Plyšový Chrujda

Již přes 5 let přináší jezevec Chrujda radost do dětských srdcí. Rádi bychom dětem přivedli i Chrujdu jako plyšovou hračku, jeho černobílý kožíšek totiž přímo láká k pohlazení! Pomozte nám i Vy přivést Chrujdu do dětských pokojíčků.

Autor: Meander

  • Chrujda v zimě.

  • Chrujda odpočívající po náročném výšlapu.

  • Chrujda obdivuje Ještěd.

  • Chrujda nepřestává obdivovat Ještěd.

  • Chrujda do náruče :)

  • Chrujda, nejlepší parťák na cesty.

  • Chrujda dětem!

  • Chrujda s kamarády

794 €
vybrané z 6 333 €

12%

12% splnené

24 ľudí prispelo

Dizajn, Literatúra

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 17.8.2019 v 14:25.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

První příběh o Jezevci Chrujdovi spatřil světlo světa v roce 2014 a okamžitě si získal velké množství malých i velkých čtenářů. Chrujdu milují děti, které ještě samy nečtou a nechají si příběhy jezevce Chrujdy a jeho kamarádů z lesa Habřince předčítat od rodičů. Pro spoustu malých školáků se Chrujda stal první četbou a dospělí na této knižní sérii oceňují především originální, hravým a vtipným jazykem psané příběhy autora Petra Stančíka, který je jedním z nejvýznamnějších současných českých spisovatelů.

Co je náším cílem?

Chrujda jako živý – plyšový jezevec do každé rodiny! Na základě četných přání a dotazů jsme nechali vyrobit prototyp plyšového jezevce Chrujdy, který bychom chtěli prostřednictvím této kampaně dostat do pokojíčků všech dětí, které Chrujdovi fandí.

Detaily

Již přes pět let přináší jezevec Chrujda spolu se svými přáteli z lesa Habřince radost malým čtenářům. O zvídavém a statečném jezevci vyšlo v rámci populární knižní série nakladatelství Meander již šest knížek. Před Vánoci spatří světlo světa další díl s názvem Jezevec Chrujda zakládá pěvecký sbor netopejrů a v příštím roce se děti mohou těšit také na večerníček, který podle literární předlohy právě chystá Česká televize. Chrujda zvládl ve svých dobrodružstvích natočit film, urychlit se a zase zpomalit, zamilovat se a podívat se do vesmíru i do divočiny. Autor Petr Stančík nabízí dětem i dospělým kromě laskavého příběhu plného humoru a dobrodružství také poučení a nebojí se dotknout vážnějších témat, jako je třeba život na vozíčku.Jezevce Chrujdu osobitým a vtipným způsobem ztvárnila výtvarnice Lucie Dvořáková, která také navrhla předlohu pro prototyp plyšáka Chrujdy. V případě úspěchu bychom pro děti vytvořili i ostatní hebce srstnaté hrdiny z Chrujdovy partu - vozíčkářku sůvičku Stáňu, lásečku lasičku Aničku a možná i protřelého tchoře Smradolfa.

... a ještě něco navíc

V případě úspěchu a přesáhnutí potřebné částky bychom rádi přivedli i ostatní hebce srstnaté hrdiny z Chrujdovy party: jeho nejlepší kamarádku a vozíčkářku sůvička Stáňu, lásečku lasičku Aničku a možná i protřelého tchoře Smradolfa.

Kdo jsme?

Nakladatelství Meander vydává nezaměnitelné umělecké knihy pro děti, u kterých si dává záležet na grafickém zpracování, ilustraci a hlavně na kvalitě literárního díla. V ediční řadě Modrý slon vycházejí náročnější, umělecké autorské knihy pro děti. Právě tyto knihy nakladatelství proslavily – každá z nich je svého druhu sběratelským kouskem, prvních sto výtisků je zpravidla číslováno a obsahuje vlastnoruční podpis autora. Jak říká nakladatelka: „Krásná kniha je krásně napsaná a krásně ilustrovaná, krásná kniha je věc, kterou chcete mít doma v knihovně a o kterou se budou handrkovat vaše děti a vnuci, až vy tady jednou nebudete. A sběratelé po ní budou v antikvariátech pátrat i v příštím století.“

Proč to děláme?

Proč to děláme?
V Meandru vydáváme umělecky hodnotné, bohatě ilustrované dětské knihy od slavných, ale i začínajících českých autorů a záleží nám na tom, aby děti četly krásné a chytré knihy. Radujeme se, že příběhy o Chrujdovi jsou toho důkazem. Moc rádi bychom proto dětem splnili jejich přání, a zhmotnili (alespoň v plyši :) jejich oblíbeného literárního hrdinu. Načím cílem je postupně vytvořit i další plyšové hrdiny z lesa Habřince, aby si děti mohly vytvářet vlastní chrujdovské příběhy v rámci svých nikdy nekončících her.

Aktuality

19.7.2019 Nové odměny jsou tu :).

Je to tu, přinášíme Vám ještě několik nových cen, díky kterým si plyšového Chrujdu předplatíte za výhodnou cenu, do konce prázdnin si tak zařídíte hned několik vánočních dárků a připravíte svým blízkým ty nejkrásnější chvíle. Sportovci můžou využít i jedinečné možnosti vyzvat k tenisové hře…

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 4
    Mám rád Chrujdu a Meander

    Netoužíte po Chrujdích statcích a i tak byste nás chtěli podpořit? Budeme moc rádi. Stavte se pak za námi do našeho knihkupectví mezi Pražskou náplavkou a Vyšehradem pro pohledy a srdečné poděkování. 

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 2
    Sada 5 pohledů s jezevcem Chrujdou a Chrujdí sešit

    Kolekce 5 pohledů s chlupatými hrdiny z lesa Habřince, které můžete poslat na zeď svého pokojíčku nebo rovnou do světa. A pokud Vám je zadní strana pohledů malá - poznámky i vlastní příběh s Chrujdou se nikdy nepsaly lépe, než do vlastního Chrujdího sešitu.
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 3
    Sada 5 pohledů s jezevcem Chrujdou, Chrujdí sešit a plakát a taška

    Kolekce 5 pohledů s chlupatými hrdiny z lesa Habřince, které můžete poslat na zeď  svého pokojíčku hned vedle plakátu nebo rovnou do světa. A pokud Vám je zadní strana pohledů malá - poznámky i vlastní příběh s Chrujdou se nikdy nepsaly lépe než do vlastního Chrujdího sešitu.
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 1
    Exkluzivní předprodej chystaného nového dobrodružství Chrujdy, pozvánka na křest a plakát

    Je to tak, už nyní se chystá nové, zatím nejtajnější dobrodružství Chrujdy a jeho party z lesa Habřince. Zakoupení knihy v tomto předprodeji získáte nejen knihu o 14 dní dříve než všichni ostatní, ale i pozvánku na slavnostní křest do našeho knihkupectví mezi náplavkou a Vyšehradem v Praze. A navíc si doma můžete vylepit plakát Chrujdy se Smradolfem :) 
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • predané 2
    Plyšový Chrujda

    Chrujda jako živý, v celé své kráse. 25 cm kvalitní plyše v roztomilém podání našeho chlupatého hrdiny. Certifikováno WWF.
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • predané 1
    Plyšový Chrujda a kniha z Meandru

    Chrujda jako živý, v celé své kráse. 25 cm kvalitní plyše v roztomilém podání našeho chlupatého hrdiny. Certifikováno WWF. Za svou podporu získáte na výběr pěknou knížku z produkce Meandru. Stačí si jen vybrat z těchto titulů - Kráva a dědeček, Molly & Zuza, Paní Apolenka a velká jitrnicová záhada - a dát nám vědět do zpráv :).
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • predané 6
    Plyšový Chrujda a jeho nejnovější dobrodružství

    Chcete vědět co nového se děje v lese Habřinci? Spolu s plyšovým Chrujdou si o tom můžete počíst v nejnovějším díle jeho dobrodružtví s názvem Jezevec Chrujda ostrouhá Křen. Ten v knihovničce ještě nemáte. 
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • predané 0
    Plyšový Chrujda + 2. za polovic, exkluzivní předprodej, vše v plátěné tašce a knihou z Meandru

    Jeden Chrujda je málo, tři jsou moc, dva tak akorát. Chrujda jako živý v celé své kráse, a to hned dvakrát. Chrujda a jeho dvojník z Maďarska Furda dají dohromady 50 cm kvalitní plyše. A oba jsou opět certifikování WWF. Odměnu dostanete ve stylové plátěné tašce s novým chystaným, zatím nejtajnějším dobrodružstvím Chrujdy a to o 14 dní dříve než všichni ostatní a s pozvánkou na slavnostní křest do našeho knihkupectví mezi náplavkou a Vyšehradem v Praze. Na výběr  budete mít také pěknou knížku z produkce Meandru. Stačí si jen vybrat z těchto titulů - Kráva a dědeček, Molly & Zuza, Paní Apolenka a velká jitrnicová záhada - a dát nám vědět do zpráv :).
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,50 €
    (1 200 Kč)
  • predané 0
    Plyšový Chrujda + 2. za polovic, nejnovější dobrodružství s křenem v plátěné tašce a kniha z Meandru

    Jeden Chrujda je málo, tři jsou moc, dva tak akorát. Chrujda jako živý v celé své kráse, a to hned dvakrát. Chrujda a jeho dvojník z Maďarska Furda dají dohromady 50 cm kvalitní plyše. A oba jsou opět certifikování WWF. Odměnu dostanete ve stylové plátěné tašce s nejnovějším dílem jeho dobrodružtví s názvem Jezevec Chrujda ostrouhá Křen. Ten v knihovničce ještě nemáte. Na výběr budete mít také pěknou knížku z produkce Meandru . Stačí si jen vybrat z těchto titulů - Kráva a dědeček, Molly & Zuza, Paní Apolenka a velká jitrnicová záhada - a dát nám vědět do zpráv :).
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,50 €
    (1 200 Kč)
  • predané 2
    Chrujda a kompletní knižní kolekce

    Plyšový Chrujda a všechna jeho dobrodružství pěkně pohromadě. Do všech knihovniček, kamarádům, do škol, školek i velkých knihoven. Zkrátka všude tam, kde se rádo čte.
     
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    67,29 €
    (1 700 Kč)
  • predané 0
    Chrujda a kompletní knižní kolekce s plakátem, taškou a 2 knihy z Meandru

    Plyšový Chrujda a všechna jeho dosud vydaná dobrodružství pěkně pohromadě. Do všech knihovniček, kamarádům, do škol, školek i velkých knihoven. Zkrátka všude tam, kde se rádo čte. Odměnu dostanete ve stylové plátěné tašce s Chrujdou. Svůj čtenářský koutek si navíc můžete vyzdobit plakátem, na kterém se Chrujda utkává se Smradolfem ve vesmíru a pauzu od čtení Chrujdy si můžete dopřát u dalších dvou knich z výběru Meandru.

    (Stačí si jen vybrat z těchto titulů - Kráva a dědeček, Molly & Zuza, Paní Apolenka a velká jitrnicová záhada - a dát nám vědět do zpráv :).
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • predané 0
    Zasportujte si střelbou s Petrem Stančíkem

    Hodina střelby z pistole, revolveru či pušky na střelnici se spisovatelem Petrem Stančíkem. Vítěz získá Ostrostřelecký pohár jezevce Chrujdy. Místo konání: Praha.

    Pozor - pouze pro držitele zbrojního průkazu!

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 8 z 9
    Literárně chlastivědné putování s Petrem Stančíkem

    Po slavných krčmách Hradčan a Malé Strany vás provede Petr Stančík - autor Chrujdy a znalec staré Prahy. Procházka začne v 19 hodin na Loretánském náměstí č. 1 a skončí posezením u piva v hostinci U Kocoura.

    Počet osob je omezen!

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • predané 2
    2x plyšový Chrujda + kompletní knižní kolekce s věnováním od autorů

    Jeden Chrujda je málo, tři jsou moc, dva tak akorát. Dvojitou nabídku pro skalní příznivce Chrujdy navíc doplní kompletní série 6 knížek s příběhy z lesa Habřince a osobním věnováním od autora Petra Stančíka a ilustrátorky Lucie Dvořákové.
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • predané 0
    Nasycení těla i ducha na večeři se spisovatelem Petrem Stančíkem

    Petr Stančík Vás pozve nejen na gurmánský zážitek do jedné z pečlivě vybraných restaurací v Praze. Je jen na Vás, které dáte přednost, na výběr máte z reastaurace se zahrádku s výhledem na chrám Panny marie Sněžné U Pinkasů nebo Mincovnu na Staroměstském náměstí či Tiskárnu v Jindřišské ulici. Dobrou chuť.
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • predané 0
    2x plyšový Chrujda + 3. jako bonus + kompletní knižní kolekce s věnováním a 2 knihy

    Dvojitou nabídku pro skalní příznivce Chrujdy doplní třetí plyšák do party a kompletní série 6 knížek s příběhy z lesa Habřince a osobním věnováním od autora Petra Stančíka a ilustrátorky Lucie Dvořákové, navíc s 2 knihami z produkce Meandru dle vlastního výběru.
    • Poštovné a balné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • predané 0
    Tenis s paní nakladatelkou

    Výzva pro všechny odvážlivce! Nakladatelka Meandru Iva Pecháčková má ráda tenis a hledá podobně založeného parťáka. Bohužel vám nemůžeme garantovat, že vás za tuto částku nechá vyhrát, protože sport je sport a peníze jsou zde vždy až na druhém místě, ale můžeme vám slíbit, že se turnaj odehraje v krásném prostředí kurtů oddílu TJ Sokol Malá Strana na Petříně.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)