KALENDÁŘ ČTYŘI NA_HÁ TĚLA

Portréty / Akty; Holky X Kluci; Fotka & Malba; 2x12 autorských listů. Matěj a Bára připravili krásný kalendář. Jeho koupí přispějete na pokračování časosběrného projektu, zejména na honorář modelů, nájem studia a přípravu výstavy.

  • Z toho nejlěpšího jsme pro Vás sestavili kalendář

  • Náhled dvojstránky srpen 2021

  • Náhled dvojstránky listopad 2021

  • Náhled dvojstránky prosinec 2021

  • Náhled dvojstránky září 2021

  • Z každého focení máme spoustu materiálu...

  • ... ale pouze ta nejlepší fotka a malba...

  • ... může v kalendáři být.

  • některé, co zbyly, alespoň zde.

  • Foto z ateliéru..

  • Foto z ateliéru.. 2

  • Foto z ateliéru.. 3

  • Děkujeme všem našim modelům! Lucko, Borisi, Báro..

307 €
vybrané z 871 €

35%

35% splnené

14 ľudí prispelo

Umenie, Fotografie

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 15.12.2020 v 15:39.

Zobraziť všetky odmeny

Bára fotí. Matěj maluje.

Od roku 2016 společně portrétují v Matějově ateliéru. Společně lapají okamžité nálady lidí, kteří mají odvahu se jim postavit před objektiv. Portrétování připomíná loupání cibule. Vrstvu po vrstvě se odkrývá lidská osobnost, životní víra a světonázor. Lidé dostávají prostor, aby se předvedli, projevili, odhalili. A přitom se všichni tři — malíř, fotografka a model — dobře baví. Ty nejlepší kusy člověk uloví, když je to zábava.

Každý večer je docela jiný.

Tak jako je jiný každý člověk.

Každá generace chce zachytit lidské tělo. Po svém. Znova.

Autorům jde o to zachytit autentické lidské tělo. Jeden ateliér, jeden okamžik. Matěj ve svých kaligrafických malbách klade důraz na intenzitu tahů. Barbora rekonstruuje osobnost člověka skrze těkavé výrazy tváře a choulostivé detaily těla. Hlavními hrdiny časosběrného projektu jsou samotní modelové. Ti dostávají prostor, aby ukázali své hrdinství všedních dní a pověděli nám o své cestě, jak čelí svým životním výzvám.

Má projekt svůj přesah a poselství?

Člověk, každý z nás, je součástí světa, který společně utváříme. Každý máme své jedinečné poselství. Dvě hodiny portrétování je jako propůjčené jeviště, ve kterém vy jste publikum. Světelná komora fotoaparátu je jen nástroj. Veverčí chloupky štětce jsou jiný nástroj. To důležité je hluboko v nás. Naše lidství. Pokud se podaří tuto zprávu doručit třeba i jen jednomu dalšímu člověku, náš svět bude tolerantněší a více naplněn soucitem. A soucit, pokud je upřímný, je tím nejlepším pojítkem, co nás drží pohromadě.

Něco navíc

Ambicí autorů je při portrétování dosáhnout co možná největší míru intimity a soukromí. To by bylo nemožné bez důvěry modela. Každé portrétování je provázeno dialogem všech tří lidí. Slova jsou třetí portrétní metoda, kterou Matěj s Bárou nahlížejí do lidského nitra. Matěj říká: "Všechny své starosti odkládám přede dveřmi ateliéru. Společný večer si chci užít a dobře se přitom bavit."

Výstup, prezentace
Za pět let v ateliéru na Praze 1 proběhlo více jak 100 portrétních večerů s více než 30 modeli. V kalendáři je výběr z 12 nejlepších večerů. Z každého večera je zastoupena jedna fotografie a jedna kaligrafická malba. Kvůli situaci ohledně Co-Vid 19 mají autoři odloženou výstavu v Cargo Gallery v Praze na Náplavce, tedy alespoň oslovují své publikum on-line formou.
A tou je kalendářem na rok 2021.

Kalendář — kvalitní autorský tisk
Kalendář obsahuje 28 grafických listů na křídovém papíře. (rozměr 305 x 390 mm na výšku)
Kalendář byl zpracován s láskou a grafickým cítěním. Kalendář tak bude skvělou dekorací pro vaši kancelář, pro vaši ložnici i pro vaši toaletu.

Kdo jsme?
Matěj je architekt s náklonností k výtvarnému umění. Bára pracuje v Knihovně Národního muzea a focení je nedílnou součástí jejího života.

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 0
    Líbí se mi vaše tvorba; chci vás podpořit

    Jednoduchý způsob, jak přispět a dát nám najevo, že se vám projekt líbí. Zařadíme vás do guestlistu a do mailové schránky Vám budou chodit pozvánky na výstavy a jiné akce spojené s touto sérií. Pokud maily nechcete dostávat, podpořte nás a do poznámky připište: Nechci poštu.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1,98 €
    (50 Kč)
  • predané 10
    KALENDÁŘ

    Kalendář obsahuje 28 grafických listů na křídovém papíře (rozměr 305 x 390 mm na výšku). Kalendář byl zpracován s láskou a grafickým cítěním. Kalendář tak bude skvělou dekorací pro vaši kancelář, pro vaši ložnici i pro vaši toaletu. Kalendář je otočný. V každém měsíci je možné zvolit si jako hlavní motiv malbu či fotku. Případně je možné v půlce měsíce strany vystřídat. Celkem na vás tedy čeká 24 autorských listů. Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    15,63 €
    (395 Kč)
  • predané 1
    KALENDÁŘ de LUXE

    Luxusnější provedení kalendáře. Titulní strana na černém kartonu 300 g/m2 je potisknuta stříbrnou fólií. Tato foram kalendáře je velmi dekorativní a je vhodným vánočním dárkem pro náročné.

    Poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    25,73 €
    (650 Kč)
  • zostáva 240 z 240
    Signovaný print fotografie / kresby

    Limitovaný výtisk fotky nebo malby z kalendáře, který je podepsaný autorem.

    Tisk je proveden na kvalitním křídovém formátu
    600 x 800 mm.

    Maximálně se tiskne 10 printů z každého díla.

    Do poznámky napište, o jaké dílo máte zájem.
    Přehled včech listů kalendáře zde:
    https://bosapainting.com/calendar-2021-four-naked-bodies
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    31,66 €
    (800 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    KALENDÁŘ DeLUXE + SBĚRATELSKÁ EDICE

    1 x kalendář DeLUXE  2 x signovaný plakát z limitované edice 8 x signovaná pohlednice 15 x 20 cm 

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    41,56 €
    (1 050 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Portrétování v ateliéru

    Přijďte s námi strávit dvě příjemné hodiny. Nemusíte mít žádné zkušenosti. Stačí dobrá nálada. Výstupem bude jedna kaligrafická kresba a jedna fotografie 50x40 cm v černých rámech. Plus zaslání vybraných fotografií a maleb v digitální podobě. Na způsobu doručení odměny se domluvíme.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    217,69 €
    (5 500 Kč)