Kaminky.org - Portál pro sledování malovaných kamínků

Malujete rádi kamínky? A chcete vědět, kudy kamínek putuje? My také :) Pojďte společně s námi vylepšit začínající web, kde budeme moci sledovat své kamínky podle unikátního kódu.

  • Identifikační kód se snadno vejde na velký kamínek

  • ... i na malý kamínek

  • Malování kamínku

  • Malování kamínku

  • Milníky

  • 1kg bílého mramoru

  • 1kg říčních oblázků

  • Odměny

  • Zakladatelský odznáček

253 €
vybrané z 1 974 €

12%

12% splnené

17 ľudí prispelo

Komunita, Hry

Všetko alebo nič. Projekt skončil 8.10.2020 v 14:35.

Zobraziť všetky odmeny

O malovaných kamíncích slyším prvně: 

Malování kamínků je činnost, při které si krásně odpočinete, vytvoříte něco hezkého, kamínek umístíte někde ve světě a uděláte radost náhodnému nálezci. Na zadní stranu se obyčejně píše PSČ a název Vaší oblíbené facebookové skupiny, kde pak můžete číhat, jestli se tam Váš kamínek náhodou neobjeví. 

Bylo, nebylo, našli jsme kamínek... 

My také našli kamínek s poštovním směrovacím číslem a logem Facebooku. Hned, jak to bylo možné, jsme do "na kamínku napsané" skupiny dali fotku i se vzkazem, ale v té ohromné záplavě příspěvků se brzy ztratil. 

Podle poštovního směrovacího čísla jsme zjistili, že kamínek pochází z Kutné Hory, nicméně příspěvků s touto "adresou" je opravdu hodně a není v lidských silách všechny příspěvky pročíst a zjistit tak, kudy kamínek putoval nebo kdo ho maloval.

Po rodinné poradě jsme se rozhodli, že by bylo fajn, kdyby existovala nějaká databáze kamínků, kde by se dala jejich cesta sledovat, vidět, kde zrovna dělají radost a nebo alespoň zjistit něco o autorovi samotného kamínku.

Jak to funguje?

Základní funkcí tohoto webu je možnost sledovat cestu kamínků pomocí záznamů od nálezců.

Nejdříve do systému vložíte fotku a název Vašeho kamínku, případně i popis, příběh nebo přání pro nálezce. Systém Vám zároveň vygeneruje unikátní kód, který napíšete na zadní stranu kamínku společně s adresou "Kaminky.org"

Nálezce Vašeho kamínku poté zadá kód na hlavní stránce webu a bude dotázán na místo nálezu, které bude moci upřesnit na interaktivní mapě. A teprve až splní tuto podmínku, zobrazí se mu profil kamínku i s trasou, kterou už urazil, všemi fotkami, Vaším textem i komentáři ostatních nálezců. Bude-li chtít, může přidat vzkaz nebo fotku.

Tímto způsobem získáte informaci o pohybu kamínku i v případě, že se nálezce nebude chtít jakkoli přidávat k naší skvělé komunitě, ale zvědavost ho přiměje zadat kód do systému.

Takto zadané "anonymní" záznamy budou vizuálně odlišeny od záznamů registrovaných členů.

Jako autor budete mít nad profilem kamínku plnou kontrolu, budete moci přidávat texty, mazat podezřelé záznamy nebo klidně vymazat ze systému celý kamínek. V tom případě se nálezci zobrazí pouze: "Kamínek byl vymazán autorem." A případně Váš vzkaz, ale věříme, že k takovému krajnímu řešení bude docházet naprosto výjimečně.

Další funkcí, kterou bychom v budoucnu rádi zavedli, bude možnost hodnotit a komentovat kamínky ostatních autorů či sledovat své oblíbené autory nebo samotné kamínky. Události a záznamy, týkající se autorů nebo kamínků, které sledujete, se Vám (po Vašem přihlášení) budou zobrazovat na hlavní stránce. Sami také uvidíte, kolik lidí sleduje Vás nebo Vaše kamínky. Cokoli budete moci sdílet na sociální sítě.

Co je náš cíl?

Sledování kamínků:

Portál Kaminky.org vygeneruje unikátní kód, který na kamínek napíšete místo příliš obecného PSČ. Tento kód Vám pak umožní přesně sledovat jeho cestu pomocí záznamů od ostatních uživatelů. Spoléháme na vrozenou zvědavost - když kamínek najde člověk mimo komunitu, pravděpodobně zadá kód do systému, aby zjistil více informací. Toto vyhledávání půjde i bez registrace a v ten moment se vytvoří záznam o poloze pro autora kamínku. 

Fórum:

Místo, kde budeme moct probírat různé metody a techniky zdobení kamínků, rady, kde co sehnat, co zkusit, co rozhodně nezkoušet :-) a v neposlední řadě připomínky, náměty, nápady, jak můžeme web ještě vylepšit. 

Prémiové členství:

Placené členství bude zahrnovat:
- kompletní zmizení reklam
- vkládání neomezeného počtu kamínků
- odznáček na profil (aby každý viděl, kdo pomáhá webu fungovat)
- rozšířená paleta smajlíků pro Fórum, příspěvky i komentáře
- v případě rozjetí e-shopu 10% sleva na vše

Standardní cena za Prémiové členství bude záviset na počtu členů a reálné webhostingové náročnosti projektu. Podle našich (pesimistických) propočtů a kalkulací by cena Prémiového členství měla být v rozmezí 250 - 500 Kč na rok. Ale pevně věříme tomu, že s Vaší počáteční pomocí se budeme moci držet na spodní hranici.  

V případě vypršení Prémiového členství samozřejmě budete moci své kamínky sledovat dál i vkládat další kamínky, jen pravděpodobně s nějakým denním limitem. To vše zjistíme až z testovacího provozu stránek.

E-shop:

Taky je Vám blbý, brát kamínky z městského parku a balení kamínků po 25kg je trošku hodně? 

Řešením by mohl být vlastní kamínkářský e-shop, kde by byly kamínky a výtvarné potřeby hezky pohromadě. A samozřejmě další nezbytnosti jako jsou např. trička a náramky, ať každý ví, co děláme po večerech :-) Aby provoz e-shopu dával smysl, potřebujeme mít nejdříve širokou členskou základnu.

Pro všechny Prémiové členy bude 10% sleva na vše.

Mobilní aplikace

Vytvoření pohodlné mobilní aplikace by bylo něco úžasného, nicméně je to velice náročné časově i finančně. Je potřeba zaplatit zkušené programátory, kteří nám aplikaci vytvoří. Kdyby se nějakým záhadným způsobem podařilo vybrat 500 000Kč, aplikace by mohla být k dispozici zhruba za rok.

Testovací provoz

Už nyní si můžete vyzkoušet první verzi webu. Minimálně první 3 měsíce počítáme s testovacím provozem, kdy se bude formovat design a ladit uživatelské rozhraní. Během této doby bude prémiové členství pro všechny bez rozdílu, abychom pořádně otestovali všechny funkce a odhalili případné chyby.

Po ukončení testování zůstanou prémiové funkce pouze podporovatelům a teprve od té chvíle se Vám začne počítat doba, kterou jste si předplatili.

Finance

Z rodinných úspor jsme na tento projekt dali stranou 50 000Kč, za které by se měly Kamínky.org bez problémů rozjet. Problém je v tom, že bychom museli udělat pár kompromisů a některé funkce úplně oželet. Proto nám firma Semtix navrhla vyzkoušet HitHit, abychom zjistili, jak velký je ve skutečnosti zájem o takový portál a zároveň vybrali nějaké peníze navíc a mohli udělat Kamínky perfektní se vším všudy a bez kompromisů.

Druhou stránkou je poté zajištění wehostingu - takový portál, který musí udržovat rozsáhlou databázi a plynule zvládat tisíce přístupů a požadavků denně, může na hostingových službách snadno překročit částku 15 000Kč ročně.

Příjmy z reklamy (pokud není přehnaná, agresivní či vyskakující) jsou slabé a již několik let v řadě se dokonce snižují, proto budou Kamínky.org minimálně z poloviny závislé na prémiových členech. Dobrá zpráva je, že takových členů stačí cca 50 - 100 a budeme moci dlouhodobě udržet Kamínky v provozu. Jakýkoli vyšší počet nám umožní rozvíjet tento portál, přidávat funkce a udržovat jej moderní a příjemný k používání.

Zkrátka, když přidáte Vašich 50 tisíc k těm našim, vytvoříme pro Kamínky přehledné a příjemné místo plné zajímavých funkcí a během testovacího provozu budete mít zásadní vliv na jeho vzhled i funkčnost.

Web nám vytvoří specializovaná firma Semtix, s. r. o. a obrázek na limitovanou edici triček, placek a samolepek pro naši komunitu vytvořila mladá, začínající a nadaná umělkyně Štěpánka Drahorádová.

Bezpečnost

Ochranu Vašich osobních údajů, GDPR a možnost nechat se ze systému kompletně vymazat, bereme jako samozřejmost jak my, tak i zpracovatelská firma.

Co se týče "bezpečnosti" jednotlivých kamínků, základem je prevence, jako například nezveřejňovat na internetu kód kamínku. Pro sdílení na sociálních sítích bude sloužit odkaz na profil kamínku, ze kterého nepůjde odvodit identifikační kód. Jako autor samozřejmě budete moci smazat fotku nebo vzkaz nálezce, kde bude kód uveden.

Zkrátka za normálních okolností bude kód kamínku znát pouze ten, komu projde fyzicky rukama.

Již od začátku projektu se také počítá s aktivní ochranou proti hackingu.

Další opatření bude systém moderátorek/moderátorů, kteří budou řešit podezřelé kamínky (co za odpoledne obletěly zemi dvakrát a podobně). Bohužel musíme počítat i s takovými, ale rozhodně je nenecháme kazit zábavu slušným kamínkářům.

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 7
    Zakladatelský odznáček na profil a jméno v Listině zakladatelů

    Chci sledovat kamínky, nemám zájem o Prémiové členství a nevadí mi reklamy, ale chci být v Listině zakladatelů.

    Chci Vás podpořit a chci se podílet na formování webu :-)

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 4
    Premium členství na 1 rok za zvýhodněnou cenu

    Prémiové členství minimálně o 20% levněji, než bude standardní cena.
    K tomu ještě zakladatelský odznáček na profil a jméno v Listině zakladatelů.

    Více informací o prémiovém členství najdete v popisu.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 0
    Premium členství na 2 roky + dárkový balíček

    Dva roky prémiového členství za zvýhodněnou cenu.
    Dárkový balíček s unikátní plackou, propiskou a samolepkou.
    Zakladatelský odznáček na profil a jméno v Listině zakladatelů.
    Poštovné v ceně.

    Více informací o prémiovém členství najdete v popisu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,79 €
    (400 Kč)
  • predané 1
    Premium členství na 3 roky + dárkový balíček a oblázky

    Tři roky prémiového členství za zvýhodněnou cenu.
    Dárkový balíček s unikátní plackou, propiskou a samolepkou.
    1kg říčních oblázků o velikosti 5 - 10cm.
    Zakladatelský odznáček na profil a jméno v Listině zakladatelů.
    Poštovné v ceně.

    Více informací o prémiovém členství najdete v  popisu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,69 €
    (600 Kč)
  • predané 1
    Premium členství na 4 roky + dárkový balíček, mramor a batůžek

    Čtyři roky prémiového členství za zvýhodněnou cenu.
    Dárkový balíček s unikátní plackou, propiskou a samolepkou.
    1kg valounků z bílého mramoru o velikosti 4 - 8cm.
    Stylový městský batůžek (100% bavlna) s logem Kamínků.
    Zakladatelský odznáček na profil a jméno v Listině zakladatelů.
    Poštovné v ceně.

    Více o prémiovém členství najdete v popisu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,59 €
    (800 Kč)
  • zostáva 12 z 15
    Limitované Premium členství na 5 let za extra zvýhodněnou cenu

    Pro prvních 15 z Vás máme připravené Premium členství na 5 let za extra zvýhodněnou cenu (160Kč/rok) -
    Dostanete dárkový balíček s unikátní plackou, propiskou a samolepkou.
    1,5kg valounků z bílého mramoru o velikosti 4 - 8cm.
    Unikátní tričko s kresbou "Položili jsme základní kámen".
    Zakladatelský odznáček na profil a jméno v Listině zakladatelů. 
    Poštovné v ceně.
    Velikost trička a zda chcete dámské nebo pánské, nám, prosím, napište do poznámky.

    Více informací o prémiovém členství najdete v popisu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,59 €
    (800 Kč)
  • predané 1
    Premium členství na 5 let + dárkový balíček, mramor a tričko

    Pět let prémiového členství za zvýhodněnou cenu.
    Dárkový balíček s unikátní plackou, propiskou a samolepkou.
    1,5kg valounků z bílého mramoru o velikosti 4 - 8cm.
    Unikátní tričko s kresbou "Položili jsme základní kámen". 
    Zakladatelský odznáček na profil a jméno v Listině zakladatelů.
    Poštovné v ceně.
    Velikost trička a zda chcete dámské nebo pánské, nám, prosím, napište do poznámky.

    Více informací o prémiovém členství najdete v popisu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)