Zachraň Cestu čaje

V lednu 2020 jsme po 10 letech převzali do péče naši milovanou čajovnu s cílem vytvořit to nejlepší místo pro milovníky čaje, bohužel přišel COVID a čajovnu na většinu roku zavřel. Pomozte nám prosím zvládnout těžké období a pokračovat v naší Cestě čaje.

Autor: Cesta čaje

  • Předplatné do čajovny

  • Kurz přípravy čaje (ilustrační foto)

  • Degustační set (ilustrační foto)

  • Čaj v čajovně (ilustrační foto)

  • Bowl tea (ilustrační foto)

  • Chawan od Norberta Švarce (ilustrační foto)

  • Hóhin od Norberta Švarce (ilustrační foto)

  • Poděkování od Mistra Lu Yu

  • Soukromý čajový obřad (ilustrační foto)

  • Soukromý čajový obřad (ilustrační foto)

  • Klíče od čajovny

  • Čajová akce (ilustrační foto)

  • Bowl tea (ilustrační foto)

10 365 €
vybrané z 9 895 €

104%

104% splnené

194 ľudí prispelo

Antivir, Jedlo

Brno, Jihomoravský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 4.4.2021 v 14:47.

Zobraziť všetky odmeny

Náš příběh

Cesta čaje je víc než čajovna, je to místo, kde jsme poznali spoustu přátel a propadli lásce k čaji. Proto jsme byli nadšeni, když jsme v roce 2019 dostali možnost převzít ji pod svá křídla. Chtěli jsme vytvořit to nejúžasnější místo pro milovníky čaje, ale když jsme v lednu 2020 konečně dostali možnost, netrvalo to ani čtvrt roku a museli jsme zavřít. Celý rok 2020 jsme bojovali, aby čajovna přežila a abychom se nemuseli vzdát našeho skvělého personálu, ale s dalším COVIDovým rokem nám dochází prostředky i možnosti, a proto vás prosíme o pomoc. Pomozte zachránit čajovnu, která se stala útočištěm pro všechny, kdo hledají místo klidu uprostřed rušného města, a kde se pro každého najde ten jeho šálek čaje. 

Proč zrovna crowdfunding?

Dlouho jsme přemýšleli, jak najít řešení, které nebude jenom dočasná záchrana a které nám pomůže lépe přečkat složité situace i v budoucnu, a pak nám to docvaklo. Řešením je něco, co bylo zároveň i naším snem a plánem do budoucna. Už od první chvíle, kdy jsme čajovnu přebírali, jsme věděli, že také chceme dovážet svůj vlastní čaj. Najít ty nejzajímavější kousky, které vám pak budeme moci nabídnout na prodej i v čajovně. Mít zkrátka čaje, které budou naše od plantáže až po čajovnu. Došlo nám, že právě tohle je cesta, která nám pomůže přečkat dobu COVIDovou. Proč? Když prodáváte čaj a provozujete čajovnu, většina nákladů padne právě na čaj. Pokud ale sami dovážíte čaj ve větším množství, náklady na čaj jsou mnohem nižší. Během předcházejících měsíců jsme již navázali několik kontaktů s pěstiteli a vyzkoušeli mnoho vzorků čaje. Abyste ale získali čaj za dobrou cenu, je ho většinou potřeba koupit velké množství, takže jsou potřeba do začátku nemalé finanční prostředky, které kvůli pandemii nemáme k dispozici. A právě tady nám můžete pomoci vy! Pomozte nám a my pro vás na oplátku za vybrané peníze dovezeme skvělé čaje, které pomohou vám i nám zvládnout těžké časy, dokud se zase nepotkáme společně nad šálkem čaje.

A kdo že vlastně jsme?

Jsme tři tak trochu blázni, co se zamilovali do čaje, čajové kultury a téhle čajovny, ve které jsme se v průběhu let začali potkávat a nakonec jsme se stali jejími "opatrovníky". Naše cesty se na začátku výrazně lišily, ale nakonec jsem zjistili, že máme jednu společnou, a tou je čaj. Zanechali jsme tak práce i úspěšného studia a rozhodli se, že budeme dál budovat tohle kouzelné místo, pro které má spoustu lidí v srdci zvláštní místo. Jsme Lucka, Honza a Richard a spolu s naším skvělým týmem tvoříme Cestu čaje.

Proč podpořit čajovnu?

Čajovny se velice rychle staly nedílnou součástí naší kultury, patříme mezi země s největším množstvím vypitého čaje v přepočtu na osobu a blížíme se v tomto ohledu i zemím jako je Čína či Japonsko. Čajovny se u nás staly synonymem klidu a harmonie. Najdete tu studenty, podnikatele i rodiny. Všichni si v nich najdou to svoje. Bohužel kvůli COVIDu patří čajovny k těm vůbec nejohroženějším skupinám. Dosáhnou často jen na zlomek podpory státu, protože jejich personál v drtivé většině případů pracuje pouze na dohodu, protože čajovny ani v normální době nepatří mezi ty nejvýnosnější podniky - je pro ně důležitější, aby si hosté v klidu poseděli i několik hodin nad šálkem čaje, než aby se v nich vystřídaly stovky zákazníků za den. Mnohem méně lidí je navíc zvyklých brát si čaj s sebou, než je tomu například u kávy. Pandemie se navíc podepsala i na prodeji čaje - lidé často kvůli chaotické komunikaci vlády ani nevědí, že obchody s čajem mohou být otevřeny. Celkově vzato jsou tak čajovny a celá čajová kultura ve velice těžké situaci.

Vzhledem k tomu všemu jsme se rozhodli umožnit i menší příspěvky ve výši 50 nebo 100 Kč, chtěli bychom tímto povzbudit i další čajovny k podobnému kroku a umožnit vám podpořit i další čajovny a podniky. Podpořit takovou částkou třeba 5 podniků člověka vyjde podobně jako dvě polední menu v restauracích. Pro spoustu lidí je to částka, která jim může připadat zanedbatelná, pokud by se ale našlo 1 000 nebo 10 000 takových, zachráníte 5 podniků, spoustu pracovních míst a možná i celou čajovou kulturu u nás.

Moc vám děkujeme za jakoukoliv podporu, ať už přímou, nebo nepřímou třeba tím, že budete tento nebo další čajovnický projekt sdílet mezi přáteli. Moc si toho vážíme a doufáme, že vám už brzy budeme moci připravit čaj a poděkovat osobně.

Vaše Cesta čaje

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 16
    Poděkování od mistra Lu Yu

    Každá koruna se počítá a ví to i mistr Lu Yu, autor první knihy o čaji, který hlídá i naši čajovnu. A právě proto máte za tento příspěvek jeho nehynoucí vděk :)

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    1,98 €
    (50 Kč)
  • predané 17
    Bowl tea

    Bowl tea, to je duše čaje zachycená v jedné překrásné vřelé misce. Za tento příspěvek si u nás budete moct dát velkou misku čaje z kterékoliv z našich čtyř tříd čaje od první kategorie základních čajů až po luxusní čaje ve čtvrté kategorii.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 24
    Čaj v čajovně

    Miska je málo? Chápeme, jedna miska zkrátka nestačí. S touto odměnou váš čeká jakýkoliv čaj z našich čtyř tříd od první kategorie základních čajů až po luxusní čaje ve čtvrté kategorii. Můžete si ho dát do konvičky nebo si ho nechat o břadně připravit od nás.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 49
    Malý degustační box

    Připravujete si radši čaje doma? Žádný problém, sami pro vás vybereme vzorky 5 skvělých čajů, které dovezeme, a pošleme vám je v dárkovém balení s podrobným popisem všech čajů i toho, jak je připravit. Box vám doručíme na Vámi zvolenou adresu. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,79 €
    (500 Kč)
  • predané 7
    Střední degustační box

    Pět čajů je pro vás málo! Skvěle, přidáme vám další dva vzorky navrch, takže získáte celkem 7 vzorků. Dárkové balení, povídání o čajích i návod na přípravu jsou samozřejmost. Box vám doručíme na Vámi zvolenou adresu. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    29,69 €
    (750 Kč)
  • predané 42
    Velký degustační box

    Ani sedm nestačí? Jste náš člověk. Dostanete tedy rovnou 10 čajů ve velkém dárkovém setu s popisem a návodem k přípravě. Box vám doručíme na Vámi zvolenou adresu. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • predané 9
    Měsíční předplatné do čajovny

    S tímhle předplatným nebudete mít pouze jeden čaj zdarma, budete mít jeden čaj zdarma každý den po celý měsíc. Vybrat si můžete kterýkoliv čaj z prvních dvou tříd a je na vás, jestli si dáte čaj na gong fu, anebo raději zvolíte dvě misky bowl tea. Začátek platnosti si volíte sami a v případě uzavření provozovny se prodlužuje.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 18 z 25
    Soukromý čajový obřad

    Náš klasický čajový obřad v čajovně vám nestačí a chcete něco speciálního? Připravíme pro vás u nás v čajovně soukromý čajový obřad pro jednoho nebo dva lidi. Během hodinového obřadu ochutnáte tři čaje, dozvíte se o nich spoustu zajímavostí a získáte nezapomenutelný čajový zážitek.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 15 z 20
    Měsíční luxusní předplatné do čajovny

    Pokud se nechcete u svého každodenního čaje omezovat, je tohle předplatné pro vás. Umožní vám totiž vybrat si ze všech čtyř tříd čajů. Gong fu, bowl a prakticky celý náš sortiment je vám na celý měsíc plně k dispozici. Začátek platnosti si volíte sami a v případě uzavření provozovny se prodlužuje.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 7 z 15
    Luxusní degustační box

    Běžné čaje už vás nenadchnou? Tak právě pro vás máme tento luxusní box 5 čajů, které jen tak neochutnáte! Jaké konkrétně to budou, se nechte překvapit, ale jedno vám prozradíme, na jednom z těchto čajů si pochutnává i japonský císař. Box vám doručíme na Vámi zvolenou adresu. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Hohin od Norberta Švarce

    Norbert Švarc je talentovaný český keramik, který kromě toho, že vyrábí krásnou keramiku v japonském stylu, se při výrobě snaží držet i japonské filosofie a jeho keramika je silně spjatá s přírodou. Každý kousek keramiky tak má svůj příběh. Pokud jste fanoušci čajů sencha či gyokuro, hohin od Norberta si zamilujete. Pokud zvolíte tuto odměnu, budete mít možnost vybrat si z několika  ručně vyráběných hohinů. Hohin vám doručíme na Vámi zvolenou adresu. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    138,53 €
    (3 500 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Kurz přípravy čaje

    Chcete posunout svou přípravu čaje na novou úroveň? V tomto dvouhodinovém kurzu až pro čtyři osoby se společně zaměříme na ty čaje, které vás budou nejvíce zajímat. Naučíme vás naše triky, pomůžeme vám osvojit si několik druhů přípravy a zároveň ochutnáte spoustu dobrého čaje. Kurz proběhne v prostorách naší čajovny.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Chawan od Norberta Švarce

    Norbert Švarc je talentovaný český keramik, který kromě toho, že vyrábí krásnou keramiku v japonském stylu, se při výrobě snaží držet i japonské filosofie a jeho keramika je silně spjatá s přírodou. Každý kousek keramiky tak má svůj příběh. Pokud je matcha váš favorit, chawan od Norberta posune váš zážitek na úplně jinou úroveň. Pokud zvolíte tuto odměnu, budete mít možnost vybrat si z několika ručně vyráběných chawanů. Chawan vám doručíme na Vámi zvolenou adresu. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    217,69 €
    (5 500 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Luxusní degustační box + kurz přípravy čaje + čaj v čajovně

    Dokonalá kombinace –⁠ naučíme vás, jak si čaje připravit, a navíc získáte luxusní degustační box toho nejlepšího, co máme k dispozici. Posezení s čajem v čajovně je už jenom třešnička na dortu. Box vám doručíme na Vámi zvolenou adresu. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    296,85 €
    (7 500 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Roční předplatné do čajovny

    Jeden měsíc nestačí? Můžete mít předplatné na celý rok. Toto předplatné vám totiž umožní vybrat si z prvních dvou tříd čajů –⁠ gong fu nebo dvě bowl tea denně po celý rok. Začátek platnosti si volíte sami a v případě uzavření provozovny se prodlužuje.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Malá čajová akce dle vašich představ

    Uspořádáme pro vás čajovou akci podle vašeho přání na půl dne až pro deset lidí. Může se jednat o degustaci, obřad, workshop, přednášku či  čajový catering,  je to na vás! Pokud vás napadne jiný formát akce, rádi vám vyjdeme vstříc pokud to bude v našich možnostech. Akce může proběhnout v naší čajovně, nebo ve vašich prostorech.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    593,71 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    Roční luxusní předplatné do čajovny

    Sen každého čajového fanatika. Prakticky celý náš sortiment k dispozici po celý rok –⁠ jeden den gong fu, jindy jenom rychlé bowl tea. To je čajový sen. Všechny čtyři třídy a rok plný čaje před vámi. Začátek platnosti si volíte sami a v případě uzavření provozovny se prodlužuje.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    791,61 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Velká čajová akce dle vašich představ

    Je vám půl dne málo? Dobře, pojďme udělat akci na celý den. Můžete si pozvat až 15 lidí, u vás, u nás –⁠ jak vše proběhne, je jen na vás. Volba je opět na vás - degustace, čajový catering, čajový obřad, přednáška, workshop nebo něco od každého. Pokud máte jiný nápad, rádi Vám vyjdeme vstříc, pokud to bude v našich silách. Akce může proběhnout v naší čajovně, nebo ve vašich prostorech.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    989,51 €
    (25 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Víkendová čajová akce dle vašich představ

    Budeme tu pro vás na celý víkend. Uspořádáme vám čajovou akci až pro 15 lidí, na kterou jen tak nezapomenete. Celý víkend plný degustacíworkshopů a čajových obřadů? Žádný problém. Nebo máte svoji vlastní představu? Rádi vám vyjdeme vstříc, pokud to bude v našich možnostech. Poskládáme program přímo pro vás. Akce může proběhnout v naší čajovně, nebo ve vašich prostorech.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    1 979,02 €
    (50 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Klíče od čajovny

    Staňte se naším osobním zachráncem! Kromě toho, že pro vás uspořádáme víkendovou čajovou akci, získáte luxusní roční čajové předplatné a nádhernou keramiku od Norberta, budete zváni na všechny naše akce a budete mít zkrátka "klíč od naší čajovny" a náš věčný vděk. Zlí jazykové také tvrdí, že získáte Honzíka jako svého osobního otroka. :) Box a keramiku vám doručíme na Vámi zvolenou adresu nebo předáme osobně. Doprava v rámci ČR a SR je zdarma.

    PS: byli jsme upozorněni, že bychom takto podle zákona Honzíka opravdu prodávali, pro upřesnění, tedy zdůrazňujeme, že se jedná od nadsázku a nikoho z našeho týmu neprodáváme a to ani jako osobního otroka, ani nijak jinak :)

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3 958,04 €
    (100 000 Kč)