Jako první rodilá Češka jsem stála na vrcholu Mt. Everestu a letos v létě se po předloňském nezdařeném pokusu vracím na obávanou a respekt vzbuzující druhou nejvyšší horu světa – K2. Pomozte mi splnit si sen a staňte se tak jeho součástí!

17 902 €
vybrané z 17 769 €

100%

100% splnené

174 ľudí prispelo

Film, Šport

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 22.6.2018 v 19:06.

Zobraziť všetky odmeny

V noci, na konci srpna 2016, mě z relativně poklidného spánku v sedmi tisících metrech nad mořem probudil děsivý rachot. To obávaná osmitisícovka, majestátná K2, ukázala svou ničivou sílu.

Masivní lavina, která se kolem našeho prvního výškového tábora prohnala, tehdy neúprosně smetla celý třetí výškový tábor a s ním všechny stany, zásoby jídla, lezecký materiál. Šest týdnů lomození a dřiny na kopci, během kterých jsme opakovaně vyráželi do jednotlivých výškových táborů a postupně se tak prokousávali k vrcholu, přišlo vniveč.

Smutek, zklamání? Určitě! Obětovala jsem více než rok intenzivním přípravám na vysněnou expedici a náhle bylo po všem. Jede se domů. A bude nějaké příště? 

Sny nemizí, a tak jdu do toho po dvou letech znovu - na konci června bych chtěla vyrazit. Už půl roku makám, intenzivně trénuju, mám naběháno, naposilováno; hora neodpouští. Vedle toho zařizuji poslední detaily, kompletuji výstroj. 

O K2 se říká, že si hodně pečlivě vybírá, koho si k sobě pustí, a kdo neprojde. Já věřím, že když už jsme spolu něco prožily, ozdobíme naše druhé setkání pomyslnou třešínkou. 

A vznikne o tom film, na kterém již pracuje dokumentaristka Jana Počtová a Vy budete moci být při tom! Chybí už jen málo. Potřebuji svou expedici dofinancovat. Vydejte se, prosím, na cestu se mnou a staňte se tak její součástí! DÍKY. 

P.S.  Jo a žádná Češka tam ještě nikdy nevylezla, můžu být první :-)

Něco o Kláře 

Klára jako první rodilá Češka zdolala v roce 2007 himálajský Mount Everest. Pražák, ale nedá se říci, že by byla křtěná poklidnou Vltavou. Do vínku jí bylo dáno nadšení pro věc, zvídavost, touha objevovat - žít. Svým elánem dokáže strhnout okolí, její optimismus spojený s chutí stále něco podnikat je neudolatelný. Není to ale jen touha po dobrodružství, po něčem stále novém, ale i hledání a nalézání zákonitostí našeho života, jeho smyslu. Je to o duševní pohodě, schopnosti se i zastavit, ale pak zcela určitě zase vyrazit za něčím novým. Výzva, je asi to správné slovo, na které Klára slyší; to je její slabost - nebo síla?!

Na svou první osmitisícovku Cho Oyu (8.201 m n.m.) vystoupila v roce 2006 s Tashi Tenzingem, vnukem slavného Tenzinga Norgaye. Mezi její další zdolané vrcholy patří také nejvyšší hory kontinentů jako Aconcagua (6.959 m n.m.), Mount McKinley (6.094 m n.m.)  nebo Elbrus (5.642 m n.m.). V létě 2016 se vrátila ze své poslední expedice na druhou nejvyšší horu světa K2 (8.611m n.m.), vrcholový pokus ale zmařila lavina, která strhla celý třetí výškový tábor. Letos v létě se Klára do Pákistánu vrací uskutečnit svůj druhý pokus o výstup na K2. 

Něco o K2 

  • 8.611 m n.m.

K2, hora okouzlující, podmanivá, nemilosrdná. V místním nářečí baltí mají pro tento mrazivě krásný drahokam název Čhogori, neboli Velká hora. 

Více o chystané expedici i o Kláře najdete na http://www.klarakolouchova.cz

Aktuality

21.6.2018 Jste báječní, neuvěřitelní a všem MOC a MOC děkuju!

Jste báječní, neuvěřitelní a všem MOC a MOC děkuju! Sním svůj sen a Vy všichni, co jste mě podpořili a šli do toho se mnou, jste jeho součástí. Zdravím už z pákistánského Skardu, zítra ráno vyrážíme na sever do hor do vesničky Ascole a odtud na 140km dlouhou pouť do základního tábora pod K2.…

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 28
    Podepsaná pohlednice s horou K2  

    Pohlednicová fotografie nejobtížnější osmitisícovky světa pořízená přímo na místě v rámci Klářiny první expedice na K2, podepsaná Klárou Kolouchovou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,87 €
    (250 Kč)
  • predané 11
    Přání štěstí :) / Good luck wishes :)

    Přibližte se ke hvězdám a sdílejte s Klárou její sen!

    Get closer to the stars, by sharing Klara's dream!   
     

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    9,87 €
    (250 Kč)
  • predané 43
    Pohlednice s horou K2 s osobním věnováním od Kláry

    Pohlednicová fotografie nejobtížnější osmitisícovky světa pořízená přímo na místě v rámci Klářiny první expedice na K2.
    • S osobním věnováním od Kláry Kolouchové.
    • Pokud máte zájem o konkrétní text věnování, uveďte jej, prosím, do poznámky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,85 €
    (300 Kč)
  • predané 22
    Velká autorská fotografie K2 s podpisem

    Fotografie nejobtížnější osmitisícovky světa ve velikosti A4 pořízená Petrem Janem Juračkou v průběhu expedice K2 2016, podepsaná Klárou Kolouchovou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,64 €
    (700 Kč)
  • zostáva 57 z 80
    Vstupenky na premiéru filmu o Kláře a K2

    O Kláře a její odvážné expedici na horu K2 vzniká i celovečerní dokumentární film. Za Vaši podporu získáte dva lístky na slavnostní premiéru filmu v Praze. 

    Voucher na vstupenky Vám zašleme do 40 dnů po skončení kampaně. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,59 €
    (800 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Tréninkový den horolezce

    Chcete si vyzkoušet, jak jste na tom s fyzičkou? Chcete zažít, jak probíhá trénink před expedicí na K2?

    Klára a její trenéři vás zapojí do tréninku, který v rámci přípravy absolvují několikrát týdně. Společně Vám dají do těla, bez ohledu na Vaši výkonost :) To vše během jednoho nabytého půldne v Praze. Otestujete svou techniku běhu, vytrvalost a sílu! Pitný režim v ceně.

    Po letních prázdninách vypíšeme po dohodě možné termíny.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,72 €
    (2 500 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Kamínek na památku přímo z Base Campu K2 předaný na premiéře filmu

    Klára Vám přiveze památeční kamínek ze základního tábora na úpatí majestátné hory K2, který Vám pak osobně předá na premiéře dokumentárního filmu v Praze. Takže k této ceně ještě přidáme dva vstupy na slavnostní premiéru :)

    Voucher na tuto odměnu Vám zašleme do 40 dnů po skončení kampaně. 
     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    340,02 €
    (8 611 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Na kávu s Klárou a jejími zážitky

    Dobývat nejtěžší horu světa není legrace. Klára vám u dobré kávy osobně o expedici na K2 povypráví, sdělí nejsilnější zážitky, předá vám podepsanou zarámovanou fotografii z expedice na K2 a k tomu přidáme ještě dva lístky na premiéru filmu v Praze. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    394,87 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 1 z 2
    Přednáška o expedici s promítáním

    Jako odměnu za Vaši podporu k Vám Klára přijede s poutavou přednáškou o expedici na K2 i o sobě samé. Pouze pro Vás a Vaše přátele, kolegy či zaměstnance.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 579,47 €
    (40 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Funkční čelenka od SKHOOP

    Získáte krásnou funkční širokou čelenku ve veselé pískově hnědé barvě od partnera expedičního  oblečení SKHoop, která je vhodná jak pro aktivní pohyb tak pro krocení neposedných vlasů :)
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,82 €
    (350 Kč)
  • Vypredané!!
    VIP vstupenky na premiéru filmu o Kláře a K2

    O Kláře a její odvážné expedici na horu K2 vzniká i celovečerní dokumentární film. Jako odměnu za Vaši podporu získáte dva VIP lístky na slavnostní premiéru filmu v Praze.

    Klára Vás zde osobně přivítá a pozve na drink či kávu před zahájením a pak Vás doprovodí na Vaše čestná místa do sálu.

    Voucher na vstupenky Vám zašleme do 40 dnů po skončení kampaně. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,38 €
    (1 200 Kč)
  • Vypredané!!
    VIP vstupenky na premiéru filmu o Kláře a K2 a afterparty

    O Kláře a její odvážné cestě na horu K2 vzniká i celovečerní dokumentární film. Jako odměnu za Vaši podporu získáte dva VIP lístky na slavnostní premiéru filmu v Praze.

    Po filmu Vás Klára zve na afterparty, kde se potkáte nejen s ní a jejími přáteli, ale i s řadou zajímavých osobností sportovního a uměleckého života. A jako bonus přidáme společné foto s Klárou.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,23 €
    (1 500 Kč)
  • Vypredané!!
    Dámské expediční triko od [sn]

    Dokonalé spojení dvou vysoce funkčních materiálů v jedno, to je [sn] super.natural. Spojením super funkčního syntetického vlákna v jádru příze a merino vlny vznikl unikátní celek s nepřekonatelnými vlastnostmi. 
     
    Klára ho používá nejen na svých expedicích a i Vy si ho můžete patřičně užít –  v elegantní bordó barvě a s krátkým rukávem ve velikosti M! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    67,13 €
    (1 700 Kč)
  • Vypredané!!
    Pánské expediční triko od [sn]

    Přírodní merino vlna udržuje příjemnou tělesnou teplotu a to i v případě pokud je vlhká a také snadno odolává tělesnému zápachu. Naopak syntetické vlákno dodává přízi pevnost, jemnost a díky němu celé oblečení rychleji schne. 
     
    Kdo by odolal volání hor. Tohle černé funkční triko s krátkým rukávem ve velikosti L a grafickým motivem „The Mountains are calling, and I must go“ si zamilujete! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    82,92 €
    (2 100 Kč)
  • Vypredané!!
    Zarámovaná autorská fotografie s horou K2 a osobním věnováním

    Zarámovaná fotografie nejobtížnější osmitisícovky světa ve velikosti A2 s osobním věnováním od Kláry pořízená Petrem Janem Juračkou v průběhu expedice K2 2016.

    Pokud máte zájem o specifický text věnování, uveďte jej, prosím, do poznámky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,43 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Polodrahokam z Karákóramu předaný na premiéře filmu

    Drsné Karákóramské pohoří v sobě skrývá i něžnou krásu v podobě vzácných barevných kamínků. Klára Vám z Pákistánu přiveze neopracovaný polodrahokam, který Vám pak osobně předá na premiéře dokumentárního filmu v Praze. K této ceně ještě přidáme dva vstupy na slavnostní premiéru :)

    Voucher na tuto odměnu Vám zašleme do 40 dnů po skončení kampaně. 
     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    592,30 €
    (15 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Partner filmu o K2

    Staňte se partnerem expedice a filmu o ní. Získáte poděkování v titulcích filmu, Klárou podepsanou partnerskou fotografii s horou K2. Vy nebo Vaše logo bude prezentováno v kampaních provázejících expedici a uvedení filmu. Vedle toho na Vás čeká osobní setkání s Klárou a 6 VIP vstupenek na premiéru. 

    Pro konkrétní podmínky a nabídku pro partnera v rámci  prezentací a kampaní kontaktujte, prosím:
    martina.gabrielova@bontonfilm.cz

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    592,30 €
    (15 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Hlavní partner filmu o K2

    Staňte se hlavním partnerem expedice na K2 a filmu o ní. Budete nejen uveden jako hlavní partner expedice v titulcích filmu, ale uvedeme Vaše jméno nebo logo i na propagačních materiálech k expedici a filmu. Dále získáte Klárou podepsanou partnerskou fotografii s horou K2, zvýrazněné poděkování v traileru k filmu o expedici, poděkování na premiéře filmu, setkání s Klárou a 10 VIP vstupenek na premiéru filmu v Praze.

    Pro konkrétní podmínky a nabídku pro hlavního partnera v rámci  prezentací a kampaní kontaktujte, prosím: martina.gabrielova@bontonfilm.cz

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 184,60 €
    (30 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Přednáška o expedici s promítáním

    Jako odměnu za Vaši podporu k Vám Klára přijede s poutavou přednáškou o expedici na K2 i o sobě samé. Pouze pro Vás a Vaše přátele, kolegy či zaměstnance.

     

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 579,47 €
    (40 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Generální partner filmu o K2

    Staňte se generálním partnerem filmu o expedici na K2. Budete nejen uveden jako hlavní partner v titulcích filmu, ale uvedeme Vaše jméno nebo logo i na propagačních materiálech k expedici a filmu. Budete se moci zapojit do kampaní provázejících uvedení filmu.

    Dále získáte Klárou podepsanou partnerskou fotografii s horou K2, zvýrazněné poděkování v traileru k filmu o expedici, poděkování na premiéře filmu, setkání s Klárou a 20 VIP vstupenek na premiéru filmu v Praze.

    Pro konkrétní podmínky a nabídku pro generálního partnera v rámci  prezentací a kampaní kontaktujte, prosím:
    martina.gabrielova@bontonfilm.cz

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    2 369,20 €
    (60 000 Kč)