Kniha Dvojí mysl

Pomozte mi vydat novou knihu! Dílo Dvojí mysl žánrově spadá pod psychologický thriller s nádechem hororu a zároveň komedie. Hlavní hrdinka Lilly následujících několik týdnů bude jako na houpačce. Napínavou podívanou rozmělňuje svými osobitými poznámkami.

Autor: Martin Rousek

  • Hlavní hrdinka Lilly

  • Dvojí mysl. Mysl dvojí. #DvojíMysl

  • Krátká ukázka. Více informací dole na webu.

  • Tak takhle nějak přibližně vypadám. Přibližně.

3 308 €
vybrané z 3 220 €

102%

102% splnené

54 ľudí prispelo

Umenie, Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 31.5.2019 v 17:39.

Zobraziť všetky odmeny

Proč Hithit?

Rád bych si splnil sen a vyslal tak do světa knihu vyšperkovanou k obrazu svému, co se bude líbit i vám, ostatním čtenářům. Pevně věřím, že se u ní královsky pobavíte. Budu rád za každé vaše dojmy. Nebojte se mi je pak vylíčit třeba na sociálních sítích nebo e-mailu. Nasbíraný obnos využiji nejenom k tisku, ale také ke grafické stránce a všem náležitostem spojeným s vydáním.

O mně

Již od útlého věku disponuji velice bujnou fantazií. Ve své hlavě si rád vymýšlím nejrůznější situace a příběhy (což pořád přetrvává). Na gymnáziu jsem si užíval psaní slohových prací, ale že bych se tomu někdy mohl aktivně věnovat, mě ani ve snu nenapadlo. Postupem času jsem začal vytvářet krátké hororové povídky, ze kterých jsem přešel na mnohem komplexnější díla, a sice psychologické romány či thrillery doplněné komediálními vsuvkami pro odlehčení atmosféry. Troška hororu však také nikdy nemůže uškodit.

Jako aktivní sportovec dbám na zdravý životní styl a pestrou stravu. Procházkám se nebráním, jelikož si tím přinejmenším narovnám páteř a najdu novou inspiraci pro příběh. Zbožňuji meditaci, přírodu a ledové sprchy. Z lidského hlediska jsem člověk přátelský a milý. A tvrdohlavý…

O své budoucnosti mám vcelku jasno. Psaní mě baví čím dál tím více a pocitu z hotového díla se nic nevyrovná (možná jedině gól oblíbeného fotbalového týmu). Největší nadšení přesto přichází po upřímné pochvale od člověka, co právě zdárně dočetl knižní publikaci.

Popis knihy

Jmenuji se Lilly Bennettová, věkem těsně za pubertou, blond vlasy (opravdu blond!), a tohle je můj příběh. Stále se těžce vzpamatovávám z události, jež se stala mým rodičům před dvanácti lety, kdy vyrazili na nevinnou večeři. Během toho, co se potloukám životem s nejasným cílem, mi společnost dělá střelený bratr Desmond. Zdárně mu sekunduje můj přítel Luke, který mi ale leze pořád více a více na nervy.

Jednoho dne se však úplně všechno změní. Mé prosby k obměně stereotypu za trochu akce se konečně vyplní. Bohužel. Bratrova pracovní cesta na sever se příliš nevyvede, což ze všeho nejvíce odnáším já. Psychický stav mi radikálně kolísá, chvílemi nevím, zda bdím či sním a to nejhorší? Cosi mě pronásleduje. Vypadá to, že se cesta mezi dvěma diametrálně odlišnými světy nadobro otevřela. Záhrobí na mě dýchá z bezprostřední blízkosti. Čí je to vina? Kdo za tím stojí?

Na scéně se nečekaně objevuje postava, kterou jsem dávno brala jako ztracenou. Něco s ní ale není v pořádku. Jako by se jí v nitru kupilo čiré zlo… Z nenadálého setkání mi tak zůstane šok do konce mého, snad ne krátkého, života. Když se posléze připojuje tajemný hromotluk, vím, že každičký chybný krok zaplatím cenou nejvyšší. Hra o čas začíná.

Je libo několik ukázek?

Venkovní podnebí již tak povzbudivé nebylo. Příval šedých nadýchaných pluků neznačil nic dobrého. Poletovaly si samovolně po obloze, až zastínily nebohé slunce. Za okamžik o sobě daly vědět ještě více, když vypustily na zem tisíce kapek. Dopadající komando způsobilo chaos. Desítky lidí pohybující se po chodnících před nimi marně utíkaly. Marně, jelikož za pár minut skončily promočení až na kost.

Začala jsem brečet. Cítila jsem, jak pomalu sjíždím stále více pryč. Kolik mi tak asi zbývá času?

„Pomozte mi někdo! Prosím!“

Proudy vody mi kapaly z bosých nohou. Zima… Je mi taková zima. Přestávala jsem vnímat i vlastní ruce. Nebude dlouho trvat a já se doopravdy pustím do mrazivé hluboké díry.

Jako první mi sjel malíček následován prsteníčkem...

Zpátky do očividné reality. Bizarní prázdnota. Bizarní zvuky. Bizarní světla. Bizarní redakce. Bizarní práce. Bizarní všechno. Tohle není nepopíratelná realita nýbrž nadpozemsky bizarní „realita“. Nechci v ní dýchat, nechci se v ní pohybovat a už vůbec v ní nechci žít. Musím se odsud co nejrychleji dostat, než se tu zjeví malá holčička s ohyzdným obličejem navlečená do noční košile. Filmů jsem viděla přehršel a tento námět vždy patří k té naprosté klasice. Jenže já takovéto nadčasové pecky nehodlám ve své kůži prožívat. Rebelská duše se ve mně zmítá se stále rostoucí nelibostí.

Takticky jsem zaklekla u stěny. Veškerou pozornost jsem upřela na zbídačeného Luka a jeho schody. Pohlížela jsem tam jako generál na válečné pole v předvečer velké bitvy, jenž rozhodne o osudu lidského plémě. Každičký chybný krok znamená totální porážku vedoucí ke zborcení zavedených pořádků. To zas ne, pouze budu muset mluvit s Lukem. To je celé. Ale já nechci, nechci, nechci!

Hodina „H“ započala. Dveře se rozlétly a v nich stála černovláska s dlouhými vlnitými vlasy, které se leskly „překvapivě“ černě. V rukách nesla nějakou větší a pravděpodobně i těžší krabici, což z jejího šklebícího výrazu bylo nadmíru patrné. Sebejistě cupitala ven, kde seděla naše oběť.

„Pojď, holka!“ tiše jsem ji povzbuzovala zpovzdálí.

Půvabně se nesla na nohách a každým krokem mě usvědčovala, že ona je na tuto roli ta pravá. Jen aby v pravou chvíli přepnula svou sebevědomou chůzi na něco, co lidově nazýváme „skotačivé trdlo“, jinak jí to Luke nesežere.

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Příspěvek pro radost

    Žij a nechej žít. Podporuji a fandím (můžu i vícekrát).

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 27
    Kniha - osobní předání

    Obdržím knihu z ruky do ruky. Osobní setkání Praha - Háje, Chodov nebo Holešovice.
    • Kniha
    • Osobní předání
    • Do poznámek uvedu, zda chci knihu s věnováním

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,49 €
    (290 Kč)
  • predané 0
    Kniha - poštou

    Obdržím knihu z ruky do balíku, z balíku do ruky. Přeci neopustím vyhřátý domov.
    • Kniha
    • Poštovné v ceně
    • Do poznámek uvedu, zda chci knihu s věnováním

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,48 €
    (340 Kč)
  • predané 2
    Dvě knihy - osobní předání

    Co kdybych vzal ještě kamarádovi…? Beru dvakrát osobně!
    • 2x kniha
    • Osobní předání
    • Do poznámek uvedu, zda chci knihu s věnováním

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    22,20 €
    (560 Kč)
  • predané 1
    Dvě knihy - poštou

    Mám to daleko. Radši volím dva výtisky poštovním holubem.
    • 2x kniha
    • Poštovné v ceně
    • Do poznámek uvedu, zda chci knihu s věnováním

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    25,17 €
    (635 Kč)
  • predané 12
    Fanatik

    Kilo mě urazilo. Přidávám ještě o nulu navíc a netrpělivě sleduji chvátající zelenou lištu. I když chci v první řadě projekt jenom podpořit, za neutuchající podporu přesto něco dostanu. Obdržím tak od autora děkovný dopis, jenž získám takřka v cuku letu (až dorazí pošťák s obálkou).
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,64 €
    (1 000 Kč)
  • predané 6
    Tajné eso

    Mířím výš. Chci být v knize! Své jméno najdu v sekci poděkování. Součástí je samozřejmě výtisk knihy (osobně nebo poštou).
    • Poděkování v knize
    • Kniha
    • Poštovné v ceně
    • Do poznámek uvedu, zda chci knihu s věnováním

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    210,90 €
    (5 321 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    El capitano

    Šéf. Mocipán. V knize budu mít to nejvýsadnější postavení na zvláštní stránce, která bude patřit jen mně (možné i pro firmy). A pochopitelně můj nehynoucí obdiv a vděk (+výtisk).
    • Poděkování na zvláštní stránce
    • Kniha
    • Poštovné v ceně
    • Do poznámek uvedu, zda chci knihu s věnováním

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 796,31 €
    (45 321 Kč)