Vydat knihu Korpolonia Chapter One

Jsem čtrnáctiletý kluk, který má sen vydat svou prvotinu, fantasy knihu plnou dobrodružství. Nemám na to však finance a tak zkouším štěstí zde, na Hithitu. Každý příspěvek mi pomůže pokrýt náklady na vydání knihy.

Autor: Tomáš Kára

819 €
vybrané z 795 €

103%

103% splnené

28 ľudí prispelo

Literatúra

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 3.4.2024 v 12:00.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Během letních prázdnin jsem se trochu nudil a přemýšlel, jak zabít nudu, a ne jen hrát počítačové hry. Otevřel jsem word a začal cosi psát a asi po dvou stránkách jsem si uvědomil, že je to začínající příběh mé bezbřehé fantazie. A hlavně, začalo mě to bavit.

Co je můj cíl?

Sdílet moji fantazii s ostatními čtenáři a když se bude příběh líbit, napsat pokračování knihy. A třeba tím nastartuji kariéru spisovatele :-).

Detaily

Rodina Malthonových se rozhodne ,že si udělá výlet do Řecka, ten se však začne kazit hned na začátku. Zapomenuté věci a Johnovy strachy. Když však přijedou na letiště zjistí, že jim uletělo letadlo. John v ten moment, ale spatří něco jiného: zvláštního pána s holí. Pán se na Johna jen usměje, máchne holí a všichni jak kdyby zapomněli, že jim právě uletělo letadlo. V gatu se objevili lidé a rodinka Malthonových nastoupí do letadla. Jenže letadlo havaruje a najdou se pouze dva přeživší: John a Steve Malthonovi a ti se vydávají na cestu zjistit proč spadlo letadlo. Po dlouhém pátrání se John dostane do Korpolonie, magického nádherného světa. Steve je mezitím povolán do Americké armády, která bude bojovat proti Čínské říši. John v Korpolonii časem začíná objevovat hrůzy, které tento svět skrývá, jako je například jejich záhadný bůh Luntrin...

Ukázka z knihy

Začaly houkat sirény, všichni začali křičet a panikařit. Situaci nepomohlo ani to, že kapitán letadla oznámil, že se řítí do sopky plné lávy na jednom ostrově v Řecku a že od dopadu je dělí zhruba pět minut.  

John se Stevem se okamžitě rozeběhli za rodiči, kteří byli taky vystresovaní a naštvaní na sebe, že neposlechli Johna, který říkal, že se něco pokazí. Letadlo rapidně klesalo. Zbývaly čtyři minuty do nárazu. Pilot zavolal na základnu, že klesají. Na základně mu řekli, že sopka předevčírem vybuchla, takže je plná lávy. Nemohou tedy nic udělat. Jediná možnost je, že se hackeři dostanou do letadla dálkově a zjistí, co je ovládá. Do nárazu zbývaly tři minuty. Najednou přiběhla letuška s informací, že v letadle údajně byli divní staří lidé, kteří následně zmizeli. Tak pilot řekl lidem na základně, aby se podívali na záznamy z kamer z řad osm a čtrnáct. Mezitím byla celá rodina pohromadě a jen v tichosti seděli u sebe a čekali na náraz. Jen nejmladší dcera Natasha brečela a ptala se rodičů, co se děje. Rodiče jen seděli a mlčeli. Vypadalo to, že jim je úplně jedno, co se právě stalo. Dvě minuty do nárazu. Mrazivé ticho přerušila letuška, která mezi ně přišla s tím, že potřebuje mluvit s Johnem. John s ní odešel za pilotem a začal mluvit se základnou.  

„Pane Johne Malthone, vedle vás údajně někdo seděl, že?“  

„Ano,“ odpověděl John. 

„Tak ten pán zde vážně byl, ale zdá se, že ve skutečnosti nikdy nenavštívil Evropu.“ 

Jedna minuta do nárazu. A pak pán ze základny ještě dodal: „A potom, co zmizel se najednou pomalu začaly utvářet turbulence, které se zvětšovaly.“ Najednou to ve vysílačce zachrčelo a spojení se přerušilo.  

Zbývalo dvacet sekund do nárazu a všechny sirény začaly vysloveně řvát. Jak v letadle, tak na ostrově. John se okamžitě rozeběhl za Stevem, který jen vyděšeně seděl a čekal na smrt. Jakmile doběhl, začal všechny ty informace prskat na Steva. Problém byl v tom, že přes všechny ty sirény ho nebylo slyšet. Patnáct sekund. Pilot doběhl za Johnem, ať jde okamžitě s ním. Věděli, jak to odvrátit. Vypadá to jako kdyby to někdo ovládal vzdáleně. Hacker to prý skoro má, ale potřebuje vědět co mu říkal přesně. Pokud zemře, ať se to vyšetří. Deset sekund do nárazu. John do něj začal valit vše, co ví. Začal mluvit o tom hýbání času, zastavení času, stalkování. Zbývalo pět vteřin.

Kdo jsem?

Jsem normální kluk s bohatou fantazií, kterého baví vymýšlení příběhů a natáčení filmů, u kterých si píši scénáře, sháním herce, hledám vhodné lokace, režíruji si to a nakonec i stříhám a ozvučím.

Proč Vás oslovuji?

Bez Vašeho příspěvku nejsem schopen se svým kapesným a možnostmi mých rodičů ufinancovat vydání této knihy Zároveň mě povzbudíte, že nic není nemožné a pokud se děti snaží, mohou i oni vytvořit něco, čím potěší i ostatní. Možná i pomůžou nasměrovat, co dělat v budoucnu.

Přidejte se mezi ty, kteří pomohou klukovi splnit jeho sen.

Děkuji moc všem!

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 4
    Dobrý pocit

    Získáte dobrý pocit a mou vděčnost :-)
    Tato odměna lze libovolně navýšit

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,97 €
    (100 Kč)
  • predané 10
    E-kniha

    Elektronická verze knihy před oficiálním vydáním, vlastnoručně psané poděkování.

    Vše zaslané e-mailem.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    11,92 €
    (300 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Tištěný výtisk knihy

    Elektronická verze knihy před oficiálním vydáním.
    Podepsaný tištěný výtisk knihy.

    E-verze zaslaná e-mailem, tištěný výtisk přes zásilkovnu

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    25,83 €
    (650 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Kniha (komplet) + osobní video

    Elektronická verze knihy před oficiálním vydáním.
    Podepsaný tištěný výtisk knihy + osobní  Video pozdrav

    E-verze a video zaslané e-mailem, tištěný výtisk přes zásilkovnu
     

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,82 €
    (700 Kč)
  • predané 8
    Největší podpora


    Název dárce uvedený ve vděčných poděkování v knize.

    Elektronická verze knihy před oficiálním vydáním.
    Podepsaný tištěný výtisk knihy + osobní Video pozdrav

    E-verze a video zaslané e-mailem, tištěný výtisk přes zásilkovnu

     

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,74 €
    (1 000 Kč)