Jana Jebavá: Kalvárie lásky

Vydání knihy básní s autorskou uměleckou grafikou, jejíž „cesta na svět“ nebyla zcela jednoduchá…aneb od bolševika po koronavirus.

3 385 €
vybrané z 3 364 €

100%

100% splnené

72 ľudí prispelo

Literatúra

Kolín, Středočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 20.12.2020 v 11:16.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Úplně nevinně, kdysi v 80. letech, což dnes již zní tak trochu jako sci-fi. Ve skutečnosti je to kus historie, společenské i osobní.

Co je náš cíl?

Uskutečnit vydání básnické sbírky, protože síla slova má pořád velkou váhu.

Detaily

Básnická sbírka Kalvárie lásky od autorky Jany Jebavé (*1953) obsahuje 27 básní a 25 autorčiných grafik. Publikace o rozsahu 65 stran byla připravena již koncem 80. let 20. století, avšak vzhledem ke společenským poměrům mohlo být její vydání realizováno pouze samizdatově, v několika výtiscích pro nejbližší okruh přátel. S porevoluční náladou přišel nápad na vydání sbírky, ale z připravovaného výtisku zbyla v roce 1992 pouze maketa. I přes možnou svobodu slova nezbyl na další realizaci čas ani peníze. Život zamával autorčiným uměleckým i osobním životem mnoha směry. A tak maketa ležela v archivu autorky až dodnes. Byl to právě koronavirus, který zpomalil uspěchanou dobu, dovolil lidem přehodnotit své životy a postoje a zabývat se věcmi, na které doposud nebyl čas. Došlo tak na pověstné „vše zlé je pro něco dobré“. Budeme proto velice rádi, podaří-li se nám s Vaší podporou uvést na svět toto již vskutku archivní (chápej umělecky uzrálé) dílo.

... a ještě něco navíc

Podobný projekt se nám již povedl, v roce 2017 jsme úspěsně vydali autorčiny Pohádky z kanárčí klece, které byly původně vánočním dárkem pro její dceru a existovaly tak v jediném originálním výtisku.

Kdo jsme?

Jmenuji se Barbara a od roku 2011 se společně se svými blízkými aktivně pohybuji v oblasti umění, kultury a vzdělávání. Věděli jsme, že již nechceme být pouze zaměstnanci, ale tak trochu si dělat věci po svém. Proto když jsme na Silvestra 2010 vymýšleli, co dál, zdála se nám „rodinná firma“ ideálním řešením. Žertovně jsme si říkali, proč se nejmenovat třeba JABATO? Dle našich křestních jmen JAna, BArbara a TOmáš. A to jsme ani netušili, že el Jabato je značka mešního vína i španělský komiksový hrdina. Pořádáme kulturní a vzdělávací akce, poskytujeme i další služby v oblasti marketingu a PR. Naším nejnovějším projektem je eshop s uměleckým zbožím, který nabízí řadu dárků s příběhem, vycházejících z autorských motivů mých rodičů Jany a Zdeňka Jebavých, jejichž tvorbu tak zastupuji a prezentuji široké veřejnosti.

Proč to děláme?

Protože věříme, že pomáhat si navzájem je důležité. A díky Hithit je to i reálné. Pro každého.

Aktuality

17.12.2020 Finále přede dveřmi

Již jen okamžiky nás dělí od vydání básnické sbírky Kalvárie lásky. Dotáhněme to spolu do vítězného finále. Děkujeme za Vaši podporu a přejeme všem poklidné vánoční svátky!

Viacej

9.12.2020 Projekt Kalvárie lásky se blíží do finále

Vážení a milí podporovatelé, projekt vydání básnické sbírky Jany Jebavé "Kalvárie lásky" se blíží do finále. Zbývá posledních 10 dní. Částka Vašich příspěvků každým dnem roste a pomalu se začínáme blížit 70%. Věříme, že to společně zvládneme dotáhnout do úspěšného konce. Prosíme o sdílení odkazu n…

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 17
    Dobrý skutek, dobrý pocit

    Nemáte-li o publikaci zájem, ale přesto nás chcete podpořit, můžete tak učinit libovolným příspěvkem od 100 Kč výše. Kromě vykonaného dobrého skutku Vám bude odměnou i dobrý pocit. Děkujeme Vám za podporu.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 1
    Umělecký set pohlednic

    Set obsahuje 10 pohlednic, reprodukcí grafiky Jany Jebavé. Všechny jsou uloženy v chlopňových deskách, na jejichž zadní straně se nachází texty s názvy jednotlivých reprodukcí a základní informací o autorce v několika jazycích. Originální umělecký dárek pro Vás i Vaše blízké. Tento dárek odesíláme ihned po ukončení projektu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 14
    1 výtisk Kalvárie lásky

    1 výtisk básnické sbírky, který vykouzlí úsměv nejen na tváři, ale i na duši. Knihu se budeme snažit doručit do Vánoc, nejdéle do prvního lednového týdne (dle volných kapacit tiskárny).

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    15,44 €
    (390 Kč)
  • predané 5
    1 výtisk Kalvárie lásky s uměleckou záložkou navíc

    1 výtisk básnické sbírky, který vykouzlí úsměv nejen na tváři, ale i na duši. A navíc k němu dostanete uměleckou záložku jako dárek. Knihu se budeme snažit doručit do Vánoc, nejdéle do prvního lednového týdne (dle volných kapacit tiskárny).

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    16,62 €
    (420 Kč)
  • predané 26
    1 výtisk Kalvárie lásky s věnováním

    1 výtisk básnické sbírky, který vykouzlí úsměv nejen na tváři, ale i na duši. Navíc s osobním věnováním autorky (možno zvolit dle přání). Knihu se budeme snažit doručit do Vánoc, nejdéle do prvního lednového týdne (dle volných kapacit tiskárny).

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,81 €
    (450 Kč)
  • predané 9
    3 výtisky Kalvárie lásky za zvýhodněnou cenu

    Tohle už stojí za zvážení. Kromě uměleckého požitku získáte akční cenu a co je v této době výhodnější aneb nechci slevu zadarmo. Knihu se budeme snažit doručit do Vánoc, nejdéle do prvního lednového týdne (dle volných kapacit tiskárny).

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    38,59 €
    (975 Kč)