NADĚJE - fotografie na podporu Domácího hospice 14 pomocníků

Zajímavou formou můžete podpořit nově vznikající domácí hospic na Semilsku. Na 26 dobrovolníků vytvořilo jedinečnou sbírku celkem 120 fotografií na téma Naděje. Každý z autorů vtiskl do svých prací svůj osobní pohled. Darujte i vy Naději Domácímu hospici.

Jaké jsou začátky Domácího hospice 14 pomocníků

Od myšlenky k realizaci je dlouhá cesta. Zakladatelkami domácí hospicové péče na Semilsku jsou Lucie Stránská a Marie Zahrádková. Obě mají za sebou dlouhou cestu od vnímání potřeby pomoci umírajícím i jejich blízkým až k reálné pomoci konkrétním lidem. Veškerou práci ať už administrativní vyřizování potřebné dokumentace, shánění zázemí, pomůcek a materiálu, komunikaci s podporovateli hospicové péče, i dojíždění ke klientům, kteří se v hojné míře hlásí, zatím obě ženy činí nejen bez možnosti náležité mzdy, ale také ve svém volném čase. Každá z nich je maminkou čtyř dětí, Lucie pracuje jako zdravotní sestra v nemocnici. Nejen ony, ale lidé, kteří je prosí o pomoc, doufají, že se od nového roku budou moci své práci věnovat na plný úvazek.

Proč domácí hospic shání peníze?

Hospicová péče není hrazena z veřejného zdravotního pojištění, ale je odkázána na individuální a firemní dárce, granty od státních i nestátních organizací a sbírek. Reálné náklady na komplexní péči na jednoho pacienta na jeden den se pohybují okolo 2 500 Kč. Pacient přispívá na péči částkou 200 Kč za den (= den, kdy lékař nebo sestra nemocného navštíví) + 8 Kč za km. Z této částky jsou hrazeny mimo jiné: plánované návštěvy zdravotnického týmu, telefonické konzultace a pohotovostní návštěvy zdravotnického týmu v režimu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu běžně spotřebovaný materiál a některé léky a zdravotnické prostředky, zapůjčení nezbytných zdravotních a kompenzačních pomůcek, ostatní služby týmu hospice úzce související se zdravotní službou (návštěvy psychosociálního pracovníka, pastoračního pracovníka, praktická pomoc při úmrtí pacienta)

Kdo je slečna na úvodní fotografii projektu?

Slečnou s květinovým věncem na hlavě je dcera Marie Zahrádkové, jedné ze zakladatelek Domácího hospice 14 pomocníků, fotografii pořídila Zuzana Klodnerová, obětavá dobrovolnice hospice. Téma naděje se zde odráží v mnoha rovinách. Můžete zde najít rodinu, přátelství, dětství, budoucnost, hojnost, nebo prostou krásu mládí, květů a léta.

948 €
vybrané z 790 €

119%

119% splnené

50 ľudí prispelo

Komunita, Fotografie

Semily, Liberecký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 25.10.2020 v 14:46.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 5
    PROHLÍDKA VÝSTAVY FOTOGRAFIÍ NADĚJE V MěÚ SEMILY

    Za příspěvek do 100 korun si můžete prohlédnout výstavu fotografií na téma Naděje s patřičnou hrdostí a zvědavostí, na co že jste to přispěli.
    Výstava probíhá od 24.září do 27.listopadu 2020.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,91 €
    (99 Kč)
  • zostáva 44 z 50
    POHLEDNICE PŘÍMO PRO VÁS

    Zašleme Vám děkovnou pohlednici s originální fotografií od jednoho našeho autora. 
    Nechte se překvapit.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,95 €
    (100 Kč)
  • zostáva 16 z 20
    POHLEDNICE PRO VÁS DLE VLASTNÍHO VÝBĚRU

    Zašleme Vám děkovnou pohlednici dle Vašeho vlastního výběru z nabídky fotografií v naši fotogalerii, stačí si vybrat a poslat nám číslo fotografie z levého horního rohu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,92 €
    (150 Kč)
  • zostáva 5 z 20
    SOUBOR ČTYŘ ORIGINÁLNÍCH POHLEDNIC

    Vyberte si čtyři nejkrásnější fotografie z naší fotogalerie a my vám z nich zašleme originální  pohlednice formátu 10x15. Můžete zvolit také variantu čtyř stejných pohlednic s jedním motivem. 
    Svým přátelům pošlete pozdrav plný naděje. Čekají na to :-)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    PROHLÍDKA VÝSTAVY FOTOGRAFIÍ S PRŮVODCEM

    Uděláme si na Vás čas a domluvíme společnou prohlídku fotografií na výstavě ve vestibulu Městského úřadu v Semilech. Můžete nám povyprávět, jak na Vás výstava působí či jaké máte vlastní prožitky naděje.
    Výstava trvá od 24. září do 27. listopadu 2020.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,85 €
    (300 Kč)
  • zostáva 13 z 20
    VÁMI VYBRANÁ FOTOGRAFIE VE VELIKOSTI A3

    Vaši srdeční fotografii, která Vás na první pohled okouzlila a kterou potřebujete mít doma, Vám radi zašleme vytištěnou na kvalitním fotopapíře ve formátu 30 x 45 cm.
    Stačí si vybrat z naší fotogalerie a zaslat nám požadované číslo.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,74 €
    (500 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    DÁRKOVÁ KNÍŽKA PLNÁ NADĚJE

    Chcete potěšit sebe nebo někoho ze svých blízkých dárkem plným naděje? Knížka Naděje - cesta ke světlu je právě na to dělaná. Obsahuje výběr fotografií od autorů, kteří nás podpořili svými záběry.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    ORIGINÁLNÍ KALENDÁŘ S FOTOGRAFIEMI Z VÝSTAVY

    Jeden z pěti originálních kalendářů je Váš. Kalendář je na kvalitním fotopapíře ve formátu A3. Každý měsíc příštího roku bude Vás nebo Vaše blízké provázet jedna z celkem třinácti vybraných  fotografií Naděje. 
    Rok 2021 - rok naděje.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    78,97 €
    (2 000 Kč)