Vzhůru do světa fotbalových pohádek Zdeňka Folprechta

Leo Massi, Tomáš Vaclín a lev Kristián v hlavní roli? V knize pohádek bývalého fotbalisty Zdeňka Folprechta žádný problém! Pomozte nám vydat knížku veselých fotbalových příběhů, kterou si zamilují děti i dospělí.

  • Ilustrace: míčový kouzelník Leo Massi

  • Ilustrace: fotbalista z džungle lev Kristián

  • Kniha Fotbalové pohádky a kniha Football Club

  • Magazín pro fotbalovou kulturu Football Club

  • Hrnek Football Club

  • Plakáty Ilony Polanski

12 445 €
vybrané z 9 934 €

125%

125% splnené

424 ľudí prispelo

Šport, Literatúra

Všetko alebo nič. Projekt skončil 11.10.2023 v 10:07.

Zobraziť všetky odmeny

Milníky

Vydáním knihy to pro nás jen začíná! Protože chceme knížku pohádek vydat v té nejlepší podobě, rozhodli jsme se pro několik dalších milníků, které nám pomůžou dát celému projektu co největší přesah a zajistit všem zúčastněným co nejvíc zábavy.

250 000 Kč – Vydání knihy – částka, která nám umožní knihu vydat

350 000 Kč – Audiokniha – částka, která nám umožní kromě tištěné verze vydat knihu i v audio podobě

450 000 Kč – Fotbalové odpoledne se Zdeňkem Folprechtem – částka, která nám pomůže k lepší knize a vám zajistí pozvánku na jedno krásné odpoledne s fotbalem a hudbou na domácím hřišti Zdeňka Folprechta

550 000 Kč – Pohádková písnička Zdeňka Folprechta – částka, ze které by nám spadla čelist a Zdeňka stála hlasivky

O knížce

Zdeněk Folprecht vyměnil ligové kopačky za klávesnici a sepsal pro své dva syny veselé fotbalové pohádky. A jelikož vyprávění u rozsvícené lampičky v dětském pokojíčku slavilo úspěch, domluvil se na spolupráci s Football Clubem, magazínem pro fotbalovou kulturu, s jehož pomocí vydává pohádky knižně.  

Co váš čeká? Mnoho napínavých příběhů, například o geniálním míčovém kouzelníkovi Leo Massim a jeho obdivovateli ,,pavoučkovi“ Juliánovi. O sebevědomém lvu Kristiánovi, který se utká s trenérem orangutanem Pepem. O nervózním brankáři Tomáši Vaclínovi, nebojácné fotbalistce Pavlínce Šťastné či zábavných maskotech na výletě. A víte, kterým fotbalovým klubům fandí Červená Karkulka a Včelka Mája? To vše se dozvíte v knížce, která pobaví nejen děti, ale i jejich rodiče. Pomozte v naší crowdfundingové kampani k vydání knížky a pořiďte si ji do knihovny, ať může rozdávat radost i u vás doma.  

O autorovi

Zdeněk Folprecht se narodil v roce 1991. Na základní škole vyhrál okresní kolo recitační soutěže, na vesnickém plese společně se spolužáky imitoval skupinu Beatles. Vždycky rád bavil sebe i okolí. Ale vůbec nejradši s balonem u nohy. S fotbalem začínal ve Stochově poblíž Kladna stejně jako třeba Jiří Novotný. A stejně jako on zamířil do pražské Sparty. Jen mistrovských titulů vyhrál o něco míň, konkrétně jeden z roku 2010. Díky povedenému hostování ve druholigové Viktorii Žižkov v sezoně 2014/15, kdy nastřílel 12 gólů, přestoupil do Slovanu Liberec. Pod Ještědem a trenérem Jindřichem Trpišovským zažil nejlepší období kariéry a zahrál si dvakrát Evropskou ligu. Působil také v Ázerbájdžánu, 3 roky na Kypru a na závěr si zkusil italskou Serii C. Po vážném zranění kolene se před rokem rozhodl kariéru ukončit. Své fotbalové i životní zkušenosti nyní rozdává jako expert O2 TV Sport, na Radiožurnálu má podcast První dotek a na webu Footballclub.cz pravidelný sloupek Střed(a). Nově sepisuje knihu fotbalových pohádek. Svět kopané mu dál dělá radost, tu největší má ale ze svých synů. Právě synové Zdenda a Filip byli motivací pro jeho knížku. 

O Football Clubu

Magazín Football Club vznikl v roce 2017 jako projekt fotbalových nadšenců v čele s Karlem Häringem, Janem Kalibou a Guillaumem Narguetem. Chtěli psát o fotbale jinak. S odstupem, na který v obyčejných novinách není čas. Hlouběji, důkladněji a z více perspektiv. Nejen o sportu jako takovém, ale o všem, co s ním souvisí. O fotbalové kultuře. A nejen z českého pohledu, ale s rozhledem, který přinášejí četní zahraniční autoři. Čtvrtletník vznikal po nocích, zakladatelé sami nadepisovali na štítky adresy předplatitelů, ale projekt rostl a rostl.

Na konci roku 2021 se proto spojili s vydavatelstvím NextPage Media, pod jehož křídla patří magazíny Heroine, Finmag nebo finanční portál Peníze.cz. Propojení umožnilo spustit webový magazín Footballclub.cz a jedinečné fotbalové podcasty. Proměnou ale prošel i časopis. Football Club má nový vzhled a artový nádech. Časopisu dominují ilustrace Ilony Polanski ze studia Tomski & Polanski. V loňském roce také Football Club vydal první knihu Football Club: Nejlepší fotbalové příběhy.

Pomozte společně s námi předat lásku k fotbalu i svým dětem a přispějte na vznik této knihy. Děkujeme mnohokrát za každý příspěvek.

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 20
    Bezpodmínečná podpora

    Příspěvek do kasy: Každá trefa do kasy se počítá! Budeme rádi za každý zlaťák, který nám pomůže na naší pohádkové cestě za knížkou. A buďte si jistí, že jakýkoli drobný finanční dar výrazně posílí vaši (nejen fotbalovou) karmu.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    5,92 €
    (149 Kč)
  • zostáva 20 z 34
    Hrnek Football Club

    Kouzelný pohár: Každý pohádkový dobrodruh potřebuje někdy doplnit síly. S hrníčkem Football Clubu, který po dolití horkou tekutinou mění barvu, získá dodržování pitného režimu magický rozměr. Navíc s poštovným zdarma.

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc!

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,50 €
    (239 Kč)
  • predané 151
    Knížka pohádek – 3. etapa

    Extra time: Na hrdinské skutky není nikdy pozdě! Podpořte náš projekt a máte jisté, že originální knížku pohádek Zdeňka Folprechta budete mít v inventáři jako jedni z prvních a navíc bez poštovného.

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,87 €
    (349 Kč)
  • zostáva 180 z 200
    Knížka pohádek + omalovánky

    Vybarvi to: Do knihy pro vás chystáme i řadu krásných ilustrací. Potěšte své malé hrdiny a dejte jim možnost vybarvit si třeba lva Kristiána, stadion Bajernu Smíchov nebo Červenou karkulku v dresu Liverpoolu zcela podle jejich představ. 

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,80 €
    (599 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Knížka pohádek + designový fotbalový plakát 442 prints

    Hvězdy na zdi: Je libo Haalanda, Maradonu nebo snad San Siro a Anfield? Spolu s knihou fotbalových pohádek si můžete pořídit i plakát dle vlastního výběru z e-shopu 442prints.cz s fotbalovými plakáty legendárních fotbalistů a stadionů. Ale vytisknout si můžete nechat i plakát dresu s vlastním jménem.

    Poštovné je v ceně, garantujeme doručení do Vánoc. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    26,47 €
    (666 Kč)
  • predané 19
    Knížka pohádek s věnováním Zdeňka Folprechta

    Folpi to podškrábne: Kniha s podpisem a věnováním unikátně pro vás. Od koho jiného, než od samotného otce knihy a bývalého fotbalisty Zdeňka Folprechta. Navíc s poštovným zdarma.

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,75 €
    (799 Kč)
  • zostáva 14 z 20
    Knížka pohádek + Kniha Víc než jen zápas

    Dvojitá dávka: Získejte pro svou knihovnu rovnou dvě posily! S knížkou veselých příběhů Zdeňka Folprechta se vydáte do pohádkového světa, kniha Víc než jen zápas od spolupracovníka Football Clubu, geografa Miroslava Šifty, vám zase přiblíží nepřekonatelnou atmosféru anglických fotbalových derby.

    Poštovné obou knih v ceně. Garantujeme doručení do Vánoc. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,75 €
    (799 Kč)
  • predané 2
    Knížka pohádek + tričko Football Club

    Bájný dres: Všimli jste si ve videu, že Zdeněk není jen spisovatel a fotbalový expert, ale i módní guru? Nyní máte šanci i vy se obléct do stylového černého trička Football Clubu! Ať už vaše srdce bije pro rudé, sešívané, zelené, nebo třeba bílo-modré, tak Football Club chce sdružovat všechny milovníky fotbalu a jeho kultury. 

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma. Do poznámky pište velikost trika. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,74 €
    (849 Kč)
  • predané 15
    Knížka pohádek + Kniha Football Club: Nejlepší fotbalové příběhy

    Legendární knihovna: Nemáte fotbalových příběhů nikdy dost? Pořiďte si za zvýhodněnou cenu k těm pohádkovým i ty reálné, které jsme v loňském roce sepsali do knihy Football Club: Nejlepší fotbalové příběhy.

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    35,72 €
    (899 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Plakát Ilony Polanski – Horníci

    Kouzelný obraz chacharů: Unikátní signovaný plakát od ilustrátorky Ilony Polanski. Stylový plakát Horníci, připomínající začátky fotbalu na Ostravsku, o rozměrech 500 × 707 mm a gramáži 200 g/m² na matné křídě vám dorazí poštou zdarma, zabalený v ochranném tubusu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    35,72 €
    (899 Kč)
  • zostáva 14 z 15
    Plakát Ilony Polanski – Berlín

    Kouzelný obraz od sousedů: Unikátní signovaný plakát od ilustrátorky Ilony Polanski. Stylový plakát Berlín, připomínající fotbalovou historii Berlína, o rozměrech 500 × 707 mm a gramáži 200 g/m² na matné křídě vám dorazí poštou zdarma, zabalený v ochranném tubusu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    35,72 €
    (899 Kč)
  • zostáva 16 z 20
    Knížka pohádek s věnováním Tomáše Vaclíka

    Vacloš to podškrábne: Kniha s věnováním a podpisem od jednoho z hrdinů knížky. Tedy alespoň od jeho reálného předobrazu. Než si přečtete, jak Tomáš Vaclín přivedl k zoufalství defenzivního mága Martina Halfpita, vychytejte jeho autogram.

    Poznámka: Podepsanou knihu vám doručíme při první návštěvě ČR Tomáše Vaclíka z jeho zahraničního angažmá. Poštovné máte zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,70 €
    (999 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Knížka pohádek s věnováním Pavla Horvátha

    Horvi to podškrábne: Kniha s věnováním a podpisem od jednoho z hrdinů našeho hithitového videa a legendy české fotbalové ligy Pavla Horvátha.

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,70 €
    (999 Kč)
  • zostáva 10 z 20
    Knížka pohádek + pozvánka na křest knihy

    Velká slavnost: Podpořte naši knížku pohádek a zajistěte si účast na jejím slavnostním křtu. Těšit se můžete na známé tváře z fotbalového i kulturního prostředí, možná dorazí i někteří hrdinové z knihy a čeká vás i pěvecký výstup autora s kytarou.

    Doručení knížky poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,70 €
    (999 Kč)
  • predané 9
    Knížka pohádek + předplatné magazínu Football Clubu

    Hrdinové táhnou za jeden provaz: Potěšte malé i velké hrdiny a spolu s knihou si zakupte i roční předplatné tištěného magazínu pro fotbalovou kulturu Football Club, kde si každé tři měsíce můžete přečíst skvělé nadčasové texty o fotbale a jeho společenských souvislostech. Stávajícím předplatitelům nastavíme vše tak, aby na sebe předplatná navazovala.

    Doručení knížky poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,70 €
    (999 Kč)
  • zostáva 194 z 199
    Knížka pohádek + jmenovité poděkování v úvodu knihy

    Dostaň se do knihy: Podepsaná kniha od autora knihy a uvedení vašeho jména v úvodním poděkování ve všech výtiscích. Zanechte odkaz pro další generace, které mají rády fotbal a pohádkové příběhy.

    Doručení poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    51,62 €
    (1 299 Kč)
  • zostáva 5 z 8
    Na pivo s redakcí a Zdeňkem Folprechtem

    Dokopná: Nic na světě nepřekoná večer strávený s dobrou společností v hostinci. Získejte exkluzivní pozvánku na setkání s autorem knihy a redakcí Football Clubu nad zlatavým mokem, který platíme my.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    67,51 €
    (1 699 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Knížka pohádek + trénink pro děti se Zdeňkem Folprechtem a autorské čtení

    Zatrénuj si: Každý správný pohádkový hrdina si nejdřív prošel tréninkem. Zajistěte svému malému fotbalistovi nebo fotbalistce trénink v režii Folpiho. Vaše ratolest si vyzkouší zábavné hry a fotbalová cvičení, které Zdeněk vymýšlí pro své syny. Následovat bude autorské čtení z knihy přímo na hřišti. Pozor, odměnu je možné koupit pouze dětem ve věku od 5 do 12 let. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    67,51 €
    (1 699 Kč)
  • zostáva 1 z 4
    Knížka pohádek + lístky na Ypsilonku

    Fotbal a smích: Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta pobaví děti i jejich rodiče. Ti si navíc můžou díky této odměně užít další dávku veselé zábavy. Vyjdete se na divadelní představení Pánská šatna, legendární komedii studia Ypsilon, ve které excelují Jiří Lábus, Martin Dejdar a Jan Jiráň, se kterým si před divadlem můžete skočit na skleničku a popovídat si o fotbale i divadle. Jedna odměna zahrnuje dva lístky na představení. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem (redakce@footballclub.cz) po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,44 €
    (1 999 Kč)
  • zostáva 6 z 10
    Knížka pohádek + fotbalgolf se Zdeňkem Folprechtem

    Výprava na green: Postavte se bývalému fotbalistovi a autorovi knížky pohádek Zdeňku Folprechtovi ve fotbalgolfu! Vítěz může být sice jen jeden, legendy se ale budou vyprávět o každém odvážném vyzyvateli.

    Doručení knížky poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    99,30 €
    (2 499 Kč)
  • zostáva 14 z 14
    Knížka pohádek + fotbálek se Zdeňkem Folprechtem

    Legendární bitva: Rodinný fotbalový zápas s autorem knihy a bývalým hráčem Liberce, Sparty nebo třeba Neftci Baku. Zakoupením této odměny získáte místo na soupisce pro vás a jednoho malého fotbalistu.

    Doručení knížky poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    107,25 €
    (2 699 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Tajemná odměna

    Záhadný poklad: Máte rádi překvapení a chcete podpořit projekt větším obnosem? Získejte pro sebe exkluzivní balíček, o jehož obsahu se vypráví legendy. Ať už se v něm nachází zakletá princezna, zlatá rybka, nebo kouzelný fotbalový míč, tak je jedno jasné – jeho majitel se zaručeně může těšit na knížku Zdeňka Folprechta a další překvapení. Navíc ho zahřeje na duši, že výrazně přispěl k vydání pohádek.  
      Doručení poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    198,65 €
    (4 999 Kč)
  • predané 0
    Doživotní předplatné magazínu Football Club

    A žili spolu šťastně až do smrti: Staňte se doživotními předplatiteli magazínu pro fotbalovou kulturu Football Club. Příběhy, analýzy, rozhovory a další skvělá fotbalová četba každé tři měsíce do vaší schránky na věky věků! Poštovné je samozřejmě zdarma.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    397,34 €
    (9 999 Kč)
  • zostáva 8 z 8
    Partnerství podcastu Football Clubu

    Celý svět o vás uslyší: Chcete, aby o vás slyšely tisíce fotbalových fanoušků z celého Česka? Díky téhle odměně se můžete stát partnerem jednoho vydání našeho podcastu, ve kterém vás nebo vaši firmu v úvodu a na konci podcastu zmíníme jako partnera vysílání.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    397,34 €
    (9 999 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Generální partnerství knihy

    Hrdinský čin: Staňte se hlavním partnerem knihy i jejího křtu a získejte nejen naše srdce, ale také celou stranu v knize, díky které o vás nebo o vaší firmě uslyší každý zarytý fanoušek. Jako bonus ještě přihodíme rozhovor s vámi o fotbalu na našem webu FootballClub.cz.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 973,73 €
    (99 999 Kč)
  • Vypredané!!
    Knížka pohádek – early adopters

    Úvodní hvizd: Pro ty nejrychlejší a nejvěrnější hrdiny! Jako odměnu za vaši odvahu jít do toho s námi od prvních minut pro vás máme knížku pohádek za výrazně sníženou cenu a s poštovným zdarma!

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,89 €
    (249 Kč)
  • Vypredané!!
    Knížka pohádek – 2. etapa

    Poločas: Přidejte se do naší fotbalové družiny! Už jsme sice ušli pár dlouhých mil, stále ale přijímáme nové posily. Podpořte nás ve druhé vlně a získejte knížku pohádek se slevou a s poštovným zdarma.

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc!

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,88 €
    (299 Kč)
  • Vypredané!!
    Podepsaná kšiltovka Jindřicha Trpišovského

    Koučova kšiltovka: Mějte pod čepicí a pořiďte si unikátní fotbalový artefakt –⁠ originální kšiltovku trenéra Jindřicha Trpišovského i s jeho vlastnoručním podpisem. Legendární trenér Slavie, který vedl Zdeňka Folprechta při jeho angažmá ve Viktorii Žižkov a ve Slovanu Liberec, nám věnoval čtyři unikátní kousky z jeho zápasové sady. 

    Doručení odměny poštou garantujeme do Vánoc! Poštovné je zdarma. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    75,18 €
    (1 892 Kč)
  • Vypredané!!
    Výroční dres ACS 2023/24 podepsaný Tomášem Rosickým

    Na srdci S: Velká šance na pořízení cenného artefaktu do vaší sbírky. Zdeněk Folprecht je odchovanec Sparty a v jedné sezoně s ní dokonce vyhrál ligový titul. Vy teď máte šanci získat černo-zlatý výroční dres jeho mateřského klubu podepsaný od letenské legendy a stávajícího sportovního ředitele Tomáše Rosického. Podpořte vznik knížky pohádek a pořiďte si odměnu, ze které se zatočí hlava každému fanouškovi ASC.

    Doručení poštou zdarma garantujeme do Vánoc! 

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    132,45 €
    (3 333 Kč)
  • Vypredané!!
    Účast v podcastu První dotek Zdeňka Folprechta

    Mikrofon je váš: Posloucháte podcasty? Zajímá vás, jak to vypadá ve velkém českém rádiu? Zúčastněte se natáčení Prvního doteku Zdeňka Folprechta a porazte jeho hlavní hvězdu v tradičním fotbalovém kvízu.   

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    198,65 €
    (4 999 Kč)
  • Vypredané!!
    ​Účast v podcastu První dotek Zdeňka Folprechta – druhá šance

    Mikrofon je váš: Po první várce této odměny se jen zaprášilo, nyní máte druhou šanci!

    Posloucháte rádi podcasty? Zajímá vás, jak to vypadá ve velkém českém rádiu? Zúčastněte se natáčení Prvního doteku Zdeňka Folprechta a porazte jeho hlavní hvězdu v tradičním fotbalovém kvízu.  

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    198,65 €
    (4 999 Kč)
  • Vypredané!!
    Partnerství 4 dílů podcastu Football Clubu

    Pohádková souhra: Staňte se partnery 4 dílů podcastu Football Clubu a celý svět o vás uslyší! V každé epizodě vás nebo vaši firmu v úvodu a na konci podcastu zmíníme jako partnera vysílání.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 589,47 €
    (39 999 Kč)