Pečené pohádky

Pečené pohádky jsou dětská knižka plná originálních pohádek, receptů pro malé ručky a adventního těšení. Má se stát sladkou tečkou knihovničky a pomoci dospělákům užít si společné chvíle s dětmi ať už na gauči při čtení, či v kuchyni při akci.

3 568 €
vybrané z 3 357 €

106%

106% splnené

215 ľudí prispelo

Jedlo, Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 7.11.2020 v 15:46.

Zobraziť všetky odmeny

POHÁDKOVĚ o Pečených pohádkách

" Žila byla jednou jedna maminka a ta napsala pohádky pro své děti. A taky pro všechny další děti, které si rády čtou, povídají a pomáhají v kuchyni. A protože některé z těch dětí ještě neuměly číst rozhodla se maminka, že jim ty recepty nakreslí, aby mohly tvořit dobroty podle obrázků. Vznikla z toho docela slušná knížečka a pokud to všechno dobře dopadne  a rodiče budou dostatečně štědří a zvědaví, vznikne opravdová knížka, kterou děti dostanou už na začátku adventu do ručiček. Zazvonil zvonec a to je....vlastně začátek! "

PRAKTICKY o knize

  • Pečené pohádky jsou dětská knížka nabízející originální pohádky opředené adventním prožíváním čtyřleté Marušky a její rodiny. Na konci každé kapitoly je recept na adventní či vánoční dobrotu, o které byla řeč v předešlém příběhu.
  • Recepty jsou nakresleny tak, aby podle nich mohli (s drobnou pomocí dospěláků) pracovat i mladší nečtenáři a zažít si tak v kuchyni více samostatnosti a kompetentnosti. Kromě kreslených receptů nabízí kniha množství autorských ilustrací, aby si členáři užili i po vizuální stránce.
  • Jako doplněk a jednu z odměn si můžete vybrat úkolové pracovní listy, v nichž Maruška a její sourozenci provedou děti grafomotorickými, matematickými, tvořivými a mnoha dalšími úkoly. Mezi odměnami najdete také netradiční vykrajovátka, zástěrky se jménem na přání či zalaminované recepty uspořádané do nezničitelné dětské kuchařky.
  • Kniha i odměny jsou tvořené pro cílovou skupinu dětí cca od 3 do 9 let a jejich rodiče.
  • Kniha bude formátu 21x21 cm, s pevnými deskami a šitou vazbou, podle finálních grafických úprav cca 50-70 stran.

Pokud vás zajímá něco dalšího, neváhejte se zeptat v kometářích :-)

Na co použiji vybrané peníze?

Vybranou částku použijeme na grafické úpravy a tisk knihy, zhotovení odměn a poplatky spojené s kampaní tady na hithitu.

KRÁTCE o autorce

  • Sociální pedagožka, aktuálně na mateřské dovolené
  • neprofesionální umělkyně každým coulem
  • maminka 5 skřítků a manželka skvělého chlapa
  • odvážlivkyně, která už za dávných časů přizvala děti do kuchyně a všechny použité recepty pro vás mnohokrát otestovala
  • Hmm...to by asi pro krátkou verzi stačilo, už tak je to dlouhé, pardon.............

DLOOOOOUZE o autorce

Odmala jsem ráda kreslila, tvořila, vymýšlela táborové legendy a sepisovala deníky a příběhy. Třeba ta táborová aktivita mi vydržela doost dlouho, ale jak už to tak chodí, v tom osudném věku se to stalo. Prásk... manžel, svatba, děti, děti, děti...super! V poklusu mezi pračkou myčkou a nočníkem jsem nebyla tak úplně spokojená. Rozhodla jsem se pokračovat v tom, co mě baví, co na tom, že kolem mě neustále pobíhá 1-5 dětí? Nebo možná právě kvůli nim...

Vystudovala jsem sociální pedagogiku a před nástupem na mateřskou stihla pracovat jako lektor primární prevence na základkách. Poznala jsem spoustu dětí a mluvila s nimi na témata, ke kterým se v běžných dnech nedostanou, přestože jsou stokrát důležitější, než matematika a zeměpis. Poznala jsem řadu učitelů, z nichž někteří byli lidé na svém místě, se kterými bylo čest spolupracovat a jiné, kteří ve školství zbytečně trápili žáky i sebe. Byla to práce sice náročná ale vesměs velice krásná a obohacující. Přesto jsem se někdy neubránila pocitu, že děti, které mají velké trable a disharmonie v rodině nějaká dvouhodinovka s lektorkou (ač suprovou) nespasí. Také díky této zkušenosti jsem si zarputile umínila, že jakmile budu mít vlastní děti, chci jim být především dobrou mámou, protože to důležitý se prostě odehrává v rodině.

Možnost okusit si rodičovství jsem dostala nedlouho poté. A jak děti přibývaly došlo mi, že být dobrou mámou zahrnuje myslet i na sebe a být vpohodě. Při vší péči o prcky, zábavách a aktivitách pro ně si vybojovat i trochu času pro sebe. Lebedit. Koukat na filmy. Vyrazit do přírody. na kafe s kamarádkou. Nebo co koho baví. A mě baví kreslit. A psát... Prostě tvořit!

Začala jsem více kreslit a vyrábět s dětmi a dala jim ochutnat své nadšení z toho procesu. Ve volných chvílích jsem se pustila do větších projektů a vytvořila několik sad úkolových listů pro předškoláky. Napsala jsem scénáře mnoha akcí pro rodiče s dětmi v našem rodinném centru. Rozepsala jsem dvě knížky a jednu z nich začala doplňovat ilustracemi. No a s vaší pomocí se brzo dostane do tisku a mnoho dětí si v ní bude moci listovat a třeba i špinit stránky při společném kuchtění s dospěláky :-)

Budu ráda, když Pečené pohádky dají nám rodičům zase pár impulzů k aktivnímu trávení společného času, k povídání o ctnostech i neřestech pohádkových hrdinů, k legraci u kuchyňské linky, k vypnutí televize, odložení mobilů a "bytí spolu". To by bylo moc fajn, kdyby se nám pár takových chvil letošní advent povedlo. A pokud nějakou z nich strávíte u Pečených pohádek, mělo moje psaní a kreslení smysl.

... a ještě něco navíc

Abyste nekupovali zajíce v pytli, mrkněte na ukázku z první kapitoly :-)

(sadbu testu ješte berte s rezervou, ještě poputuje přes grafika )

...a jak to dopadlo? Dozvíte se v adventu :-)

Aktuality

4.11.2020 Cílové částky dosaženo! :D

Ahoj/dobrý den! Tak je to tady! Díky vaší podpoře a důvěře i propagaci se to podařilo a je vybráno 100% potřebných financí... Moc Vám všem děkuji, jste borci! :D Takže aktuality jsou tyto: Kniha už letí do tiskárny, abych Vám ji mohla distribuovat v posledním listopadovém týdnu :) Osobní odběr v…

Viacej

27.10.2020 Finále a doplněné odměny :-)

Ahoj/dobrý den! Blížíme se do finále :D Do konce kampaně zbývá čtvrtina financí a 10 dní. Aby bylo stále z čeho vybírat, přidala jsem do odměn ještě zástěrky a sadu s vyzvednutím v Přerově. V současné složité době vidím společné čtení i tvoření v kuchyni jako krásnou a smysluplnou náplň volného…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 21
    Pracovní listy v PDF

    Knihu zatím oželíte, ale rádi byste dětem dopřáli trochu tréningu i zábavy s pracovními listy? Taky dobrá volba. Vaše tiskárna to jistě zvládne a vy ušetříte za poštovné.
    • 18 pracovních listů
    • adventní, vánoční, pečící tématika :-)
    • grafomotorika, porovnávání, čísla, hledej a najdi, pravolevá orientace, bludiště, poznej rozdíly, první písmena, logické úkoly, story cubes...
    • 7 listů přímo navazujících na kapitoly v knize
    • díky černobílému provedení můžete vše použít zároveň jako omalovánku :D
    • ideální pro předškoláky a mlasší školáčky, zvládnou děti cca od 4 let.
    • mrkněte na ukázky do galerie
    Odměna vám přijde na e-mail v týdnu od 23. do 27. listopadu tak, abyste na prosinec měli vše nachystané :-)

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    2,96 €
    (75 Kč)
  • predané 10
    Fandím vám!

    Nemáte zrovna v okolí děti, které by kniha potěšila, ale fandíte originálním nápadům? Rádi podpoříte "pomůcku", která děti a rodiče nastartuje ke trávení příjemného společného času? Pak můžete využíte  právě této odměny.

    A věřte, že si Vaší podpory velice vážíme, protože je zřejmé, že jste fakt srdcaři :-)

    (nabídnutou částku můžete libovolně navýšit)

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,55 €
    (90 Kč)
  • predané 21
    Kniha Vám přiletí do zásilkovny

    Knížka přiletí ve slušivém recyklovatelném obalu do vaší zásilkovny v posledních dnech měsíce listopadu. Přesně tak, aby jste mohli advent startovat už se čtivem i recepty v ruce, žejo :-)

    (Prosím dopište do poznámky váš telefon a adresu vaší oblíbené zásilkovny, abychom se po dokončení projektu nezdržovali řešením adres a mohli Vám knížku odeslat co nejdřív ;-)) 

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    14,42 €
    (365 Kč)
  • zostáva 10 z 20
    Kniha + pracovní listy s vyzvednutím v Přerově

    Kamarádí se Vaši malí kuchařící i s tužkami a pastelkami? Pak je potěšte sadou 18 pracovních listů navazujících na příběhy v knize. Děti si procvičí grafomotoriku, vizuální všímavost, prematematické představy a vrhnou se do dalších zajímavých úkolů a her s adventní tématikou. Celou zábavou je provede knižní hlavní hrdinka Maruška a její sourozenci. A vy získáte chvilku nerušeného času na úklid kuchyně po pečení :-)

    Sada bude k vyzvednutí v přerovském obchůdku Terezka v posledních dnech měsíce listopadu

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    15,40 €
    (390 Kč)
  • predané 41
    Kniha + pracovní listy do zásilkovny

    Kamarádí se Vaši malí kuchařící i s tužkami a pastelkami? Pak je potěšte sadou 15 pracovních listů navazujících na příběhy v knize. Děti si procvičí grafomotoriku, vizuální všímavost, prematematické představy a vrhnou se do dalších zajímavých úkolů a her s adventní tématikou. Celou zábavou je provede knižní hlavní hrdinka Maruška a její sourozenci. A vy získáte chvilku nerušeného času na úklid kuchyně po pečení :-)

    Poštovné je zahrnuto v ceně. Do poznámky prosím nezapomeňte uvést své telefonní číslo a adresu vaší zásilkovny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,77 €
    (450 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Zástěrka se jménem

    Protože se u nás nejen čte a peče, ale také tvoří, šije a maluje, nabízíme jako odměnu za Vaši štědrou podporu originální bavlněnou zástěrku se jménem nebo nápisem, který si sami zvolíte

    Do poznámky uveďte pohlaví a věk dítěte, a jméno či hlášku, kterou si na zástěrce přejete. Případné poštovné je zahrnuto v ceně. (Jen prosím dopište do poznámky i váš telefon a adresu vaší oblíbené zásilkovny)... nebo připiště požadavek na vyzvednutí v přerovském obchůdku Terezka.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,75 €
    (500 Kč)
  • predané 6
    Balíček "Srdce na dlani"

    Myslíte i na lidi kolem sebe a to se cení! 5 knížek získáte za super cenu, abyste mohli obdarovat své drahé, kamarády, rodinu, nebo jimi naplnit košík pro vnoučata od svatého Mikuláše... :-)

    Případné poštovné je zahrnuto v ceně. (Jen prosím dopište do poznámky váš telefon a adresu vaší oblíbené zásilkovny)...nebo připiště požadavek na vyzvednutí v přerovském obchůdku Terezka.


     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    55,29 €
    (1 400 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    ALL INCLUSIVE vypečený balíček pro velké fandy

    Rádi si s dětmi užíváte čas naplno? V kuchyni jste jako doma, bez ohledu na věk a kulinářské schopnosti vašich prcků? Pak máte možnost vydání Pečených pohádek vydatně podpořit a užít si jako odměnu ten nejnadupanější balíček z naší nabídky. No posuďte sami, tohle už nebude nepatrný uzlíček, ale pořádná krabice vypečených dárků!
    • kniha
    • pracovní listy
    • zástěrka se jménem (do poznámky prosím připiště pohlaví a věk dítěte a jméno, či hlášku, kterou si na zástěrku přejete)
    • nezničitelná kuchařka – všech 7 receptů z knihy kvalitně vytištěno, zalaminováno a knihařskými kroužky spojeno do mouce/oleji/vajičku atd. vzdorné pomůcce, se kterou můžete s dětmi kouzlit přímo na lince
    • tři netradiční vykrajovátka do sbírky... nechte se překvapit :D

    Případné poštovné je zahrnuto v ceně. (Prosím dopište do poznámky váš telefon a adresu vaší oblíbené zásilkovny) :-)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    78,99 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Autorské čtení s ochutnávkou perníčků

    Nádhera, děkujeme za vaši MEGA podporu, moc si jí vážíme! Díky této odměně můžete vaši adventní akci rozzářit osobní návštěvou autorky, která bude mít pro přítomné (nejen) děti připravené autorské čtení, úkoly, aktivity a také lahodné domácí perníčky :-) Na termínu a časové dotaci se samozřejmě dohodneme. Při nákupu této odměny mě prosím včas kontaktujte, ať domluvíme podrobnosti. Místo konání akce je omezeno dojezdovou vzdálenosti cca 100km od Přerova. V případě pochybností se mi neváhejte ozvat :-)

    Vy obdržíte jednu sadu knihy a pracovních listů.

    Účastníci akce si odnesou malý dáreček a budou mít možnost zakoupit podepsanou knihu za zvýhodnenou cenu :-)

    Akce je vhodná pro 10 - 30 dětí.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    177,73 €
    (4 500 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Sponzor knihy

    Wow, Pečené pohádky vás zaujaly natolik, že se chcete stát jejich sponzorem? Skvělé! V tom případě Vám patří velké a upřímné DÍKY a taky čestné místo pro vaše logo či jméno na vyhrazené stránce knížky :-)

    K tomu obdržíte sadu 3 knih
    a 3 libovolných doplňků podle vlastního výběru :-)


    Pokud budete mít zájem, ráda se s vámi setkám nad šálkem kávy či čaje, nebo zrealizuju autorské čtení na vaší akci.

    Při nákupu této odměny mě prosím včas kontaktujte, abychom domluvili podrobnosti :-)

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    276,46 €
    (7 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Laminované recepty

    • Všech 7 receptů + 1 bonusový silvestrovský
    • Zalaminováno pro použití přímo na lince, aby vydržely všechny katastrofy, co mohou nastat :)
    • oboustranné listy A4, jednotlivě - vytáhnete jen to, co zrovna chystáte/pečete
    - přibalím k Vaší objednávce.
    - případně přidejte k ceně odměny 65 Kč a info pro doručení zásilkovnou, nebo připiště požadavek na vyzvednutí v Přerově

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,50 €
    (190 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha pro nejrychlejší s vyzvednutím v Přerově

    Nákupem této odměny získáte knížku ještě teplou z tiskárny a k tomu za zvýhodněnou cenu. Zaběhnout si pro ni můžete ke konci listopadu do útulného přerovského obchůdku Terezka.

    Tato nabídka platí jen pro 30 nejrychlejších z vás, takže žádný ostych, směle do toho a ušetříte pár desetikorun třeba na ingredience na dvojitou dávku perníčků :-D

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,06 €
    (280 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha pro nejrychlejší zásilkovnou

    Nákupem této odměny získáte knížku i s poštovným za zvýhodněnou cenu. Z tisku už bude trošku vychladlá, ale pořád vám garantuju, že se na vás dostane nejdřív a můžete svůj kousek vyhlížet v zásilkovně už ke konci listopadu :-)

    Tato vypečená nabídka platí jen pro 30 nejrychlejších.... do poznámky prosím nezapomeňte uvést své telefonní číslo a adresu vaší zásilkovny :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,03 €
    (330 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha + pracovní listy s vyzvednutím v Přerově

    Kamarádí se Vaši malí kuchařící i s tužkami a pastelkami? Pak je potěšte sadou 15 pracovních listů navazujících na příběhy v knize. Děti si procvičí grafomotoriku, vizuální všímavost, prematematické představy a vrhnou se do dalších zajímavých úkolů a her s adventní tématikou. Celou zábavou je provede knižní hlavní hrdinka Maruška a její sourozenci. A vy získáte chvilku nerušeného času na úklid kuchyně po pečení :-)

    Sada bude k vyzvednutí v přerovském obchůdku Terezka v posledních dnech měsíce listopadu

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    15,40 €
    (390 Kč)
  • Vypredané!!
    Zástěrka se jménem

    Protože se u nás nejen čte a peče, ale také tvoří, šije a maluje, nabízíme jako odměnu za Vaši štědrou podporu originální bavlněnou zástěrku se jménem nebo nápisem, který si sami zvolíte

    Do poznámky uveďte pohlaví a věk dítěte, a jméno či hlášku, kterou si na zástěrce přejete. Případné poštovné je zahrnuto v ceně. (Jen prosím dopište do poznámky i váš telefon a adresu vaší oblíbené zásilkovny)... nebo připiště požadavek na vyzvednutí v přerovském obchůdku Terezka.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,75 €
    (500 Kč)