Lymfom City: sitkomiks o tanci mezi kapkami toxického deště

Lymfom City – tak se jmenuje město z komiksu Lucie Trávníčkové, která pomocí černobílých kreseb svérázně zaznamenala autobiografii své onkologické léčby. 112 není pouze číslo tísňové linky, ale také počet stran našeho sitkomiksu. Náhoda? Ano. :)

Odesílání za polovinou a Luciina výstava na obzoru

9.8.2021

Vážené a milé, vážení a milí,
balíme a posíláme knížky a odměny jak o život. Už jsme někde mezi polovinou a dvěma třetinami a vás, kteří zatím na svůj balíček stále ještě čekáte, prosíme ještě o trochu trpělivosti.
A všechny vás zveme na Luciinu výstavu do Prahy na Náplavku a těšíme se, že se s vámi potkáme!
Výstava

Hurá, příští týden začneme balit a rozesílat!

24.7.2021

Vážené a milé, vážení a milí,

konečně máme zprávu, na kterou všichni čekáte – začátkem příštího týdne komiks Lymfom City opustí tiskárnu a my začneme s jeho distribucí. U většiny z vás to půjde snadno, protože máme všechny vaše podklady na doručení. U některých z vás ovšem budeme potřebovat ještě upřesnění, protože jste některé údaje (identifikátor odměny (zejména identifikátor odměny zapomněli uvést. Budeme se na vás tedy obracet individuálně. Pokud vám do 10. srpna nepřijde knížka ani e-mail, ve kterém vás budeme prosit o doplnění údajů, kontaktujte nás na info@lymfomcity.eu.

Ještě jednou děkujeme za podporu a těšíme se na vaše reakce po přečtení komiksu na stránkách lymfomcity.eu.


Za tým lymfomcity

Lucie / Petra / Radan

567 z vás se zaloužilo o 142% úspěch sbírky!!!

3.6.2021

Milí příznivci, čtenáři a přátelé, Obrovský dík vám všem! A čas říci si, co bude dál.
Knížka v obou variantách odešla do tiskárny již minulý pátek. Hithit nyní celý projekt vyúčtuje a my do konce víkendu připravíme produkční tabulku odměn a vyrobíme je v přesných počtech.
Nejpozději za měsíc bychom již měli znát přesný termín, kdy si budeme moci knížku a odměny v tiskárně vyzvednout.
A rovněž do té doby bychom měli znát termín, kdy se uskuteční Luciina výstava na velkoformátových rámech na pražské náplavce.
V každém případě vás o vývoji a přesných termínech jednotlivých událostí (a zejména termínu odesílání odměn, který vás asi bude zajímat nejvíce) budeme včas informovat všemi dostupnými cestami.
Ještě jednou díky!
Lucie, Petra a Radan

Posledních 7 hodin sbírky

3.6.2021

Vážené a milé, vážení a milí!

díky Vám je skutečností nejen vydání Luciiny knížky Lymfom City, ale i Luciina výstava na velkoformátových rámech v Praze na náplavce (v termínu léto/podzim; ještě upřesníme).

Víte-li ještě o někom z vašich známých, kdo o Lymfom City stále ještě neví, dejte mu/jí vědět – odtikávají poslední hodiny sbírky.

O dalším vývoji po ukončení sbírky a termínu odesílání vašich odměn (mělo by se tak stát během července) vás budeme informovat.

Tým projektu Lymfom City

Lucie, Petra, Radan

Chcete Lucii vidět, slyšet nebo se jí i na něco zeptat?

20.5.2021

Máme obrovskou radost z toho, že Luciin příběh Lymfom City rezonuje a stává se nejen kulturní, ale i sociologickou událostí. Nalaďte si dnes, 20. 5. v 19,00 HateFree Talk, kde se bude Kateřina Čopjaková ptát Lucie m.j. na to, jak se na svou zkušenost s nemocí dívá dnes, kdy je vyléčená, jakou dobře míněnou radu už by nikdy nechtěla slyšet a co ji naopak v době nemoci nejvíce pomohlo.

Podcast HateFree Culture na Spotify

Lucie se můžete během živého pořadu zeptat i vy sami v komentářích přímo pod streamem.

–––

Tento týden se Lymfom City objevilo i v Událostech v kultuře na ČT Art a jako součást sílícího proudu českých autobiografických komiksů v článku na ČT24, spolu s letošním vítězem ceny Muriel – knihou "Bez vlasů" Terezy Drahoňovské a Štěpánky Jislové a knihou "Bezdětná" Moniky Baudišové.

Podrobný výčet všech článků, rozhovorů a recenzí o Lymfom City najdete v bloku recenzí a článků na webu projektu.

Děkujeme vám za vaši přízeň a za podporu správné věci!

Lymfom City jednou z Událostí v kultuře

17.5.2021

Před dvěma roky se začala potýkat s vážným nádorovým onemocněním. Hodiny v čekárnách nemocnic si matka dvou dětí a výtvarnice Lucie Trávníčková krátila kreslením.

Dnes večer se s Lymfom City mohli seznámit diváci ČT Art v pořadu "Události v kultuře".

Máte-li chuť. můžete se podívat i vy. Reportáž začíná v čase 10:05

Materializace Lymfom City je stoprocentní. Děkujeme!

3.5.2021

Dnes nastal ten moment – takřka na hodinu přesně po 14 dnech jste dosáhli cílové částky sbírky a 100% znamená, že Luciin sitkomiks půjde do tisku a stane se opravdovou knížkou. Moc si vaší přízně vážíme, jste úžasní!

Sbírka však ještě nekončí… Jakákoli vaše další podpora bude plně využita ve prospěch projektu Lymfom City. Jako první se nabízí zvýšení nákladu, takže Luciin příběh bude moci zprostředkovaně prožít více lidí. Budeme také moci udělat pro propagaci knížky mnohem více. Vydání knížky je od počátku naše srdeční záležitost a můžete se spolehnout, že vaše podpora bude využita tak, že z ní budete mít nejen dobrý pocit, ale i radost.

Dejte o Lymfom City vědět i těm, kteří o něm ještě neví. Díky!

Valpuržina noc v Lymfom City ve znamení úsvitu

30.4.2021

Děkujeme (prozatím) tajemnému příznivci za dnešní mocný posun projektu právě v předvečer filipojakubské či Valpuržiny noci, který v řeči čísel vypadá takto:

88% splněno, 33 dní do konce.

Naděje na vznik knížky po dnešku významně posílila.

Přejeme vám všem krásné májové dny a děkujeme za vaši podporu!

Ján Lastomírský o Lymfom City

26.4.2021

Ján Lastomírský, vyučující na Fakultě výtvarných umění VUT Brno, držitel ceny Muriel 2019 za dílo Článek II., který vytvořil se scénáristou Jiřím Šimáčkem, je další osobností, která přečetla #LymfomCity a zde je jeho hodnocení:

Komiks jsem si pročetl na jeden zátah. Drsný příběh, u kterého vás zajímá, co bude o stranu dál, ale v obavě o hrdinku se bojíte otočit list. Drsnému příběhu naprosto odpovídá drsný a syrový kresebný rukopis, žádné estetizování a zkrášlování. Taky vlastně, co zkrášlovat na černobílé chemo-mlze?! Hlášky autorky či ostatních postav umí uvolnit převážně staženou a zachmuřenou tvář při čtení. Někdy jde o křečovitý úšklebek, jindy upřímný úsměv před opětovným zamračením obličeje. Komiks doporučuji k přečtení, ale budete mít stažené hrdlo.

Ján Lastomírsky
FaVU VUT Brno, 25. 4. 2021

Komiks bez superhrdiny? Všechno je možné!

21.4.2021

O čím dál skutečnější budoucí knize #LymfomCity (a to je vaše zásluha…) se mluví a píše více a více.
"Pokud pomůže někomu v čemkoliv, nebylo nic zbytečné. A pamatujte si, že pokud se ocitnete v podobné situaci, potřebujete stejně jako princezna Zubejda tři věci: Lékaře. Psychologa. A na tu třetí už musíte přijít sami"

Na skok v Lymfom city

19.4.2021

Lymfom City má svou první malou recenzi.

"Onkologické onemocnění vstoupilo do jejího života nečekaně.  Mladé ženě v šoku z diagnózy dokázala moderní medicína 21. století nabídnout v první fázi na oporu berle a Lexaurin, ona se však instinktivně přidržela toho, co od dětství představovalo nedílnou součást její osobnosti: literární a výtvarné tvorby".

Celá rezenze webu Katedry českého jazyka a literatury, PF MUNI

Komiksem Lymfom City se autorka vyrovnávala s léčbou nemoci

14.4.2021

Větrný Jeníkov (Jihlavsko ) - Kreslením komiksu si krátila dlouhé chvíle v čekárnách a ambulancích nemocnic Lucie Trávníčková, když se před dvěma lety začala potýkat s vážným nádorovým onemocněním. Kresby mámě dvou malých dětí nejdřív sloužily jako deník a forma terapie. Díky ohlasům na části zveřejněné na internetu se černobílý komiks Lymfom City rozhodla zveřejnit. Výtisk z první malé série dnes dostala do ruky při setkání tvůrců ve Větrném Jeníkově na Vysočině při příležitosti svých devětatřicátých narozenin.

Odkaz na celý článek ČTK z 11. 4. 2021

13 496 €
vybrané z 9 499 €

142%

142% splnené

567 ľudí prispelo

Umenie, Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 3.6.2021 v 18:12.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 28
    Chcete přispět, ale netopýrů se tak trochu bojíte?

    Myšlenka mi připadá jako dobrý nápad a chci vám přispět. To mi stačí.

    A je mi jasné, že ve druhém kroku mohu svůj příspěvek libovolně zvýšit. Hmm…, ještě o tom pouvažuji.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 23
    Chcete obrázek, jako když jste byli malí a chodili k doktorovi? Za odvahu

    Myšlenka mi připadá jako dobrý nápad, chci vám přispět a dostat za to 1 obrázek o rozměru 210 x 150 mm; vybrat si budu moci ze 6 různých motivů. A nic nebrání tomu, koupit si jich všech 6.

    Číslo vybraného obrázku uveďte prosím do poznámky. Pokud byste obrázků chtěli více, do poznámky napište čísla všech obrázků, které chcete a navyšte si cílovou částku počtem obrázků.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 193
    Chci komiks. Nebojím se tmy ani netopýrů

    Myšlenka mi připadá skvělá, chci vám přispět a dostat za to 1 fyzický výtisk sitkomiksu ve verzi CLASSIC.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 51
    Chci komiks, ale nechci se v něm ztratit, potřebuju k němu záložku

    Myšlenka skvělá, chci vám přispět a dostat za to 1 fyzický výtisk sitkomiksu ve verzi CLASSIC a 1 krásnou záložku (290 x 60 mm) s výsekem.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • predané 79
    Chci komiks a k němu obrazovou upomínku. Mít znepokojivý obrázek na stěně nikdy nebylo víc cool :)

    Myšlenka skvělá, chci vám přispět a dostat za to 1 fyzický výtisk sitkomiksu ve verzi CLASSIC a 1 obrázek (210 x 150 mm); vybrat si budu moci ze 6 různých motivů.

    Číslo vybraného obrázku uveďte do poznámky.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,02 €
    (430 Kč)
  • predané 21
    A víte co? Dejte mi ty komiksy rovnou dva, za osm měsíců jsou Vánoce, tak co kdyby…

    Myšlenka mi připadá skvělá, chci vám přispět a dostat za to 2 fyzické výtisky sitkomiksu ve verzi CLASSIC, protože to bude úžasný dárek.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,00 €
    (480 Kč)
  • predané 5
    Ne, dva komiksy nestačí, společnost tvoří tři!

    Myšlenka je prostě pecka, chci vám přispět a dostat za to 3 fyzické výtisky sitkomiksu ve verzi CLASSIC, protože mám přátele na stejné vlně.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    28,50 €
    (720 Kč)
  • zostáva 125 z 249
    Víte, já chci něco… No, co prostě nemá každej, chápete? Komiks musím mít ve variantě EXCLUSIVE

    Myšlenka skvělá, chci vám přispět a dostat za to 1 fyzický výtisk sitkomiksu ve verzi EXCLUSIVE – obálka na tvrdém, šedočerném grafickém papíru s výsekem, poloprůhledný přebal s potiskem, vlepená speciální strana na poloprůhledném papíru a hlavně – číslovaný náklad, každý výtisk s podpisem autorky a přibalený plakát (580 x 410 mm, složený na 290 x 205 mm) na ušlechtilém papíru munken.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • zostáva 1 z 25
    Komiks musím mít rozhodně ve variantě EXCLUSIVE a můj kámoš taky. Pošlete mi rovnou dva?

    Myšlenka skvělá, chci vám přispět a dostat za to 2 fyzické výtisky sitkomiksu ve verzi EXCLUSIVE – obálka na tvrdém, šedočerném grafickém papíru s výsekem, poloprůhledný přebal s potiskem, vlepená speciální strana na poloprůhledném papíru a hlavně – číslovaný náklad, každý výtisk s podpisem autorky a přibalený plakát (580 x 410 mm, složený na  290 x 205 mm) na ušlechtilém papíru munken.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    55,41 €
    (1 400 Kč)
  • zostáva 13 z 30
    Kromě komiksu chci ještě něco navíc. Něco na stěnu? Může být!

    S myšlenkou souzním, chci vám přispět a dostat za to speciální věc – 1 fyzický výtisk sitkomiksu ve verzi CLASSIC a k tomu 1 číslovaný, podepsaný plakát (680 x 480 mm) na ušlechtilém papíru munken, vybrat si můžete ze 2 motivů.

    Přednostní zaslání do Zásilkovny. Prosíme, do poznámky uveďte vámi zvolenou pobočku a vaše telefonní číslo.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Lucie, nestudovala jsi ty náhodou malbu? A namaluješ mi něco?

    Na rovinu, umění vám nikdo nesežere ani nevypije. Většinou. Proto když nám hodně přispějete, dostanete za to něco, co nikdo nemá – diptych – 2 čtvercové akrylové malby autorky, (každá 600 x 600 mm). Tento dvojobraz by byl charakterem podobný výše zmíněným kartičkám, jen s většími výhodami: Měl by vydržet polití kávou, počurání psem, i nepříliš silný požár. Na konečné podobě bychom se domluvili.

    A k tomu ještě 1 fyzický výtisk sitkomiksu ve verzi EXCLUSIVE – obálka na tvrdém, šedočerném grafickém papíru s výsekem, poloprůhledný přebal s potiskem, vlepená speciální strana na poloprůhledném papíru a hlavně – číslovaný náklad, každý výtisk s podpisem autorky a přibalený plakát (580 x 410 mm, složený na 290 x 205 mm) na ušlechtilém papíru munken a 1 krásnou záložku (290 x 60 mm) s výsekem.

    A jako bonus získáte neskutečně hřejivý pocit na srdci, protože… Vy přece víte. :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 187,41 €
    (30 000 Kč)