Co jsem to proboha udělal!

Píšu knihu o svých zkušenostech zahraničního zpravodaje v Číně a jiných asijských zemích. Zažil jsem v Asii strhující roky a věřím, že kniha zaujme všechny kdo mají zájem o dění ve světě nebo o silné lidské příběhy. Potřebuji pomoc na dokončení knihy.

Posláno a prosba/ výzva

7.10.2021

Vážení,

dnes ráno jsem byl naposledy na poště a poslal zbytek knih. Celý proces zabral mi a Lucii tři týdny. Mnohokrát vám všem ještě jednou děkuji za trpělivost. Do konce týdne byste měli všichni všechny odměny mít. 
Mám taky jednu prosbu. Všechny knihy jsem posílal doporučeně. Během posledních dvou dnů jsem ke svému zděšení obdržel téměř 30 mailů od České pošty, že knihy ještě nebyly vyzvednuty, a že mi je pošta během pár dní pošle zpět.
Prosím Vás, máte li doma doručenku z pošty, je velmi možné, že nejde o pokutu za parkování, ale o knihu, kterou jste si zaplatili. Moc prosím, vyzvedněte si ty zásilky. Já po tomto týdnu nebudu mít pár měsíců čas vám knihy poslat zpět.
Mnohokrát děkuji. 
Jó, a nezapomeňte jít k volbám, prosím.
Mějte se hezky, 
Tomáš

Odměny jsou na cestě

23.9.2021

Zdravím všechny,

mnohokrát se omlouvám všem, kteří odměny zatím nedostali. Dělám, co můžu. Knihy přišly se zpožděním a na balení a zasílání jsem sám. Do včerejšího rána se mi podařilo rozeslat 320 knih. Včera odpoledne a dnes jsem s filmem Nebe v severních Čechách, ale zítra (v pátek) posílám další várku, včetně čajových souprav. 

Ještě jednou se omlouvám všem, kteří svou odměnu ještě nedostali. 

Děkuji za podporu a hlavně trpělivost.

Mejte se hezky!

Tomáš Etzler

Změny adres

30.8.2021

Dobrý večer vážení,

dnes jsem obdržel provních deset autorských výtisků knihy "Co jsem to proboha udělal". Ty stovky co jste si objednali mi příjdou během jednoho, dvou týdnů. Budu je posílat co nejrychleji to půjde. 

Prosím ty z vás, co se od koupi odměny přestěhovali, zašlete mi laskavě novou adresu, ať odměnu pošleme na správné místo.

Ještě jednou vám všem děkuji za podporu a hlavně za trpělivost. 

Přeji příjemný večer.

Tomáš

Mám datum!

3.8.2021

Zdravím všechny,

kniha Novinářem v Číně/Co jsem to proboha udělal jde do prodeje 6. září. To znamená, že já bych ji měl mít o týden, o dva dříve. Hned jak budu mít knihy v ruce, začnu je rozesílat. 

Mnohokrát děkuji všem za podporu a hlavně za trpělivost.

Příjemný zbytek prázdnin přeji.

Mejte se hezky!

Tomáš Etzler

Předposlední informace o knize

30.6.2021

Dobrý den,
Kniha je hotova. Dopisoval jsem ještě pár drobností a procházím třetím čtením knihy. Jakmile budu hotov (1-2 týdny) knihu pouštím z rukou a jde půjde do tiskárny. Věřím, že na pultech bude koncem srpna nebo počátkem září. Já ji dostanu shruba o týden dřív a okamžitě začnu rozesílat. 
Mnohokrát se opět omlouvám za zpoždění knihy. Nesmírně mě mrzí. Vůči vám i vůči nakladatelství Vyšehrad. Je mi to líto, ale rychleji jsem to napsat neuměl. V lednu jsem si myslel, že budu za pár měsíců hotov a opět jsem se přepočítal.  Kniha měla jít do tisku již počátkem května, ale já jsem to na poslední chvíli zablokoval, protože jsem cítil, že to stále mohu zlepšit. Nikdy jsem v žádné své práci nevypustil z ruky polotovar nebo zanedbanou věc a tato kniha není výjimkou, i když to opakovaně působilo zpoždění.
Jak pomalu mi to půjde jsem pochopitelně netušil, takže mou největší pitomostí bylo oznámit jakýkoliv termín ohledně dokončení dokončení knihy. Udělal jsem to hned několikrát a byla to naprostá kravina. Kniha není dvouminutovou reportáží ani článkem do novin. A už vůbec ne prvotina. A opakovaně mi to nedošlo za což se jeeště jednou omlouvám. Mnohkrát všem děkuji za trpělivost. 
Až se to dozvím, už tady jen oznámím data, kdy půjde kniha do tisku a kdy p§jde ven.
Udělal jsem vše co jsem mohl, aby Vás kniha samotná za čekání kompenzovala. 
Přeji všem příjemnou dovolenou.
Tomáš Etzler

Už to bude...

24.1.2021

Po čase zase všechny zdravím.

Minulé pondělí jsem měl velmi podnětnou diskuzi se svým nakladatelem. Píšu, píšu a kniha se rozrůstá. Historek a příběhů je opravdu hodně. Když jsem jim řekl, že kdybych chtěl, natáhnu to i na 1000 stran, zhrozili se. Vy se prosím neděste. Mám toho sice už hodně, ale cítím, že pořád nejsem hotov. Rozhodli jsme se tedy, že to budou knihy dvě. Rukopis na první díl odevzdávám do konce února. Rukopis na druhý díl do konce květa. 

Pro vás, co jste si knihu koupili to znamená, že letos dostanete knihy dvě. Jednu na jaře a druhý díl po letních prázdninách. Od počátku jsem tušil, že kniha bude mít kolem pětiset stran + fotky, proto její cena na Hithitu byla relativně vysoká. Nebudu nikoho šidit třista stránkami a dostanete ten původně plánovaný rozsah. Na dvakrát.

Datum vydání první knihy bych měl znát během 1-2 týdnů a dám vám okamžitě vědět. 

Všem se opět omlouvám za zpoždění. Ve smlouvě mám datum odevzdání březen 2019. Vám s jsem to slíbil vloni. Nebylo to lehké, ale už vidím velmi silné světlo na konci tunelu. Doufám, že to čekání stálo za to.

Děkuji vám za trpělivost a přeji v této divné době mnoho štěstí a sil.

Tomáš

 

Omluva

12.10.2020

Musím s kůží na trh. Přes veškerou snahu má kniha "Co jsem to proboha udělal" nebude dokončena v termínu, který jsem slíbil. Letos ji sice dopíšu, ale vyjde až v příštím roce. Je mi to líto. Omlouvám se vám, kdo jste mi na knihu přispěli. Všem závazkům z Hithitu dostojím, odměny co jste si zakoupili dostanete. Ale se zpožděním, za které si sypu popel na hlavu. Nebudu se vymlouvat, co zpoždění způsobuje. Prostě mi to nejde tak rychle jak jsem doufal. Dělám všechno proto, abych knihou nezklamal ani vás, ani sebe. Příjemný den.

Pokrok, pomalý, ale pokrok

27.5.2020

Zdravím z jižních Čech,

omlouvám se za obrovskou odmlku, ale mylně jsem si myslel, že po dokončení kampaně, už bude tento účet i jeho aktuality uzavřen. Častěji, i když také nedostatěčně, o knize informuji na svých Facebookových stránkách: https://www.facebook.com/etzlertomas/

Do oblasti Blanského lesa u Českého Krumlova jsem z Prahy odjel 23.3., abych jednak utekl před koronavirem a hlavně měl klid na psaní. Byl to vynikající nápad. Prožít koronavirus v českých hvozdech, kde se roušky až tak neřeší je nádherné a navíc již dva měsíce píšu soustředěněji než kdykoliv předtím. Pořád to jde pomalu. Tak to prostě je. Píšu pomalu. Dělám ale pokroky a kniha letos bude. Během měsíce, dvou snad budu mít už i datum. 

Vydavateli jsem poslal další kapitolu a další dvě mám tak z osmdesáti procent hotové. Odevzdal jsem už i anotaci knihy a jak mile to bude možné, zveřejním ji tady. 

Budu se teď o knize a práci na ní zmiňovat častěji.

Mějte se hezky,

Tomáš

Poděkování

5.12.2019

Hithit pro knihu Co jsem to proboha udělal! je úspěšně u konce. VELMI úspěšně. Všem, co mě podpořili mnohoktrát děkuji. Nesmírně si vážím Vaši štědrosti a udělám co je v mých silách, aby Vás kniha nezklamala. Beru Vaši pomoc jako obrovský závazek. Ještě jednou mnohokrát děkuji. Tomáš

Nová a poslední odměna

27.11.2019

Máme něco málo přes týden do konce a rozhodl jsem se přidat ještě jednu odměnu. VIP vstupenky na Colours of Ostrava i s podepsanopu knihou "Co jsem to proboha udělal". Vstupenky umožní vstup do VIP prostorů Colours, které mají vlastní zastřešený catering a VIP tribunky. Jsou za cenu, která bude i na internetu za několik týdnů o dost vyšší a bez knihy. A jsou jenom čtyři.

Odměny

25.11.2019

Dobré ráno všem,

do konce sbírky zbývá 10 dní a pořád je tam několik skvělých, hodnotných odměn. Třeba nádherné čajové soustavy Cyrila Hančla, jednuž z nich má doma i dalajláma. Tady jsou Cyrilovi stránky. Stojí za to: http://cyrilhancl.cz/

"Co jsem to proboha udělal" versus "Kdo ví kde budu zítra"

21.11.2019

Opět zdravím,

rád bych vysvětlil jedno nedorozumění. Svou první vlastní knihu "Co jsem to proboha udělal", kvůli které jsem začal tuhle sbírku jsem pochopitelně ještě nedopsal.  V pondělí 11.11. ale vyšla knížka rozhovorů "Kdo ví kde budu zítra", které se mnou vedl Jindřich Šídlo. Dovídám se, že pár lidí si tyhle dva tituly popletlo a diví se, jak jsem to mohl dopsat tak rychle. Kéž by. Ale jde o dva projekty. Takže...."Co jsem to proboha udělal" stále píšu a vyjde až příští rok. mezitím, tahle sbírka stále pokračuje.

Díky a příjemný víkend!

Tomáš

K čemu to bude?

31.10.2019

Věřím, že prostředky nad původní plán pomohou k urychlení knihy, hlavně díky zrychlení jejího výzkumu a hrabání se v archivech. Díky! 

Aktualizace a pokrok

31.10.2019

Zdravím všechny,

na radu maldších kamarádů a návrhy některých několika laskavých lidí, kteří chtěli přispět, ale nenašli cenu, o kterou měli zájem, jsem se rozhodl obnovit dvě vyprodané ceny a přidat další dvě - e-knihu a čajovou sadu pro čtyři. 

Jinak chci doplnit, že všichni lidé co přijdou na večeři nebo křest dostanou pochopitelně poštou včas pozvánku.

Monohkrát děkuji za Vaši podporu. 

Tomáš

Poděkování

23.10.2019

Mnohokrát všem děkuji za tento neuvěřitelný rozjezd crowdfundingu na knihu Co jsem to proboha udelal! S vaší štědrou pomocí jsem vybral 97% plánované částky během 47mi hodin. Mnohokrát všem přispěvatelům děkuji a moc si Vaši pomoci vážím. Tomáš

Jak jsem daleko

17.10.2019

Mám hotové čtyři kapitoly. Trápím se s pátou. Naplánoval jsem jich přes dvacet. Uff...

16 990 €
vybrané z 9 499 €

178%

178% splnené

561 ľudí prispelo

Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 5.12.2019 v 13:00.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 13
    Dobrý pocit a poděkování na Facebooku

    Myslíte-li si o komunistické Číně to co já, budete mít z příspěvku (a doufám, že i z knihy) dobrý pocit a poděkuji Vám na své oficiální facebookové stránce. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 98 z 100
    Vstupenka na festival Eastern Tunes

    Vstupenka na pátý ročník Eastern Tunes, unikátního jednodenního festivalu asijské hudby, kultury a kuchyně ve Šluknovském výběžku, který se uskuteční 4.července 2020. 

    Vstupenky budou k vyvednutí na samotném festivalu.
     

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 4
    Fotografie Tomáše Etzlera s podpisem a věnováním

    Podepsaná fotografie z terénu s poděkováním za finanční podporu při psaní knihy.

    Poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 18
    NOVINKA: E-kniha "Co jsem to proboha udělal!"

    Pošlu Vám link ke stažení knihy "Co jsem to proboha udělal!" jakmile vyjde.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    10,88 €
    (275 Kč)
  • zostáva 97 z 100
    Video "Utrpení (ne)mladého reportéra"

    Link ke stažení pětiminutové kompilace nejpotupnějších nepodařených stand-upů, kterých jsem měl v Číně  víc než je mi příjemné přiznat. Link pošlu všem přispěvatelům najednou, a to 31.12. 2019.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 145 z 300
    Kniha "Co jsem to proboha udělal!"

    Pošlu Vám knihu "Co jsem to proboha udělal!" ihned po vytisknutí.

    Poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,81 €
    (450 Kč)
  • zostáva 1 z 200
    Kniha s autogramem

    Pošlu Vám knihu "Co jsem to proboha udělal!" s mým podpisem okamžitě po vytisknutí.

    Poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • zostáva 85 z 100
    PRO VELKÝ ÚSPĚCH PŘIDÁVÁME! Kniha s osobním poděkováním a věnováním

    Pošlu Vám knihu "Co jsem to proboha udělal!" s osobním poděkováním okamžitě po vytisknutí.

    Poštovné v ceně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • zostáva 73 z 100
    PRO VELKÝ ÚSPĚCH PŘIDÁVÁME! Obě mé knihy s autogramy

    Pošlu Vám knihu "Co jsem to proboha udělal!" s poděkováním a knihu rozhovorů  "Kdo ví, kde budu zítra", na které se mnou pracoval Jindřich Šídlo, podepsanou oběma autory. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    43,54 €
    (1 100 Kč)
  • zostáva 1 z 10
    Unikátní čajová souprava pro dva a kniha

    Keramická čajová souprava umělce Cyrila Hančla. Bude vytvořena stejně jako souprava, kterou Cyril  vyrobil v roce 2006 pro dalajlámu. Kniha "Co jsem to proboha udělal!" s osobním věnováním. 

    Poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    102,91 €
    (2 600 Kč)
  • zostáva 2 z 10
    Večeře s autorem

    Zvu Vás na povídání o Číně, vzniku knihy a všem možném u dobrého jídla a pití. Neodejdete bez knížky s věnováním. A přijde také host, o kterém se v knize několikrát zmiňuji. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    NOVINKA: Unikátní čajová souprava pro čtyři a kniha

    Keramická čajová souprava umělce Cyrila Hančla. Bude vytvořena stejně jako souprava, kterou Cyril  vyrobil v roce 2006 pro dalajlámu. Kniha "Co jsem to proboha udělal!" s osobním věnováním. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    175,90 €
    (4 444 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Pozvánka na křest knihy "Co jsem to proboha udělal!" a afterparty

    Přijďte se mnou oslavit křest knihy. Odměna obsahuje knihu s osobním věnováním, s podpisem kmotry nebo kmotra a pozvánku na soukromou afterparty. Setkáte se se zajímavými lidmi a uslyšíte mnoho příběhů.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    217,69 €
    (5 500 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Vstupenka na Colours of Ostrava a kniha

    Čtyřdenní vstupenka na hudební festival Colours of Ostrava a pozvánka na povídání o knize "Co jsem to proboha udělal!" v rámci fóra Meltingpot.
    Osobně Vám předám knihu s  poděkováním.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    237,48 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    VIP vstupenka na Colours of Ostrava a kniha

    Čtyřdenní VIP vstupenka na hudební festival Colours of Ostrava a pozvánka na povídání o knize "Co jsem to proboha udělal!" v rámci fóra Meltingpot. Vstupenka umožňuje vstup do VIP zóny festivalu s vlastním cateringem a tribunkami.
    Osobně Vám předám knihu s  poděkováním. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    257,27 €
    (6 500 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Unikátní čajová souprava pro šest a kniha

    Keramická čajová souprava umělce Cyrila Hančla. Bude vytvořena stejně jako souprava, kterou Cyril  vyrobil v roce 2006 pro dalajlámu. Kniha "Co jsem to proboha udělal!" s osobním věnováním. 

    Poštovné v ceně.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    296,85 €
    (7 500 Kč)
  • zostáva 5 z 7
    Poděkování v knize samotné a pozvánka na křest knihy

    Odměna obsahuje poděkování Vám vytištěné  přímo v knize, pozvánku na křest knihy a na afterparty. Osobně Vám předám knihu podepsanou mnou a  kmotrou nebo kmotrem. Na křtu se setkáte se zajímavými lidmi a uslyšíte spoustu příběhů.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    316,64 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 7 z 8
    Víkend mezi jaky

    Víkend v Českém Švýcarsku na louce s výběhem jaků tibetských. Odměna zahrnuje ubytování v ekologickém domě či mongolské jurtě.  Povídání u ohně. Grilovačka, špekáčky, místní pivo, jihomoravské víno, vynikající čaj nebo nejčerstvější mléko z nedaleké farmy. Pečení chleba v uzbeckém tandoru. A samozřejmě domů pojede s knihou, kterou Vám i s poděkováním osobně předám.

    Datum akce a uspořádání ubytovaní bude domluveno přímo s hosty. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    474,97 €
    (12 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Privátní přednáška, debata a autogramiáda Tomáše Etzlera

    Uzavřená přednáška pro kruh Vašich přátel či kolegů s promítáním mých videí a fotografií spojená s autogramiádou, a to kdekoliv v republice.
    Možná témata besedy, datum a místo jejího konání a všechny ostatní detaily si dohodneme přímo osobně.
     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 306,15 €
    (33 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha s osobním poděkováním a věnováním

    Pošlu Vám knihu "Co jsem to proboha udělal!" s osobním poděkováním okamžitě po vytisknutí.

    Poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • Vypredané!!
    Obě mé knihy s autogramy

    Pošlu Vám knihu "Co jsem to proboha udělal!" s poděkováním a knihu rozhovorů  "Kdo ví, kde budu zítra", na které se mnou pracoval Jindřich Šídlo, podepsanou oběma autory. 

    Poštovné v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    43,54 €
    (1 100 Kč)