Pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál

Pohádkový zpěvník pro malé čiperky. 8 pohádek a 20 písniček včetně not z čiperkovského repertoáru. Pomozte nám vybrat peníze na tisk knížky.

Autor: Čiperkové

  • Čiperkové

  • obrázky z připravované knížky

  • předešlý zpěvník a jedna z odměn

  • CD - jedna z odměn

  • ukázka z knížky

  • trička Čiperkové - jedna z odměn

  • placky Čiperkové - jedna z odměn

3 986 €
vybrané z 3 964 €

100%

100% splnené

171 ľudí prispelo

Hudba, Literatúra

Káraný, Středočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 1.5.2021 v 12:21.

Zobraziť všetky odmeny

Bylo - nebylo... Bylo!

Psal se rok 2002. A začalo to takhle...

Byla jednou jedna mamina. Její svět se točil kolem malé dcerky. Taky měla kamarádku, takovou praštěnou holku od koní. Jednou společně vyrazily na muzikál, který se tvářil, že by mohl být pro děti.  
Byl to horor... Dcerka z něho měla pomalu noční můry. Tetka je měla rozhodně.
A tak se mamina s tetkou rozhodly, udělat něco pro děti, co je opravdu pro děti. Zkušenosti ani kontakty neměly žádné, za to plnou hlavu nápadů, nadšené srdce a dětskou duši. 

Inu, naivní mládí...

Skočily do toho po hlavě. Mamina v teple vymýšlela texty písniček, scénář a tvořila Dalmatina Barvičku, tetka obcházela bez ohlášení firmy a škemrala o peníze na projekt. Zašla tehdy třeba i na koncert Chinaski za Michalem Malátným, který na ni zíral jak zjara. Bodejť by ne. Nevěděl, jestli celé její povídání o puntíkatém dalmatinovi myslí vážně nebo si z něj dělá legraci :)

Když se jim zdálo, že mají už všechno, co je k dětskému muzikálu potřeba (libreto, hudbu, účinkující, kostýmy, nacvičenou choreografii atd..), rozbily svoje prasátka a pronajaly si divadlo Jiřího Grossmanna v Praze.
Neměly už ani na chleba a čekaly, jestli přijdou lidi. 

Bylo vyprodáno!

Na další představení taky.  A pak už s celou partou kočovaly po celé republice.
Stálo je to balík, veškerou energii i čas, ale podařilo se. Po nějaké době přišla Mirjam Landa, představení Dalmatin Barvička od nich koupila a pak ho roky hrála úspěšně v divadle Kalich pod názvem Bílý dalmatin. S představením vyrazila i do USA na Broadway.
Pro maminu i tetku to byl splněný sen. A šly si svojí další cestou.

Deset let na to se mamině narodil syn a tetka už měla také malého syna. Koukají - tvorba pro děti je víceméně na stejném bodě jako za jejich Dalmatina. Podívaly se na sebe a bylo jim to jasné.
Jdou do toho zas!

Začal podobný kolotoč. Skládaly se písničky, šily kostýmy, dělal se konkurz na účinkující, vymýšlela choreografie. Ještě, že měly kolem sebe lidi, kteří byli ochotni jim pomáhat (jelikož v tom nyní figurují i muži např. Jirka Vopava, tak dále měkké i :)) Natočili první dva klipy a pověsili je na youtube bez nějakých ambicí. Jen pro radost svým i dalším dětem.

Sledovanost klipů závratně rostla.


Na první klip Vosy se můžete podívat zde:

Žasli. A natáčeli další klipy. Sami jim začali volat pořadatelé různých akcí, jestli u nich Čiperkové vystoupí.

"Ne. Do toho už nejdeme," shodli se. Nechtěli kočovat. Ale nakonec neodolali. 

Od té doby uplynulo 7 let. Čiperkové se stali populární dětskou kapelou, která má na youtube téměř 150 000 odběratelů a přes 180 milionů celkových zhlédnutí videoklipů. Během roku (v době bezcovidové) vystupují každý víkend po celé republice ve vyprodaných sálech, na festivalech, městských slavnostech atd.

To je panečku pohádka, že? 

Čiperkové se stali jejich rodinou, koníčkem i zaměstnáním. Nepřestali bavit děti ani v době covidové, kdy nemůžou vystupovat a nevydělávají ani korunu. Dál skládají písničky, připravují nové choreografie, čtou dětem prostřednictvím youtube do jejich pokojíčků. 

A teď připravují pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál.

Co je jejich přání?

Vydat pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál. O čem bude?

Čiperkové s písničkou na rtech zažívají spoustu dobrodružství. To se rozumí, že zpívat a vyprávět budou i na stránkách tohoto pohádkového zpěvníku. Dozvíte se, jak potkali vystrašené strašidlo, honili rozutíkaná písmenka a bojovali s hromem Buřinou. Také vám prozradí, že se opičce Ole do tlamičky nastěhoval Kazizubka, vosičkám odnesl skřítek Nepořádník hračky, berušce Alušce se nechtělo do školky, kytička Jasmínka přebarvovala žluté nebe, Sluníčko počítalo obláčkové ovečky a vytrestalo ulhanou princeznu. Po povídání si můžete společně zazpívat z čiperkovského repertoáru. 

Pohádkový zpěvník obsahuje 8 pohádek, 20 písniček včetně not, krásné ilustrace a fotky Čiperků z různých akcí.

Kromě pobavení mají pohádky za cíl něco děti i naučit. Například přestat se bát strašidel, školky a nebo zubaře. Naučit se pár písmenek, barviček, počítat a netláskat se sladkostmi. 

Takže knížka Čiperkové - Frčíme dál je taková 2 v jednom. Pohádky i písničky. 

Společně strávený čas nad knížkou a s písničkou je ten nejhezčí dárek, který můžete dětem dát. 

Vydání knížky se plánuje na polovinu května, aby ji děti mohly dostat ke Dni dětí 1. 6. 

                                                 

Zde ukázka z knížky:

Pan doktor opičku na křesle povozil, dovolil jí zmáčknout několik čudlíků, napustit vodu do kelímku a taky jí pofoukal tlapky větříkem. Opička se smála a úplně zapomněla, kde je a proč tu je, takže klidně otevřela svoji tlamičku a bolavý zoubek panu doktorovi ukázala.

“No jo, je tam kazík,” řekl pan doktor.

“Jaký kamzík? Jak by se mi dostal do pusy, vždyť je to větší zvíře než já,” divila se Ola s pusou dokořán.

“Kazík, kaz,” odpověděl doktor.

“No dovolte,” ozvalo se najednou z pusinky, “vyprošuju si, abyste mě nazývali kazíkem a kamzíkem už vůbec ne! Kazizubka, jméno mé,” mluvilo to něco.

“Co to je? Ať to jde pryč! To je ten protivný posměváček!” křičela Ola.

“Ale kampak bych chodil? Tady se o mě pěkně starají. Pořádně mě krmí samými sladkostmi a zoubky si taky moc nečistí, takže to je pro Kazizubku přímo ráj,” vysvětloval Kazizubka a píchnul Olu do zoubku až bolestí nadskočila.

Co jsou zač?

Pohádky do knížky píše Simona Votyová. Mamina. Manažerka Čiperků a taky spisovatelka, napsala 8 knih, některé pro děti, dvě pro dospělé, jednu odbornou (zde spoluautor). Momentálně píše souběžně pohádky a nový psycho román pro dospělé. (Trochu schizofrenie, což :))

mamina Simona s účinkující Čiperkou

Většinu písniček do zpěvníku napsal Jirka Vopava. Také složil převážnou část čiperkovské hudby a spolu se Simonou a Alicí to jsou hlavní tvůrci Čiperků.

Alice je u Čiperků takový Ferda mravenec - práce všeho druhu. Nafotila plno fotek Čiperků, které v knížce uvidíte. Jinak je to také učitelka ve školce. (Původně ta tetka a holka od koní.)

Čiperkové - dětská kapela - 8 skvělých dětí v plyšových kostýmech. Jsou úžasní nejen ve zpěvu a tanci, ale i v tom, jak baví děti dál i v této době prostřednictvím sítí. Kromě toho například naše úvodní video zde na Hithitu sestříhal vosák Yasin. A všichni se vždycky snaží pomáhat a přicházet s nápady, aby Čiperkové mohli dál bavit děti, rodiče, babičky i dědy. 

 

Ilustrace do knížky kreslí ilustrátorka Lenka Petráčková www.yellowpillow.cz

Proč to dělají? To vám řeknou sami..

Protože pořád koukáme na svět dětskýma očima. A protože chceme udělat dětem radost.

Jelikož kultura zatím spí a my nemáme možnost podnikat, rozhodli jsme se žádat o finanční podporu na tisk knížky prostřednictvím Hithitu. Alice už nemůže obcházet firmy jako kdysi, protože v dnešní době by ji nikam nepustili a pokud by se jí podařilo někam dostat, nejspíš by nikde nikdo neseděl...

V případě, že nás podpoříte jakoukoliv částkou, budeme vám moc vděčni. Nabízíme několik odměn, ze kterých si můžete vybrat.

Děkujeme. 

Aktuality

16.6.2021 Poděkování a rozeslání odměn

Milí přispěvovatelé, veškeré odměny byly odeslány již v květnu. Pokud se někde nějaký balíček zatoulal a stalo se, že ho stále nemáte, ozvěte se nám, prosím, ať o odměnu nepřijdete. Dále vás zveme na Kamzíkfest, kde vystoupí i Čiperkové. Můžete na něj využít vouchery, které někteří z vás dostali…

Viacej

13.5.2021 Zpěvník Čiperkové - Frčíme dál právě přifrčel

Zdravíme vás, milí přispěvovatelé, máme radostnou novinu - pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál právě přifrčel z tiskárny. Knížka vypadá moc krásně a ještě za tepla ji budeme odesílat i s dalšími odměnami. Znamená to tedy, že do 24. 5. byste měli mít všechno ve vašich schránkách nebo na poště.…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 10
    Pro radost

    Rádi přispějete na knížku, ale odměnu nepotřebujete. Posíláte tedy pozdrav všem malým i velkým Čiperkům a my vám moc děkujeme. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,92 €
    (99 Kč)
  • zostáva 29 z 30
    Placka nebo magnetka Čiperkové

    Placku nebo magnetku s obrázkem Čiperků můžete připíchnout na tričko nebo ledničku. Dostanete ji přímo do schránky a nemusíte platit poštovné.
    Mrkněte do fotogalerie.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    4,72 €
    (119 Kč)
  • zostáva 3 z 30
    CD Čiperkové na cestách

    CD s 23 písničkami a spoustou říkadel a rozpočítávadel přímo do schránky. Nemusíte platit poštovné. 
    Oproti ceně v e-shopu ušetříte.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    6,70 €
    (169 Kč)
  • zostáva 24 z 30
    Dvě vstupenky na vystoupení Čiperků za cenu jedné

    Dvě vstupenky za cenu jedné!
    Dostanete dva vouchery na libovolné vystoupení Čiperků v roce 2021. Budete si moct vybrat, kam se za námi vydáte. Pokud by náhodou nebyla kultura ještě uvolněna, budou vouchery platit i v dalším roce.
    Zakoupením této odměny ušetříte na jednu další vstupenku. 
    Vouchery budeme odesílat mailem. 

    Pozn. Na vystoupení je potřeba, aby měl vstupenku dospělý i dítě (vstupenky jsou za stejnou cenu). 
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,49 €
    (189 Kč)
  • zostáva 47 z 50
    Tričko Čiperkové

    Tričko s obrázkem Čiperků přímo do schránky a nemusíte platit poštovné. Máme ve žluté, růžové a modré barvě a vel. 104 a 116.
    Mrkněte do fotogalerie. Určitě by vašim dětem slušelo. Zakoupením této odměny ušetříte oproti ceně v e-shopu.

    Pozn.: Do poznámky napište velikost a barvu trička, které si přejete.


    Tip: Skvělý dárek ke Dni dětí. 
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    8,68 €
    (219 Kč)
  • predané 63
    Podepsaná kniha dřív než v obchodě

    Dostanete pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál pěkně domů do schránky, ještě dřív než bude v obchodě. A ke všemu podepsaný od všech Čiperků a od autorky.
    Tip: Skvělý dárek ke Dni dětí. A o prázdninách máte hned co číst a zpívat. 
    Cena je včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    10,66 €
    (269 Kč)
  • zostáva 15 z 20
    Online přání nebo pozdrav

    Čiperkové nahrají pozdrav nebo přání a k tomu přidají i písničku pro malého oslavence. 
    Na detailech a vašich přáních se domluvíme. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,85 €
    (299 Kč)
  • zostáva 30 z 50
    Čiperkové na cestách a Čiperkové Frčíme dál

    Pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál a k tomu předešlý zpěvník Čiperkové na cestách. Čiperkové na cestách je již limitovaná edice, máme poslední kusy. V této knížce najdete další čiperkovské písničky a pohádky. Titulku si můžete prohlédnout ve fotogalerii. 
    Tip: Skvělý dárek ke Dni dětí. A o prázdninách máte hned co číst a zpívat. 
    Cena je včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    14,63 €
    (369 Kč)
  • predané 6
    Dvě podepsané knížky Čiperkové - Frčíme dál

    Dostanete 2x pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál pěkně domů do schránky, ještě dřív než bude v obchodě. A ke všemu podepsaný od všech Čiperků a od autorky. 
    Tip: Skvělý dárek ke Dni dětí. A o prázdninách máte hned co číst a zpívat.  
    Cena je včetně poštovného.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    18,99 €
    (479 Kč)
  • zostáva 20 z 30
    Dárkový balíček

    Dvě knížky - Čiperkové - Frčíme dál a Čiperkové na cestách (obě podepsané)
    CD Čiperkové na cestách
    tričko s obrázkem Čiperků
    placka nebo magnetka
    silikonový náramek s nápisem Čiperkové
    2 vstupenky na libovolné vystoupení Čiperků v roce 2021

    Cena včetně poštovného. 
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,60 €
    (999 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    Narozeninová oslava

    Čiperkové přijedou zazpívat na narozeninovou oslavu. Samozřejmě s ohledem na covidovou situaci a nařízení. Proto tato odměna platí po celý rok 2021, příp. i na další rok. Oslavenec dostane podepsaný pohádkový zpěvník Čiperkové - Frčíme dál, CD Čiperkové na cestách a 30 min. vystoupení Čiperků.

    V ceně není zahrnuto cestovné 6 Kč/km z Prahy. 

    Odměna platí jen pro soukromé oslavy, nikoliv pro veřejné akce. Lze i pro školky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    396,31 €
    (9 999 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Písnička pro oslavence

    Složíme písničku pro malého oslavence podle vašeho zadání. Čiperkové ji nazpívají a nahrají k ní jednodušší klip, ve kterém může malý oslavenec i účinkovat.
    Jenom pro vás. Památka na celý život!

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    594,49 €
    (14 999 Kč)
  • Vypredané!!
    VIP setkání s Čiperky

    Voucher pro 2 osoby (dítě + dospělý doprovod) na libovolné vystoupení Čiperků, kde se s nimi budete moct setkat hodinu před vystoupením, zazpívat si s nimi, zablbnout, zatancovat a vyfotit se. 
    Voucher platí jak na VIP setkání, tak na následné vystoupení v roce 2021. Budete si moc vybrat, kam se za námi vydáte. Pokud by náhodou nebyla kultura ještě uvolněna, budou vouchery platit i v dalším roce.
    ​Vouchery budeme odesílat mailem.

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,78 €
    (499 Kč)
  • Vypredané!!
    Autorské čtení

    Autorka přijede předčítat z knížky a povídat si o čtení, knížkách a o Čiperkách. Vhodné pro školy, školky, knihovny a další instituce. Ke každému čtení dostanete i podepsanou knížku Čiperkové - Frčíme dál.
    Přijede kamkoliv po ČR v den dle domluvy (do 100 osob/jedna akce) v období, kdy to bude umožněno, tzn.lze čerpat i v následujícím roce.

    V ceně není zahrnuto cestovné 3 Kč/km z Prahy. 

    Po skončení projektu se vám ozveme mailem a na všem se dohodneme.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,41 €
    (1 499 Kč)
  • Vypredané!!
    Partner knihy

    Polovina reklamní stránky v knize na sortiment vhodný pro děti nebo rodiče. 
    Na detailech a grafickém zpracování se lze domluvit mailem po skončení projektu.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    198,14 €
    (4 999 Kč)
  • Vypredané!!
    Generální partner knihy

    Reklamní stránka v knize na sortiment vhodný pro děti nebo rodiče. 
    Na detailech a grafickém zpracování se lze domluvit mailem po skončení projektu.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    396,31 €
    (9 999 Kč)