Přísahejme na vlastní!

Ani více než po čtvrt století od vzniku Fakulty sociálních věd UK nepřísahají její absolventi na vlastní žezlo, nýbrž na žezlo Filozofické fakulty. Zhmotněme návrh fakultních insignií! Posilme identitu FSV UK!

Velké díky všem!

19.5.2017

692 071 Kč, to je částka, kterou jsme díky vám všem vybrali! Moc děkujeme za všechny příspěvky, kterými jste nám pomohli naplnit společný sen o fakultních insigniích.

Sen se stane skutečností a už se na to všichni těšíme!

"Přísahejme na vlastní!" v časopise Studenta

18.5.2017

V květnovém čísle časopisu Studenta je zmínka i o naší sbírce "Přísahejme na vlastní!", děkujeme! 

Text si můžete přečíst zde:

Reportáž v pořadu Z metropole

13.5.2017

Dnes odvysílala Česká televize v pořadu Z metropole velice pěknou reportáž o naší sbírce. Vidět v ní můžete mimo jiné i Mistra Otmara Olivu přímo při práci.

Pokud jste reportáž nestihli, podívat se můžete zde: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10116288835-z-metropole/217411058230019

Sen se stává skutečností!

10.5.2017

Sen o vlastních fakultních insigniích se díky Vaší podpoře stane skutečností, děkujeme všem! Moc si vážíme Vaší přízně. 

Podporovat nás můžete i nadále, nekončíme, jedeme dál!

Vyberte si mezi novými odměnami!

9.5.2017

Do konce sbírky zbývá ještě několik dní, a tak jsme si pro Vás připravili nové odměny. Vybrat si můžete plátěný fakultní batůžek, stylová fakultní taška na cvičení či voskový detail insignií.

A jako speciální odměnu si můžete vybrat večeři s Mistrem, neobyčejné setkání s akademickým sochařem Otmarem Olivou.

"Přísahejme na vlastní!" na Lidovky.cz

2.5.2017

Dnes byl zveřejněn článek na Lidovky.cz o naší veřejné sbírce, které zbývá do konce ještě 17 dní! Připojte se k nám a podpořte sen o vlastních fakultních insigniích. 

Celý článek si přečtěte zde: http://relax.lidovky.cz/prisahejme-na-vlastni-fakulta-usporadala-sbirku-na-nove-zezlo-aby-si-jej-nemusela-pujcovat-gxp-/zajimavosti.aspx?c=A170420_214446_ln-zajimavosti_ele

Podpora i od vedení univerzity!

24.4.2017

Do sbírky na insignie se zapojil Jeho Magnificence Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, rektor Univerzity Karlovy. Děkujeme vedení univerzity za podporu! Připojte se i Vy a podpořte naši sbírku. Přísahejme na vlastní!

Článek o naší sbírce na iForum

20.4.2017

Časopis Univerzity Karlovy iForum dnes publikoval článek o naší sbírce "Přísahejme na vlastní". Celý text najdete na http://iforum.cuni.cz/IFORUM-16088.html

Nové odměny jsou tu!

12.4.2017

Přidali jsme pro Vás nové odměny, které si od nás můžete vybrat jako poděkování za přispění do sbírky "Přísahejme na vlastní!"..

A věděli jste, že částky u odměn jsou minimálními částkami příspěvku? Pokud budete chtít podpořit naši sbírku, můžete si u každé odměny zvolit libovolnou výši příspěvku výše od této minimální částky! Pomozte nám Přísahat na vlastní!

Článek na Novinky.cz

11.4.2017

Dnes vyšel na serveru Novinky.cz článek o naší sbírce! Celý text si můžete přečíst zde https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=434847&sznu=Bf2QUWDcp6YdQpRo&mId=986&sId=986

Rozhovor s prorektorem Univerzity Karlovy prof. Janem Roytem

10.4.2017

Podívejte se na nové video, kde o insigniích hovoří prorektor Univerzity Karlovy prof. Jan Royt. Pomozte nám naplnit sen o insigniích FSV UK, přispějte na sbírku!

A z čeho vlastně žezlo, na které vybíráme, bude?

8.4.2017

Žezlo bude vyrobeno z kombinace ušlechtilých kovů (mimo jiné předpokládáme využití bronzu, stříbra, zlata a platiny), jeho jednotlivé části budou osazeny polodrahokamy. Podle návrhu bude zeměkoule na vrcholu žezla vyrobena z lapis lazuli, drahého kamene výrazné modré barvy. Lapis lazuli je z mytologického hlediska považován za velice mocný kámen s bájnou schopností nasát měsíční energii a předat ji dotykem...

Součástí realizace bude samozřejmě výroba formy, následné odlití a finální cizelování žezla. Další nezbytnou součástí zakázky je také ruční výroba pevného pouzdra.

A co je nejdůležitější? Vybíráme pouze na materiál, z něhož bude žezlo vyrobeno, obrovské množství práce na insginiích věnuje Otmar Oliva fakultě zdarma.

Rozhovor s akademickým sochařem Otmarem Olivou

7.4.2017

Poslechněte si rozhovor s akademickým sochařem Otmarem Olivou o práci na návrhu insignií pro naši fakultu:

Reportáž na TV Barrandov

6.4.2017

Reportáž o naší sbírce natočila a včera 5.dubna ve zprávách odvysílala stanice TV Barrandov. Začátek reportáže na 28:10. http://www.barrandov.tv/video/94862-nase-zpravy-5-4-2017

Naše sbírka v deníku Metro

5.4.2017

Deník Metro dnes vydal článek, ve kterém informuje o naší sbírce Přísahejme na vlastní! Celý článek si můžete přečíst zde: http://www.metro.cz/studenti-si-setri-na-zemekouli-s-prsty-fakultni-insignie-pm0-/praha.aspx?c=A170404_175717_metro-praha_jsk 

27 328 €
vybrané z 23 692 €

115%

115% splnené

580 ľudí prispelo

Vzdelávanie

Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 19.5.2017 v 08:59.

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 43
    Dobrý pocit...

    Zaujal Vás náš příběh? Chcete přispět jen tak, tedy bez nároku na odměnu? Skvělé! Budeme moc rádi. Pokud chcete, můžete tuto částku ve formuláři navýšit dle svého uvážení. Děkujeme Vám...

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 46
    Sen se stal skutečností

    Vstupenka na slavnostní akt v prostorách starobylého Karolina, při němž dojde k předání insignií za účasti akademického sochaře Otmara Olivy, vedení Univerzity Karlovy, vedení FSV UK a iniciátorů sbírky (tzn. vedení Institutu komunikačních studií a žurnalistiky a Institutu ekonomických studií FSV UK). Součástí slavnostního aktu bude rovněž komentovaná prohlídka historických prostor Karolina, národní kulturní památky, včetně neveřejných a obvykle nepřístupných míst.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,85 €
    (300 Kč)
  • predané 115
    Čaj či káva o páté

    Hrneček na čaj z limitované série, která bude vydána při příležitosti vzniku insignií FSV UK. K předání tohoto dárku dojde na slavnostním aktu „Sen se stal skutečností“, na nějž budou dárci pochopitelně pozváni.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,79 €
    (400 Kč)
  • predané 190
    Moje FSV UK

    Tričko FSV UK s originálním retro stylem, vytvořeným exkluzivně pro fakultu od designérek Agáty Zapotilové a Martiny Šandové. K předání tohoto dárku dojde na slavnostním aktu „Sen se stal skutečností“, na nějž budou dárci pochopitelně pozváni.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,74 €
    (500 Kč)
  • predané 1
    Toulky s FSV UK

    Plátěný fakultní batůžek do města, s originálním retro logem FSV UK. Děkujeme vedení fakulty, že tuto exkluzivní odměnu poskytlo naší sbírce - a to jako ocenění sounáležitosti absolventů, studentů, zaměstnanců a příznivců s naší fakultou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,69 €
    (600 Kč)
  • predané 4
    Mens sana in corpore sano...

    Ve zdravém těle zdravý duch... Stylová fakultní taška na cvičení typu duffle bag od kultovní firmy American Apparel. Děkujeme vedení fakulty, že tuto exkluzivní odměnu poskytlo naší sbírce - a to jako ocenění sounáležitosti absolventů, studentů, zaměstnanců a příznivců s FSV UK.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    37,51 €
    (950 Kč)
  • predané 39
    ​Jak se rodily insignie

    Kniha věnovaná zrodu insignií FSV UK, doplněná bohatou fotografickou přílohou. V publikaci, signované akademickým sochařem Otmarem Olivou, budou rovněž uvedena jména dárců, kteří se sbírky zúčastní. K předání této odměny dojde na slavnostním aktu „Sen se stal skutečností“, na který budou dárci pochopitelně pozváni.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • predané 87
    Velké díky...

    Vyryté jméno dárce/dárců na tabuli cti, umístěné v prostorách hlavního sídla FSV UK – tzn. v budově Hollaru na Smetanově nábřeží 6 v Praze. Součástí této odměny je rovněž pozvánka na slavnostní akt „Sen se stal skutečností“, který se uskuteční v prostorách starobylého Karolina.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    78,97 €
    (2 000 Kč)
  • predané 8
    Fragmenty zrodu II.

    Voskový detail insignií, jenž bude symbolickou připomínkou dárcům, že napomohli ke vzniku žezla, resp. k posílení identity FSV UK. Půjde o originální ruční práci akademického sochaře Otmara Olivy. Součástí této odměny je též pozvánka na slavnostní akt „Sen se stal skutečností“, jenž se uskuteční v prostorách starobylého Karolina.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,72 €
    (2 500 Kč)
  • predané 0
    Sbohem a šáteček... Vyplň se osude!

    Elegantní dámský šátek s decentním logem FSV UK. Vyroben je z kvalitní bavlny. Děkujeme vedení FSV UK, že tuto exkluzivní odměnu poskytlo naší sbírce jako ocenění sounáležitosti absolventů, studentů, zaměstnanců a příznivců s naší fakultou. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,46 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 9 z 25
    Mistrovy náčrtky

    Náčrtek návrhu insignií s podpisem akademického sochaře Otmara Olivy. Půjde o limitovanou edici mistrových výkresů, jež předcházely zhmotnění žezla. Součástí této odměny je též pozvánka na slavnostní akt „Sen se stal skutečností“, který se uskuteční v prostorách starobylého Karolina.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    157,95 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Večeře s Mistrem...

    Neobyčejné setkání s akademickým sochařem Otmarem Olivou... Večeři bude předcházet návštěva jednoho z míst, na němž zanechal Otmar Oliva svůj tvůrčí otisk. Součástí této odměny je též pozvánka na slavnostní akt „Sen se stal skutečností“, který se uskuteční v prostorách starobylého Karolina.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,43 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Překvapení

    Neřekneme vám, co to bude, ale bude to zážitek na celý život. Heslo: Genius loci! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 974,33 €
    (50 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Fragmenty zrodu

    Odlitek detailu insignií, který bude připomínkou dárcům, že napomohli ke vzniku žezla, resp. k posílení identity FSV UK. Půjde o originální ruční práci akademického sochaře Otmara Olivy. Použita bude stejná technologie jako při výrobě žezla. Součástí této odměny je též pozvánka na slavnostní akt „Sen se stal skutečností“, jenž se uskuteční v prostorách starobylého Karolina.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,43 €
    (5 000 Kč)