Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění v arteterapii

Kniha OBRAZY Z CEST je dalším unikátním svědectvím, popisem cesty, kterou absolvovali Janina, Jolana a Jakub během práce v arteterapeutickém ateliéru. Kniha obsahuje 45 barevných obrazů, imaginace a sny, které trojici provázely během jejich putování.

  • Obrazy z arteterapie

  • Obrazy z nevědomí

  • Obrazy ze snů

  • Obrazy v pohybu

  • Kamila Ženatá

  • Modrá (pro představu, z čeho je možné vybírat)

  • Světlušky (pro představu, z čeho je možné vybírat)

  • Hora (pro představu, z čeho je možné vybírat)

9 264 €
vybrané z 4 750 €

195%

195% splnené

80 ľudí prispelo

Umenie, Literatúra

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 7.5.2021 v 15:36.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Tenhle příběh má už páté pokračování!

Knížka Obrazy z cest je dílčím svědectvím o práci v terapeutickém ateliéru. Tentokrát zase jiným způsobem: pomocí tří příběhů – Janiny, Jolany a Jakuba, kteří na vzniku knihy mají největší podíl. Oni vytvořili vzpomínkovou mozaiku a otevřeli tak dveře do svého intimního světa, aby vydali svědectví a sobě, (ale i o nás), dětství, vztazích a hledání ztracených hodnot, vztahů a smyslu jejich života.

Detaily

Kniha Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění rozšiřuje pohled na práci v terapeutickém ateliéru. Je svým způsobem výjimečná, neboť obsahuje tři autentické příběhy: Janina, Jolana a Jakub popisují svoji pouť terapií od začátku až do konce – vypráví o svém dětství, situacích, které prožívali a souvislostech, jež nahlédli a následně zpracovávali. To vše je provázené imaginacemi a sny ale i obrázky, které té době vznikaly. Do ateliéru dochází lidé, kteří si uvědomují, že v jejich životech není něco úplně v souladu. A ti potřebují naprosto svobodně malovat: jak se prožívají, jak vnímají svět kolem sebe a sami sebe. Prostřednictvím malování odhalují něco, co by se dalo nazvat osobní esencí – a tu se během celého procesu snaží nahlédnout a pochopit. Systém mnoha spolupracujících faktorů, spočívá v postupném uvědomování si svého osobního vývoje, příčin a následků vycházejících z dětství, emočních zápisů a zranění; tedy popisu životní cesty a všech komponent, které měly na jedince vliv.

Proč to děláme?

Život v nevědomosti je život smutný a svým způsobem impotentní, ač se může zdát, že povrchnost přináší nekomplikované žití. Systém, v kterém jsme vyrůstali a byli vychováni, je hluboce vrytý jako filtr v našem selektivním vnímání světa a ovlivňuje životy, vztahy, motivace, emoce. To, co se „nesmí“ i to, co se „musí“ vytváří jakousi krustu, vězení, ve kterém sedí nejeden úspěšný obyvatel této planety, ale i outsider, který se za sebe stydí a prožívá se nepatřičně. Je otázkou, co se dnes nazývá „zdravím“ a co „nemocí“, protože projevy či rysy chování spíše vypovídají o celku, skupině, stavu rodiny, společnosti, světa. Jak říká Liz Greeneová: člověk může vykazovat symptomy psychické nemoci a být přitom zdravý, dobře přizpůsobený nemocné společnosti.

Kniha je určena širokému okruhu čtenářů: zájemcům o seberozvoj, profesionálním pracovníkům v psychoterapii a pomáhajících profesích i studentům psychologie, pedagogiky a souvisejících oborů. Může být ale inspirací pro každého.

Kdo je Kamila Ženatá?

Kamila Ženatá vystudovala AVU v Praze (1973-79) v ateliéru profesora Ladislava Čepeláka.

Umělecky na sebe výrazně upozornila v roce 2007 výstavou „Nauč se stát na jedné noze“ v pražském Mánesu, v němž zpracovávala témata čínské Knihy proměn.  V současné době vytváří hlavně náročné multimediální kompozice. Pracuje s textem, videem, fotografií, obrazem i zvukem. Její výstavní projekty na sebe plynule navazují. Uchovává tak nepřetržitou kontinuitu sdělování, pojímá témata v širokém celku v kontextu souvislostí, nabízí pochopení daného problému v jeho celistvosti.

V letech 1995 až 2005 vedla seminář na FF UK Sebevyjádření pomocí výtvarných prostředků. Od devadesátých let se věnuje, mimo svoji uměleckou práci, také psychoanalytické skupinové psychoterapii a arteterapii. Kamila Ženatá je hostující členkou ČSPAP, vede uzavřené skupiny, pořádá workshopy pro širokou veřejnost. 

Kamila Ženatá kombinuje své poznání a intuici s cíleným, dlouhodobým zájmem o individuální a sociální paměť. Zajímají ji sny, paměť, příběhy a emoce, ale především jejich principy a způsoby, jakými ovlivňují naše životní cesty.

Aktuality

18.4.2021 Aktivní imaginace

Ještě jednou bych ráda vyjádřila veliké poděkování za tak velkou finanční podporu! Vzhledem k tomu, že "aktivní" odměny jsou již takřka vyčerpané, vytvářím ještě jednu možnost společné práce. Detaily individuálních imaginací budeme domlouvat osobně – podle časových možností. Peníze, které…

Viacej

12.4.2021 Poděkování

Moc děkuji za velkou podporu! Ještě 24 dní do konce projektu a je vybráno 129%. Vážím si toho. Přidávám ještě další odměnu.

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 0
    Chci přispět jen tak :-)

    Chci jen tak podpořit vznik projektu. Díky!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 23
    Kniha Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění

    Chci knihu  Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění v arteterapii. Vyzvednu si ji osobně po dohodě v Praze.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 8
    Kniha Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění, poštou

    Chci knihu   Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění v arteterapii a chci ji poslat na moji adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    14,25 €
    (360 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Dvě knihy

    Chci knihu Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění a knihu Obrazy v pohybu. Obě knihy si vyzvednu osobně po dohodě v Praze.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Kniha a katalog

    Chci knihu   Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění a výpravný katalog k projektu  Horizont událostí (finále), který se uskutečnil v galerii DOX v Praze v roce 2017. (Horizon událostí byl tříletý unikátní projekt, který Kamila Ženatá koncipovala na základě autentického svědectví ze života tříleté ženské skupiny. Katalog je výpravný s mnoha fotografiemi a texty – jeho součástí je i text divadelní hry Lenky Lagronové. Knihu a katalog si vyzvednu osobně v Praze.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Dvě knihy poštou

    Chci knihu  Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění a knihu  Obrazy v pohybu  a chci je poslat na moji adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    24,14 €
    (610 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Tři knihy

    Chci knihu  Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění, knihu Obrazy ze snů a knihu  Obrazy v pohybu. Knihy si vyzvednu osobně po dohodě v Praze.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    25,73 €
    (650 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Kniha a katalog – poštou

    Chci knihu   Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění a výpravný katalog k projektu  Horizont událostí (finále), který se uskutečnil v galerii DOX v Praze v roce 2017. (Horizon událostí byl tříletý unikátní projekt, který Kamila Ženatá koncipovala na základě autentického svědectví ze života tříleté ženské skupiny. Katalog je výpravný s mnoha fotografiemi a texty – jeho součástí je i text divadelní hry Lenky Lagronové. Chci knihu a katalog poslat na moji adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,31 €
    (690 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    Tři knihy – poštou

    Chci tři knihy z řady "Obrazy".
    Obrazy z cest – obrazy, imaginace a snění, Obrazy z arteterapie, Obrazy ze snů. Knihy prosím poslat na moji adresu.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    30,08 €
    (760 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Obraz

    Během návštěvy v ateliéru Kamily Ženaté v Praze si můžete vybrat obraz – minimalních rozměrů 40x40.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • predané 6
    Aktivní imaginace

    Nabízím 5 na sebe navazujících setkání prostřednictvím skype – každé 90 minut dlouhé. Povídání o osobních tématech s následnou imaginací.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Obraz

    Během návštěvy v ateliéru Kamily Ženaté v Praze si můžete vybrat obraz – minimalních rozměrů 60x40.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    791,61 €
    (20 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Malý obraz

    Během návštěvy v ateliéru Kamily Ženaté v Praze si můžete vybrat malý obraz, minimalních rozměrů 40x30 nebo kresbu či grafický list. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Víkendový workshop na téma Snění I.

    Víkendové setkání v ateliéru Kamily Ženaté v Praze na téma Snění I., práce se sny, povídání a malování. Materiál a vše potřebné k práci v ceně. Vhodné pro každého i toho, kdo si myslí, že neumí malovat a snít. :-) Setkání se uskuteční v termínu: 18. – 20. června 2021. Podrobnosti k worshopu v osobní pozvánce. (Pokud setkání vzhledem k pandemické situaci nebude možné, domluvíme se na pozdějším termínu.)

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Víkendový workshop na téma Snění II.

    Víkendové setkání v ateliéru Kamily Ženaté v Praze na téma Snění II., práce se sny, povídání a malování. Materiál a vše potřebné k práci v ceně. Vhodné pro každého i toho, kdo si myslí, že neumí malovat a snít. :-) Setkání se uskuteční v termínu: 9. – 11. července 2021. Podrobnosti k worshopu v osobní pozvánce. (Pokud setkání vzhledem k pandemické situaci nebude možné, domluvíme se na pozdějším termínu.)

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Víkendový workshop na téma Kdo jsem?

    Víkendové setkání v ateliéru Kamily Ženaté v Praze na téma Kdo jsem? (Já a "já", vnitřní postavy atd.) imaginace, povídání a malování. Materiál a vše potřebné k práci v ceně. Vhodné pro každého i toho, kdo si myslí, že neumí malovat a imaginovat:-) Setkání se uskuteční v termínu: 25. – 27. června 2021. Podrobnosti k worshopu v osobní pozvánce. (Pokud setkání vzhledem k pandemické situaci nebude možné, domluvíme se na pozdějším termínu.)

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Víkendový workshop na téma Nejistoty


    Víkendový workshop na téma Nejistoty
     v ateliéru Kamily Ženaté v Praze na téma Nejistoty. Imaginace, povídání a malování. Materiál a vše potřebné k práci v ceně. Vhodné pro každého i toho, kdo si myslí, že neumí malovat a imaginovat:-) Setkání se uskuteční v termínu: 2. – 4. července 2021. Podrobnosti k worshopu v osobní pozvánce. (Pokud setkání vzhledem k pandemické situaci nebude možné, domluvíme se na pozdějším termínu.) 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)