Jevgenij Švarc: Drak

Pohádka o tom, že draka zabít nelze. Nadčasová pohádková hra ruského autora Jevgenije Švarce, která po dlouhá desetiletí patřila nejen v SSSR k "trezorovým" dílům, nyní v novém překladu z dílny skupiny překladatelů #anikdyjinak.

Autor: #anikdyjinak

  • Lancelot

  • Elza

3 235 €
vybrané z 1 979 €

163%

163% splnené

408 ľudí prispelo

Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 10.5.2018 v 10:56.

Zobraziť všetky odmeny

Město sužuje drak. Již několik století bere obyvatelům města vše, i mladé dívky. Kdysi dávno obyvatelé města s drakem bojovali, ale přemohl je. Nakonec se vzdali a přijali myšlenku, že je lepší mít vlastního draka, než kdyby přišel jiný, třeba mnohem horší, a Drakovi se podvolili. Když pak jednoho dne přijde do města hrdina, cizinec, který měšťanům nabídne, že draka zabije, zmocní se města panika. Vždyť za draka vládne pořádek a klid a každý ví, kde je jeho místo. Konec vlády draka sice znamená svobodu, ale také velké břímě odpovědnosti. Navzdory vůli obyvatel města hrdina draka přemůže. Ale městu se neuleví. Moci se chopí ti, kteří dříve s drakem nejvíce spolupracovali, vítězství nad ním prohlásí za vlastní a nad městem a jeho obyvateli dál vládnou stejnými prostředky jako předtím drak. Co se stane poté, co bylo zlo poraženo? Jak se společnost dokáže vypořádat s nabytou svobodou, pokud celé generace žily a byly vychovávány v nesvobodě? Lze vůbec zabít draka?

Kdo jsme?

Překladatelská skupina Anikdyjinak! se zabývá překlady textů ruských autorů. Za téměř rok a půl činnosti jsme pro naše čtenáře přeložili kolem 800 textů. 

Proč to děláme?

Je to téměř rok, co jsme s vaší pomocí, vážení přispěvatelé, mohli vydat skvělou knihu Fazila Iskandera "Králíci a hroznýši", která se zařadila mezi knižní bestsellery a nejúspěšnější projekty zde na hithitu. Věříme, že stejná budoucnost čeká i Švarcova Draka. 

Aktuality

5.6.2018 Drak bude 20. června!

Vážení přispěvatelé, chceme poděkovat, že díky vám mohl projekt vydání divadelní hry Drak spatřit světlo světa.  Kniha již je v tisku a termín dodání je 20. června 2018. Expedovat budeme ihned. Věříme, že nejpozději do prázdnin bude Drak u vás.  Tým #anikdyjinak!

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 293
    Chci knihu!

    Za svůj příspěvek dostanu tištěnou knihu a originální pohled s ilustrací autora obrázků v knize. Poštovné a balné je zahrnuto v hodnotě příspěvku.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,92 €
    (99 Kč)
  • predané 93
    Chci tři knihy!

    Za svůj příspěvek dostanu tři výtisky knihy a tři originální pohledy s ilustrací autora obrázků v knize. Poštovné a balné je zahrnuto v hodnotě příspěvku.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,48 €
    (290 Kč)
  • predané 13
    Chci pět knih!

    Za svůj příspěvek dostanu pět výtisků knihy a pět originálních pohledů s ilustrací autora obrázků v knize. Poštovné a balné je zahrnuto v hodnotě příspěvku.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,00 €
    (480 Kč)
  • predané 9
    Chci 10 knih!

    Za svůj příspěvek dostanu deset výtisků knihy a deset originálních pohledů s ilustrací autora obrázků v knize. Poštovné a balné je zahrnuto v hodnotě příspěvku.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    35,62 €
    (900 Kč)