Nákladní kolo pro Olomouc!

Chceme pořídit nákladní kolo Babboe s elektropohonem Yamaha jako vybavení Letního kina Olomouc. Jednoduché zapůjčení formou bikesharingu, snadná obsluha a nekonečná radost pro děti i jejich rodiče.

  • Dárkový balíček od pivovaru Chomout

1 048 €
vybrané z 3 765 €

27%

27% splnené

12 ľudí prispelo

Komunita, Šport

Olomouc, Olomoucký kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 10.6.2018 v 15:53.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Po první návštěvě v Holandsku v roce 2014 jsem dostal skvělý nápad: musím si pořídit nákladní kolo! Tehdy jsem jej poprve v Utrechtu vyzkoušel, a rozhodl jsem se, že jej musím mít taky. Díky prodejně Cyklospeciality jsem zjistil, že je možné si nákladní kolo neboli cargo bike (holandsky bakfiets) pořídit. Pak jsem si jedno nákladní kolo pořídil, ale právě proto, že nemělo elektro-pohon, jsem jej poslal dál, do dobrých rukou. Od té doby jsem hledal vhodné partnery, kteří by do podobného nápadu šli. A našel je v provozovateli letního kina. (Pavel)

Co je náš cíl?

Naším cílem je zbavit Olomouc aut! No, to se nám asi nepodaří. Bude stačit víc kol a nákladních kol v ulicích. A možnost si je půjčit a vyzkoušet. A taky dopřát netradiční zábavu návštěvníkům letního kina.

Detaily

Chceme přivézt nákladní kolo do Olomouce. Co je nákladní kolo? Cargo Bike. Skvělý pomocník pro rodiny, výborná zábava pro děti. S ním nepotřebujete auto. Odvezete děti, nákupy, vyvenčíte psa, povozíte sousedovic Aničku. Dnes už je sice v Olomouci podobných kol několik. Chybí ale jednoduchá možnost si jej vyzkoušet, a hlavně – musíte to umět ušlapat. Uvézt 2+ děti není legrace. Kromě kol mám rád letní kino. Nádherný prostor na hradbách města a ve stínu dómu, ve které sídlí útulná hospůdka, komunitní Za()hrada a kde se scházejí stovky lidí za skvělou atmosférou. A právě tam mne dostihl nápad. Co kdybychom vybrali peníze na sdílené nákladní kolo (s elektropohonem), které: 1. bude dělat radost dětem i jejich rodičům, 2. bude zábavou pro návštěvníky letního kina 3. bude možné si jej jednoduše a dostupně vypůjčit. Proč by to nemělo jít? Chtěli byste také mít možnost si takové kolo půjčit? Stačí jen krůček.

Jak bude půjčování fungovat?

Rezervace bude možná pomocí jednoduchého online formuláře, případně také telefonicky. Vyzvednutí a dokovací a servisní místo bude vždy v prostorách Letního kina Olomouc. Pro případné reklamace, změny, defekty bude v provozu "horká linka", na kterou bude možné se kdykoliv v průběhu zapůjčení obrátit (včetně víkendů, večerů). Rezervační kalendář bude veřejně přístupný a budete se moci podívat, kdy je kolo volné.

... a ještě něco navíc

Pokud vybereme větší než malé množství příspěvků, jsme připraveni pořídit další nákladní kolo, přípaně vydat uživatelsky vstřícnou use-it mapu Olomouce pro cyklisty (se stojany, cyklofriendly místy, cyklobchody, a důležitými informacemi - česky a anglicky).

Kdo jsme?

Letní kino Olomouc je sdružení lidí, kteří provozují areál letního kina v centru Olomouce. V cyklistům přátelském areálu se nachází bar & grill Klid v ruchu, komunitní zahrada Za()hrada a také původní letní kino, které je stále v provozu. O kampaň se stará Pavel Bednařík, člen cykloskupiny města, pořadatel kampaně Do práce na kole, dlouholetý cyklonadšenec a propagátor městské cyklodopravy.

Proč to děláme?

Máme rádi nákladní kola, stejně jako máme rádi olomoucký letňák. Nádherný prostor na hradbách města a ve stínu dómu Svatého Václava, ve které sídlí hospůdka Klid v ruchu, komunitní Za()hrada a kde se scházejí stovky lidí za skvělou atmosférou i pivem Chomout. V jednom jarním dni při startu sezôny nás napadlo - proč obojí nepropojit?

Co kdybychom vybrali peníze na sdílené nákladní kolo (s elektropohonem), které – bude dělat radost dětem i jejich rodičům, bude zábavou pro návštěvníky letního kina, a bude možné si jej jednoduše a dostupně vypůjčit. Zkrátka jen tak – chci jet s dětmi na piknik, vzít psa do lesa, udělat radost na narozeninové party a podobně.

Aktuality

13.6.2018 Snad příště.

Vážení podporovatelé a přispěvatelé, s lítostí Vám musíme sdělit, že projekt nákladního kola pro letní kino v Olomouci nedopadl úspěšně. Jsme si vědomi nedostatků kampaně, do budoucna vše vychytáme :) Plán pořídit nákladní kolo s elektromotorem jako atrakci pro návštěvníky letního kina ale nepadá!…

Viacej

6.6.2018 Finišujeme. Chcete pivo zdarma?

Přátelé, jsme na 25%, ale stále ještě do cíle chybí pěkný kousek. Co můžete pro výsledek udělat? 1. Vysvětlit osobně kamarádům, co je nákladní kolo a proč je dobré ho mít k zapůjčení. 2. Sdílet událost a hithit kampaň na FB s osobním doporučením. 3. Vyzkoušet si nákladní kolo…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Díky díky díky!

    Poděkování na webu letního kina Olomouc.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    1,98 €
    (50 Kč)
  • predané 0
    Odznak s cyklomotivem

    Odznak. Klasika. Není co dodávat. Každý bude vědět, že na kole jezdíte a patříte do komunity.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,95 €
    (150 Kč)
  • zostáva 47 z 50
    Poděkování na webu+2x pivo Chomout

    Vaše jméno zvěčníme na webových stránkách Letního kina a pro vyprahlé cyklistické hrdlo natočíme zdarma 2 piva od pivovaru Chomout. Na zdraví!

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    9,91 €
    (250 Kč)
  • zostáva 30 z 30
    Diář od Parapet Books

    Máte rádi diáře? Nejlepší jsou od olomoucké dílny Parapet Books. A my pro Vás připravíme jeden speciální, s motivem nákladního kola nebo vámi dodaným motivem.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,87 €
    (350 Kč)
  • zostáva 49 z 50
    Originální plakát+dárkový balíček Chomout

    Na zeď si můžete pověsit originální sítotiskový plakát/grafiku od grafické dílny Uutěrky a pozorovat jej s pivem z dárkového balíčku pivovaru Chomout.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,84 €
    (450 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Dětské tričko+2 piva od Chomoutu

    Dětské tričko z biobavlny pro pravého malého cyklo-šampióna. Určeno pro šampióny a šampiónky ve věku 4, 6, 8 let. A pro rodiče 2 pivka od Chomoutu, které si můžete dát na zahrádce letního kina.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    21,80 €
    (550 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Servis od Bajkazylu+Dějiny Olomouce+odznak

    Servis vašeho kola od olomouckého Bajkazylu doplněná dvoudílnou knihou Dějiny Olomouce Vám odhalí tajemství minulosti tohoto úžasného města (i areálu podhradí, dnešního letního kina). A placka navíc.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    25,76 €
    (650 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Balíček+diář+odznak

    Kombinace dárkového balíčku od pivovaru Chomout, diáře od Parapet Books a odznaku na klopu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    29,73 €
    (750 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Permanentka na 10 jízd

    Permanentka na zapůjčení nákladního kola na 10 jízd. Půjčit si můžete kdykoliv, až do vyčerpání 10 výpůjček. K tomu dárkový balíček od pivovaru Chomout na zahnání žídně po výletu.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    37,65 €
    (950 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Permanentka na kolo na celou sezónu

    Permanentka na zapůjčení nákladního kola na celou sezónu. Stačí si už jen rezervovat termín. Pokud bude volný, můžete vyrazit na výlety a o nic se nestarat.

    K tomu dárkový balíček od pivovaru Chomout.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    79,23 €
    (1 999 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Neomezená permanentka+soudek

    Chcete se vozit na nákladním kole kdykoliv, kdekoliv? Prostě pořád? Dáme Vám neomezenou  permanentku a soudek piva od Chomoutu k tomu!

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    376,54 €
    (9 500 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Vyryté jméno+dárkový balíček Chomout

    Chodník slávy, stěna slávy. To je minulost. Vaše jméno nebo název firmy bude mít pojízdnou reklamu. Jméno vyryjeme přímo na box nákladního kola!

    A k tomu dostanete dárkový balíček od Chomoutu, servis kola od Bajkazylu a nehynoucí vděk!

    Permanentka na zapůjčení kola na sezónu je samozřejmostí!

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    495,44 €
    (12 500 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Vlastní cyklovečírek na letňáku

    Jste skutečný grant! Uspořádáme pro vás nezapomenutelný večírek v areálu letního kina, přidáme soudek od pivovaru Chomout, zahrneme vás poctami a vyryjeme vaše jméno na speciální místo na box nákladního kola.

    Permanentka na neomezené zapůjčení kola na sezónu je samozřejmostí!

    Večírek s kapacitou 50 osob a další dárky domluvíme individuálně :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    772,89 €
    (19 500 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Nákladní kolo Babboe

    Zaujalo vás nákladní kolo natolik, že si chcete pořídit vlastní? Není problém. Nákladní kolo Babboe (bez elektropohonu) od firmy Cyklospeciality Vám dovezeme, sestavíme a připravíme na převzetí.

    Detaily domluvíme raději osobně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 961,95 €
    (49 500 Kč)
  • Vypredané!!
    Skládací přilba na kolo + placka

    Skládací přilba na kolo. Ještě jste o ní neslyšeli? Je vážně skvělá. Skladná, přenosná, funkční. Skládací přilba Overrade doplněná stylovým odznakem.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    61,43 €
    (1 550 Kč)