád/a přírodu, cestování, dobrovolnictví, alternativní způsoby hospodaření a soběstačný život? Tak to si budeme rozumět :)

    Veškerý luxus včetně občerstvení je v ceně. Přímo na místě je možné i ubytování ve dvoulůžkových pokojích nebo ve vlastním stanu či hamace.

    Osobní setkání zahrnuje e-book a možnost zakoupení tištěné knihy na místě setkání. Pokud chceš mít knihu co nejdříve, zkus jiný balíček.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 119.21
    (CZK 3,000)
  • remaining 5 from 5
    Osobní setkání - Valašské Meziříčí

    Potkáme se na chalupě kousek od Valašského Meziříčí. Zajdeme si na krátkou procházku po okolí, všichni společně zasedneme pod altán a hodíme něco na gril. Pokecáme, vzájemně se lépe poznáme a užijeme si klidné chvíle u ohně.

    Jakmile bude připraven e-book, přistanou ti do mailu informace o možnostech jeho získání zdarma. V rámci osobního setkání budeš mít také možnost si zakoupit tištěnou knihu za zvýhodněnou cenu.

    Máš rád/a přírodu, cestování, dobrovolnictví, alternativní způsoby hospodaření a soběstačný život? Tak to si budeme rozumět :)

    Veškerý luxus včetně občerstvení je v ceně. Přímo na místě je možné přespat ve vlastním stanu nebo po dohodě i v domě, ale žádný super hotel nečekej.

    Osobní setkání zahrnuje e-book a možnost zakoupení tištěné knihy na místě setkání. Pokud chceš mít knihu co nejdříve, zkus jiný balíček.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 119.21
    (CZK 3,000)
  • remaining 3 from 5
    Rozjedeš to ve velkém stylu?

    Kniha s věnováním a překvapením zamíří kam si řekneš. Budeš mít přístup také na společné  online setkaní (do půl roku od ukončení projektu ti pošlu odkaz). Tvá osobní značka nebo logo a název tvé firmy budou trvale uvedeny na webu spracivbatuzku.cz na stránce této knihy v sekci Sponzoři.

    Mělo to být překvapení, ale když na tom trváš, prozradím to: Po úspěšném ukončení projektu tě pozvu na kafe a koláček, abych ti mohla osobně poděkovat. Nebo máš radši čaj a sušenky?

    Pokecáme o životě, cestování, přírodě, můžeme zabřednout i do hlubších témat nebo se nechat jen tak kolébat na vlnách našich snů.

    Věnování v přesném znění uveď do poznámky.
    Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a year after the Hithit project end

    EUR 198.69
    (CZK 5,000)
  • remaining 2 from 3
    Ambasador knihy

    Tvá velkorysost nezná mezí!

    Až 10 kusů knihy s věnováním a překvapením ti předám osobně a k tomu přidám i dárek. K dispozici budeš mít také přístup na online setkaní až pro 10 lidí (do půl roku od ukončení projektu ti pošlu odkaz).
    Tvá osobní značka nebo logo a název tvé firmy budou trvale uvedeny na webu spracivbatuzku.cz na stránce této knihy v sekci Sponzoři se speciálním poděkováním.

    Jako váženému podporovateli knihy ti v rámci tohoto balíčku nabízím exkluzivní autorské čtení na tebou zvoleném místě v rámci České nebo Slovenské republiky. Nebo bys radši cestovatelskou přednášku? I to se dá zařídit!

    Do poznámky prosím uveď požadovaný počet knih, zda máš zájem o autorské čtení či přednášku a případně další doplňkové informace. Po úspěšném dokončení projektu spolu vše doladíme. :)

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 397.38
    (CZK 10,000)