Filmový dokument - Cesta štědrosti

Podpořte tvorbu filmového dokumentu o 10denní cestě po Tanzánii a setkání sponzorovaného dítěte na dálku s podporovatelem. Díky vaši podpoře můžete i vy být součástí příběhu.

  • Děti před školou

  • Podporované děti

  • Tanzánie

  • Škola v Tanzánii

  • Podporované děti

2 612 €
vybrané z 2 296 €

113%

113% splnené

25 ľudí prispelo

Film

Havířov, Moravskoslezský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 3.5.2018 v 19:30.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo...

Vše začalo setkáním s vedoucím projektu Děti Afriky. Slovo dalo slovo a vznikl nápad podpořit službu podpory dítěte na dálku zajímavým filmovým dokumentem. Jak ale takový film pojmout?? Možnost využití návštěvy v Tanzánii se přímo nabízela. Propojit jeden příběh podporovatele s tématem sponzorství dítěte, podpory a štědrosti vůbec. Pojmout film jako příběh, cestu, cestu štědrosti. 

Co je náš cíl? Co je výstupem projektu?

Cílem je filmový dokument (cca do 35-45 minut). Vypráví o cestě (ne)jednoho podporovatele, který má možnost vycestovat do cizí země (Tanzánie) a setkat se s dítětem, které finančně podporuje. Film má za cíl zaznamenat celou 10denní cestu a obecně ukázat, jakou cenu má pro nás štědrost a pomoc druhým. Povzbudit k radostnému dávání:). Výstupem pak je premiéra v regionálních kinech či možnost promítání na festivalech, v televizích. Nepřímá pak pro prezentační účely Děti Afriky.

Náklady na cestu

Prostředky jsou určené na náklady jednoho člověka (kameramana i střihače zároveň), letenky, očkování, pobyt v Tanzánii (cestování, ubytování atd.), dárky pro místní děti. V částce je taky zahrnuto pronájem profesionální filmové techniky, postprodukční práva (hudba a grafika) plus náklady na propagaci. Nejsou zde žádné odměny či plat. Všechny peníze vybrané navíc jdou na tamní účely či podporu místních dětí v Tanzánii.

... a ještě něco navíc

Žijeme ve zvláštní době, kdy pomáhat druhým se prostě nenosí a u cizích lidí to platí dvojnásob. Avšak existují vyjímky, kdy se lidé rozhodnou být opravdu štědří a finančně někoho sponzorovat na dálku. Jen tak. Moje ústřední myšlenka, která se mi honí hlavou: Při pomoci druhým se nemění život pouze podporovanému, ale i samotnému podporovateli. 

Kdo jsme?

Živím se jako kameraman a postprodukční. Moje hobby se před nedávnem stalo moji prací. Živím se jako kameraman a postprodukční v Ostravské firmě Film21. Na stránkách www.film21.cz můžete vidět moji i naši týmovou práci.

Zatím spíše dělám toto, ale ono se to do dokumentu taky hodí:

Moje starší práce podobného rázu: 

Vyprávět příběhy pomocí obrazů je již součást mého života. Rád natáčím příběhy druhých a snažím se jim dávat nezaměnitelný a emocionální ráz. Společně pak s  křesťanskou organizací Děti Afriky spoluprácujeme na filmovém dokumentu.

Proč to děláme?

Film, či média samy o sobě, mohou ovlivnit vnímání lidí na danou věc. Ukázat, že dávat má mnohem větší dopad na náš život, než brát.  A osobně? Už je to dlouho, co jsem sám podporovatelem na dálku. Jsem křesťanem a chci naplňovat poslání o pomoci druhým. Být součástí většího příběhu.

Aktuality

18.4.2018 > 100%

Víc než sto procent!!! Stále ještě máme několik dnů, ve kterých můžete dál přispívat. Finance, které se vyberou navíc, budou použity pro potřeby místních lidí v Tanzánii.  Ještě jednou děkuji všem!!! 

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 1
    Poděkování v titulcích

    I za menší částku bude v závěrečných titulcích uvedeno vaše jméno (včetně obce) společně s poděkováním za podporu tvorby filmu.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,92 €
    (200 Kč)
  • zostáva 37 z 40
    Film ke shlednutí (streaming)

    Týden po premiéře dostanete možnost shlédnutí celého filmu ve FullHD. Nebude chybět ani vaše jméno v závěrečných titulcích.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 21 z 30
    Film ke stažení

    Týden po premiéře dostanete možnost stažení celého filmu ve FullHD. Nebude chybět ani vaše jméno v závěrečných titulcích.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 12 z 20
    Africký náramek

    Africký náramek a VIP pozvánka pro jednu osobu na premiéru v Třinci. I v tomto případě dostanete film ke stažení a stejně jako ostatní budete zvěčnění v závěrečných titulcích. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Foto celé výpravy

    Rádi byste měli fotku štábu z Tanzánie?? Určitě se pro vás s místními lidmi vyfotíme, po návratu pěkně orámujeme  a pošleme. VIP pozvánka na premiéru v Třinci (červenec) pro tři osoby. Nebude chybět poděkování v závěrečných titulcích.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 1 z 2
    8 hodin se střihačem - tvůrcem

    Chceš vidět jak se stříhá hotový dokument? Nahlédnout pod pokličku střihači? Tato odměna ti dává možnost strávit osm hodin (větší města po celé ČR) přímo ze stříhačem - potažmo tvůrcem samotným. On totiž má tu střižnu stále sebou. Rád za tebou přijede a ukáže ti právě stříhané scény z dokumentu. Můžeš být tak součástí postprodukce.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)