Posuňme společně thriller s názvem 2 na prodejní pulty

Naší společnou spoluprací bychom rádi posunuli knihu s názvem 2 na prodejní pulty. Pravdou je, že bez vaší podpory tato kniha nevyjde.

  • Kniha + záložka s osobním citátem

  • Dvojka - dvakrát

  • Daruj knihu "2" do Dializačního střediska B. Braun

  • Pojď si zahrát tenis na Petřín

  • Kniha + večeře s autorem

1 400 €
vybrané z 1 292 €

108%

108% splnené

28 dní do konca

42 ľudí prispelo

Komunita, Literatúra

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Prispieť

Všetko alebo nič. Tento projekt bude úspešný iba v prípade, že dosiahne aspoň cieľovú čiastku do 13.6.2024 do 10:01.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Psaní se věnuji od 15 let, a proto se v mém šuplíku nashromáždilo za ta léta několik rukopisů. Díky náhodě a portálu Vydej knihu jsem došel k rozhodnutí splnit si svůj sen. Prvotinou se tak stane thriller s názvem „2“, který je příběhem o dvou nerozlučných kamarádech.

Co je můj cíl?

Mým cílem je přeměnit rukopis ve voňavou knihu a dát tak vám, čtenářům, nejen napínavý příběh, ale i kus svého já. V současné době spolupracuji s portálem Vydej knihu CMYK 57, s.r.o., který rozšířil svou činnost o podporu začínajícím autorům. Prošli jsme již několika fázemi. Máme hotovou obálku a rukopis jsme nabídli knižním influencerům. K mému, musím přiznat milému, překvapení se strhl o příběh opravdu velký zájem. V tento moment ke konečné realizaci a uvedení knihy na trh chybí už jen potřebný obnos.  Věřím, že s vaší pomocí se vše povede. Záleží jen na vás, zda a v jakém nákladu kniha vyjde. Předem všem děkuji za podporu, které si opravdu neskutečně vážím.

O čem v knize píši?

Dva nerozluční kamarádi se vydají poznat svět. Jejich cesta začíná v Praze, kde pracují ve skladu. Tato práce však nemá dlouhého trvání a hříčkou osudu se dostanou až na americký kontinent. Do cesty jim vstupuje záhadná Texasanka a s ní i její žárlivý přítel. Kráska oběma klukům řádně zamotá hlavu a rázem je třeba vyrovnat se nejen s tvrdou realitou neznámé krajiny, náročnou prací, ale i se sebou samými. Život se jim mění před očima a přichází chvíle, kdy je nutné bojovat i o holý život.

A aby toho nebylo málo, je zde záhadná samička ‘Caroliny Wolf Spidera’.  „2“ je napínavý příběh, který vás rozhodně nenechá v klidu.

Recenze:

Kniha jako taková se čte velmi dobře. Děj plyne jako voda a „dala jsem ji na jeden zátah“. Autor velmi detailně popisuje jak pocity postav, tak okolí a prostředí, ve kterém se postavy pohybují, čtenář má pocit, jako by většinu zážitků prožil spolu s nimi. Velmi dobře funguje představivost, i když jsem se s hlavním hrdinou ne až tak ztotožňovala, velmi oceňují intimní příběh o přátelství dvou absolutně povahově odlišných lidí, jejich vzájemnou úctu a důvěru.

Nečekejte krvavý thriller a lá Stephen King, ale surovou road movie, na mnoha místech úsměvnou, která vyvrcholí velmi překvapivým závěrem. Po přečtení mám takový pocit nostalgie. Za přečtení tato kniha rozhodně stojí.

Kika, právník a bloger, Praha

Je pro mě velkou poctou přečíst si knihu ještě před jejím vydáním a i když thriller není můj nejoblíbenější žánr, v této knize mě překvapil děj odehrávající se v San Antoniu, které jsem osobně navštívila. Myslela jsem si, že autor v tomto městě žil, a proto ho tak dobře zakomponoval do děje. Nakonec jsem se dozvěděla, že autor žil v jiném americkém městě.

Adéla, módní návrhářka, Mexiko City

A nesmí chybět ani krátká ukázka

„Alkohol, hodně alkoholu, pil jsem do němoty!“ odpověděl jí beze studu.

„Myslela jsem, že ho ztratím,“ vzdychla si paní Torresová. „Jednou v noci se vzbudil a začal pokládat pasti kolem domu, protože si myslel, že si pro něj jdou bojovníci z Vietcongu.“

Zapojil jsem se i já: „Celé to bylo jedno velké svinstvo! A toto svinstvo odhalily Pentagonské dokumenty, které ukázaly nepříjemnou pravdu o válce ve Vietnamu.“ V historii jsem se totiž jakž takž orientoval. „Byl to největší únik vládních materiálů v amerických dějinách a o tuto senzaci se postaral Ellsberg. Nespokojený pracovník Pentagonu, který noc co noc vynášel z trezoru utajované dokumenty a materiály pak prodával novinářům z prestižního The New York Times.“

„Přesně tak, odvážný a úžasný muž to byl,“ nadšeně potvrdil má slova pan Torres.

„A já vám také něco řeknu,“ ozval se Jack. „Jsem alkoholik a ve Vietnamu jsem nebojoval!“

Všichni jsme se rozesmáli. Dokonce i Kuba, který tomu moc nerozuměl.

Během večera jsme se smáli stále častěji a bylo tak kolem jednadvacáté hodiny, když mě začal tlačit močový měchýř. Napadlo mě, že si ulevím na zahradě, ale raději jsem použil toaletu v patře. Když jsem se vrátil, s chutí jsem se opět svalil do rozkládacího křesala na verandě, Ruce jsem svěsil přes opěradla a křeslo se mírně pohnulo vzad. V tom jsem na předloktí levé ruky ucítil bodnutí, jako od silné chirurgické jehly na sešívání ran po provedení operace.

Jedna gigantická pavučina byla natažena od spodních větví koruny stromu k zemi, přičemž její vlákna byla přichycena i na dvou dřevěných vodorovných latích v místě, kde dřevěné sloupky propojovaly podlouhlé desky verandy. Opěrka mého křesla byla vzdálena jen několik centimetrů od plůtku verandy a tato pavučinová vlákna, která spojovala oplocení verandy se stromem, byla někde za mnou.

„Carolina Wolf Spider“ číhal na svou potencionální kořist přichycený zespodu sedáku mého křesla. Cítil se být zřejmě ohrožen, jeho senzorické chloupky na nohou a těle vycítily pohyb křesla a tím byl vyprovokován k tomu, aby na mě zaútočil. Vyběhl rychlostí krokodýla, který se vymrští zpod hladiny řeky na antilopu, která se k ní přišla napít. Vrhl se na mé levé předloktí, roztáhl své ostré tesáky na přední části hlavy, připomínající ostrý dráp nebo jedový zub hada a zakousl se do mé kůže. Z kusadel, v nichž má jedové žlázy, vpustil do mého těla jed s enzymy, které začaly okamžitě rozkládat mou kůži a podkožní vazivo.

„Ááúú!!“, vyskočil jsem z křesala a hosté kolem mě zpozorněli. Na dřevěné podlaze verandy se mihl velký černý pavouk, který svou velikostí připomínal malou myš a sprintoval na okraj verandy z níž přepadl do vysoké trávy.

„Not that! - To ne!“ řekla s trpkostí v hlase Caitlin.

Na mém levém předloktí se objevily dvě hluboké bolestivé rány.

Pan Torres přikázal umýt oblast pod proudem studené vody a hned mě vzal do kuchyně v přízemí. Někdo mi položil ruce na obě tváře a otočil k sobě. Byla to Caitlin.

„We need to go to the Hospital! - Musíme jet do nemocnice!“

„Vy dva si můžete podat ruce,“ reagovala rozzlobeně Alda, která tím narážela na Kubovy pořezané prsty na levé ruce a moji čerstvou ránu po kousnutí pavoukem.

„K čertu!“ rozčiloval se nad vzniklou situací pan Torres.

Mustang parkoval před domem, ale nikdo nemohl řídit, protože jsme všichni poměrně dost pili. Než přijel taxík, přinesl mi pan Torres igelitový sáček se ledem: „Here, Buddy, put some ice on it! - Tady máš, kámo, dej si na to led!“

Seděl jsem vzadu v taxíku se sáčkem ledu na předloktí, abych zmírnil otok a zabránil šíření jedu. Bylo mi na omdlení, rány zarudly a začaly se rozšiřovat...

Kdo jsem

Pocházím se Slovenska. Absolvoval jsem magisterské studium historie a filozofie na Katolické univerzitě. Pak následovala cesta do Prahy, kde pobývám již 12 let. Na Karlově univerzitě jsem jako stážista psal diplomovou práci na téma Atentát na Reinharda Heydricha. Pracovní zkušenosti jsem dosud sbíral ve společnostech Geodis, Bohemia Energy a Patriot Marketing Group. Volný čas trávím v přírodě, rád cvičím, cestuji a nejraději píši. 

Pár slov závěrem

Použiji slova českého knihovníka a spisovatele Otty Františka Bablera.
 

„Čtení je spolupráce čtenáře se spisovatelem.“
 

Naší společnou spoluprací bych rád posunul knihu „2“ na prodejní pulty. Pravdou je, že bez vaší podpory má kniha nevyjde.

Závěrem mi dovolte poděkovat portálu Hithit za tuto příležitost a samozřejmě vám všem za čas, který jste věnovali těmto řádkům.

Vězte, že si toho nesmírně vážím a předem bych rád poděkoval za vaše přispění.

S úctou, Branislav Bogáň.

Aktuality

13.5.2024 Přidaná odměna

Milí přátelé, pro velký zájem přidávám ještě 3 kousky. Kniha s podpisem a věnováním Věnování je osobní záležitost. Tato podpora si právem zaslouží věnování od srdce.   Mé díky patří vám! S úctou Broňa.

Viacej

9.5.2024 Přidaná odměna

Milí přátelé, pro velký zájem přidáváme ještě 2 ks. Jedna kniha pro vás, druhá jako dárek.      S knihami pošlu záložky a osobní věnování. Váš požadavek na osobní věnování můžete připsat do poznámky. Velice děkuji za podporu, které si opravdu velmi vážím. S úctou Braňo Bogdan.

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 8
    Kapka v moři


    Každá kapka v moři něco znamená. Vaše kapka může doplnit pohár a tím přispět ke zrodu nové knihy.








    Výši příspěvku se meze nekladou :-).
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 4,04 €
    (100 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    Pro ty nejrychlejší kniha se slevou 20 %

    Je možné, že v tuto chvíli už je tato šance na krásnou slevičku pryč, ale zkuste to.









    Kniha přijde poštou na náklady autora.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 8,04 €
    (199 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    Daruj knihu "2"


    Rozhodl jsem se věnovat pět knih do dialyzačního centra B. Braun Avitum s.r.o. na Bulovce
    Chcete se ke mně přidat?
    Věřím, že pomocí knihy můžeme zkrátil dlouhé chvíle strávené na dialýze. Tímto příspěvkem uděláte dva dobré skutky jednou ranou.
    Do komentáře můžete připsat svůj osobní vzkaz.

    Vše do knihy přepíši a předám vaším jménem.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 8,08 €
    (200 Kč)
  • zostáva 12 z 20
    Kniha "2" ještě teplý výtisk do vaší knihovny

    Koupi samotné knihy mi pomůžete vdechnout příběhu život. Jelikož kniha bez čtenářů nemůže žít.








    Vše vám pošlu přímo domů.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 10,06 €
    (249 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Přidaná odměna_Kniha s podpisem a věnováním

    Věnování je osobní záležitosti. Tato podpora si právem zaslouží věnování od srdce.




    Vše vám pošlu přímo domů.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 14,14 €
    (350 Kč)
  • zostáva 9 z 10
    Kniha + záložka s osobním citátem

    Možná, že se v této knize ani neohřeje, jelikož ji přečtete jedním dechem.              I přesto mám připravenou tu nejoriginálnější záložku s citátem.



    Poštovné je již zahrnuté v ceně a přiložím i podpis.

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 14,94 €
    (370 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Dvě knihy + dvě záložky

    Pro velký zájem přidáváme ...

    Jedna pro vás, druhá jako dárek.     
    S knihami pošlu záložky a osobní věnování. Váš požadavek na osobní věnování můžete připsat do poznámky.


    Knihy zašlu poštou a postarám se o poštovné!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 20,19 €
    (500 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Mesenáš knihy


    Být mecenášem si zaslouží osobní poděkování otištěné na první stránce knihy.




    Děkuji!
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 60,58 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Přidaná odměna - večeře s autorem DISH Belgická

    Večeře s autorem   DISH Belgická .
    Ochutnáte specialty pánů kuchařů, na kterých si pochutnali i hrdinové z mé knihy.
    Společně posedíme, popovídáme, dobře se najíme a domů si s sebou odnesete knihu včetně osobního věnování a záložky.  

    Těším se vás.
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 68,66 €
    (1 700 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Kniha a tenis s autorem nesportovcem :-)

    Pojďme společně na kurty pod Petřín. Zábava zaručena a ještě uděláte něco pro své zdraví. Po zápase zajdeme na drink a spojíme to s předáním knihy.






    Osobní věnování a záložka je samozřejmostí.
     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 80,78 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Logo do knihy


    Není lepší reklamy pro firmu než té, která se prezentuje ušlechtilým činem. Pak si taková podpora zaslouží, aby kniha nesla logo nebo název vaší firmy.






    Děkuji!
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 80,78 €
    (2 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha s podpisem a věnováním

    Věnování je osobní záležitosti. Tato podpora si právem zaslouží věnování od srdce.




    Vše vám pošlu přímo domů.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 14,14 €
    (350 Kč)
  • Vypredané!!
    Dvě knihy + dvě záložky


    Jedna pro vás, druhá jako dárek.     
    S knihami pošlu záložky a osobní věnování. Váš požadavek na osobní věnování můžete připsat do poznámky.



    Knihy zašlu poštou a postarám se o poštovné!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 20,19 €
    (500 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha a osobním věnováním a večeře s autorem

    Večeře s autorem  DISH Belgická .                         
    Ochutnáte specialty pánů kuchařů, na kterých si pochutnali i hrdinové z mé knihy.
    Společně posedíme, popovídáme, dobře se najíme a domů si s sebou odnesete knihu včetně osobního věnování a záložky.  
     
                               
    Jedna odměna dva dospělí.

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 68,66 €
    (1 700 Kč)