Kam po škole? Pomůže ti náš on-line test a databáze profesí!

Status studenta je tu pro studenty, aby jim co nejvíce usnadnil volbu povolání. Již máme hotovou databázi profesí a nyní vytváříme on-line test, který studentovi poradí, na jakou profesi se nejvíce hodí a doporučí mu nejvhodnější studijní cestu.

57 €
vybrané z 4 048 €

1%

1% splnené

7 ľudí prispelo

Technológie, Vzdelávanie

Pardubice, Pardubický kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 13.5.2023 v 10:40.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Představte si, že jste zpět na základní škole, a stojíte před jedním z nejdůležitějšíchh rozhodnutí svého života - volbou povolání. Bylo to obtížné, že? Většina z nás neměla ani představu, co která profese obnáší, natož jakou školu je potřeba vystudovat. Přesně toto jsme si uvědomili i my, zakladatelé projektu Status studenta, a proto jsme se rozhodli vytvořit platformu, která by poskytovala ucelený přehled o různých profesích. 

Vzpomínáme si, že tenkrát, když jsme byli studenty základní školy my, informací nebylo mnoho a neexistoval žádný prostředek, který by nám volbu povolání usnadnil, a dnes tomu bohužel není jinak. Tak jsme to vzali do vlastních rukou a začali tvořit to, co nám tolik chybělo - test volby povolání. Test vyvíjíme ve spolupráci s odborníky z oblasti kariérového poradenství, psychologie a vzdělávání, a protože je test tvořen pro studenty, jsou součástí našeho týmu také studenti vysokých škol.

Co je náš cíl?

Našim cílem je pomoct studentům lépe pochopit svět povolání a usnadnit jim tak rozhodování o tom, jakým směrem se vydat ve svém studiu a kariéře. Chceme, aby se náš test volby povolání dostal k co nejvíce studentům, takže získané finance použijeme mimo jiné i na marketingovou propagaci.

Detaily

Volba povolání je důležitým životním milníkem pro studenty základních, středních i vysokých škol. Projekt Status studenta se jim snaží tuto volbu co nejvíce usnadnit a umožnit jim učinit promyšlené rozhodnutí. V rámci našeho webu srozumitelně představujeme jednotlivé dostupné profese napříč odvětvími, jejich náplň, požadavky i potřebné znalosti a dovednosti. Studentům dále představujeme střední a vysoké školy v České republice, sdružujeme hodnocení studentů a absolventů jednotlivých vysokých škol a konkrétních oborů. Také propojujeme studenty a absolventy s naší databází firem, které pro ně nabízí zaměstnání.

Nyní připravujeme online test, který by měl studentům pomoct s výběrem budoucího povolání a nejvhodnější studijní cesty. Test je složen ze dvou částí. V první části student zodpoví zhruba 60 otázek, které určí jeho osobnostní typ. Ve druhé části si bude moct vybrat již konkrétní profese ze seznamu povolání, která by ho mohla bavit na základě výsledku první části testu, a udělat si další testy, aby zjistil, zda se na dané profese hodí.

Pokud vás to, co děláme, zaujalo, budeme moc rádi, pokud nás finančně podpoříte koupí některé z odměn nebo zkrátka jen tak. Děkujeme!

Proč to děláme?

Sami jsme si volbou povolání prošli a vzpomínáme si, jak nám tenkrát chybělo hodně informací. Nyní, když už jsme znalejší a máme za sebou řadu pracovních zkušeností, bychom se pravděpodobně rozhodli jinak. A proto to děláme. Chceme, aby současní studenti měli k dispozici dostatek informací a mohli učinit promyšlené rozhodnutí. 

Chcete vědět více?

Pokud byste se chtěli o našem projektu dozvědět více a zjistit, jak to vlastně celé funguje, navštivte naše webové stránky případně náš instagramový profil.

Odkazy projektu

WEB

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 2
    Podpoř náš projekt

    Chcete-li podpořit náš projekt, můžete tak učinit i malou částkou, každá koruna se počítá!

    Částku můžete libovolně navýšit, záleží jen na vás. :)

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    4,05 €
    (100 Kč)
  • predané 4
    Test volby povolání pro jednotlivce

    Podpořte náš projekt a jako odměnu získejte  test volby povolání.

    Test je unikátní v tom, že je na české scéně zcela jedinečný a lze ho vyplnit z pohodlí domova, stačí k tomu pouze chytrý telefon a připojení k internetu.

    Pokud jste tedy rodiči studenta, kterého čeká volba střední školy a stále nemá jasno, kam by chtěl v životě směřovat, je to skvělá možnost, jak mu pomoct učinit to pravé rozhodnutí. 

    Co test obnáší?

    Test je složen ze dvou částí. V první části student zodpoví zhruba 60 otázek, které určí jeho osobnostní typ. Ve druhé části si bude moct vybrat již konkrétní profese ze seznamu povolání, která by ho mohla bavit na základě jeho osobnostního typu, a udělat si další testy, aby zjistil, zda se na dané profese hodí.

    Test vám zašleme na vaši e-mailovou adresu.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    8,10 €
    (200 Kč)
  • predané 1
    Test volby povolání a dobrý skutek k tomu

    Podpořte náš projekt a jako odměnu získejte  test volby povolání. To ale není vše! Koupí této odměny pomůžete jednomu dítěti z dětského domova najít své vysněné povolání. Jakmile totiž bude test hotový, tak ve chvíli, kdy ho obdržíte vy, obdrží ho díky vám i někdo, kdo v životě neměl takové štěstí a sám by si ho třeba nemohl koupit.

    Co test obnáší?

    Test je složen ze  dvou částí. V první části student zodpoví zhruba  60 otázek, které určí jeho  osobnostní typ. Ve druhé části si bude moct vybrat již  konkrétní profese ze seznamu povolání, která by ho mohla bavit na základě jeho osobnostního typu, a udělat si  další testy, aby zjistil, zda se na dané profese  hodí.

    Test vám zašleme na vaši e-mailovou adresu.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    16,19 €
    (400 Kč)
  • predané 0
    Test volby povolání pro celou třídu

    Podpořte náš projekt a jako odměnu získejte  test volby povolání pro celou třídu, aby každý žák měl příležitost objevit své kariérní možnosti.

    Test je  unikátní v tom, že je na české scéně  zcela jedinečný a výsledky jsou známé ihned po jeho vyplnění. 

    Pokud jste tedy učiteli, případně řediteli základních škol a budoucnost vašich studentů vám není lhostejná, můžete využít naše testy například v hodinách občanské výchovy v rámci volby povolání.

    Co test obnáší?

    Test je složen ze  dvou částí. V první části student zodpoví zhruba  60 otázek, které určí jeho  osobnostní typ. Ve druhé části si bude moct vybrat již  konkrétní profese ze seznamu povolání, která by ho mohla bavit na základě jeho osobnostního typu, a udělat si  další testy, aby zjistil, zda se na dané profese  hodí.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    121,43 €
    (3 000 Kč)
  • predané 0
    Interaktivní workshop pro studenty základních škol

    Podpořte náš projekt a náš tříčlenný tým za to přijede na vaši školu, kde uspořádá interaktivní workshop pro studenty.

    V průběhu workshopu studenti proniknou do světa povolání, seznámí se s různými pracovními odvětvími a budou mít příležitost vyzkoušet si činnosti charakteristické pro daná odvětví  na vlastní kůži pomocí zábavných úkolů.

    Díky tomu lépe porozumí jednotlivým profesím, což jim usnadní výběr budoucí kariéry.

    Workshop bude trvat zhruba 3 hodiny a maximální počet účastníku jednoho workshopu je 30 lidí.

    Náklady na dopravu jsou již zahrnuty v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    344,06 €
    (8 500 Kč)
  • predané 0
    Firemní profil

    Podpoř náš projekt a my vám za to vytvoříme firemní profil na našem webu!

    Díky firemnímu profilu oslovíte potencionální zájemce z řad studentů a absolventů z celé republiky.

    Vaši firmu prezentujeme nejen na webu, ale představujeme ji i na našem instagramovém profilu pomocí zajímavých příběhů –  obtížně obsazované pozice tak můžeme prezentovat zcela jedinečným a moderním způsobem.

    Firemní profil bude vystaven po dobu 12 měsíců.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    404,78 €
    (10 000 Kč)