Až pak můžeme zapomenout – vydejte s námi můj první thriller

Vracím se do knižního světa s thrillerem o tom, co všechno jsme ochotni udělat jeden pro druhého, i když jsme si už tolik vzdálení. Čeká vás děj ze zapomenutých částí Berouna, nočních ulic Prahy a válkou zničeného bosenského venkova. Pomůžete knize ven?

Autor: Martin Kuška

  • Finální vzhled obálky

  • A takto vypadá celá obálka po rozevření

  • Autor při průzkumu lokací z knihy

  • Jedno z míst, které v knize figuruje - lom Kosov

  • Válečná Bosna - kniha vás zavede i sem

  • Styl ilustrací od Jakuba Onderky

  • Příprava sbírky na Hithitu - nesmí chybět čaj

  • Autor s předchozí knihou - Lidé lesních stínů

751 €
vybrané z 3 178 €

23%

23% splnené

32 dní do konca

30 ľudí prispelo

Umenie, Literatúra

Žebrák, Středočeský kraj, Česko

Prispieť

Všetko alebo nič. Tento projekt bude úspešný iba v prípade, že dosiahne aspoň cieľovú čiastku do 1.6.2024 do 10:22.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Život je moc krátký a křehký. Poznal jsem to. Dnes věřím, že rezignovat na plnění si snů je jedním z největších hříchů. A mým aktuálním snem je vydat syrový thriller, na kterém jsem pracoval v uplynulém roce.

Jaký je příběh za knihou?

Napsat thriller, který bude originální, je obrovská výzva. Po úspěšném vydání fotografické knihy Křivoklátsko – cesta do duše krajiny a historického románu Lidé lesních stínů jsem se do toho rozhodl pustit a začal všechno do detailu promýšlet. Tato část procesu je vlastně ta nejdelší. Jde o snahu vytříbit samotný příběh a co nejdokonaleji promyslet psychologii postav, aby kniha bavila, a hlavně, aby byla plná zapamatovatelných charakterů i netradičních lokací. A tohle je pro mne při psaní možná to nejdůležitější – nepsat knihu, kterých už vyšla spousta. Osobně se vždy snažím, aby byly mé knihy v něčem trochu jiné, atmosférou, syrovou poetikou a také tím, s jakou přesností se snažím popsat dané lokace, aby vše působilo zcela reálně. Vy pak můžete s knihou klidně vyrazit ven a jít po stopách hlavních hrdinů! Navíc jsem si opět potvrdil, jak moc pro mne psaní znamená a jak mi pomáhá přenést se přes různé životní pády a vzestupy. No a nakonec se to, věřím, povedlo. Kniha Až pak můžeme zapomenout je dokončena a ve spolupráci s nakladatelstvím Machart se chystáme na vydání, kterému můžete nyní pomoct. A když vybereme víc peněz, rozhodnu se udělat i audioknihu profesionálně namluvenou známým interpretem. Pojďte se mnou do toho! Budu si vaší pomoci neskutečně cenit.

O čem kniha je? Anotace řekne víc… 

Bořek Kříž selhal, ale rozhodl se dát životu ještě jednu šanci. Přesto ho provází pocity zrady, samota a nese si s sebou tichá tajemství toho, kam až člověk v nouzi dokáže zajít. Jeho starší bratr Radek má naopak všechno. Ambiciózní podnikatel, jehož učili tehdejší veksláci. A mladšího sourozence Petra ovlivnil islám. Kdysi odešel bojovat do války v Bosně, odkud se domů nevrátil. Jejich sourozenecká blízkost vzala za své nedlouho po sametu. Už dávno nejsou rodina… 

Když už Bořek doufá, že se démoni minulosti nevrátí, objeví se v jeho životě někdo, kdo mu jasně sdělí, že to peklo jenom kdesi spalo. Dochází mu, že až teď nastává okamžik, kdy se ukáže, jestli bude dál žít, nebo ho všechno definitivně zničí. Ale může mu někdo pomoct? Radek? Petr? Nikdo z Křížů už nepočítal s tím, že se ještě někdy všichni setkají. Rozhodně ne za takových okolností, které mají nastat…

Dramatický příběh a zároveň melancholický triptych zcela rozdílných osudů, zasazený do nostalgické atmosféry nedávných let, do období nástupu finanční krize v roce 2008, se syrovou poetikou sleduje, co všechno jsme ochotni udělat jeden pro druhého, i když jsme si už tolik vzdálení…
Druhý román autora a hudebníka Martina Kušky je zasazen do plasticky vyobrazených kulis zapomenutých čtvrtí Berouna, nočních ulic Prahy a válkou zdevastovaného bosenského venkova.

O mně a proč to dělám

Jmenuji se Martin. Kdysi jsem byl strojař, ale vážná nemoc mi na dlouhou dobu vystavila stopku ve všem, co jsem dělal. Do té doby jsem vlastně žil, aniž bych si ujasnil, jestli to, co dělám, je opravdu to, pro co žiju a co má hlubší smysl. Tenhle životní zlom mě donutil změnit priority a já si nostalgicky vzpomněl, po čem jsem kdysi prahnul jako kluk. Jednou z těch věcí bylo psaní. A tak jsem se mu začal věnovat. Cítím v něm možnost se vyjádřit, sdílet své myšlenky a vnímám ho jako něco, co umožňuje fantazii proměnit se v realitu. Tahle forma vyjádření je pro mě silně osobní a vlastně si skrze ni plním sny, protože vydávat knihy, to byl vždy sen, který mi však dřív přišel jenom těžko dosažitelný. Přispívat do literárního světa a snažit se přinést čtenáři zážitek je navíc neskutečně motivující. Jsem vděčný, že jsem došel do tohohle bodu a že teď dělám to, pro co, jak věřím, jsem se narodil. Kromě psaní produkuju hudbu a pracuju jako freelance copywriter (tvorba marketingových textů) a externí redaktor. Ve volném čase pak popíjím čaj, přemýšlím nad novými výzvami a snažím se užívat každý den, do něhož se probudím.

Najdete mě i na sociálních sítích: Facebook a Instagram

Jeden z rozhovorů se mnou

Ukázka z knihy

Styl ilustrací v knize

Jak bude kniha vypadat a kdy vyjde

  • formát: 125 x 210 mm (na výšku)
  • vazba: V4 – vázaná s měkkými deskami + přední a zadní chlopeň 90 mm
  • rozsah: 368 vnitřních stran
  • materiál vnitř. stran: bezdřevý ofsetový 100 g/m2
  • materiál obálky: pohlednicový karton 255 g/m2
  • barevnost vnitř. stran: 1/1 černá
  • barevnost obálky: 4/0 + matná laminace
  • náklad: dle vybrané částky

Kniha je připravena k vydání u berounského nakladatelství Machart. Máme hotovou kompletní sazbu a předpokládáme, že vybrané prostředky ze sbírky by mohly být k dispozici do letních prázdnin. Poté oslovíme distribuce, tiskárnu a vše načasujeme tak, aby kniha vyšla během září.

Děkuji!

Martin Kuška, autor

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 4
    Darujte libovolnou částku

    Chcete mou tvorbu podpořit jen tak pro radost? Líbí se vám, co dělám? Každá stovka se počítá a já si budu každé pomoci s vydáním knihy velmi vážit.

    Částku lze libovolně navýšit.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    Prispieť 7,90 €
    (199 Kč)
  • predané 1
    Kniha v elektronické podobě

    Nepotřebujete mít knihu fyzicky v ruce? Zašlu vám ji v elektronické podobě, takže si budete moct číst pohodlně kdekoli.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 11,88 €
    (299 Kč)
  • predané 7
    Kniha – osobní vyzvednutí přímo u nakladatele

    Chcete si tištěnou knihu Až pak můžeme zapomenout vyzvednout přímo v místě, kde vznikla? Nakladatelství Machart sídlí v Berouně na adrese Lidická 669. Ke knize se tak možná dostanete vůbec nejrychleji ze všech, a na místě je navíc spousta dalších knih!

    Jakmile knihy k nakladateli dorazí, budu vás informovat e-mailem.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 15,85 €
    (399 Kč)
  • predané 1
    Kniha – osobní vyzvednutí v Žebráku

    Tištěná kniha Až pak můžeme zapomenout na vás k osobnímu odběru může čekat také v Žebráku přímo na náměstí, v obchodě s drobným zbožím, který má adresu Náměstí 100.

    Jakmile knihy na adresu dorazí, budu vás informovat e-mailem.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 17,84 €
    (449 Kč)
  • zostáva 6 z 15
    Kniha s podpisem za výhodnou cenu pro patnáct nejrychlejších

    Tištěná kniha Až pak můžeme zapomenout s podpisem a poštovným zdarma pro prvních patnáct z vás. Doručení přímo na vaši adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 18,23 €
    (459 Kč)
  • predané 2
    Kniha – doručení přímo domů

    Jedna tištěná kniha Až pak můžeme zapomenout rovnou k vám na adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 19,82 €
    (499 Kč)
  • predané 1
    Kniha s věnováním – doručení domů

    Jedna tištěná kniha Až pak můžeme zapomenout s osobním věnováním autora. Doručení zdarma na vaši adresu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 23,79 €
    (599 Kč)
  • predané 0
    Balíček všech mých knih v elektronické podobě

    S Až pak můžeme zapomenout mám za sebou tři knihy. Fyzicky byly první dvě vyprodány, ale samozřejmě je mám v elektronické podobě. Chcete tak získat všechny? Není problém. Pošlu vám do e-mailu odkaz ke stažení.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 31,74 €
    (799 Kč)
  • predané 3
    Kniha domů + soundtrack ke knize

    Hlavní hrdina knihy pochází z hudební subkultury, a proto je v knize zmíněna i řada skladeb. K tištěné knize s dopravou zdarma vám tak do e-mailu pošlu ještě složku plnou elektronické hudby, kterou můžete při čtení poslouchat.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 35,71 €
    (899 Kč)
  • predané 1
    Kniha domů + další mé knihy elektronicky

    Jedna tištěná kniha Až pak můžeme zapomenout rovnou na vaši adresu a k tomu odkaz na stažení mých dalších dvou knih do e-mailu. Získáte tak veškerou moji literární tvorbu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 39,68 €
    (999 Kč)
  • predané 0
    3 knihy s podpisem výhodně

    Nestačí vám jedna tištěná kniha Až pak můžeme zapomenout a chcete obdarovat i své známé? V této odměně získáte slevu, podepsané knihy a dopravu zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 47,63 €
    (1 199 Kč)
  • predané 1
    Investor uvedený v knize + kniha s věnováním

    Chcete se na knize Až pak můžeme zapomenout podílet ve velkém? S touto odměnou bude vaše jméno figurovat na zadních stranách celého nákladu knih. A samotnou knihu navíc obdržíte s věnováním.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 198,61 €
    (5 000 Kč)
  • predané 0
    Mecenáš + setkání s autorem

    Rádi investujete nebo spolufinancujete projekty, které se vám líbí? Mecenáštví může být podle vašeho přání uvedeno v seznamu sponzorů v knize. Pošlu vám navíc pět výtisků a všechny další odměny, které mohu nabídnout – předchozí knihy elektronicky a také soundtrack ke knize.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    Prispieť 595,83 €
    (15 000 Kč)