Zachraňme sociální prádelnu!

Pomozte nám, prosím zachránit prádelnu, která zaměstnává pracovníky se zdravotním handicapem. Vlivem omezení provozu hotelů a restaurací jsme přišli o 90 % našich zakázek. Vaše finanční příspěvky nám pomohou uhradit alespoň část fixních nákladů. Děkujeme!

1 350 €
vybrané z 1 187 €

113%

113% splnené

80 ľudí prispelo

Antivir

Zlín, Zlínský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 6.3.2021 v 13:47.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Před třemi léty jsme založili v centru Zlína sociální podnik v podobě prádelny. Naším hlavním cílem bylo vytvořit prostřednictvím kvalitní služby příjemný pracovní prostor a vyhovující pracovní podmínky lidem, o které není na běžném trhu práce moc zájem, protože mají různé zdravotní znevýhodnění. Brzy se nám podařilo dát dohromady skvělou partu. Jaruška, Eva, Jarda i Jana mají sice starosti se zdravím, ale pracují rádi a práce je baví. Chtělo to jen trochu pohody při práci. Přestávku, když bolí noha, kratší pracovní dobu nebo pomoc s těžkým vozíkem.   

Co je náš cíl?

Současná krize a naše závislost na uzavřených hotelových provozech nás však dohnaly. Jarní vlnu jsme doháněli v létě, ale nyní už se potýkáme s vážnými problémy. Prostřednictvím Vaší pomoci se chceme pokusit sociální podnik a s ním spojená pracovní místa zachránit. Ze získané podpory bychom uhradili alespoň část fixních nákladů.

Detaily

Jsme drobná společnost, která poskytuje služby místním podnikům a obyvatelům, tedy těm, kteří pravidelně potřebují čisté prádlo. V minulosti se nám podařilo získat pravidelné odběratele našich služeb a vytvořit malou prádelnu pro veřejnost. To vše však skončilo. Vlna koronaviru, která s sebou přinesla vládní opatření, omezila užívání našeho veřejného prostoru a pozastavila provoz ubytovacích a restauračních služeb, které dávaly našim zaměstnancům práci. Propad zakázek je až 90 %! Proto zde prosíme o pomoc.

Kdo jsme

Naše podnikání je postavené na naplňování principů sociálního podnikání, které je charakteristické svým prospěchem společnosti a životnímu prostředí. Podstatou prádelny je vytvářet pracovní místa pro lidi se zdravotními obtížemi a podnikat s ohledem na naši planetu. V minulém roce se nám podařilo technicky dovybavit prádelnu, uvést do provozu prádelnu pro veřejnost a získat dostatek práce pro naše zaměstnance. Bohužel již první vlna nás tvrdě zasáhla a v současné době bojujeme o přežití.

Proč to děláme?

Práce v prádelně nás všechny těšila a bavila. Chceme se poskusit podnik a s ním spojená pracovní místa zachránit i pro budoucí roky. 

Moc děkujeme za tvoji podporu!

Aktuality

7.3.2021 Juhu, zvládli jsme to! 🎉

Drazí přátelé,   jsme moc šťastní, že se náš projekt díky vám úspěšně naplnil, a i když je situace stále těžká, vaše příspěvky nám hodně pomůžou. Těšíme se na zasílání odměn, už vybíráme knížky, děláme vouchery a doufáme, že se vám bude líbit pamětní deska. Snad se brzy uvidíme osobně a…

Viacej

30.1.2021 Děkujeme všem zachráncům, kteří nás v tom nenechali! ⛑ 🎉

Nikdy jsme nedoufali v takovou podporu. Je to pro nás velké povzbuzení a moc si Vaší důvěry vážíme. Náš limit byl splněn, ale sbírka ještě nekončí a naše odměny jsou Vám stále k dispozici. I přes všechny překážky, které nám minulý rok přichystal věříme, že náš podnik má smysl. Stále však…

Viacej

Odkazy projektu

FB

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 34
    Poděkování

    Moc Ti děkujeme za příspěvek k záchraně prádelny. Máš náš velký vděk.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 26
    Památní deska zachránců prádelny

    Děkujeme Ti za podporu prádelny. Kromě dobrého pocitu bude tvoje jméno vytesané do památní desky zachránců, která bude umístěná v prostorech prádelny.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 8
    Voucher na praní

    Za Tvou pomoc Ti moc děkujeme a posíláme voucher na vyprání a vyžehlení až deseti kg tvého prádla! 

    Voucher pošleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • predané 1
    Voucher na mandlování

    Za Tvou pomoc děkujeme a posíláme voucher na mandlování až 10 kg třeba ložního prádla. Prádlo budeš mít jako list papíru.

    Voucher pošleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • predané 4
    Voucher na vyprání peřin

    Za tvou podporu Ti moc děkujeme a posíláme ti voucher na vyprání peřin (zhlavec a kapna). Peřiny budeš mít voňavé a nadýchané. 

    Voucher pošleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • predané 7
    Balík knih z našeho knihomatu

    Náš knihomat ve veřejné prádelně obsahuje spoustu zajímavé literatury. Můžeš získat překvapení ve formě pěti knih!

    V ceně je poštovné. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)