DramRoom - degustační sady prémiových destilátů

Degustační sady s pěti vzorky po 40ml, obsahující různé prémiové destiláty, určené k poznávání a vzdělávání se ve světě kvalitních alkoholů.

  • Sada v zabaleném stavu

  • Sada, včetně naší Glencairn skleničky

  • Petr za barem whisky klubu Marpek

  • Celý set, včetně informačních karet

8 249 €
vybrané z 3 958 €

208%

208% splnené

188 ľudí prispelo

Jedlo, Vzdelávanie

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 23.11.2017 v 12:08.

Zobraziť všetky odmeny

Našim cílem je vzdělávat ve světě prémiových destilátů a ukázat lidem, že je možné i za rozumné peníze pít kvalitní alkohol - užít si chuť a vůni alkoholu, naučit se je rozpoznávat a porovnávat. DramRoom degustační sety jsou dárkové kazety s 5 různými vzorky, každý o obsahu 0,04l. Sety jsou pečlivě tématicky sestaveny tak, aby dohromady tvořily příjemnou a zároveň jednoduchou možnost degustace prémiového alkoholu netradičním způsobem. Každý set pak také obsahuje degustační notýsek pro zápis poznámek z ochutnávání a také karty ke každému vybranému alkoholu s podrobnějšími informacemi – např. původ, stáří, typ zrání, chuťový profil a další.

Jak to začalo

Potkali jsme se v baru u whisky. Všichni v projektu jsme nejenom milovníci kvalitního pití, ale především nadšenci, a tak jsme nezůstali jen u konzumace a začalo nás bavit vzdělávat další a šířit povědomí o prémiovém alkoholu. Vždyť dobré pití by mělo v prvé řadě přinášet radost a chuťový zážitek. Začali jsme tedy vytvářet social media obsah i spoluorganizovat degustace. Každý by asi chtěl dělat to, co ho baví, a tak jsme se rozhodli, že degustační sety budou naše cesta.  

Co je náš cíl?

Edukovat, resp. ukázat, že každý může objevovat svět chutí a vůní toho nejlepšího pití. Boříme mýty o tom, že kvalitní whisky, rum a další prémiové destiláty, jsou jen pro bohaté. Ukazujeme lidem, že potěšení z dobré sklenky může pramenit i z její chuti a příběhu, nejen z efektu alkoholu. Děláme prémiové destiláty dostupnější.

Proč degustační sety?

Degustační set nabízí zajímavou alternativu oproti velkým lahvím. Ne každý může trávit večery v barech nebo si kupovat pravidelně nové velké láhve, aby je ochutnal, popřípadě je porovnal mezi sebou. Navíc, co s velkou lahví, pokud zjistíte, že vám nechutná. Set je sestavený tak, aby vám pomohl se vzdělávat a rozšiřoval vaše znalosti o prémiových destilátech. Je to nový pohled na zážitek z pití prémiového alkoholu.

Degustační sadu si můžete objednat pro sebe, ale větší zábava je degustovat ve dvou - 0,04l každého vzorku jsou dva "malé panáky" tj. dva ideální vzorky.

Degustační sada je také super dárek. Vánoce se blíží :)

Jak přesně vypadá DramRoom degustační set?

DramRoom degustační set je krásná dárková kazeta, která obsahuje 5 různých vzorků o obsahu 40ml. Každý set je tématicky sestavený tak, aby jeho vzorky dohromady tvořily edukační celek. Může jít např. o průřez chutěmi daného destilátu (viz. whiskový set  "The tastes of Scotland").

V každém setu jsou karty (v AJ), které popisují jednotlivé vzorky. Můžete na nich vidět foto originální láhve, přečíst si o ní detailní informace a především chuťový profil - tj. jak by vám vzorek měl vonět a po čem chutnat. Pak je v setu degustační notýsek, kam se zaznamenávají vaše poznatky z ochutnávky.

Proč jsme na HitHitu?

Rozjet projekt DramRoom nám trvalo více než rok. Sady vyrábíme sami v ČR, vzorečky stáčíme z originálních velkých lahví. Je tedy jasné, že jsme potřebovali velké množství povolení a technologií na to, aby projekt mohl vzniknout. Nyní je vše hotové! :)

Máme na skladě již první láhve, a tak jsou první produkty připraveny k expedici. Abychom vám však degustačních sad mohli před Vánocemi nabídnout dostatek a především je mohli nabídnout za dobrou cenu, musíme láhve poptat ve větším množství. A to je důvod, proč jsme se vydali na HitHit.

Co pro vás máme?

Zatím máme připravené tyto degustační balíčky:

“The tastes of Scotland” - whisky

Balíček chutě Skotska přináší průřez nejtypičtějšími chutěmi, se kterými se můžete u Skotské whisky potkat. Od sladkých a ovocných zákoutí mírných kopečků oblasti speyside, přes intenzivnější highlands, až po drsné ostrovy a kouřové chutě. Proto je tento balíček ideální pro vstup do světa whisky a identifikaci chutí, které vám budou nejblíže.

Obsahuje: Bowmore 9 YO, Monkey Shoulder, Tomatin Legacy, Finlaggan Old Reserve, Speyburn 10 YO

“Tales of the Port maturation” - whisky

Balíček s příběhy zrání po Portském ukazuje rozmanitost jedné z méně známých, ale o to zajímavějších variant zrání whisky. Ta vždy dozrává v sudech po jiném alkoholu, většinou Bourbonu nebo Sherry. V tomto případě byly všechny vzorky v balíčku zrané, nebo dozrávané v sudech po Portském. To dává těmto whiskám tóny zajímavé pro vinaře, většinou sladší a ovocnou chuť nebo v případě nakouřených vzorků úžasný kontrast s rašelinným kouřem.

Obsahuje: BenRiach Tawny Port 15 YO, Talisker Port Ruighe, Tomintoul 12 YO Portwood, Penderyn Portwood, Finlaggan Portwood

“Discontinued bottlings” - whisky

To už je balíček pro ty, kteří whisky trochu znají. Obsahuje totiž limitovaná nebo ukončená lahvování, tedy zajímavé whisky, které budete velmi obtížně shánět. Jedná se také většinou již o silnější - intenzivnější whisky, které jsou opět vybrané z různých koutů Skotska. Tvoří mezi sebou tedy krásné chuťové kontrasty od Sherry bomby v podobě Glendronachu přes Sauterness zrání BenRiachu až po peat-monster v podobě Bowmore Tempest.

Obsahuje: Isle of Arran Bere Barley 2004, Clynelish 12 YO Friends, BenRiach 15 YO Sauternes, Glendronach 15 YO Revival, Bowmore Tempest 6

Žufánek - Ovocné pálenky

Česká klasika, precizní výrobce a ukázka toho, co vše se dá vypálit. Porovnejte, jak chutnají různé pálenky, a jak se projeví různé použité ovoce.

Obsahuje: Slivovici z dubového sudu, Hruškovici z dubového sudu, Reine Claude, Meruňkovici, Borovičku.

Žufánek- průřez portfoliem

Prosnulý Žufánkův Absinthe nebo gin OMG. To musíte ochutnat! Průřez portfoliem firmy Žufánek dává také vhled do rozmanitosti kvalitních destilátů a jejich různých chutí. Pokud u nás nějaký alkohol zatím nenajdete ve vlastním setu, tento set to jistě vynahradí.

Obahuje:  OMG (Gin), Absinthe St. Antoine, Reine Claude, Medový žufánek, Marocká nana máta

Oceněné a limitované rumy

Sada výjměčných rumů, vybraných z těch limitovaných, nebo nejlépe oceněných na světových soutěžích. Především je to ale to, co nám nejvíce chutná z klasickcýh tmavých rumů, zalitých sluncem a sladkým ovocem. Najdete zde rumy různého původu i zrání, včetně legendárního systému solera. 

Obahuje: Flor de Cana Centenario 12y, Plantation Black Cask 1651, Santa Teresa 1796, Ron Espero Reserva Exclusiva Solera 12, Cartavio 1929 Antiguo de Solera 12y

Jak je to s doručením?

Zakoupené odměny bude možné vyzvednout osobně v pražském whisky klubu Marpek nebo kamenné výdejně e-shopu Požitek.cz na Malovance. Pokud budete chtít odměnu doručit českou poštou nebo PPL, připište nám to, prosím, do poznámky a přidejte 90kč v případě ČR a Slovenska. (Ostatní zahraničí, pouze EU - 250 Kč)

Pokud nás budete chtít potkat, můžete nás navštívit na pražském whisky festivalu - WhiskLifePrague, kde budeme mít stánek.

Děkujeme, že se připojíte k objevování světa prémiových destilátů.

Za hudbu k videu děkujeme skupině VintageWine

Odlehčení na konec

Abychom ukázali, že degustace whisky je zábava, přidáváme naše "making of" video. 

Aktuality

21.12.2017 Pošta k zbláznění!

Ahoj přátelé prémiových destilátů,  pokud ještě nemáte vaši sadu a potřebujete ji do Vánoc, čtěte dál. Pokud ji již máte, nezbývá než popřát krásné svátky, ať se dárky líbí. :)  Bohužel, Česká pošta je opět zahlcená a nestíhá, množí se nám tedy maily o tom, že ještě nemáte zásilku a nevíte v jaké…

Viacej

14.12.2017 Odesláno a naskladněno k vyzvednutí

Ahoj přátelé prémiových destilátů,  chtěli bychom Vás ujistit, že Vaše zásilky byly již odeslány a naskladněny do whisky klubu Marpek pro osobní vezvednutí. Náš poskytovatel logisticky nás ubezpečil, že zásilky dorazí do Vánoc... Nepřestávejte ale prosím číst zde, i níže je důležité info :)  Pro…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Cheers!

    Děkujeme a připíjíme si na vaše zdraví! :)

    Jako odměnu od nás budete dostávat alespoň jednou měsíčně do e-mailu ty nejzajímavjší novinky ze světa whisky. Pokud máte instagram a do poznámky nám napíšete svůj username, tagneme vás v děkovném postu. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    1,98 €
    (50 Kč)
  • predané 17
    Glencairn sklenička DramRoom

    Na pití prémiových destilátů je třeba správná sklenička. Široká "whiskova" je jedna z nejvíce rozšířených chyb, které brání správnému vnímání chutí a vůní alkoholu. Sklenička Glencairn se zůženým hrdlem je určená k degustaci whisky, ale stejně dobře poslouží např. i pro rumy. Umocněte svůj zážitek z degustace! 

    + Cheers!

    (lze vyzvednout osobně, nebo zaslat za malé poštovné 90kč - více v textu)
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,94 €
    (150 Kč)
  • predané 14
    Degustační sada - Žufánek - Ovocné pálenky

    Česká klasika, precizní výrobce a ukázka toho, co vše se dá vypálit. Porovnejte, jak chutnají různé pálenky, a jak se projeví různé použité ovoce.

    1 x degustační sada - o 200kč levněji, než bude k dostání na e-shopu.

    + Cheers!

    (lze vyzvednout osobně, nebo zaslat za malé poštovné 90kč - více v textu)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • predané 7
    Degustační sada - Žufánek- průřez portfoliem

    Prosnulý Žufánkův Absinthe nebo gin OMG. To musíte ochutnat! Průřez portfoliem firmy Žufánek dává také vhled do rozmanitosti kvalitních destilátů a jejich různých chutí. Pokud u nás nějaký alkohol zatím nenajdete ve vlastním setu, tento set to jistě vynahradí.

    1 x degustační sada - o 200kč levněji, než bude k dostání na e-shopu.

    + Cheers!

    (lze vyzvednout osobně, nebo zaslat za malé poštovné 90kč - více v textu)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • predané 61
    Degustační sada - Oceněné a limitované rumy

    Sada výjměčných rumů, vybraných z těch limitovaných, nebo nejlépe oceněných na světových soutěžích. Především je to ale to, co nám nejvíce chutná z klasickcýh tmavých rumů, zalitých sluncem a sladkým ovocem. Najdete zde rumy různého původu i zrání, včetně legendárního systému solera. 

    1 x degustační sada - o 200kč levněji, než bude k dostání na e-shopu.

    + Cheers!

    (lze vyzvednout osobně, nebo zaslat za malé poštovné 90kč - více v textu)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • predané 54
    Degustační sada - “The tastes of Scotland” - whisky

    Balíček chutě Skotska přináší průřez nejtypičtějšími chutěmi, se kterými se můžete u Skotské whisky potkat. Od sladkých a ovocných zákoutí mírných kopečků oblasti speyside, přes intenzivnější highlands, až po drsné ostrovy a kouřové chutě. Proto je tento balíček ideální pro vstup do světa whisky a identifikaci chutí, které vám budou nejblíže.

    1 x degustační sada - o 200kč levněji, než bude k dostání na e-shopu.

    + Cheers!

    (lze vyzvednout osobně, nebo zaslat za malé poštovné 90kč - více v textu)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    35,23 €
    (890 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Degustace se zakladateli DramRoom

    Zažijete degustaci v legendárním whisky klubu Marpek, vedenou zkladateli DramRoom. Mimo poutavého vyprávění  o degustovaných vzorcích a whisky obecně dostanete především: 
    • 10 ochutnávkových vzorků (0,02l) kvalitních skotských single malt whisky
    • občerstvení
    • nealko nápoje, případně kávu
    • možnost vidět Petra ve skotském Kiltu a popovídat si se zakladateli projektu DramRoom
    podle počtu zájemců nabídeme výběr z 2 - 3 termínů. Degustace většinou začíná v 18 hodin a trvá cca 4 hodiny. Termíny budeme směřovat na čtvrtky a pátky. Whisky klub Marpek se nachází na Praze 6. 
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Early Bid - Full house whisky experience

    To nejlepší z whisky odměn pohromadě! 

    Obsahuje:
    Glencairn skleničku DramRoom
    Degustaci se zakladateli DramRoom
    Degustační sadu - Discontinued bottlings
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    158,32 €
    (4 000 Kč)
  • predané 0
    Žufánek pro firmy

    DramRoom sety jsou super Vánční dárek pro klienty vaší firmy. Tato odměna tedy obsahuje 10x sadu "Žufánek - Ovocné pálenky" za super zvýhodněnou cenu. Buďte letos originální :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    237,48 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Whisky pro firmy

    DramRoom sety jsou super Vánční dárek pro klienty vaší firmy. Tato odměna tedy obsahuje 10x sadu "The Tastes of Scotland" za super zvýhodněnou cenu. Buďte letos originální :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    316,64 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Degustace u vás doma, nebo ve firmě

    Ideální pro vánoční večírek, nebo oslavu. V ceně je 10 různých láhví (0,7l) kvalaitní Skotské Single Malt whisky a zakladatelé projektu, kteří vás profesionálně provedou degustací. (Vhodné pro skupiny 20 - 40 lidí). Termín dle dohody. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    791,61 €
    (20 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Degustační sada - “Tales of the Port maturation” - whisky

    Balíček s příběhy zrání po Portském ukazuje rozmanitost jedné z méně známých, ale o to zajímavějších variant zrání whisky. Ta vždy dozrává v sudech po jiném alkoholu, většinou Bourbonu nebo Sherry. V tomto případě byly všechny vzorky v balíčku zrané, nebo dozrávané v sudech po Portském. To dává těmto whiskám tóny zajímavé pro vinaře, většinou sladší a ovocnou chuť nebo v případě nakouřených vzorků úžasný kontrast s rašelinným kouřem.

    1 x degustační sada - o 200kč levněji, než bude k dostání na e-shopu.

    + Cheers!

    (lze vyzvednout osobně, nebo zaslat za malé poštovné 90kč - více v textu)
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    47,10 €
    (1 190 Kč)
  • Vypredané!!
    Early Bid - Degustační sada - “Discontinued bottlings” - whisky

    To už je balíček pro ty, kteří whisky trochu znají. Obsahuje totiž limitovaná nebo ukončená lahvování, tedy zajímavé whisky, které budete velmi obtížně shánět. Jedná se také většinou již o silnější - intenzivnější whisky, které jsou opět vybrané z různých koutů Skotska. Tvoří mezi sebou tedy krásné chuťové kontrasty od Sherry bomby v podobě Glendronachu přes Suterness zrání BenRiachu až po peat-monster v podobě Bowmore Tempest.

    1 x degustační sada - které je málo, takže se na e-shoop už ani nemusí dostat. Pokdu však ano, bude minimálně o 200kč dražší.

    + Cheers!

    (lze vyzvednout osobně, nebo zaslat za malé poštovné 90kč - více v textu)

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    51,06 €
    (1 290 Kč)
  • Vypredané!!
    Rumy pro firmy

    DramRoom sety jsou super Vánční dárek pro klienty vaší firmy. Tato odměna tedy obsahuje 10x sadu "Oceněné a limitované rumy" za super zvýhodněnou cenu. Buďte letos originální :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    277,06 €
    (7 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Octomore 1.1

    To je příspěvek hodný Skotského lorda! Proto Vám za něj dáme whisky, kterou už opravdu neseženete (samozřejmě neotevřenou lahev 0,7l). Octomore je legengou peatovaných whisky a verze 1.1 je ta lahev u které to všechno začalo. Tato lahev je krásným kusem každé whisky sbírky. :)

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    554,13 €
    (14 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Super balíček pro super firmu!

    Obsahuje:

    2x
    Degustační sada - Oceněné a limitované rumy

    4x
    Degustační sada - “Tales of the Port maturation”

    1x
    Whisky pro firmy (10x  "The Tastes of Scotland")

    1x 
    Žufánek - Ovocné pálenky

    4x
    Glencairn sklenička DramRoom

    1000x
    Děkujeme za obrovskou podporu :)

     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    613,50 €
    (15 500 Kč)