Ptáci našich zahrádek a parků - pexeso

Originální pexeso = zábava i poučení v jednom, špičková kvalita fotografií, velmi odolné provedení. Téma je atraktivní pro všechny věkové kategorie (ověřeno!). Česky i slovensky! Finance z Hithitu jsou určeny na grafickou přípravu a na tisk.

  • Dlask tlustozobý - diezg hrubozobý

  • Stehlík obecný - stehlík pestrý

  • Obal CD Obrazovo-zvukový atlas ptáků

  • Na lodi

  • Na lodi

  • Na lodi

  • Výstava Ptáci a krajina - ZŠ Sloup

  • Výstava Ptáci a krajina - ZŠ Sloup

  • Výstava Ptáci a krajina - SOŠ Brno-Jílová

  • Výstava Chráněná příroda Brna - knihovna Slatina

  • Jiří Bohdal, autor většiny fotek pexesa

2 224 €
vybrané z 2 177 €

102%

102% splnené

51 ľudí prispelo

Hry, Vzdelávanie

Brno, Jihomoravský kraj, Česká republika

Všetko alebo nič. Projekt skončil 29.6.2017 v 11:06.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Po cestě krajinou  ptákům nevysvětlíte, aby počkali. Takže jsem často neuměl odpovědět na otázky dětí (ani dospělých) kdo že to seděl na támhletom keři... Takže jsem se často v duchu styděl.  Naštěstí jsem si vzpomněl na kamaráda, špičkového fotografa Jirku Bohdala, který ptactvo fotí už čtyřicet let...

Co je náš cíl?

Bavit sebe i vás hrou a přitom si zafixovat do paměti vzhled ptáků našich zahrádek a parků. Kdo přírodu nezná, ten jí nerozumí a nedokáže se k ní chovat šetrně. Naučme to děti - a nejen děti.

A také přispějme k obnově přátelské česko-slovenské  dvojjazyčnosti :-)

Detaily

Hra je jediná svého druhu a úrovně u nás. Pro naprosté amatéry i vážnější zájemce o přírodu a birdwatchers. Nekradu fotky z internetu - pexeso obsahuje fota 45 druhů našich ptáků ve špičkové kvalitě, provedení bude na odolném papíře s laminem, aby hra (už je to ověřeno) vydržela i provoz ve školních družinách, na letních táborech apod. Jsem ve spojení se stovkami knihoven a škol v ČR, takže zájem mám rovněž ověřený. - Náhled grafiky uvidíte na https://www.zonerama.com/solitoncz/Album/2313864. Do formátu úvodní fotky na Hithitu se totiž nevejde.

Expedice z tiskárny může proběhnout do dvou týdnů od obdržení cílové částky, distribuce v průběhu dalších dvou. Na vydání spolupracují spolky Atelier Comenius a Soliton.cz.

Do historie spolku Soliton.cz se můžete podívat na www.soliton.cz, ale web teď na jaře prochází rekonstrukcí, takže pokud vás neuspokojí, pište mi na miroslavsedlacekbrno@gmail.com.

... a ještě něco navíc

Sousto z bílého hada aneb Porozumíme řeči ptáků

Většinou ptáky buď jen vidíme nebo jen slyšíme - tedy s výjimkou vrabců, havranů, kosů a několika dalších běžných druhů. Takže druhy nepoznáme podle zpěvu... Proto využijte další naši zajímavou hračku - Obrazovo-zvukový atlas ptáků. Už ji ocenilo kolem 1500 pedagogů ve školách celé ČR.

Kdo jsem?

Od gymnázia se věnuji přírodním vědám, jejich historii a popularizaci, posléze i profesionálně. Více než 20 let jsem byl externím autorem Českého rozhlasu, interně i externě v České televizi jako scenárista a režisér dokumentů a naučných pořadů. Byl jsem editorem 12 ze 14 svazků encyklopedické ediční řady Chráněná území ČR, prvního kompletního přehledu naší chráněné přírody (1999–2007, 14 svazků).

V 90. letech jsem napsal první koncepci environmentální výchovy města Brna. Jsem spoluautorem současné koncepce EVVO Středočeského kraje. Od roku 1999 působím ve sdružení SOLITON.CZ. Pracoval jsem, působil a publikoval kromě ČR také na Slovensku, v Polsku, na východní Sibiři, ve Vídni, v Itálii a v Bosně, natáčel pro Radio Free Europe/Radio Liberty. Jsem členem Filmového a televizního svazu ČR a The New York Academy of Sciences.

Bibliografie a filmografie: viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Sedláček

Proč to děláme?

Distribuci pexes přes knižní velkoobchod si mohou dovolit jen větší nakladatelství. Zvyšuje to výrobní cenu prakticky na dvojnásobek, trvá to děsně dlouho a a knihkupci samozřejmě levným věcem nedělají reklamu. HITHIT je naopak rychlý a výkonný - takže toho využijte. Díky za spolupráci.

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Povzneste se!

    Pexeso pro dětské domovy

    Váš pocit je jistě povznášející, když víte, že za váš příspěvek dostanou dvě pexesa děti matek samoživitelek v Domově sv. Markéty, v Dětském domově Dagmar, vesničkách SOS, případně v dalších institucích podobného typu podle vašeho doporučení. Děkujeme jejich jménem!

    A napíšeme vám, kam se váš dárek dostal.


     

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 86 z 100
    Výtisky s autogramem

    Tři výtisky pexesa s autogramy autorů a poděkováním za spolupráci. Špičkové fotografie 45 druhů ptáků s popisky v češtině a slovenštině. Procvičíte paměť a získáte přehled o svých létajících sousedech.

    Nenabízíme je po jednom výtisku, protože v takovém případě je poštovné a balné vyšší než cena samotného pexesa.

    Originální dárek!
    Poštovné je v ceně.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 0
    Ptáci a lidé - video plus metodická sada

    Náš autorský šestnáctiminutový videopořad. Plus sada různých metodických materiálů od cca 60 pedagogů, které můžete využít pro sebe, rodinu nebo v nejrůznějších klubech, kroužcích, kulturních domech a spolcích. Dostanete heslo, se kterým si pořad i metodiku budete moci stáhnout z Uloz.to. Pokud si budete přát, dostanete místo hesla DVD. Poštovné je v ceně.
    Režisér: Petr Sladký, dvojnásobný nositel ceny TýTý.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    11,48 €
    (290 Kč)
  • zostáva 93 z 100
    Ptáci našich zahrádek a parků – pět výtisků pexesa

    Tímto si předplatíte pět pexes včetně poštovného. Špičkové fotografie 45 druhů ptáků s popisky v češtině a slovenštině. Procvičíte paměť a získáte přehled o svých létajících sousedech.

    Nenabízíme je po jednom výtisku, protože v takovém případě je poštovné a balné vyšší než cena samotného pexesa.

    Originální dárek!
    Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • predané 0
    Zpívejte z mobilu

    Jmenujete se Sýkora, Pěnkava, Strnad, Kos, Orel, Drozd, Červenka, Kvíčala nebo máte jiné „ptačí“ příjmení? Nebo vaši kamarádi? Pošleme vám špičkovou nahrávku ve formátu zvuku pro mobil, pořízenou kolegou a kamarádem Petrem Sladkým, režisérem České televize, který se nahrávkám hlasů ptáků na profesionální úrovni věnuje více než dvacet let.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 95 z 100
    Sousto z bílého hada aneb Porozuměj řeči ptáků

    Obrazovo-zvukový atlas ptáků (120 druhů). Naše dílo, první svého druhu ve střední Evropě. Vzniklo proto, že jsem neuměl poznat ptáky podle hlasu. Většinu ptačích druhů totiž obvykle jenom vidíme nebo jenom slyšíme, málokdy obojí současně.

    Donedávna měli podobné dílo k dispozici pouze Britové a německy mluvící země. Unikátní CD obsahuje fotky, nahrávky, popis životního stylu ptačího druhu, harmonogram příletů, odletů, toku a hnízdění každého druhu. Druhy jsou řazeny jednak abecedně, jednak podle životních prostředí, aby uživatel věděl, kde který druh může čekat. Interaktivní ovládání a vestavěný test usnadňují zapamatování hlasů. Ovládání je intuitivní, nevyžaduje žádnou počítačovou gramotnost. Atlas pracuje pod všemi operačními systémy - Windows, Linux, MAC. Ocenilo jej mimo jiné už přes 1500 uživatelů ve školách. Fotogalerie: Obal CD Ptáci.
    Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • predané 2
    Ptáci našich zahrádek a parků – 10 x pexeso

    Takto si předplatíte deset výtisků pexesa včetně poštovného. Špičkové fotografie 45 druhů ptáků s popisky v češtině a slovenštině. Procvičíte paměť a získáte přehled o svých létajících sousedech.

    Nenabízíme je po jednom výtisku, protože v takovém případě je poštovné a balné vyšší než cena samotného pexesa.

    Originální dárek!
    Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Hurá na vodu

    Zapůjčíme nafukovací člun pro dvě osoby (Pálavu - nosnost 250 kg) včetně pádel a jedné plovací vesty na jednodenní výlet. Vyzvednout lze den předem nebo vrátit den poté. Místo vyzvednutí a vrácení: Brno-střed. Navíc poradíme kam vyrazit, pokud stojíte o liduprázdno.
    Fotogalerie: Na lodi
    Termín: po dohodě kdykoli

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • predané 8
    Obrazovo-zvukový atlas ptáků + pět výtisků pexesa

    Obojí už bylo popsáno výše - ale tohle je vyloženě dárková kombinace pro celou rodinu :-)
    Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Záchranná vesta do matematiky, zeměpisu, češtiny...

    Vesta je určená do školy, ne do člunu! Jsou to 3-4 lekce individuální výuky resp. doučování pro žáky od 6. třídy ZŠ po maturitní ročníky. Lektorem je RNDr. s třicetiletou praxí ve výuce. Místo výuky: Brno-střed.
    Běžným výsledkem této metody výuky bývá zlepšení prospěchu o jeden až dva stupně. Lekce (60 min) je určena pro jednoho, dva, max. tři žáky.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 7 z 8
    Za ledňáčky, kvakoši a tajemnými stíny pod hladinou - 1 den

    Jednodenní výlet pro jednu osobu na člunu po některé z tichých a téměř liduprázdných říček v chráněných územích na Moravě. Průvodcem (a zadákem) bude vedoucí redaktor encyklopedické ediční řady Chráněná území ČR. Včetně zapůjčení pádla, plovací vesty, vodovzdorného pouzdra na mobil a cennosti. Po dohodě lze vzít i třetí osobu (porculána, od 10 let), pokud součet hmotností obou hostů nepřekročí 140 kg.
    Fotogalerie: Na lodi
    Konkrétní termín: červenec - září 2017, dohodou.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    63,33 €
    (1 600 Kč)
  • predané 4
    Ptáci a krajina - ozvučená interaktivní putovní výstava

    Popularizační a výuková pomůcka, první svého druhu ve slovanské Evropě. Seznamuje se 40 druhy ptáků jak obrazem, tak zvukem. Za pět let putování ji využilo již více než 50 škol v Jihomoravském kraji.  Obvyklá půjčovní doba je 3-4 týdny, lze upravit dohodou.

    Technické parametry: Trubková stavebnice, dvě oboustranné plachty v rámech, délka 250 cm, výška 225 cm. Systém složí/rozloží dva starší žáci během cca 20-30 min. - pošleme fotografický návod. Dopravu si obvykle zajišťují uživatelé, po Brně zajistíme sami.
    Fotogalerie: Výstava Ptáci 1, 2, 3
    Termín: od července 2017 kdykoli (kdo dřív přijde...)
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • predané 0
    Putovní výstava Chráněná příroda Brna

    Popisy a fotografie 29 lokalit plus celková mapa. Celkem 32 posterů 50 x 70 cm.

    Jednotlivé postery jsou na sobě nezávislé, samonosné. Lze použít libovolný výběr podle lokální potřeby. Instalace je naprosto jednoduchá - závěs na vlasec za háčky na posterech.

    Každý poster obsahuje fotografie, stručný popis lokality, živočišných a rostlinných druhů. Soubor je vystavován od roku 2005 ve školách, vzdělávacích centrech, knihovnách i soukromých prostorách. Autorem je vedoucí redaktor encyklopedické ediční řady Chráněná území ČR. Výstavu lze převézt na zadním sedadle osobního auta. V Brně a blízkém okolí zařídíme dopravu a instalaci sami jako součást odměny.

    Termín zapůjčení: po dohodě kdykoli od července 2017 (kdo dřív přijde, ten dřív bere).

    Foto v galerii: Výstava CHrPřBr

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 8 z 8
    Za ledňáčky, kvakoši a tajemnými stíny pod hladinou – 2 dny

    Dvoudenní výlet na člunu Pálava po některé z tichých a téměř liduprázdných říček v chráněných územích na Moravě. Průvodcem (a zadákem) bude vedoucí redaktor encyklopedické ediční řady Chráněná území ČR. Včetně zapůjčení pádla, plovací vesty, vodovzdorného pouzdra na mobil a cennosti, volné jedno místo ve stanu. Plánováno pro jednu osobu, po dohodě lze vzít i další (porculána, plavce, od 10 let), pokud součet hmotností obou nepřekročí 140 kg.
    Viz fotogalerie: Na lodi
    Konkrétní termín: červenec - září 2017, dohodou.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    102,91 €
    (2 600 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Litevská idyla s benefity

    Nenáročný devítidenní vodácký zájezd autobusem do okolí Vilniusu, vhodný pro milovníky klidné čisté vody, koupání, rybaření a táboření ve volné přírodě. Tři zajímavé národní parky s nenarušenou přírodou, čistá řeka Žeimena a její přítoky, královna lesních řek Lakaja, návštěva hradu Trakai a malebné vesničky, kde se zastavil čas. Táboření ve vlastních stanech, vždy v krásném a romantickém prostředí. Průvodci jsou znalci místní přírody. Vhodné pro každou věkovou kategorii, školy, rodiny s dětmi apod. Pro prvního přihlášeného je v ceně zahrnuto zapůjčení lodě pro 2-3 osoby. Pro každého navíc 10x pexeso, 1x Obrazovo-zvukový atlas ptáků.

    Termín: 18.8. – 27.8. 2017, případně o letních prázdninách v roce 2018.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    352,27 €
    (8 900 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    300 ks pexesa s logem vaší firmy na rubu

    Tuto možnost nemá zatím nikdo! Tedy kromě autorů pexesa.

    Pokud se navíc vaše společnost jmenuje Sova, Orel nebo Ledňáček, tak by to mohla být nevšední a parádní firemní propagace, že... A odepíšete to z daňového základu ...
    A k logu můžete doplnit PF 2017...
    Poštovné je v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    593,71 €
    (15 000 Kč)