ROZSVIŤ SVĚTLO, AŤ JE VIDĚT - film pro kino i televizi

Svět hudební skupiny Už jsme doma se nám stal celoživotní radostí a údělem. Milí příznivci filmu a nepopulární hudby, pomozte nám dokončit filmový dvojportrét hudebníka Miroslava Waneka a malíře Martina Velíška na pozadí třicetileté historie kapely.

  • Už jsme doma, Joshua Kohl a symfonický orchetsr

  • Už jsme doma, Joshua Kohl a symfonický orchetsr

  • Velíšek - ještě čistá plocha

  • Velíšek

  • Velíšek - práce

  • Natáčení v Kroměříži

  • Natáčení v Kroměříži

  • Natáčení v Kroměříži

  • UJD v UV kostýmu

  • Najdi dva členy Už jsme doma!

  • Romek a Míra pravděpodobně 1982

  • 1986

  • 1981-2

  • Varga, Hladík, Wanek

  • 2009 - Austrálie

  • Czech Music On the Road, Moskva 2001

  • Čina 2015

  • 20 let UJD Archa

  • Lyžaři od Velíška v divadelním provedení

  • Bratři v triku

12 902 €
vybrané z 10 867 €

118%

118% splnené

175 ľudí prispelo

Film

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 18.11.2017 v 10:05.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo:

V Teplicích, hluboko uprostřed osmdesátých let 20. století, sedí v hospodě mladíci a tváří se zarputile. „Co tady řešíte?“ zeptal se nově příchozí. „Ále, zakládáme kapelu.“ Svěsili hlavy. „A nemáme název.“ Výraz pochopení příchozího: „Ááááá, UŽ JSME DOMA!

Kapela, kapelník a malíř

Alternativní scéna je, kromě klasické hudby, jedinou oblastí české hudby, která díky své originalitě oslovuje zahraniční posluchače. Jednou ze skupin, které to na evropských i světových turné a festivalech neustále potvrzují, jsou Už jsme doma. Hlavním původcem úspěchu kapely je skladatel a textař Miroslav Wanek. Jako motor ji táhne kupředu a získává si respekt osobností světové avantgardní hudby. Druhou důležitou osobností v životě kapely je malíř Martin Velíšek, dvorní výtvarník a nehrající člen UJD, který skupině vtiskl výtvarnou podobu.

Rozsviť světlo, ať je vidět je celovečerní dokumentární film o dvou osobnostech s vysokým tvůrčím potenciálem, se kterým oba souběžně pracují, ovšem jeden z nich svému talentu ublíží. Jejich příběhy se odvíjejí na pozadí rámcové dějové linky, zachycující jeden rok v životě kapely, s reminiscencemi do minulosti.  Nositelem historie je především hudba UJD, Wanekovy texty, Velíškovy obrazy a kresby a archivní časosběry koncertů a jiných aktivit protagonistů.

Na příběhu dvou přátel a kapely odráží film více než čtvrtstoletí alternativní hudební a výtvarné scény v České republice. Nejde však o encyklopedický film, chceme vytvořit pestrý nepřikrášlený obraz přátelství a spolupráce Miroslava Waneka a Martina Velíška, naplněný jejich humorem, tvůrčí energií a souhrou ve vytváření kompaktního, hudebně výtvarného díla. Zaměřujeme se na zkoumání fenoménu jejich tvorby. Jsou rozdílní, k výsledku dospívají naprosto odlišnými cestami, a přesto dojdou do společného cíle.

Naší snahou je dosáhnout zajímavého filmového obrazu a poutavého a vtipného způsobu vyprávění.  Významnou obrazovou složkou filmu bude samozřejmě výtvarné dílo Martina Velíška. Užitím vizuálně zpracovaných skladeb Už jsme doma a obrazů Martina Velíška chceme vystihnout výtvarně hudební dojem z jejich společného díla.

Slovo režiséra filmu Václava Kučery:

Skupinu Už jsme doma jsem poprvé viděl a slyšel před dvacetisedmi lety. Bylo to jako zjevení. Z pódia se valila energie, jakou jsem u žádné české kapely nikdy před tím nezažil. Krátce na to jsem s nimi natočil dokument Teplice na talíři. Poznal jsem kapelu, kapelníka Míru Waneka, malíře Martina Velíška a další teplické borce. Již během přípravy mezi námi vznikla vzájemná důvěra. O rok později jsem natočil jejich první videoklip Hollywood. Následně pak jsme v produkci České televize natočili parealistický dokument o Martinu Velíškovi s názvem Jaro, peklo, podzim, zima. Hudbu k filmu složili a nahráli UJD. Kromě Martina ve filmu účinkovali všichni členové kapely a spousta jejich teplických kamarádů. Tehdy jsem si uvědomil význam přátelství a spolupráce Waneka a Velíška nejen pro UJD, ale i pro celé to společenství přátel kapely. Teď, když to Martin s alkoholem, jak sám v naší předtáčce říká, prohrál, se stalo něco, co je v dnešní zrychlené době poměrně vzácné. Míra Wanek a několik dalších přátel ho v poslední chvíli vyrvali ze spárů démona. To je to, co mě na příběhu nejvíce zajímá. Silné pouto přátelství. To, co jsem z těch lidí cítil tehdy na počátku devadesátých let, nezmizelo. 

Slovo producenta filmu Romka Hanzlíka:

Pro mě je práce na tomto filmu nejen profesní, ale i osobní záležitostí. S Mírou Wanekem se známe od dětství, chodili jsme spolu na základku, pak jsme spolu 15 let hráli v kapelách F.P.B. a Už jsme doma, a poté, co jsem přestal hrát, se kontinuálně o Už jsme doma starám jako manager. Vždy žasnu nad Mírovo neuvěřitelnou autorskou invencí. Co on nacpe za úžasné melodie do jedné skladby, to by jiným vystačilo na dvojalbum. Vážím si Waneka jako celoživotního přítele, jako umělce, i jako člověka, který nikdy neuhnul z cesty. Také s Martinem Velíškem mě pojí celoživotní přátelství, a jeho díla mě vždy přiváděla, a stále přivádějí, v úžas. A vůbec všechny členy, současné, i bývalé, chovám v úctě a přátelství. Když se potkáme, vždy mám takový pocit krásného spoluspiklenectví. Chtěl bych, aby v našem filmu byla energie, kterou Už jsme doma odjakživa doslova srší. Budu rád, když film vznikne i díky přispěním lidí, kteří mají hudbu Už jsme doma rádi, a že i s vámi všemi budu moci zažít při projekcích filmu ten pocit onoho krásného spoluspiklenectví.

Slovo dramaturga filmu Jana Daňhela

Kapela UJD velmi silně ovlivnila moje myšlení o hudbě, především překračováním hranic poetických i žánrových. S tvorbou Martina Velíška jsem se poprvé setkal na klausurách absolventů VŠUP. Byla ranná devadesátá léta plná nových impulsů, ale maniakálně zhroucená mentální perspektiva Velíškových příběhových linií mě nebývale inspirovala. Dalo by se s určitou nadsázkou říci, že jeho převedení reality do obrazů je bytostně filmové. Film Rozsviť světlo, ať je vidět začíná v současnosti, ale za použití archívních a časosběrných materiálů mapuje tyto lidsky i autorsky spojité nádoby v časech příznivých i nepříznivých.

 S režisérem Václavem Kučerou jsem spolupracoval na mnoha filmech a nedávno jsem se s ním a s producentem Romkem Hanzlíkem podílel na koncepci úspěšného filmu o Filipu Topolovi – “Takovej barevnej ocas letící komety”, troufám si říci, že vzhledem k absolutnímu nasazení autorů a pečlivým rešerším očekávám vzájemně přínosnou spolupráci a jedinečný nezaměnitelný film.

Kdo jsme:

Režisér Václav Kučera, se zabývá hudební tématikou a příběhy umělců již mnoho let. Zpracoval například životní příběh Petra Kalandry ve filmu Dobrá víla Kalandra, nebo příběh frontmana kapely Plastic People Of The Universe ve filmu Mejla. Historii legendární kapely zachytil v dokumentu Hudba Praha – Jasná páka. Se skupinou Už Jsme doma natočil dokument Teplice na talíři a polohraný parealistický dokument o malíři Velíškovi Jaro, peklo, podzim, zima. V dokumentu Dobrý časy s Václavem Neckářem zachytil zpěvákův comeback a spolupráci se skupinou Umakart na vzniku alba Dobrý časy. Jeho posledním dílem je celovečerní dokumentární film o Filipu Topolovi Takovej barevnej vocas letící komety.

Producent Romek Hanzlík byl šestnáct let managerem skupiny Psí vojáci. V současnosti pracuje například pro Už jsme doma, Plastic People, Jiřího Schmitzera, organizuje  Slet bubeníků, Festival nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov a Sbohem a řetěz. Producenství audiovizuálních děl se věnuje posledních 7 let. Úspěšně zrealizoval dokumenty Deset dní, které otřásly Japonskem, Czech Music on The Road a několik multikamerových záznamů koncertů. Před dvěma lety měl premiéru celovečerní dokumentární film o Filipu Topolovi Takovej barevnej vocas letící komety, jehož je producentem.

Na co peníze použijeme?

Na filmu pracujeme téměř tři roky. Více než třetina je již natočena. Vybrané peníze použijeme k uhrazení části nákladů na další natáčení a postprodukce. 

Aktuality

1.11.2018 Rozsviť světlo, ať je vidět - film

Milí příznivci Už jsme doma a filmu o Už jsme doma! Hlásíme aktuality filmu, na který jste nám přispěli... Po půlroční pauze, způsobené vážnou nemocí, která zcela zastavila práce na filmu, můžeme plni elánu pokračovat v natáčení. Museli jsme zcela přepracovat harmonogram výroby filmu, a návaznost…

Viacej

15.12.2017 Rozsviť světlo, ať je vidět

Milí příznivci filmu Rozsviť světlo, ať je vidět! Děkujeme moc všem za podporu.   I díky vám bude možné film realizovat. Včera proběhla programová rada České televize, kde byla definitivně schválena koprodukce ČT. Pro nás to znamená definitivní zelenou pro náš film a přístup k televizním archivům.…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 4
    Donátor

    Pomůžeš filmu vzniknout a získáš dobrý pocit, že jsi na něj přispěl. Uvedeme tvoje jméno (pokud nebudeš proti) jako donátora a podporovatele kultury a našeho filmu na webu kapely a na webu filmu. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 11
    Pohlednice od UJD a od Velíška

    Pošleme ti pohlednici vytvořenou Martinem Velíškem přímo k filmu, podepsanou tvůrci filmu, celou kapelou a Velíškem. Limitovaný náklad určený jen pro dárce. Uvedeme tvoje jméno  jako donátora a podporovatele kultury a našeho filmu na webu kapely a webu filmu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 19
    Tvoje jméno v titulcích

    Uvedeme tvoje jméno, pokud nebudeš proti, s poděkováním v titulcích filmu. Stejně tak na webu filmu a pošleme pohlednici jako u předchozí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,86 €
    (300 Kč)
  • predané 34
    DVD a plakát s podpisy UJD

    Pošleme ti originální DVD "10 dnů, které otřásly Japonskem“. Jde o dokument o tom, jak se čtyři české kapely v prosinci 2008 vypravily do Japonska. Dozvíš se, jak se Psí vojáci, Už jsme doma a další v zemi vycházejícího slunce cítili, a co cítili Japonci k českým rockerům. Na disku je jako bonus mj. koncert Už jsme doma, Psích vojáků a dalších  LIVE IN TOKYO. K tomu podepsaný koncertní plakát UJD. Plus poděkování na webu, v titulcích filmu a pohlednici jako u předchozích odměn.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,78 €
    (450 Kč)
  • predané 57
    LP/CD a něco k tomu

    Vinyly letí! A jsou žádány!  Můžeš si vybrat: Uši, Rybí tuk, Parník, Jeskyně, či absolutní novinky Sestřih Bratřih, Znovuudělání Pohádek ze Zapotřebí ve výpravné edici, Zimní Hollywood. Pokud preferuješ CD, napiš, že chceš CD verzi.
    K tomu předchozí odměny - jméno na webu kapely, webu filmu, poděkování v titulcích filmu, pohlednice a plakát.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,93 €
    (555 Kč)
  • predané 6
    Premiéra

    Pozveme tě na slavnostní premiéru filmu. Můžeš s sebou vzít jednoho kamaráda.
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice a plakát.

    Doručenia odmeny: na adresu, dlhšie než rok po ukončení projektu na Hithitu

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • predané 6
    Komplet

    Můžeš si vybrat LP nebo CD jako u odměny viz výše plus DVD "10 dnů, které otřásly Japonskem“. Pozveme tě na slavnostní premiéru filmu. Můžeš s sebou vzít jednoho kamaráda. 
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice a plakát.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    71,13 €
    (1 800 Kč)
  • predané 4
    Vstupenky a k tomu komplet

    Dostaneš 6 vstupenek na koncerty UJD. Je na tobě, jestli půjdeš 6x sám, nebo 3x2, nebo 6 lidí na 1 koncert, kombinuj, jak se ti líbí. Platnost do konce roku 2018. 
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, LP/CD, DVD, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    94,84 €
    (2 400 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Textařská lekce

    Dvouhodinová lekce psaní textů od Míry Waneka. Uskuteční se u Waneka na zahradě - okr. KH. Po lekci diskuse a malá party s opékáním buřtů. Termín se dozvíte minimálně dva měsíce dopředu, půjde o sobotu nebo neděli. Nejvyšší možný počet účastníků je 10. 
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, DVD, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,31 €
    (3 500 Kč)
  • zostáva 10 z 12
    Sběratelská fotokniha

    Limitovaná edice: 100 stran archivních fotografií UJD podepsaná kapelou a Martinem Velíškem.
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, DVD, pohlednice,  plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,31 €
    (3 500 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Lovec

    Černobílá originální kresba Lovec od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Bazén

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Nico

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Komorous

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Made in U.S.A.


    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Septik

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Dukla

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Stop maturitám

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Ruxeles

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Zeměkoule

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Che che che

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Sedadlo 406

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    G20 - Hospoda u recese

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Milenci

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Pes špion

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Krkonoše - Události

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Orel - U.S.A.

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    TGM Sám v poli

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    NE Domov

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Hnusa Bin Ladina

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Na ostrově

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Policie uvádí...

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Pohádky Miloše Zemana

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Vykoupaní

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Hygiena

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Klokan

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.   
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Večírek s překvapením

    Pozveme tě na večírek na tajné místo v Praze s tvůrci filmu, kde dostaneš fotoknihu Máj a dvě limitované signované originální velkoformátové fotografie, které zvítězily v Czech Press Photo 2016 od Romka Hanzlíka, přidáme jednu čb A4 kresbu od Martina Velíška, kterou si budeš moci vybrat osobně.
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Fotografie jsou k nahlédnutí zde a zde
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    307,33 €
    (7 777 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Husy na přechodu

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.   
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    355,66 €
    (9 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Závěsný obraz - plachta

    Pouze pro jeden koncert UJD se symfonickým orchestrem bylo vytvořeno pozadí na podiu, obrázek najdeš zde. Autorem návrhu je Martin Velíšek. Plachta má rozměr cca 2,5 x 2,5m. Plachtu ti podepíše celá kapela i Martin Velíšek. 
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Borec 1

    BOREC 1   62x46 cm litografie od Martina Velíška. Signováno autorem. Litografii najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Ježíšek

    JEŽÍŠEK 65,5x49,5 cm  litografie od Martina Velíška. Signováno autorem. Litografii najdeš  zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 17 z 20
    Originál od Velíška - barevná kresba

    Barevná originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. K dispozici je celkem 20 kreseb, najdeš je zde. Kompletní nabídku obrázků najdeš zde
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    474,21 €
    (12 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Panoptikum


    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.   
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    474,21 €
    (12 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Zajíci hrají fotbal

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.   
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    474,21 €
    (12 000 Kč)
  • zostáva 23 z 25
    Originál od Velíška - A3 kresba

    Originální kresba od Martina Velíška, formát A3. Signováno autorem. K dispozici je celkem 25 kreseb, najdeš je zde. Kompletní nabídku obrázků najdeš zde
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    711,32 €
    (18 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Ada Eva kámoši

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.   
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    711,32 €
    (18 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    UJD nábytek

    Jídelní set. Poslední exemplář. Jeden stůl a tři židle, návrh Martin Velíšek ve stylu Už jsme doma, nábytek sloužil 3 roky v kavárně Už jsme doma. Atypický tvar stolu s 5 nohama. Pátá noha se dá otočit, čímž vznikne na domečku komín.  Obrázky najdeš zde
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    790,36 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Čumkarta Rozsviť světlo

    Barevná originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  Komplet dvou dílů, rubová strana zde
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    790,36 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Bůh

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.   
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    790,36 €
    (20 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Už jsme doma a symfonický orchestr

    Barevná originální kresba od Martina Velíška, čtvercový obrázek na papíru A3. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    948,43 €
    (24 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Mrkev

    Ojedinělý umělecký objekt, použitý na koncertu UJD k 30 letům v Divadle Archa. Mrkev koloroval a maloval osobně Martin Velíšek, a obsahuje mj. kresby členů kapely. Jak zavěšená mrkev vypadá, najdeš na videu u tohoto projektu. Nutný osobní odvoz, celkový rozměr 4 x 1 x 1 metr, lze rozložit na 4 díly.
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 185,54 €
    (30 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Boxeři 1

    BOXEŘI 1    49,5x35 cm kresba tužkou. Černobílá originální kresba od Martina Velíška. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    1 185,54 €
    (30 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Boxeři 2

    BOXEŘI 2   49,5x35 cm  kresba tužkou. Černobílá originální kresba od Martina Velíška. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    1 185,54 €
    (30 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Chudý kraj

    CHUDÝ KRAJ 70x50 cm  kresba tužkou.
    Černobílá originální kresba od Martina Velíška. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    1 896,86 €
    (48 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Originál od Velíška - kresba Borec v krajině

    Borec v krajině, barevná kresba A3, signováno autorem. Kresbu najdeš zde. Kompletní nabídku obrázků najdeš zde
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 975,89 €
    (50 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Soukromý koncert UJD

    Kamkoliv přijedeme a zahrajeme pro tebe či tvoje přátele. Jediné, co bude na tobě je vymyslet si prostor s elektřinou. 
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    2 173,48 €
    (55 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    KULTURISTA S BAŽANTEM

    KULTURISTA S BAŽANTEM 62x49 cm  kombinovaná technika (tužka, pastelky, akryl). Originální obrázek od Martina Velíška. Signováno autorem. Obrázek najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    2 687,22 €
    (68 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Filantrop nepopulární hudby

    Soukromý koncert jen pro tebe či tvé přátele, kresba A4 od Velíška dle tvého výběru osobně s Mistrem a diplom "Filantrop nepopulární hudby" ručně namalovaný Velíškem.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru, na kterou můžeš jít s deseti kamarády.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 951,75 €
    (99 999 Kč)
  • Vypredané!!
    ​Básnička od Martina Velíška a Miroslava Waneka

    Dostaneš jednu ručně psanou básničku od Martina Velíška a jednu ručně psanou básničku od Miroslava Waneka. Každá báseň je originálem.
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice a plakát.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,61 €
    (800 Kč)
  • Vypredané!!
    Originál od Velíška - černobílá kresba

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. K dispozici je celkem 38 kreseb, najdeš je zde. Kompletní nabídku obrázků najdeš zde
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Čtenář

    Černobílá originální kresba Lovec od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš  zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Kohoutky

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Kouřící Madona

    Černobílá originální kresba od Martina Velíška, formát A4. Signováno autorem. Kresbu najdeš zde.  
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,11 €
    (6 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Originál od Velíška - kresba Skláři

    Barevná kresba A3 pojízdné sklářské pece, signováno autorem, 2001. Kresbu najdeš zde. Kompletní nabídku obrázků najdeš  zde
    K tomu jméno a poděkování na webu kapely, webu filmu a v titulcích filmu, pohlednice, plakát a pozvánka na premiéru pro dva.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    948,43 €
    (24 000 Kč)