Proměna chyšecké návsi - Jdeme do finále!

Proměna omšelé návsi v živé centrum obce. Ožívá místo pro setkávání, divadla, kina, zábavy a výstavy. To vše za vašeho přispění. Buďte u toho!

  • Slavnostní otevření částečné upravené návsi

  • 1. bourací prigáda

  • Takto si představujeme komunitní život v obci

  • Náves pro všechny generace

  • Slavnostní otevření částečně upravené návsi

  • Práce je tu ještě dost

  • Jak to bylo kdysi

  • Brigáda - někdo to udělat musí

  • Projekt Proměny chyšecké návsi

1 207 €
vybrané z 1 203 €

100%

100% splnené

34 ľudí prispelo

Komunita, Nadácia Vodafone

Chyšky, Jihočeský kraj, Česká republika

Všetko alebo nič. Projekt skončil 4.9.2015 v 10:23.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Inspirací pro Proměnu chyšecké návsi nám byl sousední Nadějkov, kde přetvořili farskou zahradu na náměstí vlastními silami. Proč to nezkusit také v Chyškách? Založili jsme spolek a povedlo se! Nová náves je téměř hotová, nyní potřebujeme pořídit herní prvky, kolostavy a lavičky a náves se zahradou u fary oživit! Pomozte nám sehnat prostředky na realizaci a přijďte si užívat kultury, umění a odpočinku na chyšeckou náves! 

Co je náš cíl?

 Naše vesnice je krásná s tradicí a zaslouží si, aby se o ní pečovalo. Proto jsme začali s úpravami a stavbou nové návsi otevřené všem. Kdysi Chyšky žili kulturním a spolkovým životem. Fungovali tu ochotníci, maškarní spolek, hasiči a konalo se spousta akcí. Chceme na tuto tradici navázat, propojovat lidi a spolky navzájem, přiláhat lidi z blízkého a vzdáleného okolí a kulturně žít. Uspořádáme venkovní divadlo, džemování, výstavy fotek a obrazů rodáka Antonína Šíta a spoustu dalších tradičních akcí jako je mikulášská besídka nebo stavění májky. Zahrada na návsi ožije i rukodělnými dílnami, které si povedou místní ženy.

Detaily

Již od roku 2013 pracuje v jihočeské obci Chyšky skupina mladých lidí sdružená v organizaci Naše Chyšecko na revitalizaci a úpravách návsi. Jejich cílem je vytvořit z návsi místo, kde se budou setkávat místní i návštěvníci a kde se mohou pořádat kulturní akce. Projekt realizují místní obyvatelé svépomocí podle vlastních návrhů. Nyní chystají několik posledních brigád, aby mohli nastartovat aktivity jako divadelní představení, letní kino, džemování, výstavu obrazů či výstavu fotografií a probudit tak novou náves k životu!

... a ještě něco navíc

V Chyškách se plánuje postavit nové varhany v kostelíčku sv. Prokopa významným varhanářem Giovannim Pradellou. Vznikne tu v celých Čechách unikátní hudební nástroj, za kterým se budou sjíždět varhanící široko daleko. Nová náves okolo kostela skvěle podtrne unikátnost místa.

Kdo jsme?

Naše Chyšecko funguje od roku 2013 trochu jako okrašlovací spolek a trochu jako brigádnická jednotka. V rámci projektu Proměna chyšecké návsi jsme získali skoro milion korun od Nadace Via, Era pomáhá regionům, Obce Chyšky, Farnosti Chyšky a dalších dárců na revitalizaci návsi. Úprava návsi proběhla svépomocí za obrovského přispění místních obyvatel. Naše Chyšecko pořádá v Chyškách kulturní akce jako výstavu fotografií, letní kino či divadlo. Loni jsme uspořádali mikulášskou besídku pro děti a v máme hlavy plné nápadů na další akce. Chceme svou činností lidem ukázat, že komunitní práce a péče o prostředí, v němž žijeme, má smysl a konkrétní výsledky.

Proč to děláme?

Milujeme svou rodnou vísku! Co dodat? Přijeďte se k nám podívat!

Aktuality

3.9.2015 JSME VE FINÁLE!

Děkujeme všem přispěvatelům, Nadaci Vodafone i Janě z HitHitu! Jsme ve finále a zvládli jsme to! Díky vám! Nyní nezbývá než se těšit na odměny a na super akce na chyšecké návsi v následujících 10 měsících!

Viacej

24.8.2015 JDEME DO FINÁLE

Jdeme do finále! Zbývají už jen 4 %! Pomozte nám dotahnout kampaň do cíle a podpořit tak dokončení Proměny chyšecké návsi a rozjet kulturní život v Chyškách! Děkujeme dárcům! Těšte se na vaše odměny! Vaše Naše Chyšecko :)

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 3

    Pohlednice Chyšek

    Bonusem k pohlednici Vám může být i nádherný pohled (resp. výhled) z Chyšek do krajiny jižních Čech. Při dobré viditelnosti je vidět Šumava a Alpy!

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 12

    Placka Naše Chyšecko

    Originální placka s logem Našeho Chyšecka vám zajistí bezplatný vstup na veškeré akce pořádané Naším Chyšeckem na chyšecké návsi do konce roku 2016.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • zostáva 5 z 6

    Nástěnný kalendář Naše Chyšecko ve fotografii 2015

    Kalendář je sestaven z fotografií vystavených na výstavě Naše Chyšecko ve fotografii. Fotografie krajiny Chyšecka zachytili místní fotografové.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 16 z 20

    CD Vokalistek z Chyšek nazvané Ve dlaních

    Album originálních duchovních písní dívčího sboru za doprovodu klavíru

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,79 €
    (500 Kč)
  • zostáva 8 z 10

    Květináč s bylinkami z chyšecké návsi

    Bylinky rostoucí na záhonech u fary zasazené do květináče vyrobeného v keramické dílně v Chyškách Hodnota odměny odpovídá nadmořské výšce na Chyšecku

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • predané 5

    VIP individuální prohlídka Milevského kláštera včetně veřejnosti nepřístupných prostor

    Termín a počet osob dle dohody.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3

    Adopce houpačky

    Adoptujte si houpačku, která bude umístěna na farské zahradě s výhledem do krajiny jižních Čech a vyberte si text, který na ní napíšeme, houpačka může nést Vaše jméno, přání, moudro, prostě cokoliv si vymyslíte..

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 6 z 10

    VIP letní kino na farské zahradě

    Lidé z Našeho Chyšecka vám připraví soukromé letní kino s možností grilovačky přímo na proměněné chyšecké návsi Počet účastníků je omezen na 10. Termín a podmínky po dohodě.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 4 z 6

    Pobyt na chyšecké faře

    Skvělé místo k rekreaci a odpočinku uprostřed kopcovité a nedotčené krajiny. Oblíbený kraj cyklistů a běžkařů. Nedaleko Milevsko, Monínec, Sedlec-Prčice nebo Zeměráj v Kovářově. Pobyt pro 2 až 8 osob na 2 až 5 nocí. Termín a podmínky po dohodě.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)