Průhledný respirátor

Jedná se o filtrační čtvrtmasku, která nezakrývá výraz lidské tváře, nemlží se a nabízí vysokou míru ochrany, maximální dechový komfort a levný provoz. Je pohodlná, ekologická a ekonomická. Vzhled ocenila porota prestižní soutěže GERMAN DESIGN AWARD.

  • Průhledný respirátor umožňuje použít filtry od 3M

  • Jaký by to byl obchod s květinami bez úsměvů?

  • Průhledný respirátor pro jakýkoli kontakt s lidmi.

  • Viditelná tvář i emoce.

  • Výdechový ventil originální konstrukce.

  • Možnost úprav a individualizace.

  • Bílá barva pro potřeby zdravotníků a nejen jich.

  • Osm generací prototypů.

  • Náš respirátor vede v poměru cena / stupeň ochrany

  • Filtr vložíte do krytu a ten do boku masky. Snadné

  • Základní obal Průhledného respirátoru.

  • Praktická brašna - nadstandartní příslušenství

  • ... a úsměvy jsou zpět :)

  • Respirátor je rozebiratelný a modulovatelný

  • Průhledný respirátor vrací smysl rtěnce.

  • 3D gekon jako odměna za podporu ve výši 200Kč.

  • Filtační segmenty lze snadno z masky vyjmout.

  • Průhledný respirátor PR21

36 061 €
vybrané z 19 751 €

182%

182% splnené

411 ľudí prispelo

Antivir, Dizajn

Turnov, Liberecký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 22.11.2020 v 14:24.

Zobraziť všetky odmeny

PRŮHLEDNÝ RESPIRÁTOR přichází, buďte u toho.

Přicházíme se zcela novým produktem, o kterém bychom si ještě nedávno mysleli, že něco takového nikdy potřebovat nebudeme. Nyní je vše jinak. Hrozba coronaviru změnila náš svět i potřeby. Nutnost chránit sebe a povinnost chánit druhé nám skryla tváře. Průhledný respirátor je tu, aby nám vrátil úsměvy a poskytl maximální ochranu.

 VÝHODY PRŮHLEDNÉHO RESPIRÁTORU:

  • viditelný výraz lidské tváře, umožňuje odezírání ze rtů
  • nejvyšší stupeň ochrany dýchacích orgánů - HEPA filtr H13 
  • ochrana 99,97% před částicemi obsaženými ve vzduchu (prach, viry, bakterie, plísně, pyl, aerosoly)
  • ekonomický provoz, náklady na měsíc - cca 100 až 200Kč (podle prostředí a intenzity používání)
  • opakovatelné dlouhodobé užívání s možností sterilizace masky i filtrů
  • nadstandatní komfort dýchání, násobně vyšší filtrační plocha než vyžaduje norma
  • anti-fog vrstva zajišťuje ochranu proti zamlžováním
  • univerzální velikost S-XL 
  • zvláštní uznání v prestižní soutěži GERMAN DESIGN AWARD 2021
  • možnost použití filtrů od americké společnosti 3M
  • splňuje evropské normy EN 140-2001 a EN 143-2001 (certifikační proces na VÚBP aktuálně probíhá)
  • možnost jednoduše kombinovat Průhledný respirátor a brýle 
  • český výrobek (nápad, design, vývoj, výroba a know-how)
  • barevné varianty respirátoru - černá, bílá, zelená, transparentní   
  • barevné varianty brašny na respirátor - černá, bílá                   

Jak to začalo

Šéf a majitel naší firmy, Peter Knobloch, vzpomíná: ,,Byl jsem na úplně běžném nákupu v obchodě v jarním rouškovém období a najednou mě kdosi zdraví. Já říkám ahoj, ale vůbec nevím, komu vlastně na pozdrav odpovídám. Nepoznával jsem nikoho a říkal jsem si, že je velká škoda, že není lidem vidět do tváře´´. Pak už to šlo rychle. Peter je machr ve 3D modellingu a jeho 3D tiskárny spolu se sehraným týmem zaměstnanců šli do toho naplno. Za pár dní byl na světě první prototyp. To bylo začátkem dubna 2020.

Od té doby jsme ušli dlouhou cestu plnou výzev. Postupně jsme vytvořili, vyzkoušeli a zdokonalili sedm generací prototypů. Nyní je vývoj u konce. Osmá a poslední generace je tady. Náš průhledný respirátor PR21 přichází.

     

Co je náš cíl? 

Na začátku našim cílem bylo vytvořit účinnou průhlednou masku s civilním vzhledem a přitom s garantovanou mírou filtrace pro opakované použití. To se podařilo, jsme dál a i naše cíle jsou trochu jinde.

Nyní je naší metou poskytnout tuto praktickou ochrannou pomůcku všem, kteří ji potřebují. Ať se již jedná o lidi pracující se sluchově postiženými, pracovníky a pracovnice v sociálních službách, recepční, prodaveče a prodavačky, učitele a učitelky nebo o zdravotníky pečující o dětské pacienty či seniory. Ti všichni někdy potřebují zviditelnit svou mimiku a potěšit své okolí úsměvem. 

S Vaší pomocí se nám podaří nastartovat seriovou výrobu Průhledného respirátoru a nabídnout alternativu k rouškám, ústenkám a ochranným maskám. 

 

Více informací o Průhledném respirátoru naleznete na www.pruhlednyrespirator.cz

Proč přispět? 

Zakoupením respirátoru na HITHIT.CZ učetříte 500Kč. Po zahájení sériové výrobu bude cena Průhledného respirátoru 1499Kč (+ poštovné), zajímco během start-up kampaně pouze 999Kč (+ poštovné). 

Náš produkt tak dává smysl jak z důvodů ekonomických, tak i ekologických. Můžeme eliminovat množství zbytečného odpadu z běžných roušek a jednorázových ochranných pomůcek. Dle vědeckých prognóz zůstane potřeba ochranných pomůcek běžnou součástí našich životů, tak proč nemít něco trvanlivého?

      

Důležitým parametrem a motivací pro nás byla nízká cena provozních nákladů v porovnání s jinými ochrannými prostředky. Naše HEPA filtry FPR21 mohou sloužit až jeden měsíc a je možné je i opakovaně čistit a sterilizovat. Jejich cena je 50Kč za kus, což je zlomek oproti jiným průmyslově vyráběným filtrům. Pro zastánce osvědčených filtrů od americké společnosti 3M jsme vytvořili redukci, kterou lze Průhledný respirátor osadit namísto HEPA filtrů FPR21 naší výroby (více o finančním hledisku níže).

    

Naprosto nejzásadanější je ale stupeň ochrany, která náš Průhledný respirátor nabízí svým uživatelů. Jsme pyšní na to, že náš produkt dosahuje míry filtrace na úrovni H13 což je o celý řád vyšší stupeň než FFP3 (více o parametrech ochrany níže).

Úspěch na GERMAN DESIGN AWARD 

Je naším potěšením a hrdostí Vás informovat, že porota prestižní mezinárodní soutěže GERMAN DESIGN AWARD udělila Průhlednému respirátoru zvláštní ocenění a uvedla ho do svého katalogu vítězů (bude zveřejněn v listopadu). Průhledný respirátor je tak jeden z mála českých produktů, který se díky tomuto ocenění zařadil do toho nejlepšího, co světový design nabízí. 

  

Parametry ochrany

Naše moderní pomůcka k ochraně dýchacích cest, Průhledný respirátor PR21, který chrání, ale opticky nezakrývá mimiku tváře, je vybavena účinným HEPA filtrem (HEPA je zkratkou z prvních písmen slov „high efficiency particulate air filter“ (vysoce účinný filtr vzduchových částic)). Výměnný HEPA filtr pracuje s filtračním stupněm H13 (vyšší než FFP3). Tento typ vzduchového filtru je schopen s účiností 99,97% odstranit částice o velikosti 300 nanometrů (částice této velikosti jsou pro HEPA filtry nejobtížněji filtrovatelné). Větší a menší částice jsou filtrovány s ještě vyšší účinností. Jedná se o český produkt, který vznikl s úmyslem zajistit cenově dostupné, vysoce účinné filtry jednoduché údržby a nízkých nákladů na výměnný filtrační materiál. 

Finanční hledisko

Každý z Vás jistě přemýšlel co koupit k ochraně dýchacích cest, aby jste vypadal/a jako člověk a byl/a dostatečně chráněný/á. Jednorázové roušky dle typu a výrobce slouží dle normy 4 hodiny. Přitom nadechujete vzduch i okolo roušky a ochrana nebude vyšší než 50%, jak vyplynulo z testů Akademie Věd ČR.

Náš Průhledný respirátor nezakryje Vaši tvář a zároveň poskytne maximální ochranu za nízkou cenu. Jak ukazuje tabulka níže, Průhledný respirátor jednoznačně vítězí nad ostatními ochrannými pomůckami v poměru cena / stupeň ochrany.

Příklad finanční náročnosti  jednorázových roušek: 

Jednoduchým výpočtem zjistíte, že budete-li potřebovat jednu roušku třídy FFP3 (cca 80Kč/ks) na den:

... jsou týdení provozní náklady na  nošení roušky FFP3  560,- Kč 

... jsou měsíční provozní náklady na nošení roušky FFP3 2 240,- Kč 

Jednorázové roušky vytvářejí velké množství odpadu a jejich likvidace zatěžuje životní prostředí. Průhledný respirátor je sice dražší na pořízení, ale jeho provoz je levný a dlouhodobý.

Kdo jsme?

Jsme firma působící v oblasti vývoje a výroby prototypů (www.3Dtiskarna.cz). Realizujeme výrobky od miniaturních speciálních dílů až po obří odlitky. Využíváme technologie 3D tisku z písku, kovu, gumy a plastu. Realizovali jsme mnoho zajímavých projektů, z nichž můžeme zmínit jeden z poslední doby, kterým je motocykl značky Bohmerland. Vývoj a konstrukci jsme realizovali sami, výrobu ve spolupráci s partnery. Výsledek jsme pak představili na výstavě Motosalon 2020, kde jsme získali ve své kategorii nejvyšší počet hlasů od veřejnosti. Další námi zrealizovaný projekt je balanční židle RedSpinal, která svým patentovaným konstrukčním systémem podporuje aktivní sezení a automatické posilovaní tzv. core neboli středu těla, viz studie s ČVUT v Praze. (https://docplayer.cz/68229789-Ceske-vysoke-uceni-technicke-v-praze.html)

Finanční prostředky získané z této crowdfundingové kampaně budou použity na zahájení sériové výroby Průhledného respirátoru a filtrů pro Průhledný respirátor.

Všem děkujeme za podporu naší snahy, dostat novou moderní osobní ochrannou pomůcku - Průhledný respirátor - k lidem, kteří ji už nyní potřebují a vrátit jim jejich úsměvy.

Tým 3D tiskárny Turnov

Aktuality

10.11.2020 Katalog vítězů GDA 2021

Průhledný respirátor byl právě uveden v katalogu oceněných v prestižní soutěži German Design Award 2021.

Viacej

9.11.2020 Cíl splněn a jedeme dál

Přestože byl náš cíl díky štědré podpoře přispěvatelů splněn, kampaň nekončí a zbývá ještě 14 dní, ve kterých je možné pořídit Průhledný respirátor za zvýhodněnou cenu a s přednostním dodáním. Podaří-li se vybrat jeden milion korun, věnujeme darem každé z níže uvedených fakultních nemocnic 10…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 36
    Fandím Průhlednému respirátoru

    Přispěji na sériovou výrobu unikátního českého produktu – jsem srdcař a nic za to nechci.

    Výši příspěvku je možné libovolně zvýšit v následném kroku před placením.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 7
    3D gekon

    Malá ohebná hračka vytvořená pomocí technologie 3D laser sintering. Je odolná a zábavná. Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 14
    Brašna na Průhledný respirátor

    Zašleme Vám naši originální brašnu na Průhledný respirátor. Jedná se o praktickou pomůcku k rychlému uložení respirátoru. Brašna má poutka k připevnění k opasku a zavírání na suchý zip. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu brašny upřednostňujete, zda černou nebo bílou. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • predané 2
    Redukce pro filtry od 3M (2ks)


    Pro fanoušky americké společnosti 3M jsme vyvinuli redukci, která umožňuje k Průhlednému respirátoru připojit osvědčené 3M filtry.
    Poštovné je zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,81 €
    (450 Kč)
  • predané 6
    10ks HEPA filtrů FPR21 s filtrační úrovní H13

    10ks filtrů FPR21 = filtrace pro 1 až 3 měsíce v závislosti na prostředí a intenzitě používání. Poštovné je zahrnuto.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • predané 9
    2ks brašny na Průhledný respirátor

    Zašleme Vám dva kusy naši originální brašny na Průhledný respirátor. Jedná se o praktickou pomůcku k rychlému uložení respirátoru. Brašna má poutka k připevnění k opasku a zavírání na suchý zip. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu brašny upřednostňujete, zda černou nebo bílou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    25,73 €
    (650 Kč)
  • predané 2
    20ks HEPA filtrů FPR21 s filtrační úrovní H13

    20ks filtrů FPR21=  filtrace pro 2 až 6 měsíců v závislosti na prostředí a intenzitě používání. Poštovné je zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    42,75 €
    (1 080 Kč)
  • predané 60
    Průhledný respirátor PR21

    Zašleme Vám náš Průhledný respirátor s jedním párem HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje kompletní respirátor s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem a ochranným váčkem. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    43,50 €
    (1 099 Kč)
  • predané 104
    Průhledný respirátor PR21 + 10 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám náš Průhledný respirátor s pěti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje kompletní respirátor s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochranným váčkem a 10 kusů filtrů. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    62,93 €
    (1 590 Kč)
  • predané 10
    2 ks Průhledného respirátoru PR21

    Zašleme Vám dva kusy Průhledného respirátoru, každý osazený jedním párem HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje dva kompletní respirátory s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem a ochrannými váčky. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    82,72 €
    (2 090 Kč)
  • predané 0
    50ks HEPA filtrů FPR21 s filtrační úrovní H13

    50ks filtrů = filtrace na půl roku až 2 roky v závislosti na prostředí a intenzitě používání. Poštovné je zahrnuto.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    96,97 €
    (2 450 Kč)
  • predané 53
    2 ks Průhledného respirátoru PR21 + 10 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám dva kusy Průhledného respirátoru s pěti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje dva kompletní respirátory s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 10 kusů filtrů ( filtrace pro 1 až 3 měsíce). Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • predané 58
    2 ks Průhledného respirátoru PR21 + 20 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám dva kusy Průhledného respirátoru s deseti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje dva kompletní respirátory s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 20 kusů filtrů ( filtrace na 2 až 6 měsíců). Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    114,78 €
    (2 900 Kč)
  • predané 0
    3 ks Průhledného respirátoru PR21

    Zašleme Vám tři kusy Průhledného respirátoru, každý osazený jedním párem HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje tři kompletní respirátory s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem a ochrannými váčky. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    120,72 €
    (3 050 Kč)
  • predané 31
    3 ks Průhledného respirátoru PR21 + 30 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám tři kusy Průhledného respirátoru s patnácti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje tři kompletní respirátory s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 30 kusů filtrů ( filtrace pro 3 až 9 měsíců). Poštovné je zahrnuto.

    ​Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    170,20 €
    (4 300 Kč)
  • predané 4
    5 ks Průhledného respirátoru PR21

    Zašleme Vám pět kusů Průhledného respirátoru, každý osazený jedním párem HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje pět kompletních respirátorů s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem a ochrannými váčky. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    193,94 €
    (4 900 Kč)
  • predané 6
    5 ks Průhledného respirátoru PR21 + 50 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám pět kusů Průhledného respirátoru s pětadvaceti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje pět kompletních respirátorů s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 50 kusů filtrů ( filtrace na půl roku až 2 roky). Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    288,94 €
    (7 300 Kč)
  • predané 6
    10 ks Průhledného respirátoru PR21 + 20 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám deset kusů Průhledného respirátoru s deseti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje deset kompletních respirátorů s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 20 kusů filtrů ( filtrace na 2 až 6 měsíců). Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    427,47 €
    (10 800 Kč)
  • predané 2
    10 ks Průhledného respirátoru PR21 + 100 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám deset kusů Průhledného respirátoru s padesáti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje deset kompletních respirátorů s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 100 kusů filtrů ( filtrace na 1 až 3 roky). Poštovné je zahrnuto.

    ​Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    569,96 €
    (14 400 Kč)
  • predané 0
    20 ks Průhledného respirátoru PR21 + 20 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám dvacet kusů Průhledného respirátoru s deseti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje deset kompletních respirátorů s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 20 kusů filtrů (filtrace na 2 až 6 měsíců). Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    811,40 €
    (20 500 Kč)
  • predané 1
    22 ks Průhledného respirátoru PR21 + 70 HEPA filtrů FPR21

    Zašleme Vám dvacet dva kusů Průhledného respirátoru s třiceti pěti páry HEPA filtrů FPR21. Sada obsahuje deset kompletních respirátorů s ANTI-FOG úpravou, nastavitelným upínacím systémem, ochrannými váčky a 70 kusů filtrů. Poštovné je zahrnuto.

    Do poznámky při platbě uveďte jakou barevnou variantu Průhledného respirátoru upřednostňujete, zda černou, bílou, zelenou nebo transparentní.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    989,51 €
    (25 000 Kč)