Pomozte obnovit nejstarší jachetní klub ve Středních Čechách

Obnova dětského a mládežnického oddílu v nejstarším jachtklubu ve Středních Čechách. Chceme navázat na téměř 70letou historii Jachetního oddílu Dobřichovice, aby na Berounce opět mohly začít vyrůstat děti s láskou k jachtingu.

  • Tady bude díky vám molo

  • Mladí jachtaři z YC Sokol Dobřichovice

  • Ideální tréninkové podmínky na Berounce

  • Zřejmě první gennaker na Berounce

5 506 €
vybrané z 4 755 €

115%

115% splnené

55 ľudí prispelo

Komunita, Šport

Dobřichovice, Středočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 26.12.2022 v 12:03.

Zobraziť všetky odmeny

Sokol Dobřichovice - oddíl jachtingu s bohatou historií

Jachetní oddíl Dobřichovice vznikl už v roce 1954. Vychoval několik generací dětí s láskou k jachtingu a k vodním sportům obecně. Tou poslední jsme byli my. Teď máme čtyřicítku na krku a chceme aby děti v poberouní měly možnost začít s jachtingem. Tak jako jsme ji díky našim starším trenérům měli my.

Co bude s oddílem dál?

Už jsme začali - koupili jsme nové, moderní lodě. Začali jsme organizovat pravidelné středeční tréninky, kde děti získávají vztah k jachtingu, vodním sportům, větru, vodě, přírodě. A učí se samostatnosti, vytrvalosti, spolupráci, fair play, respektu a pokoře.

Nové molo = více lodí = více mladých jachtařů

Ale bez nového mola to nepůjde. Pozemek jachtklubu je velmi skromný (čti cca 50m2), přístup do vody je mizerný a další lodě už se nám tam nevejdou. Chceme dětem dopřát nové molo, které by možnosti značně vylepšilo. Jednak by si děti mohly dávat lodě na vodu samy, a hlavně bychom mohli pořídit další lodě. Je to jednoduché - bez mola nebudou lodě a bez lodí je jachting dost smutným sportem.

Jak jsme zatím daleko?

Prověřili jsme nejrůznější řešení realizace nového mola. Víme jistě, že bude plovoucí, aby usnadňovalo přístup do vody při vyšším i nižším stavu hladiny. Máme vyhlédnuté řešení cca 6x3 m z plastového potrubí které se pohybuje na pevně ukotvených pilotech. Umělý povrch je bezúdržbový, aby děti mohly jezdit na lodích a ne každou zimu brousit a lakovat molo, jako jsme to museli dělat v dětství my. Zvolené řešení by mělo vydržet aspoň 20 let. 

A kdo jsme my?

Sportovci, jachtaři, trenéři, tátové a především nadšenci. Jachting nikdy nebyl sportem, kterým by se u nás dalo (až na velmi ojedinělé výjimky) živit. Ale chceme aby děti mohly trávit čas venku, s větrem, s vodou a s přírodou místo mobilů a obrazovek. Proto vrháme veškerou naši energii do pokračování, nebo spíš obnovy a rozšiřování práce s dětmi a mládeží v jachtařském oddíle kde někteří z nás vyrůstali. Děláme to s velkou a chutí a radostí. Naší odměnou jsou rozzářené oči dětí. Nic víc, ale to je víc než dost.

Proč zrovna crowdfunding ...

Protože sami to jednoduše neutáhneme. Jachting je finančně náročný sport - neustále investujeme do lodí, materiálu (plachty, lana, kladky, ...), vybavení (vesty, neopreny, funkční prádlo, ...), zázemí, tréninků, soustředění (občas je přeci jen potřeba děti vyvézt také na větší vodu než je Berounka) a závodění. Hned po novém molu nás čeká investice do záchranného člunu, kterou budeme opět platit nejspíš ze svého. 

Pokud nám pomůžete s molem, budeme opravdu rádi za jakýkoli příspěvek. Děkujeme za vaši pomoc.

Jaké odměny jsme pro vás připravili?

Jachting je o zážitcích, propojení s živly, emocích a překonáváním sama sebe. Tomu odpovídají i odměny kterými se chceme odvděčit za vaši podporu - nehledejte tedy nic moc hmotného, ale především hezky strávený čas, rozšíření nových obzorů nebo oživení starých vzpomínek pokud jste jachting už zkusili ale je to už nějaký ten pátek. 

Takže na co se můžete těšit?

Vstupenka na slavnostní otevření nového mola

Fotku bohužel zatím nemáme, ale určitě vám ji všem za vaši podporu pošleme. Program otevření nového mola budeme dávat dohromady podle počasí, ale určitě bude slavnostní a určitě bude zahrnovat jachting a další vodní aktivity (třeba turnaj v přetlačování na novém mole si umím představit) :-)

Soukromá pláž na odpoledne (nebo dopoledne)

Naše pláž není velká, ale když vidíme, kolik se v létě tísní lidí na protější pláži v kempu, říkali jsme si že trocha soukromí může přijít vhod. Ostatně, do protějšího kempu si můžete vyrazit pro občerstvení třeba na paddleboardu nebo pramici. Součástí pláže je i malé molo, lehátka a slunečník dodáme. A po domluvě termínu i posekáme. 

May be an image of 4 people and outdoors

Svezte se na RS Feva, RS Tera, nebo Optimistu

RS Feva a RS Tera jsou moderní plachetnice kterým stačí i sebemenší vánek a už máte parádní zážitek z jízdy. RS Feva je dvouposádková (ale dá se ovládat i single-handed), RS Tera jednoposádková. Obě lodě jsou určené především pro děti a mládež, ale i pro dospělé nabízí pěkné svezení. Fevu jsme na Nechranicích používali jako záchranný člun a uvezla v pohodě dva 90-ti kilové chlapy. Optimist je legendární klasika, na které začínají snad všechny děti na světě s jachtingem. Ne nadarmo cyklisté a turisté kteří míjí náš jachtklub nejčastěji prohodí "Jé, to jsou pěkné lodičky, to je přeci Optimist, na tom jsem jezdil jako malej" :-)

A personal review of the RS Feva

RS Tera terugkomweekend 1 extern - Zeilschool Neptunus

Optimist Quick Tip - Sprit Tension

Podívejte se i na další odměny ...

... které už myslím nepotřebují další představení. Za vaši přízeň a podporu jsou vám naše lodě i naši trenéři k dispozici, ať už si chcete jen tak zajezdit, nebo se něco naučit, nebo si třeba uspořádat vlastní závod či teambuilding. Jsme tu pro vás a stejně jako chceme jachting přiblížit dětem v poberouní, tak jsme rádi za každého kdo radost z jachtingu už objevil a chce se projet, nebo za každého kdo si to chce poprvé vyzkoušet. 

Velký dík za vaši podporu ...

... a věříme, že se potkáme i osobně při předávání některé z odměn. Těšíme se na setkání. Za Jachetní Oddíl Sokola Dobřichovice - Michal, Tomáš, Ondra a Michal

Aktuality

26.11.2022 Zimní příprava je v plném proudu

I přes zimu intenzivně trénujeme, kromě atletické přípravy většina dětí zvládla na posledním tréninku dračí smyčku a lodní uzel a pokračujeme v procvičování vlajkových signálů.a probírání závodní taktiky.  Kromě toho nás přes zimu čeká i dost kutilské práce - chceme dětem udělat nové skříňky,…

Viacej

19.11.2022 Jste skvělí! Děkujeme za podporu! A jaké jsou další plány?

Děkujeme vám všem, kdo jste přispěli na nové molo pro kotvení lodí dětského oddílu! Tak rychlou a obrovskou podporu jsme opravdu nečekali. Je to pro nás motivací a závazkem i nadále věnovat veškeré úsilí a energii nově vznikajícímu dětskému oddílu.  Takže neleníme a makáme dál. Ilustrační foto ze…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • zostáva 188 z 200
    Podpořte oddíl jen tak - pro dobrou věc

    Tato odměna prokazatelně zvyšuje karmu jako žádná jiná a má zaručeně nejnižší uhlíkovou stopu. 

    Částku lze libovolně navýšit. 

    Děkujeme za jakoukoli podporu, moc si jí vážíme. 

     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    3,96 €
    (100 Kč)
  • zostáva 184 z 200
    Vstupenka na slavnostní otevření nového mola

    Přijďte se podívat na tu slávu. Přijďte se podívat na rozzářené dětské oči našich mladých kadetů, kteří se těší na každý den, kdy na řece zafouká sebemenší vánek. 

    Za Vaši podporu si s Vámi připijeme na zdraví, welcome drink je součástí odměny. 

    Pokud všechno dobře půjde, nové molo chceme slavnostně otevřít na jaře 2023.

    Vstupenku obdržíte e-mailem a když bude slušné počasí, určitě během slavnostního otevření provětráme i všechna plavidla která v jachtklubu máme. Ať máte také možnost vidět rozzářené oči mladých jachtařů. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,93 €
    (200 Kč)
  • zostáva 16 z 20
    Pamětní medaile klubu Sokol Dobřichovice

    Dřevěná gravírovaná pamětní medaile, ručně vyráběná samotným předsedou jachetního oddílu Sokolu Dobřichovice. 

    Přijde vám poštou, doručení je v ceně. Pokud jste z okolí Dobřichovic, rádi předáme pamětní medaili osobně. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,81 €
    (500 Kč)
  • zostáva 7 z 20
    Soukromá pláž na odpoledne (nebo dopoledne)

    Udělejte si hezký den u vody. Dvě lehátka, slunečník, dva paddleboardy, kanoe, pramice. To všechno vám bude k dispozici. Ať už chcete chytat ryby, bronz, nebo jen mít kus místa u vody sami pro sebe.

    Termín si samozřejmě zvolíte po domluvě sami kdykoli během roku 2023, jeden z našich trenérů vás u vody přivítá. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,81 €
    (500 Kč)
  • zostáva 29 z 30
    Přednáška (webinář) o základech závodní taktiky a námořní navigace od vítěze Velikonoční regaty

    Stejně jako připravujeme mladé jachtaře na závody, tak se s vámi rádi podělíme o zkušenosti a základní tipy na co si dát pozor při námořním jachtingu. A to nejen při regatách, ale zařadíme i věci které určitě využijete i při rekreačních plavbách. 

    Necháme také dostatek prostoru pro vaše dotazy. 

    Webinář proběhne ve 2-3 termínech v průběhu roku 2023, termíny domluvíme podle zájmu tak aby všem co nejlépe vyhovoval. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,63 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 2 z 15
    Svezte se na RS Feva, RS Tera, nebo Optimistu

    Půjčte si jednu z našich plachetnic a udělejte si hezké odpoledne. Naši zkušení trenéři, nebo nadějní mladí jachtaři vás rádi zaškolí. Ať je vám 5 nebo 50, každý si přijde na své - zatímco Optimist nebo Teru zvládnou ovládat i ti nejmenší, Feva uveze i dva dospělé chlapy (ověřeno na vlastní kůži). 

    Doprovodí vás jeden z našich trenérů, aby vám vše ukázal a mohli jste si užít 2-3 hodinky ježdění na vodě. 

    Termín si po domluvě zvolíte jak je libo, máme na to celý rok 2023. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,63 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 9 z 12
    Dvouhodinový trénink jachtingu s trenérem

    Chcete se zdokonalit v ovládání lodi, trimu, nebo závodní taktice? Pak je tahle odměna přesně pro vás. Tréninky proběhnou v menších skupinkách po 2-4, ať si můžete zkusit třeba i match race proti druhé lodi.  

    Každý trénink bude šitý na míru podle potřeb a přání účastníků. Lodě, vesty a veškeré vybavení poskytneme (tedy až na oblečení, to předpokládám že si raději vezme každý své vlastní). :-))

    Termíny domluvíme podle vašich možností v průběhu roku 2023.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,26 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Půjč si Teru na víkend

    RS Tera je moderní loď se kterou uděláte opravdu hodně muziky. Ačkoli je určená především pro děti do patnácti let, uveze v pohodě i dospělého. Dáte ji na zahrádku u auta a jedete. Kamkoli vyrážíte k vodě, s Terou dostane váš výlet nový rozměr. 

    Když budete mít kliku a foukne vám trochu víc, může to vypadat třeba i takhle.

    Termín půjčení Tery domluvíme po ukončení kampaně, některý z víkendů během roku 2023 bude Tera jen vaše. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    118,88 €
    (3 000 Kč)
  • zostáva 5 z 6
    Tříhodinová kondiční plavba na kajutové lodi v Praze

    Chcete si udělat papíry na loď? Nebo si chcete oprášit své jachtařské dovednosti? Nebo se chcete prostě jen projet? 

    Máte možnost - na malé kajutové lodi v Holešovicích, kde se vám bude věnovat zkušený skipper.

    Plavby proběhnou v malých skupinkách po 2-3 lidech. Termíny domluvíme po skončení kampaně. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    198,14 €
    (5 000 Kč)
  • zostáva 4 z 5
    Jachtařský den na vodě

    Na celý den bude jachtklub Dobřichovice jen tvůj. Udělej si akci s kamarády, nebo vezmi kolegy a kolegyně na teambuilding a vyblbněte se na vodě. Máme tu několik paddleboardů, z toho dva i s plachtou kdybyste chtěli serfovat, několik Optimistů, dvě Fevy, dvě Tery, pramici, kanoi. To všechno bude na celý den vaše. Osvědčený výlet do restaurace na jezu je jen jedna z možností jak den u vody strávit.  

    Termín domluvíme po skončení kampaně. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    594,41 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 1 z 3
    Vlastní regata na Berounce

    Uspořádáme pro vás vlastní závody na míru. Ať už s partou kamarádů, nebo třeba s kolegy a kolegyněmi z práce, přijďte poměřit svoje síly a dovednosti v jachtingu nebo jiných vodních sportech. Mezi osvědčené patří v jachtklubu Dobřichovice závody v lodních třídách RS Feva, RS Tera, Optimist, paddleboard s plachtou a paddleboard bez plachty. Nebo kohoutí zápasy na paddleboardu, kde usilujeme o zařazení mezi ukázkové sporty na přespříštích olympijských hrách. 

    Termín je jen na vás, domluvíme po skončení kampaně. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    990,69 €
    (25 000 Kč)