Naživo(t) z maringotky

Podpořte vydání fotopříběhu/manuálu o životě v maringotce, v němž se s Vámi podělíme o tři roky zkušeností ze života na 16m2. Třeba díky nám další lidé seberou odvahu na cestu za snem, tak nás pošlete do světa a staňte se součástí našeho dobrodružství!

Autor: Lenís

  • leden 2016, plášť je utěsněný před sněhem

  • léto 2015, nadstavujeme

  • léto 2015, každodenní činnost - sušení plen

  • Pan domácí tvoří zídku

  • Velká nese, malá se nosí

  • Informační stánek "Pod Sluncem"

  • ...věštec

  • Získáváme materiál na stavbu

  • Poetická zimní procházka

  • Obydlujeme maringotku (jaro 2013)

  • Nekonečné lakování...

  • Už pohodlně bydlíme (léto 2013)

  • Není nad domácí pohodu

  • Senoseč

2 032 €
vybrané z 1 974 €

102%

102% splnené

21 ľudí prispelo

Technológie, Fotografie

Žítková, Zlínský kraj, Česká republika

Všetko alebo nič. Projekt skončil 17.4.2016 v 16:10.

Zobraziť všetky odmeny

Co jsme zač

Jsme tříčlenná rodina (Lenka 25, Libor 40, Eliška 1) a už tři roky obýváme svépomocí zrekonstruovanou maringotku v nádherném koutě moravských Kopanic, na Žítkové, opředené rozličnými pověstmi o tajemné síle místních moudrých žen-léčitelek ("bohyní"). Fungujeme tady na kopci jako takové malé útočiště pro pocestné, turisty, přátelé... pro všechny, kteří chtějí strávit pár chvil v klidu pod starou lípou, u šálku dobré kávy/čaje, popovídat si o životě bez zavedené teplé vody, sprchy a splachovacího záchoda, o životě ve svobodě a radosti, větší zodpovědnosti a samostatnosti, nebo pro ty, kteří také chtějí začít bydlet jinak, nízkonákladově, bez placení nájmů.

Čeho chceme dosáhnout?

Poslední dobou se o nás zajímá čím dál víc lidí, kteří chtějí vědět, jak bydlíme, jak máme vyřešený přívod vody, jestli nám není zima apod., pro ty všechny (a další) chceme vydat fotopříběh-fotoknihu, která bude krom fotografií obsahovat také souhrn našich zkušeností, doporučení, postřehů a perliček z našeho života, a která třeba pomůže dalším lidem k tomu, aby sebrali odvahu a vykročili jiným směrem, tam, kam je srdce táhne. Chceme se s Vámi prostě podělit o tu legraci a dobrodružství, a jelikož jsem poměrně vášnivá fotografka, materiálu máme na tři knihy (přinejmenším). Počet vydaných výtisků (a možná i velikost knihy) závisí na tom, jak veliký bude Váš zájem o nás, maringoťáky. Všem, kteří dočetli až sem, moc děkujeme za čas a zájem a doufáme, že ve čtení budou pokračovat...

... a je tu ještě něco navíc!

Nic se neděje jen tak, samo sebou, a tak i tento projekt přesahuje svůj rámec (fotokniha). Pokud budete štědří a nám se podaří vybrat víc peněz, než je cílová částka, stanete se součástí našeho "budování", naší cesty od maringotky k dřevěné depo-chaloupce (tak jsem pracovně pojmenovala stavbu, která vzniká před maringotkou a z části kolem ní) a pomůžete nám s financováním stavby, která se by se měla v průběhu letošního roku dokončit.

Na oplátku za Váš čas a peníze nabízíme různé motivační odměny, pokud Vás však žádná nezaujme, a přesto nám chcete pomoct, můžete přispět i nezávazně, jen tak, bez vybrané odměny (bude však pro nás velkým potěšením, když se budeme moci každému dárci revanžovat).

Věříme, že jsme Vás zaujali natolik, že jste se rozhodli nás podpořit. V tom případě mnohokrát děkujeme a těšíme se třeba někdy na shledanou! Pokud nás podpořit nechcete, ale čtete tyto řádky, věřte, že děkujeme i Vám, protože o nás třeba řeknete někomu jinému, a každý hlas se počítá :)

Krásné dny přejí maringoťáci*

Aktuality

11.3.2016 První týden za námi...

Přátelé, kamarádi i vy ostatní, kteří nám držíte palce... První týden naší kampaně máme úspěšně za sebou a s radostí sledujeme, jak nám penízky přibývají a kde všude je náš projekt sdílený. V současné chvíli je vybraná částka 8 700,- Kč a blížíme se tak ke 20% z cílové částky, což je po pár dnech…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • zostáva 99 z 99
    Pošleme Vám pohled

    Pokud se Vám nechce vážit cestu až k nám do kopců, pošleme Vám tedy alespoň jednu z našich vlastních pohlednic s fotografiemi ze Žítkové a okolí a připojíme vzkaz a přání od nás maringoťáků a všech spřátelených žítkovských duchů.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 1
    Přijďte k nám "Pod Slunce"

    Zastavte se u nás na lahodný šálek kávy či konvičku čaje a zkoukněte to tady vlastníma očima. Nabízíme posezení na kopci pod starou lípou, na místě, kterému říkáme "Pod Sluncem". Svůj šálek kávy už si zde vypil nejeden zvídavý turista.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    5,92 €
    (150 Kč)
  • zostáva 14 z 20
    Domácí konopná mast

    Děkujeme za Vaši podporu! Za odměnu Vám pošleme naši vynikající domácí konopnou mast (50ml), kterou vyrábíme z bio nerafinovaného bambuckého másla a přidáváme do ní arganový olej, kterému se také přezdívá "marocké zlato". Bližší info o mastičkách najdete na našich Fler stránkách.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,87 €
    (250 Kč)
  • zostáva 97 z 99
    Fotokniha s pozdravem

    Děkujeme za Vaši podporu a jako vyjádření vděčnosti od nás přijměte připravovanou fotoknihu, která bude věnovaná právě Vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,79 €
    (400 Kč)
  • zostáva 97 z 99
    Fotokniha s návštěvou

    Přijměte naše pozvání a přijďte si k nám vypít šálek kávy či konvičku čaje. Nejenže si odnesete novou fotoknihu, můžete si o všem popovídat přímo s námi a vidět to, co je na fotografiích zachyceno, na vlastní oči. Jako bonus od nás dostanete také tři originální pohlednice, abyste z výletu mohli někomu poslat pozdrav (i jinak než elektronicky nebo telepaticky). Těšíme se na Vás!

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,74 €
    (500 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Fotokniha + domácí konopná mast

    Děkujeme, že jste se rozhodli podpořit nás vyšší částkou a rádi bychom Vás odměnili naší domácí konopnou mastičkou z bambuckého másla s přídavkem arganového oleje (bližší info na Fleru), kterou Vám spolu s podepsanou fotoknihou zašleme až domů.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,62 €
    (750 Kč)
  • zostáva 94 z 99
    Fotokniha + beseda

    Děkujeme Vám, že si vybíráte z vyšších částek. Přijměte tedy naše pozvání a přijďte k nám na libovolný počet šálků kávy či konviček čaje, domácí chléb či sušenky a popovídejte si s námi o všem, co Vás zajímá. Odnesete si od nás připravovanou fotoknihu, pohlednice a určitě i pár zážitků. Těšíme se na viděnou!

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Fotokniha + fotokalendář

    Děkujeme Vám, jsme rádi, že máte o nás velký zájem. Na oplátku Vám pošleme připravovanou fotoknihu a velký fotokalendář, který je bohatý nejen na fotografie, ale i na komentáře.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,23 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 50 z 50
    "Pod stanem na kotároch" (přijeďte na víkend)

    Jelikož jste se rozhodli podpořit nás víc, chceme se Vám také víc odměnit. A tak Vás zveme do našich krásných světa krajů a nabízíme místo, kde můžete strávit víkend, aniž byste museli navštěvovat kemp či penzion. Stačí stan či dopravní prostředek vhodný k nocování... o elektřinu a vodu je postaráno, fotokniha s pozdravem je samozřejmostí, občerstvení mile rádi připravíme :) Těšíme se na Vás!

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,72 €
    (2 500 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    "Pod stanem na kotároch" pro 1-4 osoby + fotokalendáře

    Tady mi už pomalu docházejí díky. Určitě se k nám musíte přijet podívat, a když už budete plánovat výlet, vezměte s sebou své blízké či kamarády a užijte si možnost kempovat u nás po dobu tří dnů, objevovat krásy okolí a pozorovat místní život. Občerstvení, fotokniha i naše sdílnost jsou zaručeny. Jako bonus od nás každý člen výpravy dostane fotokalendář! Moc se na vás těšíme!

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,43 €
    (5 000 Kč)