Vdechněme společně život karetnímu balíčku PsychéDECK!

Mým snem bylo nakreslit vlastní balíček pokerových karet se 4 atypickými barvami (motivy); květiny, chobotnice, houby a rakety. Pomozte mi projekt dotáhnout do konce a karty nechat vytisknout v kvalitě, kterou věřím, že si zaslouží!

Autor: Jakub Svoboda

  • Ukázka karet

  • Ukázka karet

  • Ukázka karet

1 502 €
vybrané z 1 385 €

108%

108% splnené

37 ľudí prispelo

Umenie, Hry

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 11.7.2023 v 20:02.

Zobraziť všetky odmeny

Jak se to celé semlelo…

Vždy jsem obdivoval kvalitní sběratelské karetní balíčky, proto jsem se rozhodl vytvořit svůj vlastní. Avšak místo klasických barev mají ty moje 4 atypické: květiny, chobotnice, houby a rakety. Každá karta je unikátní digitálně malovaný obrázek. Karty budou vytisknuté na kvalitním papíru, aby dobře vynikly syté barvy a zároveň byly příjemné do ruky. Karty budou navíc zabalené v krabičce s vlastním designem. 

Proč jsem s tím vším začal?

S malováním a ilustrováním jsem začal  v roce 2019, nejdřív tužkou a fixem. Následně jsem objevil aplikaci Procreate pro iPad. Uchvátila mě hlavně jednoduchost s jakou lze kombinovat různé techniky a tím se mi otevřely nové možnosti tvorby. Malování pro mě od začátku symbolizuje způsob sebevyjádření. Konkrétně šlo o návrhy na tetování, zpracování zážitků v životě a rozdávání obrázků lidem na kterých mi záleží. 

Jak mě napadli zrovna hrací karty?

Klasické hrací karty všichni znáte, určitě doma najdete i pár ohraných balíčků, které pamatují už nejedno prší či partičku pokeru, nespočet nepovedených karetních triků, ale hlavně hodiny a hodiny zábavy. Pro někoho z vás mají možná karty i trochu mystický nádech, možná z karet umíte věštit a najdete v nich pravdu a moudrost (hodně štěstí s raketou, chobotnicí, slunečnicí a houbou). Věnovali jste ale někdy pozornost detailům na kartách a jejich ztvárnění po umělecké stránce? Stačí se třeba podívat na klasické mariášové karty, které v naší české kotlince všichni dobře známe. Zamysleli jste se někdy, proč je na listové desítce odpočívající pes, na kulové devítce nespoutaný oř a třeba na žaludové devítce napíchnutý bažant? Dal by se najít nespočet detailů, v jejichž výčtu by bylo možné až příliš dlouho pokračovat a jistě napsat i celosemestrální práci jenom na ztvárnění čtyř es, ale od toho tu nejsme. Karty jsou zkrátka všude kolem nás a možná se jim nedostává dostatek pozornosti jako uměleckému dílu. Proto je můj balíček výjimečný, jde o dílo, které určitě nepřehlédnete už jenom pro jeho barevnost a netradiční pojetí. Kromě radosti z her, které si s balíčkem zahrajete, můžete ocenit i to “něco navíc”, co se bude skrývat na líci každé karty, kterou si líznete.

Proč tyto 4 motivy?

Při ztvárňování jsem se inspiroval u výtvarně zajímavých karet. Mám rád myšlenku čtyř motivů a lákalo mě ztvárnit svůj vlastní pohled na pro někoho možná běžnou věc - balíček karet. Proč jsem si ale vybral zrovna rakety, chobotnice, houby a květiny? 

Rakety

Mám rád sci-fi a hlubokým zdrojem inspirace pro mě byly klasické filmy a seriály jako Star Wars či Star Trek. Rakety pro mě symbolizují technologický pokrok a cestování do neznáma spojené s objevováním vnějšího a nepoznaného světa. 

Chobotnice

Tyto prapodivné živočichy mám spojené s neznámými světy na Zemi - s hlubokými oceány. Chobotnice jsou jistým kontrastem k motivu raket, neboť pro mě znázorňují objevování svého nitra. Zároveň jsou obestřeny mnoha příběhy a mýty, které námořníkům nejen v pradávných dobách naháněly hrůzu. Jsou překvapivě chytré a introvertní jako já. 

Houby

Řekněte sami, nejsou to zvláštní organismy? Poprvé na škole jsem houbám začal přikládat určitou větší dávku pozornosti, myslel jsem, že jde o kytky, ale dnes už všichni víme, že se jedná o vlastní druh. Houby jsou chutné a jejich říše je bezednou studnicí rozmanitosti. Houby mám podobně jako už zmíněné motivy spojené s určitým magičnem a neznámem. Některé jsou jedlé, jiné prudce jedovaté, některé dokonce mohou vyvolat halucinace. Jsou to živé organismy, které dokáží růst z mrtvých organismů a vyznačovat se prakticky všemi barvami a nespočtem prapodivných tvarů. V neposlední řadě jsou i umělecky zajímavé a jejich ztvárňování dovoluje popustit uzdu fantazii. 

Květiny

Květiny jsou našemu všednímu světu nejbližším z motivů na kartách, které s vaší pomocí snad již brzy spatří světlo ještě všednějšího světa. Začalo to u mě láskou ke slunečnicím, není tak náhodou, že i první kartou, jejíž ilustraci jsem vytvořil je právě květinová dvojka, na které je vidět rozevřený květ slunečnice. Mám také rád Vincenta van Gogha a jeho tvorbu a květinám bych rád formou jednoho ze symbolů na kartách vzdal hold. Stejně jako u hub jde o pestré organismy hrající všemi barvami, na kterých se příroda poctivě vyřádila.

Karty v (přibližných) číslech 

Na kartách jsem pracoval 3 měsíce a věnoval jim téměř každou volnou chvíli. Během tohoto čtvrt roku jsem pronikl do světa herních karet, vzorů a materiálů.

  • každá 1 karta = 4 hodiny
  • každá 1 karta = tisíce tahů
  • 1 balíček = 56 originálních obrázků
  • 1 balíček = ¼ milionu tahů tužkou
  • k tomu všemu jeden zánět zápěstí jako bonus za celý projekt!

Cíl

Karty už jsou nakreslené. V tuto chvíli mezi realizací snu stojí “jen” samotné vydání. Věřím, že s Vaší pomocí se podaří karty vydat a budou tak malou radostí v každodenním nudném světě pro všechny, kdo mají rádi karty a nebo prostě chtějí hrát běžné hry s neběžnými kartami. 

Detaily

Ohledně samotné výroby karet jsem oslovil mnoho společností, které se tiskem karet zabývají. Favoritem se nakonec stala zahraniční firma MakePlayingCards.com. Vzhledem k tomu, že jsem nejen nadšenec do tajemných iluzí, ale i do karet a karetních her, kladl jsem hlavní důraz na kvalitu zpracování vysněného balíčku. Společnost MakePlayingCards.com mne zaujala právě nabízenými možnostmi tisku jako takového, ať už jde o povrchovou úpravu BETA, jemné šrafování nebo řadu dalších detailů. Díky tomu budou karty vypadat srovnatelně s celosvětově oblíbenými a profesionálními kartami, na které jsou všichni zvyklí.

A kdo za tím vším stojí?

Jenom pár nadšenců…

Prvním z nich - Kuba - jediný ilustrátor. Kuba je spokojený manžel, kočičí táta, nastávající otec a v neposlední řadě nadšený ilustrátor s analytickým přístupem k celé věci, který získal díky své vědecké praxi. 

Druhý nadšenec - Sára - podporující manželka a pomocnice s řešením detailů projektu a hlavně jeho realizací.

Třetí nadšenec - Štěpán - Kubův kolega z práce, který neúnavně Kubovi do všeho kecal, aby karty byly nejen krásné, ale aby se s nimi dalo i hrát a aby byly kvalitně zpracovány.

Posledním článkem jste vy, kdo chcete tento projekt podpořit. S vaší pomocí už se jenom vysněný balíček přenese z harddisku na papír.

Aktuality

20.8.2023 Karty jsou doma! Posíláme!

Je to tady! Balíčky konečně dorazily a během příštího týdne je budeme rozesílat. Zatím se můžete pokochat krásnými fotkami, které nafotil Štěpán. 

Viacej

29.7.2023 Kdy budu mít karty doma?

Je to poprvé co necháváme karty tisknout a tak se v procesu pár věcí zašmodrchalo a pozdrželo. Chceme to mít prostě dokonalý! Karty budeme posílat nejpozději 28.8. Doufám, že nám malé zdržení odpustíte! :)

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 3
    Dobrý pocit k nezaplacení

    Drobný příspěvek na naše snažení, který jde libovolně navýšit.

    Odměnou vám bude náš vděk a dobrý pocit k nezaplacení!

    Děkujeme!

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • predané 0
    Omalovánky

    Líbí se Vám obrázky na kartách a rádi byste jim vdechli vlastní barevné pojetí? Zakoupení této odměny Vám to umožní.

    Dostanete 10 černobílých obrázků karet ve velikosti A5. Omalovánky Vám zašleme poštou na adresu.

    Děkujeme!

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 24
    PsychéDECK

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme. Děkujeme za podporu, odměnou vám bude balíček karet.

    Balíček  Psyché DECK Vám zašleme přes Zásilkovnu.

    Přejeme mnoho zábavy!

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • zostáva 17 z 19
    PsychéDECK + možnost hlasovat o designu rubu karet

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme.

    Design rubu karet má v tuto chvíli 2 různě barevné návrhy. Pokud se rozhodnete podpořit projekt formou tohoto konkrétního příspěvku, budete mít možnost svým hlasem spolurozhodnout o tom, jak bude rub karet vypadat.

    Balíček  Psyché DECK Vám zašleme přes Zásilkovnu. Hlasovací formulář zašleme do dvou dnů od ukončení projektu. 


    Děkujeme za podporu a přejeme mnoho zábavy!

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    29,69 €
    (750 Kč)
  • predané 6
    Dva balíčky PsychéDECKu na Žolíky.

    Hrajete rádi hry, co vyžadují 2 balíčky karet? Tak tato odměna je přímo pro Vás! :) 

    Balíčky Psyché DECK Vám zašleme přes Zásilkovnu.

    Děkujeme a přejeme mnoho zábavy!

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    37,60 €
    (950 Kč)
  • predané 3
    PsychéDECK v plecháčku

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme. Pokud ale chcete projekt podpořit vyšší mírou a k balíčku dostat ještě nějaký designový prvek navíc, můžete!

    Odměnou vám kromě balíčku karet bude plecháček s originálním designem ve stylu Psyché DECKu.

    Odměnu Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    47,50 €
    (1 200 Kč)
  • predané 1
    PsychéDECK v plátěnce

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme. Pokud ale chcete projekt podpořit vyšší mírou a k balíčku dostat ještě nějaký designový prvek navíc, můžete!

    Odměnou vám kromě balíčku karet bude plátěná taška s originálním designem ve stylu Psyché DECKu.

    Odměnu Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    47,50 €
    (1 200 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    PsychéDECK + obrázek na míru od autora Kuby (35x35 cm)

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme, navíc dostanete jako poděkování digitálně kreslený obrázek ( 35x35 cm) na míru od Kuby, který celý balíček nakreslil.

    Po dokončení projektu se s Vámi spojíme a domluvíme se na tom co by se Vám líbilo, nebo to také můžete nechat na nás jako překvapení. :)

    Obrázek Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    118,74 €
    (3 000 Kč)
  • Vypredané!!
    PsychéDECK + obrázek na míru od autora Kuby (60x40 cm)

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme, navíc dostanete jako poděkování digitálně kreslený obrázek ( 60x40 cm) na míru od Kuby, který celý balíček nakreslil.

    Po dokončení projektu se s Vámi spojíme a domluvíme se na tom co by se Vám líbilo, nebo to také můžete nechat na nás jako překvapení. :) 

    Obrázek Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)