Cílem našeho projektu je naučit osoby s poškozením jemné motoriky horních končetin ovládat počítač hlasem k tomu, aby bez pomoci druhé osoby mohli komplexně ovládat počítač a tím se mohli začlenit do běžného osobního i pracovního života.

O čem je náš projekt?

Smyslem našeho projektu je začlenit osoby s poškozením jemné motoriky horních končetin do běžného života získáním soukromí a svobody tím, že je naučíme ovládat počítač hlasem.

Kdo se může do kurzu přihlásit?

Náš kurz je určen pro osoby s poškozením jemné motoriky horních končetin.

Jak dlouho kurz trvá?

Délka každého kurzu je různá, protože se pokaždé snažíme přizpůsobit potřebám klientům, které jsou individuální. Záleží na mnoha aspektech jako je např. postižení klienta, schopnost vyslovovat, místo, kde bude výuka probíhat, časové možnosti a počítačové znalosti klientů atd. Z praxě víme, že výuka se všemi programy může trvat 72 hodin, ale je to opravdu individuální.

Co účastník kurzem získá?

Po absolvování našeho kurzu se klient začlení do běžného života tím, že se naučí kompletně ovládat počítač hlasem bez pomoci druhé osoby. Získá tím soukromí, soběstačnost, sebevědomí, životní náplň a v nejlepším případě pracovní uplatnění.

Co je obsahem výuky?

Naše klienty jsme schopni naučit se třemi programy. Jedním je MyVoice, kterým se dá komplexně ovládat počítač (kurzor myši, klávesnice, Word, internet, Excel, Skype atd. Druhým programem je MyDictate, prostřednictvím kterého se dá psát text po celých slovech. Třetím programem je NEWTON Dictate, který slouží ke psaní dlouhých textů po celých větách nebo souvětích plynulým diktováním.

Jak dlouho trvá klientovi se s programy naučit?

Délka je velice individuální. Nejdůležitější je, aby klient často trénoval a programy používal. Nezbytnou součástí každého klienta je velká dávka trpělivosti a chuť se s programy naučit. Ze zkušenosti víme, že zhruba po měsíčním intenzivním používání je klient schopen hlasové technologie naplno využívat.

Je těžké se s programy naučit?

Těžké je relativní pojem. Po naší zkušenosti víme, že pokud si uživatel zakoupil hlasové technologie bez absolvování kurzu, programy nakonec nepoužíval, protože nevěděl jak s nimi správně pracovat a neměl dostatek trpělivosti. Naše kurzy tedy mají opravdu smysl !!!

11 931 €
vybrané z 11 874 €

100%

100% splnené

118 ľudí prispelo

Impact Hub, Nadácia Vodafone

Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 29.7.2017 v 09:19.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 23
    SILOU HLASU napsané poděkování

    Dostali jste někdy email napsaný hlasem? Pokud ne, máte teď jedinečnou možnost. Naše lektorka Dita Horochovská Vám nadiktuje poděkování, které následně pošle emailem. Na tom není nic výjimečného, jenže Dita to celé udělá hlasem a to už výjimečné skutečně je. Pro důkaz i autentičnost Vám u toho Ditu nahrajeme a video přiložíme k emailu.
    U nás se neustále děje něco výjimečného a zvláštního a jelikož Vás o tom chceme informovat, budeme Vám zasílat novinky.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Piva z pivovaru Tišnov

    Ochutnejte unikátní pivo z pivovaru Tišnov ve dvou lahvích o objemu 0,75 l. 

    http://www.pivovartisnov.cz

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    5,90 €
    (149 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Piva z pivovaru Trautenberk

    Osvěžte se pivem Trautenberk - pivem horalů, které je vařené v Malé Úpě ve víšce 1045 m.n.m a 5 metrů pod zemí, což toto pivo činí unikátním. Nabízíme 4 ks lahví o objeme 0,33 l.

    http://www.pivovartrautenberk.cz/

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,08 €
    (179 Kč)
  • zostáva 16 z 22
    Cider na osvěžení z Tátova sadu

    Pro ty, co mají rádi život, slunce na tváři a vítr ve vlasech jsou zde další odměny - cider z Tátova sadu.
    Život není vždycky peříčko, ale proč jen brblat, že něco nejde. Tak zpomalte a vychutnejte si taky skleničku nebo rovnou několik! Vychutnat si můžete příchuť citronu a černého rybízu a od každého jednu lahvinku 0,33l


    Poděkování patří:
    http://www.tatuvsad.cz/
    https://www.facebook.com/tatuvsad/


    Poděkování: 
    Tátův sad - cider & mošty
    http://www.tatuvsad.cz/
    https://www.facebook.com/tatuvsad/
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,88 €
    (199 Kč)
  • zostáva 90 z 100
    Něco dobrého na posilněni hlasu

    Z praxe víme, že ovládat počítač hlasem je náročné v mnoha směrech a to především pro hlasivky. Je tedy zapotřebí se o ně starat a dodávat jim výživný a pravidelný pitný režim.  Nabízíme Vám možnost vybrat si z lahodné a osvěžující kolekce sirupů a čajů z českého ovoce a českých bylin. Bonusem bude ovocný pečený čaj, jehož příchuť bude překvapením. Vše je vyrobeno ručně v chráněné dílně v Drahonicích. 

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • zostáva 80 z 100
    Taška navždy a na všechno

    Vybavte se na léto úžasnou textilní taškou přes rameno o rozměrech 37x45 cm, která Vám navždy vydrží. Osvědčí se při nákupech, na věci na cvičení a nebo v létě do ní šoupnete plavky, ručník, pití, peněženku... prostě na všechno. S tímto designovým kouskem vyrazíte vstříc horkým dnům.  Tašku nabízíme v barvě bílá režná nebo v námořnickém stylu s tmavě modrými proužky.  Na památku přispění dobré věci bude decentně umístěno naše logo SILOU HLASU. Tašky pro nás ušijí v chráněné dílně v Praze.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Piva z pivovaru Raven

    Pojďte s námi poznávat pivní svět. A že je co poznávat.
    V naší odměně dostanete šest lahví speciálů z pivovaru Raven. Každé jiné, každé dobré. V odměně budou ta piva, která budou právě uvařena.  
    http://http://www.pivovar-raven.cz/

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,75 €
    (499 Kč)
  • predané 1
    Kvalitní montérky na pořádnou práci

     Na pořádnou práci určitě každý ocení kvalitní oblečení a když je navíc výjimečné, není co řešit. Jako odměnu za váš příspěvek pro vás máme montérky s naším logem SILOU HLASU, což jen tak někdo nemá. Jako bonus k tomu nabízíme v případě zájmu dětské montérky, jejichž vzhled si můžete sami zvolit :-)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,75 €
    (499 Kč)
  • zostáva 1 z 10
    Řemeslná piva z pivovaru Bizon

    Pro nadcházející horké počasí Vám přinášíme opravdu lahůdku v podobě unikátních piv z pivovaru Bizon. Z třinácti piv,  které pivovar uvaří, jich dostanete k dispozici šest. Každé jiné, podle toho, co bude aktuálně navařeno  http://ubizona.eu/
    Zchladit sebe i svoje hlasivky můžete se 6 kousky tohoto lahodného piva v půllitrovém balení.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,97 €
    (555 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Piva z přátelského pivovaru Malešov

    I jejich piva jsou přátelská. Ochutnejte sami, nebo s kamarády. Budete chtít ochutnat znovu a znovu. V úspěšně zrekonstruované středověké tvrzi oživili prastarý pivovar Malešov. Pojďte společně s námi kousek této cesty a ochutnejte, co uvařili. My jim děkujeme za podporu našeho projektu a přinášíme 4 unikátní láhve. 

    http://​http://www.pivovarmalesov.cz/

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,15 €
    (585 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Voucher na dobré jídlo

    Nejen pro milovníky golfu nabízíme voucher v hodnotě 600 Kč do restaurace  http://www.sportklub171.cz/restaurace, kde si můžete pochutnat na něčem dobrém.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,79 €
    (601 Kč)
  • zostáva 16 z 20
    Knížka s originální záložkou

    Díky spolupráci a dobrým vztahům se členy kapely The Tap Tap Vás můžeme obdarovat jejich skvělou knihou s názvem ŘIDITEL AUTOBUSU.  Kniha s lehkostí a vtipem mapuje téměř dvacetiletou historii nevšední hudební skupiny The Tap Tap složené z tělesně postižených studentů a absolventů Jedličkova ústavu. Abyste se neztratili, kde zrovna čtete, dostanete od nás originální textilní záložku. Uvidíte, že Vás tento malý kousek překvapí svou nápaditostí a elegancí. Záložka je označená naším logem, abyste vždycky věděli, komu jste její koupí přispěli. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    26,36 €
    (666 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Osobně podepsané CD Michala Horáčka

    Podporovatel našeho projektu a skvělý textař Michal Horáček nám poskytl CD, které osobně podepsal. Máte jedinečnou možnost mít tento unikátní kousek.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,23 €
    (789 Kč)
  • zostáva 86 z 100
    Taška plná zdravého potěšení

    V úžasné designové tašce přes rameno, kterou oceníte při nákupech i pro její skvělou nosnost najdete 2 sirupy dle Vašeho výběru,  200g balíček bio kávy a pečený čaj z českého ovoce. Vše vyrobeno s láskou v chráněných dílnách.  

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Síla hlasu tentokrát trochu jinak

    Pokud máte rádi výjímečné koncerty a budete se chtít odreagovat před vánočním shonem, potěší Vás 2 vstupenky na Mikulášskou besídku skupiny The Tap Tap. Abyste se mohli navnadit už teď, dostanete od nás CD. Bude určitě skvělé začít takovou koncentraci sil hlasu, která tam bezesporu bude.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    61,55 €
    (1 555 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    Setkání hlasů u kávy

    Vaše podpora a důvěra je pro nás nesmírně důležitá a rádi bychom Vám to dokázali při osobním setkání u něčeho dobrého, na co bude chuť :-) Jako dárek pro Vás budeme mít tričko v našich barvách, abyste měli památku na nás a to, že jste se se svým přispěním podíleli na dobré věci :-) Po dohodě Vám vyrobíme tričko přesně ve Vaší velikosti. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Otestování programu NEWTON Dictate 5 a ještě něco k tomu

    Jedním z programů, se kterými naše klienty školíme je NEWTON Dictate 5, kterým lze psát dlouhé texty spojitým diktováním. Tento program využívají často lékaři, právníci a mnozí další. Nabízíme Vám možnost po dobu měsíce si tento úžasný program vyzkoušet a mezitím se můžete rozhodnout si ho pořídit natrvalo. http://www.newtondictate.cz/business-el.html Jako bonus Vám přidáme operační systém Windows 10.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Úleva pro ruce

    Chtěli byste na vlastní kůži i hlas zjistit, jak se dá komplexně ovládat počítač hlasem a co všechno zvládnou účastníci našich kurzů jenom díky síle svého hlasu? Umožníme Vám to s programy MyVoice a MyDictate, ke kterým přidáme školící materiály a pro snadnější začátek naučení se s programy Vám pomohou naši lektoři hlasových technologií Dita a Lukáš po dobu celého dne. Dita se svými poznatky podílela na vývoji těchto programů, takže budete opravdu v dobrých rukou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    534,34 €
    (13 500 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Pořízení věčného pomocníka se zaškolením

    Píšete často dlouhé texty a připádá Vám to zdlouhávé? Rádi byste jednoduchým řešením dostali mluvené slovo z diktafonuz do počítače? Pokud  ano, máme pro Vás skvělého pomocníka, kterým je program NEWTON Dictate 5, se kterým bude psaní mnohem jednoduší http://www.newtondictate.cz/business.html#business 
    Součástí balení je sice manuál, ale není nad zaškolení specialisty, takže s Vámi stráví lektoři Dita a Lukáš celý den a pomůžou Vám s prvními krůčky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    593,71 €
    (15 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Limitovaná edice chmeleného Cideru

    Ochutnejte něco opravdu jedinečného. Máme pro Vás limitovanou lahvinku chmeleného Cideru o objemu 0,7l. Život není vždycky peříčko, ale proč jen brblat, že něco nejde. Abtovi takhle jednoho dne opustili smrtelné tempo manažerského života v Praze, pořídili si rozpadlý statek, vysadili přes 8 hektarů jabloňových sadů a začali dělat to, co je baví. Sází, pečují i sklízí s respektem k přírodě.  S láskou pak třídí, moštují a fermentují. Pro Vás, pro nás, pro sebe. 

    Poděkování patří:
    http://www.tatuvsad.cz/
    https://www.facebook.com/tatuvsad/

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    8,79 €
    (222 Kč)
  • Vypredané!!
    Možnost pořídit si něco nadpozemského

    Nabízíme Vám možnost vyzkoušet něco nadpozemského dle vlastního výběru od značky Woox. Značka Woox se zabývá výrobou a prodejem nadpozemského zboží s ulítlými grafickými návrhy a originálností. K výrobě oblečení, doplňků a jiného přistupuje s patřičným nadhledem. Pro každého svého Wooxusního zákazníka udělá prakticky cokoli. Vzhledem k tomu, že má nejlepší zákazníky na světě, je to brnkačka. 
    Díky podpoře značky Woox v náš projekt Vám nabízíme možnost využít v hodnotě 5 000 Kč na nákup zboží dle vlastního výběru  http://www.woox.cz/

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    193,94 €
    (4 900 Kč)
  • Vypredané!!
    Osobní poděkování s podpisy nás i členů kapely The Tap Tap na obrazu s konečnou podobou na přání

    Vašeho příspěvku a podporu si opravdu vážíme, a proto pro Vás připravíme obraz, na kterém bude naše osobní poděkování s podpisy nás i členů kapely The Tap Tap, kteří našemu projektu fandí. Motivem celého obrazu je tipycký černý humor, který ke skupině The Tap Tap neodělitelně patří. Konečná podoba a předání bude na přání podle domluvy.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    395,80 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Hóóódně netradiční teambuilding

    Pojďte si s námi vyzkoušet, jaké to je ovládat počítač pouze hlasem. Užijme si spolu den plný legrace. Pro Vás a Vaše kolegy připravíme zajímavé úkoly a disciplíny na Vámi vybraném místě. Věříme, že se budete nejen dobře bavit, ale zároveň se dozvíte něco o světě lidí s handicapem. Celým dnem vás provede Dita a Lukáš. Chcete vědět, jak to bude asi vypadat? Otevřete si počítač, připravte se vedle něj mobil.. a teď si dejte ruce za záda a pošlete nám e-mail, jakkoliv... poručte to svému stroji. Klidně křičte, pokud si myslíte, že to pomůže :-)

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    1 187,41 €
    (30 000 Kč)