Cafe 21 - připravujeme kávu srdcem!

Hradišťská komunitní kavárna Cafe 21 byla otevřena 6. 6. 2016. Doposud ovšem nemá úplně vše své vlastní vybavení. Pojďte to změnit a pomozte ji dotvořit a pořádně rozjet v tradičním duchu.

Autor: Eva Podolská

  • Autor návrhu i vizualizace interiéru: Jan Stašek

2 541 €
vybrané z 2 276 €

111%

111% splnené

103 ľudí prispelo

Komunita, Jedlo

Uherské Hradiště, Zlínský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 14.4.2018 v 21:28.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo?

Musím říct, že když jsem vstoupila do kavárny Cafe 21, zapůsobilo na mě klidné prostředí a milí, usměvaví lidé, kteří svoji práci dělají s láskou. Proto mě překvapil fakt, že i když se na první pohled zdá být kavárna plně vybavená, opak je pravdou. Na vybavení totiž nezbylo dost investic, a proto je veškerý nábytek pouze zapůjčený, a to je načase změnit. V kavárně se nachází totiž jen to nejdůležitější - kávovar a výstavní systém v prostorách celé kavárny.

Stolky a židle, které jsou v kavárně momentálně zapůjčené, a které velmi pomohly v těžkých začátcích, už mají své nejlepší za sebou. Bohužel svým provedením komplikují i práci hendikepovaným a snižují komfort návštěvníků. A protože se zajímám o oblast crowdfundingu, napadla mě myšlenka spojit to dohromady. Proto také vznikl tento projekt.

Seznamte se - Cafe 21

Komunitní kavárna v historické budově samotného centra srdce Slovácka, kde se na jejím provozu podílejí i handicapovaní. Místo, jejímž cílem je spojit rozměr komunitního setkávání, prostor pro besedy, přednášky, semináře, kurzy, workshopy, a ještě s koutkem pro maminky s dětmi a seniory. To vše je Cafe 21. Kavárna, která má otevřeno denně, a kde se snaží, aby se zde lidé cítili dobře, našli zde místní produkty, a věděli, že všechno je pro ně připraveno s láskou a srdcem.

V Cafe 21 najdete převážně místní produkty – limonády ze sirupů od regionálních výrobců, lahodné cheesecaky a dortíky od místních cukrářek, raw sušenky, tyčinky. Také se snaží vycházet vstříc i veganům v přípravě kávy ve variantě se sójovým mlékem a bezlepkářům při jejich mlsání.

Mimo to, v kavárně se nachází i Kútek 21, který vznikl přirozenou potřebou maminek a jejich dětí najít chráněný prostor ve městě, kde by měly možnost své nejmenší bezpečně zaopatřit, a současně vznikl také díky popudu samotného města. Děti si mohou vyhrát jak v dětském koutku v kavárny, tak i na venkovním nádvoří, které patří ke kávarně. Dětem je uzpůsoben sortiment kavárny i zázemí (přebalovací pult, stoličky, stupínky, ohřev jídla).

Uplatnění zde našli i hendikepovaní, kteří se velmi snaží, aby jejich práce byla prostě perfektní. A pokud se zrovna ideálně nedaří, všichni to zvládají s nekonečnou trpělivostí a úsměvem.

A kdo že tu pracuje?

  • Zdenka – provozní a současně obsluha
  • Monika – PR, produkce a současně také obsluha
  • Renatka, Evička, Ivetka, Jaruška - s vrozeným hendikepem, ale jsou moc šikovné, a zastanou už i samostatnou práci v přípravě a obsluze. Navíc jim tato práce moc pomáhá v osobním rozvoji.

... a ještě něco navíc

Uherské Hradiště je srdcem Slovácka a stejně tak chceme koncipovat kavárnu. Inspirace je všude kolem nás, vyvěrá z nejhlubších tradic a je generacemi uchovávána a vytvářena doposud.

Slovácku a jeho tradicím chceme náš interiér maximálně přizpůsobit a promítnou do něj jak dekory tupeské keramiky, tak například hluckého či strážnického ornamentu a dalších technik. Vše v čisté linii bílé barvy na jednobarevném podkladě. Každý stolek, každá židlička bude originálním dílem.

Chceme, aby si každý návštěvník našel tu nejsympatičtější židli, a mohl na ní v klidném prostředí vychutnat svůj šálek kávy.

Kam peníze půjdou?

Vzhledem k tomu, že se kavárna nachází v památkově chráněných prostorách bývalé Jezuitské koleje, nemůže se zde nijak zasahovat do stávající dispozice. Proto chceme alespoň zútulnit prostor kavárny, sjednotit její koncept a navýšit její kapacitu. Máme v plánu vymalovat a postupně upravovat celý prostor kavárny.

 

Nejdříve je ovšem nutné zaměřit se na místnost, která slouží mimo jiné i na nejrůznější kulturní akce v kavárně. V této místnosti probíhají různé výstavy, vernisáže, koncerty, kurzy či zde natáčí své talk show regionální televize TVS. Chceme do ní pořídit nejen nové stoly a židle, ale pokud budeme mít dostatek prostředků, tak i gauč, křesla a prostor na knihovničku, aby se lidé v kavárně cítili pohodlně jako doma. Rádi bychom z kavárny udělali přátelské místo, kam se lidé budou rádi vracet. Postupně je v plánu dotvořit i zbytek kavárny – především bar a jeho vybavení.

Každá koruna se počítá!

Dosažením cílové částky projekt zdaleka nekončí. Pokud se povede vybrat více než 100 %, každá další koruna bude použita pro další rekonstrukci a inovaci pracovního prostředí a zachování památky regionu Slovácka a podporu domácích výrobců.

Na závěr něco o autorce projektu... 

Věčný student, kterého baví se vzdělávat a získávat nové poznatky a informace. Pořád nepoučitelný snílek, který věří v lepší zítřky. Optimista, realista i pesimista dle momentální nálady. Milovník diářů a samolepek, ale zároveň také blázen do účetnictví a daní. Jsem ovšem také takový ten aktivní člověk, který musí být zapojen snad do všeho. :-) Takže jsem v rámci vysoké školy součástí různých projektů a aktivit, protože mě baví lidem pomáhat, dělat jim radost a vykouzlit jim úsměv na tváři. Postupem času jsem se naučila jednu věc, že cokoliv, co děláte, má smysl jen a pouze tehdy, pokud díky tomu druhému vykouzlíte úsměv na tváři. To, co dělám, dělám proto, že chci, ne proto, že musím... 

Uznávám, že předchozí řádky byly docela dost dlouhý elaborát o mně. :-) Vás ale asi zajímá má spojitost s kavárnou Cafe 21 a spolupráce prostřednictvím crowdfundingu. V kavárně pracuje moje sestra, která mi jeden večer začala vykládat, že by prostor kavárny rádi vylepšili, ale bohužel nemají dostatek financí. A protože jsem aktivní blázen, který se do všeho pouští, navrhla jsem právě možnost zkusit financování crowdfundingem. A tím se dostáváme opět na začátek tohoto příběhu. :-)

Aktuality

14.4.2018 Děkujeme všem za podporu!

Krásný víkend, milí přispěvatelé :-) S radostí Vám musíme oznámit že projekt "Cafe 21 - připravujeme kávu srdcem!" byl před chvílí úspěšně zakončen. Společně jsme to zvládli a dokonce se nám podařilo vybrat více než byla stanovená cílová částka. Celkem 111 % - tedy celých 64 195 Kč. Po 30 dnech…

Viacej

12.4.2018 Každá koruna navíc se počítá!

Krásný slunečný den, milí přispěvatelé :-) I když jsme společně dávno překročili 100 % vybrané částky, tento projekt zdaleka nekončí! Zbývají nám ještě necelé 2 dny, a proto každá další koruna, která bude vybrána navíc, bude použita pro další rekonstrukci a inovaci pracovního prostředí v kavárně,…

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Vřelé díky!

    Moc si vážíme, že do toho chceš jít s námi! Za tvůj dobrý skutek budeš náležitě odměn. A protože žádný příspěvek pro nás není malý, rádi ti pošleme poděkování v elektronické formě.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,17 €
    (80 Kč)
  • predané 32
    1 kafe za podporu

    Moc děkujeme, že do toho jdeš s námi! Jako odměna tě nemine jeden kávový nápoj z naší aktuální nabídky za tvou podporu. A že nevíš, jaký nápoj si dát? Nevadí, rádi ti poradíme. :-)

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem. Poukázka na odměnu je platná do konce listopadu 2018.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 0
    10 porcí zrnek

    Není nad čerstvě pražená zrnka kávy, která můžeš mít kdykoliv pro sebe. S tímto poukazem budeš mít 10 porcí zrnek kávy (1 porce = 7 gramů). Nabízíme ti italskou kávu CITTÁ DEL CAFFÉ CREMA BAR, kterou používáme u nás v kavárně. Tato směs je z vybraných zrn kávy z Jižní Ameriky, Indie a střední Afriky. Je to káva se silným charakterem a její hustá krémová chuť pohladí tvé chuťové pohárky. Směs kávy je v poměru 60 % Arabica a 40 % Robusta. Samozřejmě pokud budeš chtít, tak ti zrnka pomeleme. Jestli si zrnka kávy necháš pro sebe, nebo se podělíš s přáteli, necháváme už na tobě.

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem. Poukázka na odměnu je platná do konce listopadu 2018.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 38 z 50
    Snídaňové menu pro dva

    Snídaně je základem dne. A protože víme, že někdy bývají rána náročná a nic se nestíhá, tento problém za tebe hravě vyřešíme. Budeš mít u nás v kavárně připravenou snídani pro dva. Tobě a tvému parťákovi připravíme toust společně s domácí limonádou dle aktuální nabídky naší kavárny. Snídani si můžete u nás buď v klidu sníst, nebo si ji můžete odnést s sebou, pokud budete spěchat do práce, školy nebo někam jinam.

    Odměna zahrnuje:
    - 2x toust
    - 2x domácí limonáda z aktuální nabídky

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem. Poukázka na odměnu je platná do konce listopadu 2018.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 18 z 50
    Dva v jednom

    Říká se, že ve dvou se to lépe táhne. Proto s sebou vezmi svoji drahou polovičku, či kamaráda, kamaráda, kolegu, nebo kohokoliv, kdo je tvému srdci blízký, a zajděte si k nám do kavárny na kávu nebo čaj. K tomu samozřejmě nesmí chybět i libovolný dortík z naší aktuální nabídky. A pokud nebudete vědět, co si dát, rádi Vám poradíme s výběrem.

    Odměna zahrnuje:
    - 2x káva nebo čaj
    - 2x libovolný dortík z aktuální nabídky

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem. Poukázka na odměnu je platná do konce listopadu 2018.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • zostáva 96 z 100
    Pozdrav ze Slovácka

    Chceš se dozvědět více o Slovácku? Právě pro tebe je určena knížka „Ve víru barev a chutí“, omalovánka slováckých ornamentů, samolepka a magnetka – to vše ti může Slovácko stále připomínat.

    Odměnu si můžeš vyzvednout osobně u nás v kavárně nebo ti ji můžeme poslat poštou. Ve druhém případě nezapomeň do poznámky napsat svoji adresu.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,81 €
    (450 Kč)
  • predané 0
    50 porcí zrnek

    Není nad čerstvě pražená zrnka kávy, která můžeš mít kdykoliv pro sebe. A pro milovníky kávy snad lepší odměna ani nemůže být. :-) S tímto poukazem budeš mít 50 porcí zrnek kávy (1 porce = 7 gramů). Nabízíme ti italskou kávu CITTÁ DEL CAFFÉ CREMA BAR, kterou používáme u nás v kavárně. Tato směs je z vybraných zrn kávy z Jižní Ameriky, Indie a střední Afriky. Je to káva se silným charakterem a její hustá krémová chuť pohladí tvé chuťové pohárky. Směs kávy je v poměru 60 % Arabica a 40 % Robusta. Samozřejmě pokud budeš chtít, tak ti zrnka pomeleme. Jestli si zrnka kávy necháš pro sebe, nebo se podělíš s přáteli, necháváme už na tobě.

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem. Poukázka na odměnu je platná do konce listopadu 2018.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Dort s věnováním

    Ve spolupráci s naší vynikající cukrářkou ti necháme upéct dort podle individuální dohody a možností. Na něj ti samozřejmě dáme věnování. Jestli dort sníš na posezení s přáteli, nebo ho někomu daruješ, necháváme už na tobě.

    Detaily tvého dortu spolu domluvíme po e-mailu či osobně. :-)

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem. Poukázka na odměnu je platná do konce listopadu 2018.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    47,50 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 21 z 21
    Kafe za 20 do konce roku

    Pokud si milovníkem kávy, tato odměna je pro tebe ideální. Dostaneš od nás věrnostní kartu na jméno a do konce tohoto roku budeš mít u nás předplaceno jedno libovolné kafe na den za 20 Kč.

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    83,12 €
    (2 100 Kč)
  • zostáva 3 z 12
    Adoptuj židli!

    Toužíš být součástí kavárny navždy? Nech si na židli zvěčnit svoje jméno či přezdívku někoho jiného jako originální dárek. Tvé jméno se nesmazatelně zapíše nejen na židli, ale i do celé historie naší kavárny. Mimo to, budeš mít i možnost podílet se na designu samotné židle. Pomůžeš nám s výběrem tradičních slováckých vzorů, motivů a ornamentů, kterými poté vyzdobíme celou židli.

    Odměna zahrnuje:
    - tvé jméno nebo přezdívka zvěčněné na židli
    - návrh designu židle z vybraných tradičních slováckých vzorů, motivů a ornamentů

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Dětská oslava

    Pro Vaše děti uspořádáme tu nejlepší oslavu v naší kavárně.

    Odměna zahrnuje:
    - rezervace místnosti v kavárně na 3 hodiny pro 10 lidí
    - 1x dort
    - sladký mix (sušenky, minizákusky, minilízátka)
    - slaný mix (kanapky, jednohubky)
    - slané (3x brambůrky, 3x tyčinky)
    - 4x džbán s džusem
    - ovocné a zeleninové špízy
    - výzdoba  v určitém stylu

    Termín spolu domluvíme na libovolný den do Vánoc. :-)

    Balíček lze navýšit max. na 25 lidí, příplatek za osobu je 300 Kč. V případě prodloužení rezervace místnosti je 100 Kč/hodinu za nájem.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    Posezení s rodinou či přáteli

    Ať již máte oslavu, nebo si jen tak chcete posedět s přáteli či rodinou, může to být zrovna u nás v kavárně.

    Odměna zahrnuje:
    - rezervace místnosti v kavárně na 3 hodiny pro 10 lidí
    - obložená mísa s uzeninou
    - obložená mísa se sýrem
    - pečivo
    - zelenina, ovoce
    - koláčky
    - 3x láhev vína
    - 4x džbán s vodou a citronem
    - 10x káva nebo čaj

    Termín spolu domluvíme na libovolný den do Vánoc. :-)

    Balíček lze navýšit max. na 25 lidí, příplatek za osobu je 400 Kč. V případě prodloužení rezervace místnosti je 100 Kč/hodinu za nájem.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Sponzor opravy

    Chci být součástí celého procesu oprav v kavárně Café 21, a proto se stanu hlavním podporovatelem dobré věci. K tomu mi samozřejmě náleží i patřičná odměna. Zarezervuji si výrobu 50 buttonů (placek) s vlastním návrhem, kterými můžu obdarovat své firemní partnery, zaměstnance či své blízké. Samozřejmě mi bude patřit i věrnostní karta na jméno a do konce tohoto roku budu mít u Vás předplaceno jedno libovolné kafe na den za 20 Kč. Také dostanu 1 kg kvalitní italské zrnkové kávy.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Můj vlastní toust

    Máš svůj oblíbený toust, ale nikde ho neprodávají? Nevadí. U nás tvůj toust bude mít místo a bude se prodávat ve speciální nabídce. Je jedno, jestli bude sladký nebo slaný. Stačí si vybrat ze surovin podle možností naší kavárny a poslat nám tvůj recept na toust. A to zdaleka ještě není vše! Svůj toust si můžeš i pojmenovat. A to za to stojí, nemyslíš? Kromě toho, když za námi přijdeš, tvůj toust ti připravíme a můžeš posoudit, zda se nám povedl podle tvých představ.

    Odměna zahrnuje:
    - výroba tvého toustu, který bude zahrnutý do speciální nabídky kavárny
    - pojmenování toustu
    - 1x poukázka na tvůj toust

    Detaily tvého toustu spolu domluvíme po e-mailu či osobně. :-) 

    Pokud toužíš tuto odměnu někomu věnovat, nezapomeň jméno obdarovaného napsat do poznámky. Darovací certifikát ti zašleme e-mailem. Poukázka na odměnu je platná do konce listopadu 2018.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)