Nakreslete s námi DIVADELNÍ KOMIKS pro malé i velké!

Jsme loutkářské duo, které chce udělat interaktivní loutkové divadlo o šikanovaném klukovi, který se rozhodne schovat do světa komiksu. A potřebujeme k tomu spoustu loutek, komiksových bublin a tajuplných prostředí. Pomozte nám se výtvarně rozmáchnout!

  • návrh scény od naší výtvarnice Báry Čechové

  • návrh scény od naší výtvarnice Báry Čechové

  • návrh loutky hlavního hrdiny

  • náš hlavní hrdina a jeho spolužáci (ve výrobě)

2 003 €
vybrané z 1 987 €

100%

100% splnené

53 ľudí prispelo

Divadlo, Umenie

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 6.7.2023 v 09:57.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

První nápady vznikly za covidu. Hledali jsme cesty, jak divadlo bezpečně přiblížit lidem a vymysleli jsme malinkou kukátkovou inscenaci s bezpečně oddělenými herci a variabilní délkou. To nás navedlo k možností diváckého hlasování, které bude rozhodovat, jak se bude příběh odvíjet dále. A napadlo nás tohle absolutně interaktivní představení. Mezitím covid odešel, ale nápad přetrval, tak jsme se ho rozhodli přetvořit na plnohodnotnou loutkovou zájezdovou pohádku pro školy, školky, festivaly, prostě pro všechny! 

Projekt vznikne v koprodukci dvou nezávislých divadel - Ilegumovy divadelní společnosti a Hafan studia.

Rozhodli jsme se inscenaci vytvořit komunitně, nezávisle, bez zaštítění velkými subjekty a granty, jinak to ani neumíme, máme rádi nezávislé a komunitní divadlo, které hraje konkrétní příběhy pro konkrétní diváky.  A proto se obracíme na Vás, na naše konkrétní fanoušky a věrné diváky, ale i na ty, kdo nás ještě neznáte, s prosbou o pomoc.

Co je náš cíl?

Chceme vyrobit a nazkoušet loutkové představení. Unášet diváky do komiksového světa fantazie a zázraků. V neposlední řadě ukázat velkým i malým, že s každým padouchem se dá vypořádat! A protože chceme, aby bylo naše představení výpravné a dechberoucí, potřebujeme Vaši pomoc, abychom si mohli dovolit ty nejkrásnější kreslené kulisy a co nejvíce plochých komiksových louteček!

Vybrané prostředky použijeme na odměny pro autora hudby a výtvarnici a dále pro úhradu materiálu a výroby loutek a dekorací. Pokud všechno dobře dopadne, tak plánujeme premiéru během léta 2023 v Praze. A pak se rozjedeme za Vámi do všech koutů České republiky!

Detaily

Naše představení inspirované akčními současnými komiksy o superhrdinech i tajuplnými starými cestopisy je určené pro děti od 4 let výše a pro dospělé. Spolu s hlavním hrdinou Filipem se diváci vydají na napínavou cestu pouští, pralesem, dnem oceánu i hlubokým vesmírem, to vše za cílem porazit zlého šikanátora Bořka Bořitele. A během cesty budou moci rozhodnout o každém jeho kroku. Nasedne Filip na vlak, nebo poletí balónem? Zatočí v pyramidě doleva nebo doprava? Zmlátí Bořka nebo se s ním prvně zkusí domluvit? O tom všem můžete rozhodnout právě Vy!

... a ještě něco navíc

Díky možnosti diváckého hlasování budeme v rámci zkoušení vymýšlet vždy několik alternativních verzí od každé scény. Ale nemáme jen alternativní konce a alternativní vtípky, ale také celé alternativní scény a prostředí!

To jednak znamená, že představení bude opravdu pokaždé úplně jiné a jedinečné, ale taky to znamená, že kromě kulis a loutek, které uvidíte, budeme mít v záloze ještě spoustu dalších kulis a dalších loutek, které si zahrají jen v některých reprízách. Má smysl tak na tohle představení chodit pořád dokola, protože Vás může neustále překvapovat.

Můžete se s námi podívat do tajuplné pyramidy, šplhat ve větvích v tropické džungli, nebo zápasit s obří chobotnicí... Všechno je možné a o všem rozhodnete Vy!

Kdo jsme?

Jsme Gábina Berková a Jakub Hojka. Potkali jsme se (a hrajeme spolu) v Divadle Spejbla a Hurvínka, třeba v úspěšné miminí inscenaci Žeryčku, hop! A protože nás to společně baví, tak jsme se rozhodli udělat si vlastní představení! Jakub založil Ilegumovu divadelní společnost a kromě toho spolupracuje s divadlem Pomezí, loutkovým divadlem Toy Machine, nebo divadlem Říše loutek. Gábina je absolventka DAMU a má zkušenosti z mnoha kamenných i nezávislých divadel (divadlo Minor, Cirkus Sacra, Hafan Studio, divadlo Continuo, aj.).

Náš tým posílila skvělá výtvarnice Bára Čechová (Buchty a loutky, Divadlo Minor, aj.), která vyrobí loutky a navrhne scénu. O hudbu se postará mladý nadějný muzikant a herec Martin Trecha (v civilním životě mimochodem aktuální interpret Spejbla a Hurvínka).

Proč to děláme?

Protože nás to baví! A protože nechceme, aby se pro děti pořád hrálo jen pár osvědčených pohádkových titulů, ale naopak aby jim byla předkládána témata a problémy, které jsou jim blízké. A v poetice a stylu, který je zaručeně bude bavit.

Ale právě proto, že to chceme mít pěkné a výpravné, tak to nezvládneme bez Vaší pomoci! Moc Vám děkujeme za všechno Vaši podporu a doufáme, že se někdy uvidíme na představení!

Aktuality

28.6.2023 Pište si do diářů - termín premiéry je tu!

Tak a je to tady - už vás nebudeme déle napínat - můžeme vám sdělit termín naší premiéry! A premiéry budou hned dvě. Premiéra venkovní verze se uskuteční na multižánrovém festivalu VÝLETNĚNÍ v Plané u Mariánských Lázní 26.8. Druhá - vnitřní verze  - 14.9. v KKAFE na Střeleckém ostrově. 

Viacej

27.6.2023 Naše parta se rozrůstá!

Už jsou na světě daší spolužáci našeho hrdiny! Bohužel ještě všichni nemají co na sebe....

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 13
    Dobropocitovka

    Není nad to usínat s dobrým pocitem - tak si ho udělejte teď hned! Chcete-li mít dobrý pocit větší - můžete částku navýšit, záleží jen na vás! 
    [🧡]

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    2,38 €
    (60 Kč)
  • predané 10
    Komiksové selfie pro vás

    Některá z našich komiksových loutek Vám pošle selfie ze zkoušky!

    Doručení přímo do vašeho mobilního telefonu či e-mailu.
     

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,97 €
    (100 Kč)
  • predané 7
    Placka pro každého superhrdinu

    Prostě placka s motivem z našeho představení. Můžete si jí připnout kam chcete a dělat nám zadarmo reklamu. 
    [😁]


    Placku Vám pošleme poštou, nebo předáme na některém z představení.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    7,95 €
    (200 Kč)
  • predané 8
    Komiksová loutka pro Vás

    Vyrobíme Vám jednu komiksovou loutku z naší inscenace podle Vašeho výběru, vlastnoručně přilepíme špejli, připojíme tajný vzkaz na rubové straně a pošleme na Vaši adresu! 

    Doručení na vaši adresu - poštovné v ceně. :-)

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    19,87 €
    (500 Kč)
  • zostáva 4 z 6
    Pozvánka na zkoušku

    Uvidíte naše představení jako první a v  exkluzivní rozpracované podobě. Uvidíte naši zkušebnu a na závěr se budete moci stát na chvíli režisérem
    [👨‍💼]
     a povědět nám, co si o tom myslíte! 

    Na termínu se dohodneme.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    29,80 €
    (750 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    Vaše replika v našem představení

    Ať už máte rádi otřepané superhrdinské floskule, nebo brilantní češtinářské šprýmy, libovolná věta, co nám napíšete (musí to být vhodné pro děti 4+) zazní na premiéře našeho představení. [💬] 

    Lístky zajistíme!

    Lístky vám zašleme do e-mailu.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    79,48 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Loutkářský a výtvarný workshop

    Přijedeme k Vám a během tříhodinového workshopu s Vámi vyrobíme Vaše vlastní komiksové představení! 
    [✂] [🎨] Spousta kartonu a základní materiál v ceně. 

    V ceně je zahrnuta cesta, maximální počet účastníků je 10.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    317,90 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Představení jen pro Vás

    Zahrajeme Vám náš divadelní komiks kdekoliv v České republice – ve vašem obýváku, na vaší zahradě, ve vašem kulturáku, prostě kdekoliv. 
    [🚗] Datum, čas a detaily domluvíme podle vašich i našich diářů.

    Cesta v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    715,28 €
    (18 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Vstupenka na premiéru a komiksové překvapení

    Pozveme Vás na naši premiéru (čas a místo upřesníme), zamluvíme vám exkluzivní místa a dostanete od nás tajné komiksové překvapení! 
    [🚨]


    Vstupenku vám předáme na místě premiéry před představením.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    13,91 €
    (350 Kč)
  • Vypredané!!
    Vstupenka na premiéru a komiksové překvapení

    Pozveme Vás na naši premiéru (čas a místo upřesníme), zamluvíme vám exkluzivní místa a dostanete od nás tajné komiksové překvapení!  
    [🚨]

    Vstupenku vám předáme na místě premiéry před představením.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    13,91 €
    (350 Kč)
  • Vypredané!!
    Setkání s četbou oblíbených komiksů

    Potkáme se nad kávou, vínem nebo pivem, donesete si oblíbený komiks a my Vám ho budeme předčítat a měnit u toho hlasy, jako to umí jen loutkoherci! 

    Termín a místo závisí na společné dohodě. Nápoj v ceně.  [🍹]

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    47,69 €
    (1 200 Kč)