Postavme Boudu pro integrační festival Quijotova šedesátka

Festival Quijotova šedesátka spojuje profesionální umění s uměleckou prací ve specifických skupinách (lidé s postižením, sociálně vyloučení). Setká se tu divadlo, výtvarno, hudba. Pomůžete nám zajistit vybavení a vytvořit v amfieátru divadelní Boudu?

  • Q60 2013: Amfiteátr a zvonička nad ním

  • Q60 2013: Představení Světáci na hradě

  • Q60 2013: Janoušek&Vondrák a scénografie Quijota

  • Q60 2013: Trio Milana Kašuby v hradních prostorách

  • Q60 2013: Pan poslanec Dubenský s Jiřím Dědečkem

  • Q60 2013: Diváci v hradní věži

  • Divadelní domek

  • Kabaretní koláže

  • Přijďte k nám na ústraní

  • Q60 2015: Festivalový průvod

  • Q60 2015: Festivalový průvod

  • Q60 2015: Okýnko Mohelnice na hradě

  • Q60 2015: Divadlo z Pasáže na hradě

  • Q60 2015: Jirka Vondrák v hradní kapli

  • Q60 2015: Zasedání poslanců na hradě

  • Q60 2015: Bílá Holubice tančí v amfiteátru

2 790 €
vybrané z 1 976 €

141%

141% splnené

103 ľudí prispelo

Komunita, Divadlo

Lipnice nad Sázavou, Kraj Vysočina, Česká republika

Všetko alebo nič. Projekt skončil 19.8.2016 v 21:49.

Zobraziť všetky odmeny

BOUDA V AMFITEÁTRU pro festival QUIJOTOVA ŠEDESÁTKA

III. ročník Integračního divadelního festivalu (25.-27. srpna 2016 v Lipnici nad Sázavou) věnovaný 400letému výročí úmrtí Miguela de Cervantese potřebuje konečně řádné DIVADLO!

V lipnickém amfiteátru pod hradem bylo pro účely Haškovy Lipnice již v 50. letech zbudováno zázemí pro soubory, šatny a obrovské jeviště. Dnes je to však nehezká oplechovaná bouda s neutěšenou holou konstrukcí jeviště. Vzhledem k tomu, že se letos stala spolupořadatelem festivalu také obec, poskytla nám prostor této boudy k užívání a zkouškám již před zahájením festivalu. Vše jsme schopni zbudovat svépomocí, potřebujeme však prostředky k zajištění materiálu a vybavení.

Pomůžete nám tuto holou boudu vybavit, abychom z ní mohli udělat krásný divadelní prostor?

Potřebujeme především zajistit divadelní horizont, šály, praktikábly a divadelní světla.

Na kompletní vybavení nám jistě požadovaná částka stačit nebude, tedy čím více nás podpoříte, tím více přiblížíme nynější "kůlnu" představě skutečného, funkčního divadla. V tomto divadle bude možné hrát indoor - s hledištěm pro cca 150 diváků, a nebo boudu otevřeme ven do přírodního amfiteátru pod hradem a vytvoříme outdoor divadlo s prakticky neomezenou kapacitou.

FESTIVAL a LIPNICE NAD SÁZAVOU

Není náhoda to, že festival pořádáme právě v Lipnici nad Sázavou. Je to místo opředené geniem Jaroslava Haška a díky přehlídce Haškova Lipnice je tak pevně spjato s divadlem. Na tuto tradici festivalů humoru nyní navazujeme.

Nabourávání stereotypů k Jaroslavu Haškovi a potažmo Lipnici nad Sázavou vždycky patřilo a má patřit. Proto jsme se rozhodli uspořádat festival, jehož program bude sestaven z profesionálních, integračních i amatérských kusů, bude se odehrávat nejen v amfiteátru, ale také v prostorách hradu, na starém hřbitově a v ulicích Lipnice nad Sázavou.

Letos se můžete v rámci Quijotovy šedesátky těšit na předpremiéru našeho nového projektu Velké malé kabaretní panoptikum, v němž spolupracují děti, profesionální herci a herci s mentálním postižením. Dále vystoupí Bohnická divadelní společnost, sociální divadlo Rozkoš a brněnské uskupení Dřina a papír se svou inscenací Gilgameš, v němž titulní roli ztvárňuje student psychologie na vozíčku. Opět letos otvíráme prostor i amatérským souborům - představí se 4 pod peřinou z Teplic a z nedalekého Havlíčkova Brodu uvítáme znovu ADIVADLO. Hudební část festivalu zajistí chotěbořský Benebend – kapela složená z mentálně handicapovaných muzikantů a teplické uskupení Do hospody dobrý. V neposlední řadě vystoupí náš velký příznivec Jirka Vondrák. Proběhne zde také 2x Art brut výstava – liberecký malíř Vojtěch Šůra (malíř s poruchou autistického spektra) a Z jednoho tahu s poslanci (výstava z děl z workshopu pod vedením malíře Pavla Vagnera). Také se můžete těšit na výstavu koláží Quijote-Dubovcová-Dalí.

JAK TO ZAČALO aneb MY A POSLANCI

Divadlo Klauniky dlouhodobě spolupracuje se skupinou lidí s mentálním postižením, kteří se za tu dobu stali právoplatnými členy divadla a také jeho herci. V inscenaci, kterou celá tato spolupráce začala, ztvárňují tito naši kolegové právě "vážené poslance Strany mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního". Inscenace je vedena jako parlamentní jednání. Předsedkyně Strany (zdravé herečky) mají své projevy převzaté z knihy Jaroslava Haška, zatímco proslovy mentálně postižených herců jsou výhradně výsledkem jejich vlastní invence, jsou tedy zcela autentické a často improvizované. Tyto projevy se svou formou i obsahem blíží právě Haškově imaginaci a ctí jeho smysl pro humor a pro recesi. Tyto poslanecké mandáty našim mentálně postiženým kolegům zůstaly jednou a provždy, a proto jim nikdo v našem okruhu neřekne jinak než "poslanci." Každý z poslanců má také svou specifickou funkci v rámci Strany: např. ředitel vodstva, policejní ředitel, vrchní porybná apod.

Poslanci se představují: video zde.

Za těch 12 let intenzivní spolupráce jsme tedy společně:

  • vytvořili 2 divadelní inscenace Voličskou kampaň Strany mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního  a Andělský kabaret
  • pravidelně pořádáme a zajišťujeme program vernisáží výstav obrazů ve Vinném sklípku na Orlí ulici v Brně
  • otevřeli jsme Vinné ústraní mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního při Divadelním domku v Lipnici nad Sázavou, které funguje jako malá chráněná teatrální vinárna
  • otevřeli jsme Divadelní penzion Lipůvka v Jeseníkách, kde jsme zřídili 4 oficiální chráněná místa pro naše poslance (Skoro všichni naši poslanci byli dříve zaměstnáni v brněnské Drutěvě, která fungovala jako chráněné pracoviště. Drutěva však změnila majitele a všichni mentálně postižení zaměstnanci tak ztratili svou práci. Po těžkostech a neúspěších, které měli s hledáním práce, jsme se rozhodli, že jim pomůžeme. No a tak vlastně vznikl nynější Penzion Lipůvka!)
  • natočili jsme jeden klip s původní hudbou (ke zhlédnutí zde)

Pak jsme našemu principálovi k narozeninám uspořádali festival a na počest nejslavnější inscenace Divadla Klauniky jej nazvali QUIJOTOVA ŠEDESÁTKA.

Již v loňském roce jsme se rozhodli věnovat festival našim poslancům a všem, kteří smýšlí a tvoří v podobném duchu jako my!

LETOS se nám program festivalu protáhl na tři dny: opět v  Lipnici nad Sázavou - 25.- 27.8. 2016. Bude se zase hrát na lipnickém hradě, v ulicích, v amfietátru, v kostele i na hřbitově.

Něco málo o divadle

Divadlo Klauniky Brno letos slaví 30 let výročí od svého vzniku. Bylo založeno žáky Bolka Polívky. Jedná se o první soukromou divadelní scénu vycházející z tradice divadel malých forem (není tedy divu, že divadlo nalezlo své letní sídlo právě v Haškově Lipnici). Lze říci, že po celou dobu své existence divadlo vědomě popírá jakoukoli větší medializaci, protože pro jeho existenci není tato skutečnost nijak podstatná. Stejně jako Don Quijote i Divadlo Klauniky vyráží za svým dobrodružstvím a těší se vždy na to, s kým se utká. Všechny inscenace uvedené Divadlem Klauniky jsou díly autorskými, i v případě slavné inscenace Dona Quijota se jedná o svérázný přepis. Charakteristickými znaky klaunické tvorby jsou absurdita, mystifikace, legrace, improvizace, provokace, recese, komunikativnost a především otevřenost a hravost. (Více o divadle zde).

VRAŤME LIPNICI ORIGINÁLNÍ FESTIVAL!

CHCEME Lipnici vrátit k divadlu, rozžít ji kvalitní a přitom nevšední kulturou.

CHCEME dát Lipnici opravdový divadelní prostor!

CHCEME vytvořit do budoucna tradiční festival, který bude mít své specifické kouzlo, atmosféru a hlavně svůj názor.

CHCEME aby tu byla hudba vedle divadla  a vedle výtvarníků, profesionálové vedle amatérů, workshopy vedle uměleckých zážitků.

V žádném případě NECHCEME, aby to byl jeden z těch mnoha mainstreamových festivalů, které jsou všechny na jedno brdo.

CHCEME vytvořit tradiční festival s jasným názorem, který také přitáhne své diváky s jasným názorem.

Abychom v tom mohli společně s našimi poslanci pokračovat, v tom nám můžete být velmi nápomocní. A my se Vám za to také odměníme!

Aktuality

27.7.2016 Co je lesní bar?

Jednou z odměn, které jsme pro Vás nedávno přidali je Výlet se zakladatelem divadla Zdeňkem Korčiánem na Lesní bar. Ale co to vlastně je ten Lesní bar? Myslíme, že už má svůj určitý věhlas, nicméně pro ty, kteří o něm ještě neslyšeli: Bar uprostřed lesa, pivo se chladí v potoce, sušenky a občas tu…

Viacej

8.7.2016 Fotografické koláže Kateřiny Dubovcové

Fotografické koláže Kateřiny Dubovcové budou v rámci festivalu vystaveny v prostorách hradu Lipnice. Dílo zachycuje momenty z inscenace Don Quijote de la mAncha, které Kateřina nechává utkat se s tvorbou Salvatora Dalího. Ukázky z děl, která budou na hradě vystavována ke zhlédnutí zde.

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 18
    Jen tak

    Chcete nás podpořit jen tak? Budeme moc rádi!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 7
    Pozdrav od poslanců

    Pohlednice. Naši poslanci Vám odešlou pozdrav z Lipnice k Vám domů na Vaši adresu!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    5,93 €
    (150 Kč)
  • predané 6
    Andělské poselství

    Nechte si zaslat pohlednici se speciálním andělským poselstvím od paní poslankyně Kateřiny Prokešové, která je také tlumočnicí do andělské znakové řeči.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,90 €
    (200 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Prohlídka hradu

    Absolvujte prohlídku hradu zdarma. Můžete zvolit klasického hradního průvodce a nebo posunout výklad o hradě blíže k divadlu a za svého průvodce zvolit jednoho z našich poslanců.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,90 €
    (200 Kč)
  • zostáva 1 z 4
    Marcellinin třešňový jam

    Marcellinino kuchařské umění je věcí veřejně známou. Zde Vám Marsí nabízí vlastníma ručkama trhané třešně, kořeněné, sladké, konzervované vodkou! Vhodné do jogurtu, na lívance nebo jen tak. S originální etiketou s věnováním pro Vás (uveďte tedy své jméno, nebo jméno toho, komu chcete Marcellininy vysoce kvalitní výrobky věnovat). K vyzvednutí v Brně, u Marsí či lze zaslat poštou - prosíme o 50 kč navíc na poštovné, balné. Obrazově zde.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,90 €
    (200 Kč)
  • predané 2
    Originální ručně kreslená pohlednice

    Získejte originální pohlednici, kterou speciálně pro Vás vytvoří paní poslankyně Zuzanka Šprtelová..

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    9,88 €
    (250 Kč)
  • predané 3
    Báseň od pana poslance

    Nechte si složit originální báseň od všestranně nadaného pana poslance Dubenského. Báseň Vám zašle sám pan poslanec dopisem a s věnováním.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    9,88 €
    (250 Kč)
  • zostáva 4 z 8
    Prohlídka kamenosochařských ateliérů

    Kamenictví k Lipnici neodmyslitelně patří. A leta se tu studenti vedou také k umělecké tvorbě. Zdejšími ateliéry Vás provede vedoucí Kamenického a kamenosochařského střediska Lipnice, pan Boleslav Dlouhý! Netradiční prohlídka ateliérů, které se jen tak neotevírají kdekomu!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    9,88 €
    (250 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Buďte naším hostem!

    Pohoštění na Divadelním domku v Lipnici nad Sázavou + 0,5l džbánek vynikajícího moravského vínka.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    11,86 €
    (300 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    S Libuší na pivo!

    Naše drahá kolegyně Libuše Vás zve na pivo!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    11,86 €
    (300 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Fotka v kostýmu Dona Quijota a Sancho Panzy

    Nechte si udělat profesionální fotografii od Kateřiny Dubovcové v našich kostýmech Dona Quijota a Sancho Panzy. Na tu chvíli Vám kostýmy rádi půjčíme a pomůžeme Vám se do nich ustrojit!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    13,83 €
    (350 Kč)
  • predané 3
    Originální držák na mobil

    Získejte originální držák na chytrý mobil (ruční práce) s logem festivalu - verze Švejk a hrad Lipnice nad Sázavou. 

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    13,83 €
    (350 Kč)
  • predané 2
    Volná vstupenka na festival

    Předplaťte si vstupenku na festival!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    13,83 €
    (350 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    Audiokniha - Střípky ze života Lipnické legendy

    Originální audiokniha z dílny Divadla Klauniky, autentická nahrávka muže, který se stal skutečnou Lipnickou legendou. Doprovázeno zpěvy a komentáři. Zažijte pravou a nefalšovanou tvář života na Lipnici.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    15,81 €
    (400 Kč)
  • zostáva 1 z 2
    Noc na Haškově hrobě

    Pojďte s námi strávit noc na Haškově hrobě! Připijeme Haškovi, přečteme pár povídek, podiskutujeme nad Haškovým dílem, uděláme si takové malé noční sympozium přímo v magickém místě.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    17,78 €
    (450 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Staňte se součástí našeho týmu!

    Štace s Quijotem: vezmeme Vás na představení slavné klaunické inscenace Dona Quijota v rámci projektu Podpora kultury s EU do jedné z českých vesnic, kterou si z našeho harmonogramu vyberete. Nejen, že uvidíte představení, ale nahlédnete i do zákulisí a celkové přípravy zájezdového představení.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,76 €
    (500 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    S Libuší a její písní na pivo!

    Libuše Vás opět zve na pivo a ještě zazpívá píseň na přání jen a jen pro Vás!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,76 €
    (500 Kč)
  • predané 9
    Marcellinin nakládaný hermelín EXCLUSIVE

    3ks Sedlčanského hermelínu v olivovém oleji s bio bylinkami, lahůdkovou cibulkou a česnekem z Marcellininy zahrádky. Pikantně svůdné v tradiční sklenici s kovovým uzávěrem a originální etiketou s věnováním pro Vás (uveďte tedy své jméno, nebo jméno toho, komu chcete Marcellininy vysoce kvalitní výrobky věnovat). K vyzvednutí v Brně, u Marsí či lze zaslat poštou - prosíme o 50 kč navíc na poštovné, balné. Obrazově zde.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,76 €
    (500 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Píseň od Kristínky

    Nechte si složit písničku od naší nejpůvabnější herečky Kristiny a jejího milého Davida. Původní text i slova, věnováno přímo Vám.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,76 €
    (500 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    Se Zuzanou do divadla!

    Přijměte pozvání od dramaturgyně divadla Zuzany na divadelní představení v Brně (HaDivadlo, Reduta, Divadlo Bolka Polívky).

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    23,71 €
    (600 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Zahrajte si s námi!

    Zahrajte si s námi v našem představení! Pojeďte s námi na štaci a my Vám udělíme roli v našem představení!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    27,66 €
    (700 Kč)
  • predané 2
    Volné vstupenky na festival

    2x volná vstupenka na festival!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    27,66 €
    (700 Kč)
  • zostáva 6 z 8
    Pohostíme Vás na festivalu!

    Vstupenka na tento ročník festivalu + džbánek výborného moravského vínka + pohoštění na Divadelním domku.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    31,61 €
    (800 Kč)
  • zostáva 2 z 4
    Zažijte víkend na Divadelním domku!

    Zážitkový pobyt na Divadelním domku pro dva, naši poslanci Vám budou originálními průvodci při prohlídce Divadelního domku a na Vinném ústraní Vám připraví příjemné pohodlí!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    S Korčiánem na Lesní bar

    Dr. žák Bolka Polívky, herec, gagman Zdeněk Korčián Vás vyvede proslavený Lesní bar v Horní Lipové. V ceně rovněž 1 noc v rodinném penziónu Ospalý Heligón.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    47,42 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 2 z 6
    Víkend v Jeseníkách!

    Víkendový pobyt pro dva u nás na penzionu Lipůvka v Jeseníkách! Naši poslanci se o Vás budou vzorně starat.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    59,28 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Snídaně do postele v Jeseníkách!

    Víkendový pobyt pro dva s výtečnou snídaní až do postele. Opět v penzionu Lipůvka v Jeseníkách.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    79,04 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    Čestný host festivalu!

    2 volné vstupenky na festival + ubytování + pohoštění na Divadelním domku + džbánek vínka

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    79,04 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Fotografická koláž Dona Quijota

    Získejte fotografickou koláž dle Vašeho výběru od naší dvorní fotografky a grafičky Kateřiny Dubovcové, která zachycovala momenty z legendární inscenace Dona Quijota a nechala je protnout se s dílem Salvatora Dalího.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    79,04 €
    (2 000 Kč)
  • predané 0
    Moderování akce

    Potřebujete na akci skvělého moderátora? Libuše Vaše hosty ráda provede jakoukoli akcí a dá jí svým temperamentním projevem tu pravou šťávu!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    118,55 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Člen Malé Klauniky

    Roční školné pro Vaše děti (9-15 let) v dramatickém kroužku Divadla Klauniky v Brně + 2 volné lístky na festival

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    158,07 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Andělský kabaret v Jeseníkách

    Víkendový pobyt pro dva s plnou penzí a uspořádáme večírek s Andělským kabaretem jen pro Vás.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Don Quijote jen pro Vás

    Soukromé představení Dona Quijota. Odehrajeme pro Vás a Vaši společnost naši nejslavnější inscenaci Don Quijote de la mAncha.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    395,18 €
    (10 000 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    Poslanci pro Vás!

    Soukromé představení Voličské kampaně Odehrajeme pro Vás a Vaši společnost Voličskou kampaň Strany mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního. Poté může následovat diskuze s našimi poslanci...

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    474,21 €
    (12 000 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    Oslava v Jeseníkách!

    Zarezervujte si celý penzion Lipůvka pro oslavu, školení - jak Vám libo! - s 50% slevou. Naši poslanci se o Vás vzorně budou starat!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    987,95 €
    (25 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Marcellinino dýňovo-pomerančové chutney HOT

    Mexická dýňě + chilli. Vlastní výpěstky. Lehké, svěží. Pozvedne gurmánskou kvalitu Vašeho grilovaného masa, na nebe zvedne i  obyčejnou uzenku. S originální etiketou s věnováním pro Vás (uveďte tedy své jméno, nebo jméno toho, komu chcete Marcellininy vysoce kvalitní výrobky věnovat). K vyzvednutí v Brně, u Marsí či lze zaslat poštou - prosíme o 50 kč navíc na poštovné, balné.  Obrazově zde.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,90 €
    (200 Kč)
  • Vypredané!!
    Obraz od Libuše

    Získejte originální výtvarné díle - obraz na plátně od naší milé a všestranné Libuše!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    39,52 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Obraz od Zůzy

    Získejte obraz od pražské výtvarnice a scénografky Zuzany. Originální dílo jen pro Vás!

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    39,52 €
    (1 000 Kč)