Recyklačně/kreativní dílna a ubytování pro dobrovolníky

V ekocentru Divočina v Malešově u Kutné Hory chyběl prostor pro tvoření, když počasí nepřeje. Pustili jsme se do práce a stará stáj se před očima mění v otevřenou dílnu s ubytováním pro dobrovolníky. K dokončení chybí už málo! Pomozte dílnu dokončit.

  • Hamaky prvních dobrovolnic

  • Zdravíme slunce i mimi pracanty

  • Indíáni z Děckého Domu Sázava

  • Vyrábíme veganský burger z fazolí a řepy

  • Sklízíme

  • Odměna: ilustrace pírka na rostoucím papíru

  • Divočina

  • Odměna: tričko s touto vtipnou autorskou ilustrací

  • Rozděláme oheň po dešti bez papíru!

  • Najdi 10 rozdílů

  • Kdo si hraje nezlobí

  • Sada 3 ZERO WASTE pytlíků s trikolorou

  • Vývěsní štít největšího fandy Divočiny

  • Sada divokých semínek - odměna

  • Hmyzí domeček, malý - odměna

  • Pořádný domov pro hmyzáky - odměna

  • Ubytování v teepee

  • Udržitelná domácnost

  • Srdíčka z rostoucího papíru

  • Kurník "HENS GO WILD"

3 962 €
vybrané z 3 754 €

105%

105% splnené

104 ľudí prispelo

Ekológia, Vzdelávanie

Malešov, Středočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 5.12.2020 v 08:54.

Zobraziť všetky odmeny

V Divočině vytváříme bezpečný prostor pro zážitky, dobrodružství a učení se přírodě

Věříme, že jen ten, kdo přírodu miluje, usiluje o její ochranu. Je tedy nutné děti nadchnout, až fascinovat, co příroda dokáže a jak je mocná. V dnešní, digitální době, je to nelehký úkol a o to větší výzva. Dětem vytváříme  prostor pro dětská objevování a experimenty, dospělým umožňujeme "sousedké setkávání" a inspirujeme je, jak žít udržitelněji v souladu s přírodou. Všichni se společně učíme novým věcem hlavně po praktické stránce. Žáci se vzdělávají v poutavých výukových programech, velcí navštěvují nejrůznější workshopy a konverzační kurzy angličtiny. 

Díky kreativnímu přístupu, objevování a zážitkové pedagogice si většinou ani nevšimnete, že se vděláváte. 

Zaměřujeme se na důležitá témata ochrany životního prostředí: minimalizace odpadu, permakulturní zahradničení, ochrana biodiverzity a udržitelný - minimalistický život.

Ten, kdo se domluví, může poznat svět.

Co kdo, kdy, proč? "zahraničních dobrovolníků z programu Evropského sboru solidarity."

Skvělé výsledky mají naši studenti anglického a španělského jazyka, kteří se zlepšují díky zábavné, konverzační metodě a rozhovorům se zahraničními dobrovolníky. Boření jazykových bariér považujeme za velmi důležité. Jen ten, kdo se domluví, může poznat svět za humny a žít spokojeně bez strachů a předsudků z jiných kultur. 

Recyklační dílna a ubytování pro dobrovoníky

Maximum času trávíme venku v zahradě, která je nejlepší učebnou. S příchodem podzimu se ale potřebujeme schovat. Útočiště najdeme ve staré stáji, ze které vytvoříme praktickou dílnu pro děti z okolních škol i dospělé návštěvníky, kteří budou moci tvořit a recyklovat i za špatného počasí.

Nad původní stáj položíme patro a vznikne tak letní ubytování zahraničních dobrovolníků z programu Evropského sboru solidarity. Dobrovolníci asistují lektorům Divočiny při ekovýchově a v regionálních školach zpestřují výuku angličtiny. Dobrovolníky vysíláme do světa již několik let a konečně budeme moci pozvat mladé a zapálené lidi i k nám. Sdílená praxe mladým lidem přinese nové vhledy a zkušenosti. Pomůže jim tak nasměrovat pracovni dráhu a to, čím budou v budoucnu trávit svůj drahocený čas. 

Digitální detox

Máte také pocit, že nejohroženějším druhem naší přírody je dítě venku? Nemýlíte se!
České děti tráví venku průměrně 1 hodinu a 41 minut. U médií denně vydrží 4 hodiny a 14 minut. U dospělých je tato statistika ještě horší.

Přitom právě kontakt s přírodou usnadňuje učení a přispívá k celkovému rozvoji jejich osobnosti, kreativity a posiluje fyzické, duševní i sociální zdraví. Rozvíjejme proto vztah dětí i dospělých k (v) přírodě. 

Udělejte si čas na srandu a zážitky mimo virtuální prostor, v zahradě, v sadu, na loukách, v lese a nově i v dílně. Budeme zde například vyrábět budky, netopýrníky a hmyzí hotely na podporu biodiverzity. Vyrobíme dárečky a originální módu z recyklovaných materiálů. Dílna bude sloužit i k sérii sousedských workshopů "Malešov sobě": Kažký, kdo něco umí a má chuť předávat, učí ostatní.  Sdílená praxe je nějsnažší a nejpříjemnější metodou vzdělávání. Prostě skutečný kamarád je lepší než tisíc přátel na sociálních sítích.

Zahrada na útesu

Před sedmi lety jsme ve Španělsku v Andalusii založili komunitní zahradu na útesu. Chtěli jsme zkusit život bez supermarketů. Jedli jsme hlavně své výpěstky, nebo měnili/bartrovali. Vybudovali jsme vlastnoručně domeček z recyklovaného materiálu a naučili se, jak získávat energii z obnovitelných zdrojů. Byla to dřina, ale za výsledek a získané dovednosti, to stálo.

Proto jsme se rozhodli udělat to samé v Čechách a předávat i zde, co jsme se o udržitelném životě naučili. Dlouho jsme hledali to pravé místo. Přes vstřícného pana starostu, kterému se náš záměr líbil, přišel tip na pozemek s domkem na prodej. 2,5 ha luk, sadu, zahrady a džunglo-lesa bylo přesně to, co jsme hledali. Postupně jsme začali s renovací domu, ze kterého má být v budoucnosti komunitní centrum. Z jedné louky se stala komunitní zahrada a začalo se s pěstováním. Docházeli nám pomáhat děti z Dětského domu Sázava a my pro ně na oplátku udělali v létě 2018  první tábor. Pomalu se rozbíhala různá školení a workshopy. Vše rostlo živelně. Na základně studií a rozhovorů s lidmi z eko-výchovné praxe vyšlo najevo, že pouze dlouhodobé programy mají vliv na to, jak dítě vnímá přírodu. Došlo nám, že nejdůležitější je vytvořit ucelené a dlouhodobé eko-programy pro školy a školky v okolí. 

Aby k nám mohly školy a školky chodit pravidelně, i ve dnech nepříznivého počasí, nám chybí zázemí – dílna. A právě na ni a na ubytování pro dobrovolníky zkoušíme poprvé v životě vybrat peníze v kampani. Dílna a dobrovolníci nám pomohou Divočinu opravdu "nakopnout".

Seznamme se

Spolek Talk and Enjoy tvoří parta nadšenců  s nohama na zemi, která ví, že příklady táhnou. Věříme, že pokud přechod k udržitelnějšímu životu nezvládnou naši vrstevníci, tak generace našich dětí už ano. Potřebují ale místo, kde se vše potřebné naučí: hlavně lásku k přírodě a chuť jí ochraňovat.

„Jsem už dvanáct let zapálenou učitelkou angličtiny a posledních 8 let experimentuji s udržitelným způsobem života a propaguji ho v praxi. Věnuji se též práci s mladými lidmi, kteří vyjíždějí do zemí třetího světa jako dobrovolníci. Dobrovolnictví vnímám nejen jako udržitelnou formu cestování, ale i jako příležitost získat neturistické zkušenosti ze života v jiných kulturách. Vždyť i mně změnil před lety dobrovolnický pobyt v Latinské Americe život,“ Helen Vodrážková

O ekologii už se toho napovídalo dost. Eko-život je o praxi a né povídání. Doražte do Malešova zažít Divočinu. Těšíme se a na viděnou.

Aktuality

1.12.2020 Povedlo se! Máme 100%! Díky!

Viacej

30.11.2020 Pro veliký úspěch přidáváme workshop velikonočních dekorací a floristiky

Milé účastnice a účastníci adventního kurzu děkujeme za pozitivní zpětné vazby. Pro veliký úspěch jsme se rozhodli uspořádat kurz velikonočních dekorací a floristiky s instruktorkou Martinou. Akce se bude konat v  sobotu 27. 3. od 14 hodin.  O materiál se postaráme. Během kurzu vám budeme…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Peníze na prkno

    Toužíte nás podpořit jen tak.
    Přispějte nám rovnou na dřevo a další potřebný materiál. Děkujeme!

    Při stavbě na vás s vděčností vzpomeneme a s Vaším souhlasem Vás zařadíme do Klubu Divočáků Díky tomuto členství se budete dozvídat o všech akcích, táborech, kurzech angličtiny, workshopech a kulturních večerech se zahraničními dobrovolníky mezi prvními!

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Sada ZERO WASTE pytlíků s trikolorou

    Ať už na trzích či v supermarketech, nákupy pečiva, ovoce a zeleniny vždy provází nadměrná spotřeba igelitových pytlíků. Ač se to může zdát neuvěřitelné, ani čistý, ničím neznečištěný pytlík pro svou nepatrnou hmotnost nespadá do recyklovatelných plastů, a tak při třídění ve sběrných dvorech končí na hromadě komunálního odpadu. Jeden takový igelitový pytlík  se rozkládá zhruba 25 let.  Oslavte vznik republiky a vybavte se pro zero waste nákupy! Sada 3 ručně šitých pytlíku s trikolorou!   Foto v galerii. Doručíme poštou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    10,27 €
    (260 Kč)
  • zostáva 27 z 30
    Mycí ekoprostředky pro udržitelnou domácnost

    Říká se, že velkých změn v ochraně přírody  dosáhneme tím, že každý z nás udělá pár malých změn v  životním stylu. Proč nezačít mycími ekoprostředky pro udržitelnou domácnost ? Dostenete je od nás stylově zabalené (viz.fotogalerie) a s přesným návodem na výrobu. Budete překvapeni, jak jsou účinné, jednoduché na výrobu a kolik ušetříte, začnete-li je používat pravidelně. V balíčku obdržíte půl litru pracího gelu z marseillského mýdla, mycí prostředek do myčky a 2 voňavé koupelové koule. Doručíme ještě před vánoci! V Kutné Hoře a Praze můžete vyzvednout osobně a na ostatní místa pošleme poštou za příplatek 150kč.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    10,67 €
    (270 Kč)
  • zostáva 12 z 20
    Seedheart

    Pět papírových srdíček, ze kterých vykvete půvabná a nenáročná lichořeřišnice.

    Jak srdíčka vypadají uvidíte ve fotogalerii.

    Pokud srdíčka zasadíte (klidně i doma, k oknu, do květináče) a budete zalévat, vyroste Vám pozoruhodná bylinka s krásným květem. Pochutnáte si na jejích barevných květech i lákavých listech. Působí proti bakteriím a virům a rostliny ve svém okolí, bude chránit proti plísni.

    Odměnu si vyzvednete u nás v Divočině (Malešov 70) nebo Vám ji rádi pošleme, poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    12,65 €
    (320 Kč)
  • zostáva 9 z 20
    Výroba adventních věnců u nás v ekocentru Divočina

    Počítejte již s termínem: sobota 28. 11. od 14 hodin. Následující neděle je již první adventní, připravte se na ni. Přijďte si vyrobit vlastní adventní věnec. Zkušená lektorka řemesel Martina Záleská vám pomůže a ukáže vám chytré triky, jak dosáhnout úchvatného výsledku. Vezměte si sebou čtyři svíčky ve své  oblíbené barvě. O ostatní materiál se postaráme my, ať máte pohodlíčko. Během kurzu vám budeme servírovat výbornou kávu,  různé čaje a domácí koláč. Kurz trvá 3 hodiny. 

    Pochlubte se krásnou vánoční výzdobu.
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • zostáva 2 z 10
    Hmyzí domeček

    Pořiďte si půvabný dřevěný domeček a ubytujte na své zahradě užitečný hmyz. Nejlépe, když ho umístíne na nějaké klidné místo v odlehlejší části a noví hmyzí kamarádi se jen pohrnou. Domeček je precizně zpracovaný a ze solidního dřeva, takže pohled na něj vás bude těšit stejně jako hmyzáčky bydlení v něm.

    Domek je vysoký 30 cm a součástí je i kompletní vybavení domečku, včetně předvrtané větve,  kterou mrňouskové zbožňují.

    Domeček si můžete vyzvednout u nás v Malešově nebo vám ho rádi pošleme, poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Velikonoční dekorace a floristika


    Pro veliký úspěch jsme se rozhodli uspořádat kurz velikonočních dekorací a floristiky s instruktorkou Martinou. Akce se bude konat v  sobotu 27. 3. od 14 hodin.  O materiál se postaráme. Během kurzu vám budeme servírovat výbornou kávu,  různé čaje a samozřejmě překvapení, které možná zůstane překvapením až do poslední chvíle i pro organizátory:-). Kurz trvá 3 hodiny. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • zostáva 31 z 40
    Rostoucí a kvetoucí přání PÍRKO

    Sada 3 přáníček ve formátu A6 s přírodními obálkami C6.

    Takovéto přání jste ještě nikdy nedarovali. Jsou na unikátním rostoucím papíru plném semínek. 
     
    Dostat přání od blízké osoby poštou, je v dnešní virtuální době takřka zázrak. A co teprve přání, které vykvete. To už je zázrak zaručený! Potěšte nejen někoho sobě blízkého, ale i včely a motýli, kteří milují divoké květiny.

    Vzhled pírkového přání uvidíte ve fotogalerii.

    Odměnu si vyzvednete u nás v Divočině (Malešov 70) nebo vám ji rádi pošleme, poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,41 €
    (390 Kč)
  • zostáva 39 z 40
    Dámské tričko s potiskem autorskou ilustrací

    Známý a hlavně vtipný animátor Pavel Koutský nakreslí přímo pro Divočinu a hlavně pro vás kouzelnou ilustraci plnou stromů.

    Ilustraci uvidíte ve fotogalerii.

    Natiskneme Vám ji na  kvalitní bílé tričko ve vypasovanějším dámském střihu. Barva trička je bílá. Velikost nám prosím při nákupu odměny upřesněte do poznámky.

    Tričko si vyzvedněte u nás v Divočině (Malešov 70) nebo vám ho rádi pošleme, poštovné je v ceně.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,36 €
    (490 Kč)
  • zostáva 39 z 40
    Pánské bílé tričko s potiskem autorskou ilustrací

    Známý a hlavně vtipný animátor Pavel Koutský nakreslí přímo pro Divočinu a hlavně pro Vás kouzelnou ilustraci plnou stromů.

    Ilustraci uvidíte ve fotogalerii.

    Natiskneme Vám ji na  kvalitní bílé tričko.  Barva trička je bílá. Velikost nám prosím při nákupu odměny upřesněte do poznámky.

    Tričko si vyzvednete u nás v Divočině (Malešov 70) nebo Vám ho rádi pošleme, poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,36 €
    (490 Kč)
  • predané 4
    Pořádný domov pro hmyzáky

    Tomuto krasavci opravdu nemůžeme říkat hmyzí domeček. Je to pořádný domov, kam se vejdou celé rodiny prospěšných spoluobyvatel vaší zahrady. 
    "Domeček" je vysoký 66 cm, široký 50 a hluboký 14 cm. A už jsme ho kompletně vybavily tak, aby se tam hmyzu dobře bydlelo. 
    Nejlépe, když ho umístíte na nějaké klidné místo v odlehlejší části zahrady a noví hmyzí kamarádi se jen pohrnou. Domek je precizně zpracovaný a ze solidního dřeva, takže pohled na něj vás potěší stejně jako hmyzáčky bydlení v něm.

    Podívejte se na něj ve fotogalerii.

    Domeček si můžete vyzvednout u nás v Malešově nebo vám ho rádi pošleme (v případě zaslání vás požádáme o doplacení poštovného 200 Kč).

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,22 €
    (790 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Letní vegetariánské vaření - jednodenní workshop

    Chcete-li odlehčit svůj jídelníček, ať už kvůli zdravotním problémům, váze, či z etických důvodů, ukážeme Vám, jak chutně vařit bez masa. 
    Zjistíte, že v létě se vegetariánsky a vegansky vaří takřka samo. Stačí vyběhnout na zahradu, něco utrhnout a šup s tím do hrnce nebo do trouby. Nevěříte? Přesvědčí vás lektorky Helena Vodrážková a Judita Nechvátalová, které jsou vegetariánky 20 let a v praktickém workshopu se s Vámi podělí o jednoduché, chutné a zdravé recepty, vychytávky a triky. Budeme vařit s náhražkami masa a s mléčnými výrobky, ale zkusíme i recepty veganské postavené na zelenině a luštěninách. 

    Součástí workshopu je mini kuchařka 20 osvědčených, jednoduchých a chutných jídel pro jarní a letní období.

    Kurz plánujeme na konec července nebo začátek srpna, až bude dost chutných surovin. O přesném termínu Vás budeme včas informovat. 

    ​Kurz vaření proběhne v zastřešené venkovní kuchyni v Divočině v Malešově. 
     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    35,17 €
    (890 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Podzimní a zimní vegetariánské vaření - jednodenní kurz

    Chcete-li odlehčit svůj jídelníček, ať už kvůli zdravotním problémům, váze, či z etických důvodů, ukážeme Vám, jak chutně vařit bez masa. 
    Podzimní a zimní vegetariánské vaření se řídí tím, že tělo se v zimě potřebuje zahřát. Proto potřebuje jiné stravování než v létě. Zkusíme, co všechno se dá vykouzlit z kořenové zeleniny a luštěnin, dýní, kadeřávku a dalších, ne úplně známých druhů zeleniny.
    Ukážeme si, jak udělat dnes tolik populární kvašenou zeleninu - pickles a řekneme si, proč nechyběla v jídelníčku našich babiček.
    Lektorky Helena Vodrážková a Judita Nechvátalová jsou vegetariánky 20 let a v praktickém workshopu se s Vámi podělí o jednoduché, chutné a zdravé recepty, vychytávky a triky. 

    Součástí workshopu je mini kuchařka 20 osvědčených, jednoduchých a zdravých jídel pro podzim a zimu.

    Kurz plánujeme září 2021. O přesném termínu vás budeme včas informovat.  

    Kurz pečení proběhne v zastřešené venkovní kuchyni v Divočině v Malešově. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    35,17 €
    (890 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Konec zmatků v anglických časech

    Učíte se anglicky už nějaký ten pátek a pořád si nejste jisti, kde a jak ty anglické časy použít?
    Dvě vyučovací hodiny zaměřené na vysvětlení a procvičení  anglických časů, Vám konečně udělájí pořádek. 
    Lektorka Helena Vodrážková učila dvanáct let v prestižní jazykové škole a zorientovat studenty v použití časů je její parketa.

    Před naplánováním lekce si zavoláme a na základě úrovně Vaší angličtiny se domluvíme, jaké časy krátce zopakujeme a které si vysvětlíme a procvičíme podrobně.

    Coaching anglických časů proběhne ve vaší oblíbené kavárně, pokud se nachází kdekoliv v Praze nebo v Kutné Hoře. Pokud jste ze vzdálěnějších krajů, zvládneme to i telefonicky.


     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Hodinový manžel na dvě hodiny jen pro Vás

    Kape Vám kohoutek? Potřebujete namontovat lustr, přišroubovat poličky, či opravit skříň?  V tom případě se s Vámi Divočina podělí o šikovné ruce našeho kolegy Radima. Za dva roky existence Divočiny jsme ještě nepostřehli, že by se tu vyskytla  nějaká práce, kterou by nezvládl rychle, dobře a s úsměvem.

    Kvůli nutnosti transportovat materiál a nářadí
    mohou být služby hodinového manžela využity v Kutné Hoře, Kolíně, Čáslavi a okolí.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 3 z 10
    Noc v luxusním teepee a mňamky

    Pokochejte se naposled pohledem na hvězdnou oblohu a už honem do příjemné náruče úchvatného teepee. Vprostřed velkolepého prostoru hoří oheň a blikavě osvětluje ručně tkané koberce a originálně pomalované stěny. Pohodlné poležení by ohromilo i náčelníka Apačů.

    Tato odměna zahrnuje zážitek z jedné noci v teepee až pro 4 nocležníky, jídlo z toho, co natrháte v komunitní zahradě a uvaříte si ve venkovní, zastřešené kuchyni. Čisté eko záchody a sprchu přímo v zahradě. Na požádání můžeme zajistit reprodukované  vytí kojotů na prérii.

    Po dohodě můžete přijet kdykoliv od června do září.

    Do teepee nahlédně zatím alespoň ve fotogalerii.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 1 z 2
    Houpajda

    Houpajda  z Malešova od Terky, která vyrábí ručně šité, závěsné houpačky. Houpačky jsou určeny pro děti od 1 do 5 let. Zavěšují se do stropního trámu v místnosti nebo venku na strom. V ceně je 10 metrů lana a rozpěrka (dřevěná tyč), která má rozměry 1,3 metru. Foto najdete v galerii.
    Houpajdu Vám doručíme do měsíce.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    55,33 €
    (1 400 Kč)
  • zostáva 16 z 18
    Třídenní letní intenzivní kurz angličtiny s ubytováním

    Je Vaše znalost anglického jazyka mírná, střední či pokročilá? Chcete se rozmluvit a strávit 3 dny v přírodě?  Rádi byste si vyjasnili  a procvičili gramatiku pomocí zábavné a konverzační metody? Od rána do večera mluvíme pouze anglicky. Kurzy povede zkušená lektorka Helen Vodrážková a asistovat v kurzu jí budou mladí dobrovolníci ze zemí EU. V jednom kurzu vás bude šest.

    Vařit budeme lehce a vegetariánsky z bio zeleniny ze zahrady (milovníky masa zachrání výborný kuchař v místní středověké krčmě a burgry v pivovaru).

    Ubytovat se můžete v našem  vyladěném indiánském teepee (2 osoby) a nebo můžete využít služeb některého z místních penzionů. 

    Veškeré podrobnosti ohledně kurzu a Vaší úrovně znalostí si vyjasníme během telefonického rozhovoru nebo při osobní schůzce v Praze či v Kutné Hoře.

    Strava není v ceně kurzu. Příplatek za plnou penzi je 300 Kč na den. Pochutnáte si:).

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    154,12 €
    (3 900 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    BIO/ EKO/ EZO víkend pro ženy

    Máte-li ve zvyku z jara vyrážet s kamarádkami na průzkum zajímavých míst v ČR. Dejte v dubnu 2020 zelenou Kutnohorsku. Ubytujete se v právě dokončené  dřevostavbě a k dispozici Vám bude i společenská místnost ekocentra se zázemím.  Dorazíte v pátek večer a po večeři půjdeme prokoumat krásy Malešova. Uvidíte tvrz, vtipné muzeum a samozřejmě pivovar, kde vás čeká ochutnávka řemeslných piv, vařených bez konzervantů. V případě hezkého počasí posedíte u ohně nebo využijete útulného zázemí ekocentra. V sobotu ráno si můžete s námi zacvičit jogu a po snídani a skvělé kávě v biokvalitě vyrazíte po červené romantickým údolím starých mlýnů na řece Vrchlici.  Poté, co se pokocháte historickým centrem Kutné Hory, vrátíte se vlakem do Malešova, kde Vás bude čekat grilovačka sýra  Halumi od místního farmáře.  Během grilování budete moct ochutnat BIO víno od lokálního vinaře.  V neděli ráno po snídani můžete vyrazit na procházku na zříceninu hradu Sion. Víkend je pro 8-10 osob, případně, po domluvě, i pro víc. Hradit si budete jen konzumaci piva a vína. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    355,66 €
    (9 000 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    Kurník pro slepice zdivočelé štěstím


    Kurník pro slepice zdivočelé štěstím
    Vkusný a praktický kurník pro 5 slepic ze dřeva s výběhem od truhlářů z Divočiny je splněným snem každého slepičího chovatele.
    Podrobný plánek z pera zkušeného zahradního architekta najdete v galerii.
    Konstrukce je vyrobena ze dřeva a ošetřena přírodními oleji. Střecha je z kvalitního plechu. Stavba je vyvýšena proto, aby byla izolovaná od země.
    Uvnitř kurníku jsou hřady, protože na nich slepice spí. Velí jim tak dávné instinkty stepních ptáků, kteří by v noci na zemi dlouho nepřežili, zatímco na větvi je větší bezpečí. Mysleli jsme i na snadné čištění kurníku a umístili vespod výsuvnou část.
    V kurníku je kukaň na snášení, která se vystýlá slámou a senem. Pokud si ji slepce oblíbí, nebudou mít tendenci zanášet jinam. Rozměry kurníku jsou: délka 2m, šířka 1m a výška 1,6m.
    Kurník Vám dovezeme, cena za km je 7kč.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    592,77 €
    (15 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Sada divokých semínek

    DIVOČÁCI je sada naprosto nenáročných semínek, kterou jsme vybrali na základě našich letitých zkušeností z pěstování všeho možného i nemožného. Všechna zaručeně splňují základní požadavek: za málo práce, hodně zeleniny

    A jaké přebornice v sadě získáte?
    1. rajče červené, andaluské zimní
    2. rajče žluté NEZMAR, kde  se vzalo, tu se vzalo, a které nechytá plíseň ani v těch nejvlhčích létech. Je sladké.
    3. ačokča, popínavý zázrak s plody podobnými malým paprikám. Syrové malé plody můžete jíst do zámrazu, když už skoro nic čerstvého nikde není. Větší plody vaříme jako cukínu.  
    4. cuketa  Gold Rush, žlutá, odolná a hojně plodící
    5. dýně hokaido, semínka z osvědčených úrod
    6. popínavá fazole žlutá, šplhavec, který se chytí u každé opory
    7. bylinka jako překvapení

    Sadu semínek vyzvednete u nás v Malešově nebo vám je pošleme, poštovné je v ceně. Mrkněte do fotogalerie.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    10,27 €
    (260 Kč)
  • Vypredané!!
    Eko-dobrodružný výlet s přespáním v teepee

    Až se oteplí, vyražte v sobotu vlakem do Kutné Hory, můžete i autem, ale zkazíte si radost z minimalizace uhlíkové stopy Vašeho výletu. Projděte se centrem krásného historického města a pokračujte po červené turistické, romantickým, zalesněným údolím Vrchlice okolo starých mlýnů. Pěšina Vás přivede k Velkému rybníku, kde se vykoupete v nádherně čisté vodě. Pokračujte do Malešova do Přátelského pivovaru, máte tam už od nás předplacenou malou ochutnávku luxusního pivka, vařeného bez konzervantů. Takto občerstveni dorazíte k nám do Divočiny do stylového indiánské teepee. Uvaříme Vám chutnou večeři ve venkovní kuchyni a to ze surovin, které Vám daruje naše bio komunitní zahrada. Poseďte a usínejte u ohýnku, dřevo už jsme vám připravili...

    Výlet a nocleh je pro 2 osoby na jednu noc.
    Trasa je asi 6 km. Z Malešova jezdí vlak každou hodinu a půl zpět do Kutné Hory a pak kamkoliv dál.

    Termím můžete vybírat od června do září. Na přesném dni se spolu domluvíme. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • Vypredané!!
    Květnový víkend pro 4 osoby v nové dřevostavbě

    Zůstaňte u nás 2 noci a zažijte Kutnohorsko na kole či pěšky. Nechte na sebe dýchnout historii, která kráčela uličkami Kutné Hory i jejím podzemím. Až se nabažíte historíe, můžete prozkoumat udolí Vrchlice a ruiny starých mlýnů nebo vyrazit na hrad Sion. Lépe pochopit spletitou husitskou historii Vám pomohou ve vtipném Malešovském muzeu.
    V Přátelském pivovaru vedle muzea máte předplacenou malou ochutnávku luxusního pivka, vařeného bez konzervantů. Po nabitém dni si odpočinete u nás v Divočině v krásné přírodě a my Vám připravíme  chutnou vege grilovačku ze surovin z bio komunitní zahrady nebo od místních farmářů. Večer můžete posedět u ohýnku a kochat se zvuky noční divočiny.

    Nocleh je pro 4 osoby na dvě noci (pátek + sobota) ve dvou pokojích se samostatným vchodem z balkonu. Sprcha a toalety jsou pod schody vedoucí k balkonu. Těšte se  na snídaně šampionů  na  balkoně s výhledem na sad a les a na večeře u svíček. 

    Můžete si  vybrat první nebo druhý květnový víkend.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    126,46 €
    (3 200 Kč)
  • Vypredané!!
    Divočák forever


    Jste náš opravdu velký fanoušek? Je Vaším přáním zvěčnit se v Divočině na věky věků ? 

    Osobně Vám v kovárně u mistra Dobeše v Mladé Vožici vykováme nosní štít s Vaším jménem a umístíme ho na zeď vedle dveří do dílny. Pravděpodobnou podobu štítu najdete v galerii. 
    Zavěšování štítu doprovodí bujará hostina, na kterou bude sezvána místní malešovská smetánka.

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,18 €
    (10 000 Kč)