Tvoříme most mezi Amazonií a Českem

Vkročte s námi do Česko-Amazonského světa plného férových superpotravin. Ochutnávejte, užívejte, zažívejte výborné chutě ve vege bistru a fresh baru, které je zároveň novým místem setkávání široké komunity fanoušků Jižní Ameriky, superfoods a vege.

  • Piškoty máčené v Xocolatlu a mascarpone s Makou

  • Osvětlení z jantarů bude i ve "Stepinu".

  • Náš core team při natáčení videoklipu.

  • I takto může vypadat vaše snídaně

  • Amazonie - Ekvádor. Původ kakaových bobů a Wayusy

  • Jantarová lampa, varianta 2.

5 323 €
vybrané z 11 874 €

44%

44% splnené

60 ľudí prispelo

Komunita, Jedlo

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 3.12.2017 v 13:09.

Zobraziť všetky odmeny

Když to hned na úvod shrneme ...

Amazonie je blíže, než se může zdát, dýcháme také díky ní a i ona má velký podíl na klimatu planety. Proto je dobré se o ni starat, stejně tak, jako o naše česká pole, záhonky a lesy. Podporovat naše farmáře i Amazonii a indiány tedy není tak úplně od věci.

Vybíráme to nejlepší z České Republiky - naše jablka, švestky, meruňky, jahody, byliny a pod. a to nejlepší a dostupné z Amazonie. Resp. to, co má smysl, výborně chutná a podporuje indiány v tom, aby se o Amazonii dobře starali, měli za co hradit náklady spojené s rostoucí civilizací a neměli motivaci prodávat svá území těžařům a zahraničním investorům.

Dovážíme suroviny přímo od indiánů a je za námi ohromný kus práce. Nyní potřebujeme podporu, abychom mohli pokračovat a dovezli sem větší zásilku amazonských dobrot, zaplatili certifikáty a atesty, které trh vyžaduje, a dobudovali náš i váš první kamenný „STEP IN“ v Italské v Praze, kde to s námi můžete prožívat, ochutnávat a bezvadně se najíst, dát si čerstvý česko-amazonský superfood džus na cestu, nakoupit vánoční dárky, přijít posedět nebo na minikoncert, zažít přednášky, workshopy, vyrobit si vlastní čokoládu, účastnit se kakaové ceremonie a mnoho dalšího.

Co je cílem STEP INu?

Milujeme opravdu kvalitní jídlo, hudbu, české lesy a hory. A také Amazonii a něco málo z té miliardy věcí, co tam roste a co jsme měli možnost ochutnat. A když má člověk s kým a kde sdílet... paráda. Amazonie, superpotraviny, indiáni, příroda ať už kdekoliv... to všechno má u nás v čechách hodně silný fanklub.

Ale Praha je malé město a až tolik míst, která by spojila body výše, tam není. Osobně neznám žádné jiné. Takže stavíme, resp. přestavujeme. A kde: Možná z úcty k tradici na Vinohradech, možná vzhledem k našim povahám v Italské. Ani ta numeorologie není špatná - číslo 1223/20.

Indiánů pár známe, vlastně několik skupin z různých částí. Jsou to všechno vážně úctyhodní lidé, od kterých se máme mnoho co učit. Oni se od nás také učí... že potřebují pít Colu, mít smartphope a FB a tričko Adidas. Cilivizace je prostě tlačí, jsou povinni posílat děti do školy a kvůli tomu se stěhovat, a na to potřebují samozřejmě peníze. Naštěstí mají svá tradiční území o které má zájem spousta lidí. Aby ne: zlato a další nerostná bohatství, dřevo. Když k tomu ještě přidáme, že často jsou nuceni za tato svá území ještě platit různé správní poplatky, tak vlastně nemají moc jiných možností, než je jednoduše prodat. A Amazonie pláče a my s ní.

Mnozí ale prodávat nemusí, pokud by měli práci, například prodávali ručně dělané šperky, koše, tašky, nebo kakao, wayusu, juku a další plodiny rostoucí přímo v Pralese. Jejich výrobky a produkty jsou fantastické. Jejich plodiny vás dostanou do gastronebe. 

Proto kupujeme přímo od nich, od indiánů. Nemáme žádného zprostředkovatele, jen lidi, kteří se v Ekvádoru i v Brazílii hodně snaží, aby to fungovalo. A když kupujeme, musíme prodávat. Zatím prodáváme přes internet a po akcích, např. Kino Brasil nebo na vánočních trzích na Tylově náměstí. Ale aby to splnilo efekt, musíme prodávat i kupovat mnohem více. Proto rozšiřujeme STEP IN o kamennou prodejnu s fresh barem a vegetariánským bistrem a vyřizujeme další potřebná povolení a certifikace.

Jak vypadá takový česko-amazonský "superfoods" džus?

Základní čerstvé ovoce či zeleninu odšťavníme/ mixneme od českých farmářů. Třešničkou je pak doplnění chutě a nutričních kvalit superpotravinami z Amazonie, případně z And. Recepty jsou tvořeny synergicky, tedy aby 1+1>2. Tento způsob přípravy pochoutek se pak odráží ve všem, co odchází z naší vegetariánské kuchyně.

Žádné překvapení ... začalo to v Amazonii.

Chtěla jsem původně jen malou výdejnu e-shopu na minerály a superpotraviny. Že to moc nejde k sobě?. Dodnes vidím, jak v Brazílii jeden kamarád poctivě rozkousal a spolkl průhledný kámen, který jsem mu dala. Měl zrovna hlad a já nestačila zareagovat. Myslel si, že je to bombon. Prý mu to i chutnalo a hlad ho přešel, asi z mého šoku. Byl to docela vzácný kousek asi za 700 Kč. Od té doby razím teorii, že se kameny a jídlo krásně doplňují - uvidíte ve STEP INu.

Tenkrát to nebyl zdaleka jediný můj a Janův výlet do této části světa, ale na Amazonii jsme si museli ještě 7 let počkat. Mezitím byl čas na přípravu plánu, jak vytvořit most mezi Českem a Amazonií. Jak využít vzácných vztahů a spojení, které tam máme. Jak udělat něco dobrého a nasbírat nějaké "zásluhy". Byl prostor na pokusy a omyly, na zkušenosti, na průzkum. Cesta do Amazonie pak přišla v pravý čas. Neměli jsme pocit, že jsme po návratu do vlasti nějak zvlášť připraveni na totální životní a pracovní změnu, ale nechtěli jsme čekat, až... Přeci nejsme srabi, že.

A tu se objevila Katka, také zpět z Amazonie, a s ní příležitost převzít prostory, kde se vejde nejen výdejna e-shopu, ale mnohem více. Prostory, které mohou být malou amazonskou oázou v Praze, kde se můžete opravdu superkvalitně najíst a úžít si to, kde můžete postupně poznávat jinou kulturu, brát si z ní to nejlepší a aplikovat to do svého života tady v ČR, kde si můžete s přáteli zatančit, zazpívat, oslavovat nebo jen v klidu posedět u amazonského čaje, místo, kde se můžete seznámit, učit se i nakoupit vánoční dárky. Prostě STEP IN a uvidíte.

... a ještě něco navíc

Navíc jsme se rozhodli vám o tom zazpívat, když vydržíte až do konce, je to dobré znamení :-)

Kdo jsme?

Míša, Katka, Jan Gabriel a také a hlavně dona Ruth, don Jan starší, Míša a Agustin, bez kterých bychom byli v Ekvádoru spíše "step out". No a pak také Peter, Pavel, Michal a další naši "andělé", bez kterých by to nešlo...

Aktuality

26.11.2017 Přátelé, kamarádi, milí příznivci!

Moc děkujeme za veškerou dosavadní podporu, ať už finanční či jinou. Naše kampaň běží už jen pár dní a zbývá stále ještě balík peněz, který - pokud se podaří vybrat - nám velice usnadní práci. A pokud se vybrat nepodaří, tak "jedeme dál" a budeme stejně dělat to nejlepší, co můžeme. Nicméně pokud…

Viacej

20.11.2017 Přijďte se za námi trhnout!

Už pomalu balíme! Od čtvrtka 23.11. se na vás budeme těšit na vánočních trzích na Tylově náměstí na Praze 2. U stromečku. Ochutnávka jihoamerických dobrot zaručena! Přišlo nám také několik kusů vzácných indiánských šperků z Amazonie, bereme s sebou na stánek! :-)

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Amazonský pytlíček pro přežití

    Určitě vám to někdy přijde vhod: Zašátrejte v kabele a vyndejte amazonský pytlíček s 25 amazonskými kakaovými boby šitý z přírodního plátna naší babičkou. Stačí 3 až 5 bobů, které vám zvednou náladu, pozornost, aktivitu a třeba i další věci, které potřebujete.

    K vyzvednutí do 23.12. na Tylově náměstí u stromečku na stánku STEP IN, nebo dle dohody.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,05 €
    (77 Kč)
  • predané 3
    STEP IN předplacINka "S" 108 Kč

    Budete to mít k nám do STEP IN na Vinohradech kousek? Uvítáme, když nám přispějete formou předplacenky: tedy my můžeme dovybavit vše potřebné dříve, a vy si přijdete k nám na něco dobrého, jakmile otevřeme (únor 2018).

    PředplacINka se bude vztahovat na cokoliv, co ve STEP IN uvidíte a bude zrovna k prodeji. Platnost bude 405 dní od otevření.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    4,27 €
    (108 Kč)
  • predané 4
    Přijďte se za námi "trhnout"

    Od 23.11. do 23.12. budeme na vánočních trzích na pražském Tylově náměstí u stromečku - stánek "Amazonské dobroty".

    Zveme vás na teplý amazonský čaj a banánové chipsy s omáčkou, plus vám dáme ochutnat všechno, co tam zrovna k ochutnání budeme mít. Pokud si budete chtít na místě něco dalšího koupit, určitě vám přidáme ještě něco navíc.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    6,77 €
    (171 Kč)
  • predané 4
    Fresh fresh s ochutnávkou

    2 freshe, tedy čerstvé ovocné/ zeleninové šťávy 2 x 0,4l z toho nejlepšího, co máme. Základ odšťavníme/ mixneme od českých farmářů. Třešničkou je pak doplnění chutě a nutričních kvalit superpotravinami z Amazonie, případně z And. A samozřejmě vám dáme napřed naše superpotraviny ochutnat!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    8,79 €
    (222 Kč)
  • predané 2
    Vstupenka na Amazonský večer

    Povídání o Amazonii, promítání zajímavých fotek, vyprávění indiánských příběhů, sdílení zážitků a samozřejmě ochutnávka amazonských nápojů a superpotravinové občerstvení. Chystáme 1x měsíčně "Amazonské večery".

    1. termín je 15. 2. 2018, 18:30 - 20:30

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    14,64 €
    (370 Kč)
  • predané 4
    Workshop - Superpotraviny v kuchyni

    1x měsíčně budete moci zavítat do STEP IN na miniworkshop o superpotravinách a správných úpravách nejčastějších surovin. Ochutnávka jistá. Vhodné pro maminky s dětmi.

    Čas i datum budeme domlouvat se zájemci. Návrh 1. termínu je 7. 3. 2018, 14:00 - 16:00

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    20,58 €
    (520 Kč)
  • predané 3
    Fotoobraz Amazonie

    V Amazonii jsme pořídili pár pěkných fotek, takové ty, u kterých si říkáte, že si je necháze zarámovat. Ve STEP IN budou k dostání i fotoobrazy z nich, přijďte si pak jeden vybrat!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    26,88 €
    (679 Kč)
  • predané 12
    Vánoční plný pytlík, 750 g dobrot

    Šijeme pro vás spoustu přírodních pytlíků, které pak můžete využít např. na pečivo. Co v nich nyní: amazonské kakao, plantainové lupíny, mochyně peruánská, acerola, wayusa, karob atd. ... nebojte, návody přibalíme :-)

    ....A máte vánoční dárek, jak ušitý. Vyzvednout si ho můžete na vánočních trzích na Tylově náměstí na našem stánku "Amazonské dobroty" do 23.12.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    32,65 €
    (825 Kč)
  • predané 4
    STEP IN předplacINka "XXXL" 910Kč

    Budete to mít k nám do STEP IN na Vinohradech kousek? Uvítáme, když nám přispějete formou předplacINky: tedy my můžeme dovybavit vše potřebné dříve, a vy si přijdete k nám na něco dobrého, jakmile otevřeme (únor 2018). Platnost bude 405 dní od otevření.

    Za vaši přízeň se dárku navíc nevyhnete :-)

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    36,02 €
    (910 Kč)
  • predané 11
    Filantropové a další dobré duše var. A

    Delšího popisu asi netřeba... fandíte, podporujete, přejete úspěch a nic za to nechcete ... Ono se vám to stejně vrátí :-) 

    Pokud by vám to nevadilo, i tak bychom vás rádi pozvali k nám na ochutnávku drinku ze superpotravin. Rádi si s vámi připijeme na radost ze života.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    43,97 €
    (1 111 Kč)
  • predané 4
    Vánoční plný pytel, kilo dobrot

    Amazonské kakao, plantainové lupíny, spirulina, mochyně peruánská, acerola, wayusa, karob, stevia, atd. ... nebojte, Návody a recepty přibalíme :-)

    ....A máte vánoční dárek, jak ušitý. Vyzvednout si ho můžete na vánočních trzích na Tylově náměstí na našem stánku "Amazonské dobroty" do 23.12.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    51,57 €
    (1 303 Kč)
  • predané 0
    Přijďte si vyrobit vlastní amazonské pralinky

    Amazonské kakao, amazonské kakaové máslo, acai, acerola, kokos, mochyně peruánská, maca nebo další superpotraviny a ingredience dle vašeho výběru. A máte luxusní čokoládové pralinky, které jen tak nekoupíte.

    Provedeme vás výrobou, seznámíme s ingrediencemi a ještě vás zveme na jídlo, protože váš výtvor bude asi hodinu tuhnout! Domů od nás půjdete dobře nabaštění s 15 výjimečnými pralinkami, které alespoň cestou nesníte!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    58,38 €
    (1 475 Kč)
  • predané 0
    KaKoučink

    Pokud máte rádi přírodní kakao a koučink je metoda, které se nevyhýbáte, nebo si jí chcete vyzkoušet - je tu výjimečná příležitost! Náš certifikovaný kouč do vás při nejlepší vůli "nasype" množství kakaa ideální pro uvolnění endorfinů, zvednutí nálady, pozitivního myšlení a koncentrace, a můžete se společně pustit do práce! Ideální pro namotivování, pracovní i osobní témata vyžadující odvahu či energii.

    Setkání Praha nebo dle dohody, 90 minut.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    99,94 €
    (2 525 Kč)
  • predané 0
    WaKoučink

    Koučování "pod vlivem" Wayusy. Legální, zdravotně nezávadné - ba naopak velmi pro tělo prospěšné. Wayusa je amazonský energy nápoj obsahující např. vit. C, antioxidanty a lehce také kofein. Je příbuzná yerbě maté.
    Vyzkoušejte si koučink za doprovodu zkušeného kouče a pod vlivem wayusy. Budete mile překvapeni, wayusa vám pomůže držet vysokou koncentraci, myslet konstruktivně a s velkým nadhledem.

    Setkání Praha nebo dle dohody, 90 minut.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    99,94 €
    (2 525 Kč)
  • predané 2
    Vánoční opravdový pytel, 2 kg dobrot

    Lněný pytlík s tradičním vzorem, kterému určitě najdete široké uplatnění.

    Dojde k vám rovnou plný: 2 kg dobrot a specialit: amazonské kakao, kakaové máslo, plantainové lupíny, mochyně peruánská, acerola, spirulina, chlorella, wayusa, karob, stevia, atd. ... nebojte, vysvětlivky , návody a recepty přibalíme :-)

    ....A máte vánoční dárek, jak ušitý. Vyzvednout si ho můžete na vánočních trzích na Tylově náměstí na našem stánku "Amazonské dobroty" do 23.12

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    116,76 €
    (2 950 Kč)
  • predané 0
    Vánoční megapytel 4 kg s dovozem po Praze

    Lněný pytel s tradičním vzorem. Nenecháme vás však s ním tahat, přivezeme vám ho ve večerních hodinách kamkoliv po Praze.

    4 kg pytel plný dobrot a opravdu toho nejlepšího, co máme: amazonské kakao, kakaové máslo, plantainové lupíny, mochyně peruánská, acerola, acai, lucuma, spirulina, klamath, chlorella, wayusa, karob, stévia, maca, atd.

    ....A máte vánoční dárek, jak ušitý. Spíš několik. Tak vám k tomu raději dáme pytlík navíc.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    275,84 €
    (6 969 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Kdo tu není na peníze?

    Ano, na peníze nám tu zatím někdo chybí. Bude to chtít kasu s EET tiskárnou, každý na ní bude koukat a brát si lístečky do účtenkovky. Bez soli už se obejdeme, ale bez tohoto nikoliv.

    Zní to možná ironicky, ale s vděčností pojmenujeme kasu po vás a přiložíme k ní "vaší" cedulku s poděkováním.

    Navíc vás nezkasírujeme, když k nám přijdete na vaše první jídlo, a rádi vás přivítáme na únorovém slavnostním otevření prvního kamenného STEP INu.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    382,58 €
    (9 666 Kč)
  • predané 1
    Jantarová lampa s LED, co hřeje na duši

    Ve STEP IN budeme svítit přírodními jantary. Pak také ametysty, křišťály, kalcity, granáty atd., ale jantary nejvíce.

    Jednu takovou jantarovou LED lampičku rádi vyrobíme i pro vás. Budete si pak moci vybrat ze 3 různých variant provedení, dostanete na ni originální krabičku a samozřejmě záruční list. Kdyby jste hodně spěchali, stihneme ji vyrobit i do Vánoc.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    571,23 €
    (14 432 Kč)
  • predané 0
    Aztécké kakao - zážitek, který vám dobije baterky

    Už jste se někdy "zkakaovali"? Je to zážitek příjemný, zemitý, zdravý, doplňující energii a radost.

    Jedí se superkvalitní amazonské kakaové boby, pije se aztécký bezlaktózový nápoj Xoocolatl a nejodvážnější si mohou nechat fouknout symbolické množství kakaa do nosu.

    Po části "meditace v pohybu" následuje část jídlo! To je také v naší režii a je sestaveno speciálně synergicky tak, aby tělo co nejvíce načerpalo sílu do dalších dnů.

    Aztécké kakao můžeme pro vaši skupinu/ rodinu uspořádat u vás (Praha a okolí) i u nás.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    676,83 €
    (17 100 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Půjčte si STEP IN "all inclusive"

    Připravíme pro vás a vaše hosty to nejlepší ze superpotravinového občerstvení, co máme. Čersvé fresh džusy potečou proudem, k pití připravíme superdrinky. Všeho bude více, než budete moci sníst, aby si každý domů ještě odnesl výslužku.

    Uspořádejte u nás netradiční a opravdu zdravou párty, bez alkoholu. STEP IN bude na večer (i noc) jen váš. Vše bude zcela nově zařízené a naleštěné a i my se před vámi a vašimi hosty budeme chtít blísknout v nejlepším světle.

    Termín dle vzájemné dohody, ideálně únor až květen 2018. Kapacita 20 osob.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    999,49 €
    (25 252 Kč)
  • predané 2
    Filantropové a další dobré duše, var. B

    Nebudeme vám mazat med kolem úst, protože vy stejně víte své...

    Přijměte tedy alespoň naše pozvání na únorové slavnostní otevření prvního kamenného STEP INu, kde vám předáme sklenici domácího medu, provedeme vás po všech tajemných zákoutích a postaráme se, aby jste se u nás cítil/a jako doma, protože to tak vlastně tak trochu je...

    S vaším svolením bychom pak na pěkné místo umístili "vaší" cedulku s poděkováním. A snad nám odpustíte drobný dárek pro vás...

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    1 187,53 €
    (30 003 Kč)
  • predané 0
    Pro superfresh & superfoods superfandy

    Prostě víte, že naše fresh džusy s českým základem a superpotravinovým vyladěním budete milovat a tato strava vám vyhovuje?

    Při každé vaší návštěvě STEP INu budete mít přichystanou a správně upravenou denní dávku vzácného Klamathu (1g), pak si dáte ten nejlepší fresh džus a na cestu dostanete ještě kelímek wayusy nebo jiného denního nápoje.

    Máte předplaceno na 366 dní od vaší první návštěvy kamenného STEP INu po oficiální otvíračce.

    V případě, že bude STEP IN nějaký den uzavřen, tak to bude déle :-) Na případném převedení na jinou osobu během roku je možné se domluvit.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 993,51 €
    (50 366 Kč)
  • Vypredané!!
    Tabule plná zdraví. A svítí!

    Jedna z prvních věcí, kterou při vstupu do prvního kamenného STEP INu uvidíte, je lehce osvětlená tabule s aktuální nabídkou našich "superfreshů".

    Bylo by nám ctí, kdyby po dobu své životnosti nesla vaše jméno a byla u ní "vaše" cedulka s poděkováním. A až se před ní budete kochat, můžete popíjet nějaký superdrink, který vám speciálně k této příležitosti připravíme.

    Pozvánka na slavnostní otevření STEP INu vás samozřejmě nemine.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    245,48 €
    (6 202 Kč)
  • Vypredané!!
    Koupit Mařku?

    Rádi si pohovíte? My také, a rádi pohovlí našim návštěvníkům a zákazníkům dopřejeme. Takže si v prvním kamenném STEP INu Katka prosadila pohovku.

    Bude v centrální místnosti u fresh baru a rádi bychom jí oficiálně pojmenovali po vás nebo po vaší firmě.
    Právo prvního pohovění by pak bylo vaše na slavnostní únorové otvíračce, na kterou si vás dovolíme pozvat. A připravíme vám k tomu zážitku i nějaký superdrink.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    346,92 €
    (8 765 Kč)