Lampový kytarový zesilovač

Chceme vyrábět elektronkový zesilovač pro elektrickou kytaru formou stavebnice. Zesilovač je pro kytaristu prakticky nutností a zvuk elektronek nahradit nejde. Podpořte náš projekt a my se vám odměníme podporou vašich muzikantských pokusů a snů.

  • Pohled na elektroniku

  • Zadní strana

  • Detail čelního panelu

  • Výstupy

  • Přední strana

  • Přední panel - modrá "frost"

  • Pohled do útrob 1

  • Pohled do útrob 2

  • Pohled do útrob 3

  • Detail levé strany

  • Design zesilovače Tekto 5 pro r. 2019

  • Možná sestava - zesilovač a reprobox

313 €
vybrané z 6 333 €

4%

4% splnené

5 ľudí prispelo

Hudba, Technológie

Olomouc, Olomoucký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 22.2.2019 v 21:09.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Dělal jsem již za Komára zesilovače pro muzikanty, kteří nemohli aparát koupit u nás a ani venku, kam se buď nedostali nebo na to prostě neměli. Dnes je zesilovačů plnej web a trochu se vytrácí znalost, jak to vlastně všechno funguje. Když jsme před pár lety dostali od známého několik lamp (vojenských!), napadlo nás postavit si pro radost malý kytarový zesilovač na doma a do hospody. Dali jsme do kupy zapojení, konstrukci, krabici a postavili první prototyp. Výsledek byl překvapivě dobrý. Postavili jsme proto druhou a třetí verzi, na kterých jsme doladili design. Po krátké době testování zesilovače, jsme si uvědomili, že o takový zesilovač mohou mít zájem i amatérští muzikanti, kutilové a další lidé z beatové komunity. Udělali jsme proto  sérii několika zesilovačů pro ověření opakovatelnosti. Dopadlo to dobře. Na tyto zesilovače si zahrálo několik muzikantů. Shodli se v názoru, že zesilovač má dobrý zvuk. 

Co je náš cíl?

Našim cílem je rozběhnout výrobu a prodej stavebnice malého elektronkového zesilovače pro kytaru. Samozřejmě s kvalitním    designem a charakteristickým zvukem "lamp". Stavebnice bude obsahovat vše potřebné pro sestavení kompletního zesilovače, tj. elektroniku, potenciometry, trafa, konektory, atd., včetně dílů skříňky s designovými prvky a kvalitního návodu. Proč stavebnici? Protože to umožňuje zapojit nadšence, fandy a muzikanty do procesu stavby vlastního aparátu.

Detaily

Zesilovač je koncipován jako aparát malého výkonu, určený pro domácí použití nebo sklepní prostory lokálních náleven. Ale hlavně míří na fandy teplého zvuku elektronek, amatérské muzikanty, kutily, nadšence. Zesilovač je jednokanálový, přesto obsahuje připojení podlahového spínače na nakopnutí zesílení pro sólovou hru, dva druhy zkreslení crunch, sluchátkový výstup a výstup na reproduktory. Rozměry jsou opravdu kapesní: 105 mm x 200 mm x 100 mm. Zájemce si může vybrat ze třech verzí stavebnice: Mini (bez indikace magickým okem a nožní šlapky),  Normal (s nožní šlapkou), Maxi (s indikací magickým okem a nožní šlapkou). Chceme poskytnout otevřenou platformu sdílení informací (schémata, popisy, návody, atd.) mezi námi, uživateli a zájemci na našem připravovaném webu. Uživatelé budou mít volný přístup ke schématům, návodům, technickým informacím a  vylepšením. Plánujeme pokračovat v dalším vývoji zesilovače a kutilům umožnit individuální úpravy zvuku, dle "ucha" každého muzikanta, pomocí doplňkových modulů. Na přípravu výroby stavebnice zesilovače (včetně dokumentace, návodů, balení, distribuce) a webu, budeme potřebovat peníze. Prostřednictvím těchto stránek se proto obracíme na potenciální zájemce a veřejnost, s prosbou o podporu projektu zasláním finanční částky. Předpokládáme, že pokud budou naše cíle naplněny, budeme schopni začít dodávat stavebnice zesilovače nejpozději do 6 měsíců od ukončení projektu. Pro všechny, kteří nás podpoří, jsme připravili dárky a limitované, speciální edice zesilovače Tekto 5.

Parametry

Výkon:         4 - 4,5 W

Ovládací prvky, vstupy a výstupy – čelní panel:

  • kontrolní světlo
  • vypínač 230V ON/OFF
  • Volume
  • Tone
  • Gain
  • přepínač Normal / Gain
  • vstup Hi
  • vstup Lo
  • kontrola vybuzení (magické oko)​

​​Ovládací prvky, vstupy a výstupy – zadní panel:

  • zásuvka 230V
  • pojistka
  • vstup pro přepínání Normal/Gain šlapkou
  • výstup  na sluchátka 50 Ohm (tento výstup je možné použít také jako linkový)
  • výstup na reproduktor 8 ohm

Design:

Rozměry cca 105 mm x 200 mm x 100 mm, kovová lakovaná skříňka „Metal“, čelní panel čirý, čirý zabarvený, případně s povrchem Frost.

Zvuk:

Klasický zvuk elektronkového zesilovače. Přepnutím přepínače Normal / Gain dojde ke změně zesílení a tím k menšímu, či silnému zkreslení. Míra zkreslení se nastavuje potenciometrem Gain

Proč to děláme?

Tak jako si dnes může každý postavit 3D tiskárnu a využít open source a informace zdarma, chceme i my představit novou ryze českou platformu pro muzikanty a kutily, kteří budou spolupracovat na vývoji a své nápady sdílet. 

Aktuality

22.2.2019 Prototyp reproboxu

Představujeme prototyp reproboxu 4 x Jensen_JA 5_30_8Ohm. Box je rozdělen na dvě oddělené části 2 x 16Ohm, pro připojení dvou kanálů po max. 30 W. Nebo 8Ohm 60 W pro připojení jednoho kanálu. Reprobox se momentálně testuje a audio nahrávky, případně video, bude dostupné na našem webu a Youtube.…

Viacej

14.2.2019 Lampový zesilovač Tekto5 na rádiu Beat

Ahoj všichni. Zesilovač Tekto5 a diskuze o lampových zesilovačích na rádiu Beat s Honzou Hamerníkem v Rockové zpovědnici. Repríza pořadu - pátek 15.2.2019 od 01:00 do 04:00.   https://www.radiobeat.cz/

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 1
    Jsem fanda

    Líbí se mi váš projekt a fandím vám. Proto chci přispět  200,- Kč a nechci za to nic.



    Děkujeme za Vaši podporu.
     

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,92 €
    (200 Kč)
  • zostáva 50 z 50
    Píšu texty a noty

    Jestli se Vám líbí náš projekt a přispějete 300,- Kč, pošleme Vám kvalitní kuličkové pero s funkcí touch pen pro dotykové displeje a logem zesilovače Tektotronic. Perem můžete psát texty a tabulatury jak na papír, tak do Vašeho tabletu, či mobilu. 

    Děkujeme za Vaši podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 47 z 50
    Chodím na koncerty

    Jestli se Vám líbí náš projekt a přispějete  500,- Kč, pošleme vám černé tričko s logem zesilovače Tektotronic.

    V poznámce prosíme upřesnit: velikost

    Děkujeme za Vaší podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 35 z 35
    Zbožňuji doplňky

    Jestli se Vám líbí náš projekt a přispějete 700,- Kč, pošleme Vám černou kšiltovku s logem zesilovače Tektotronic.

    V poznámce prosíme upřesnit: velikost

    Děkujeme za Vaši podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • zostáva 40 z 40
    Workshop Tekto Play

    Jestli se Vám náš projekt líbí a přispějete 1.500,- Kč, obdržíte od nás pozvání na workshop, kde si spolu s námi vyzkoušíte elektronkový zesilovač Tekto 5 a jeho možnosti. Dozvíte se informace o konstrukci zesilovače a připravovaných novinkách a seznámíte se s lidmi, kteří mají podobné zájmy jako Vy. Zahrajete si na aparát a otestujete různé reproboxy. Vemte svoji kytaru. Akce je na jeden den, začátek v 10:00 hod. a konec v odpoledních hodinách. Součástí bude občerstvení. Předpokládáme, že workshop Tekto Play se bude konat v sobotu. Zašleme Vám podrobný program s několika termíny, informacemi o místě konání, dopravě, atd. 

    Děkujeme za Vaši podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 40 z 40
    Workshop Tekto Kit

    Jestli se Vám náš projekt líbí a přispějete 1.750,- Kč, obdržíte od nás pozvání na workshop, kde se naučíte poskládat zesilovač Tekto 5 ze stavebnice, pod odborným vedením. Zesilovač a jeho možnosti si spolu s námi vyzkoušíte, dozvíte se informace o konstrukci, novinkách a seznámíte se s lidmi, kteří mají podobné zájmy jako Vy, zahrajete si na aparát a otestujete různé reproboxy. Vemte svoji kytaru. Akce je na jeden den, začátek v 10:00 hod. a konec v odpoledních hodinách. Součástí bude také občerstvení. Předpokládáme, že workshop Tekto Kit se bude konat v sobotu. Zašleme Vám podrobný program s několika termíny, informacemi o místě konání, dopravě, atd. 

    Děkujeme za Vaši podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    69,27 €
    (1 750 Kč)
  • zostáva 30 z 30
    S pájkou v ruce - základ

    Líbí se Vám náš projekt, umíte pájet a součástky si koupíte? Přispějte 2.000,- Kč. Obdržíte ověřenou dokumentaci a návod k zesilovačům Tekto 5 MINI, Tekto 5 NORMAL a Tekto 5 MAXI, ve speciální edici.  Získáte slevu 15% na vyráběné díly pro 1 ks zesilovače (šasi, spodní kryt, skříňka, čelní panel s popisem, síťové trafo, výstupní trafo, DPS zesilovače a DPS magického oka). Soupis dílů zašleme. Vyberte si barvu skříňky zesilovače a vzhled čelního panelu. 

    V poznámce prosíme uvést:
    a) Barvu skříňky
    1. Kovově šedá - mat
    2. Černá - mat
    3. Stříbrná

    b) Vzhled čelního panelu
    1. Kouřový poloprůhledný
    2. Modrý matný "frost"


    Děkujeme za Vaší podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 24 z 25
    S pájkou v ruce - komplet

    Líbí se Vám náš projekt, máte zkušenosti s pájením elektroniky ale nechcete se zabývat sháněním součástek? Přispějte 6.000,- Kč. Obdržíte sadu součástek a dílů (součástky, trafa, elektronky, patice, plošný spoj, díly skříňky, čelní panel, atd.), dokumentaci a návod na stavbu zesilovače "Tekto 5" MINI, v limitované speciální edici. Vyberte si barvu skříňky zesilovače a vzhled čelního panelu.

    V poznámce prosíme uvést:
    a) Barvu skříňky
    1. Kovově šedá - mat
    2. Černá - mat
    3. Stříbrná


    b) Vzhled čelního panelu
    1. Kouřový poloprůhledný
    2. Modrý matný "frost"


    Děkujeme za Vaší podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    237,48 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 25 z 25
    Zapojím si stavebnici

    Líbí se Vám náš projekt a nechcete nic  zapojovat a pájet, ale nevadí vám trocha práce? Přispějte 8.000,- Kč. Obdržíte stavebnici zesilovače Tekto 5 MINI, v limitované edici. Stavebnice obsahuje  díly k zapojení, dokumentaci a návod k montáži. Vyberte barvu skříňky zesilovače a vzhled čelního panelu. A k tomu ještě  přidáme Workshop Tekto Kit zdarma.

    V poznámce prosíme uvést:
    a) Barvu skříňky
    1. Kovově šedá - mat
    2. Černá - mat
    3. Stříbrná

    b) Vzhled čelního panelu
    1. Kouřový poloprůhledný
    2. Modrý matný "frost"


    c) Potvrďte účast na Workshop Tekto Kit

    Děkujeme za Vaší podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    316,64 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Zesilovač Tekto 5 MINI

    Líbí se Vám náš projekt ale nechcete nic zapojovat a pájet?  Přispějte 9.000,- Kč. Obdržíte  hotový zesilovač Tekto 5 MINI, včetně dokumentace, v limitované edici.  Zvolte název zesilovače, který bude na čelním panelu. Vyberte barvu skříňky zesilovače a vzhled čelního panelu. A k tomu ještě přidáme  Workshop Tekto Play zdarma.

    V poznámce prosíme uvést:
    a) Text názvu
    b) Barvu skříňky
    1. Kovově šedá - mat
    2. Černá - mat
    3. Stříbrná

    c) Vzhled čelního panelu
    1. Kouřový poloprůhledný
    2. Modrý matný "frost"

    d) Potvrďte účast na Workshop Tekto Play


    Děkujeme za Vaší podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    356,22 €
    (9 000 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    TOP zesilovač Tekto 5 MAXI

    Líbí se Vám náš projekt ale nechcete nic zapojovat a pájet?  Přispějte 13.000,- Kč. Obdržíte  hotový zesilovač Tekto-5 MAXI s příslušenstvím (nožní spínač+kabel, kabel ke kytaře), v kovovém kufříku s logem Tektotronic. Zvolte si název zesilovače, který bude  na čelním panelu.  Vyberte  barvu skříňky zesilovače a vzhled čelního panelu. A k tomu přidáme ještě Workshop Tekto Play zdarma.

    V poznámce uveďte:
    a) Text názvu
    b) Barvu skříňky
    1. 
    Kovově šedá - mat
    2. Černá - mat
    3. Stříbrná

    c) Vzhled čelního panelu
    1. Kouřový poloprůhledný
    2. Modrý matný "frost"

    d) Potvrďte účast na Workshop Tekto Play


    Děkujeme za Vaší podporu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    514,55 €
    (13 000 Kč)